Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yarın ben o zaman askerlik şubesine gideyim..Ayrıca ben şubatta ya da martta son yoklamamı yaptırdım ve askerlik durum belgemi aldım..şimdi ben erken sevk dilekçesini alcam ve doldurcam sonra askerlik şubesi yapıyor mu gerekli işlemleri? yoksa ben mi postayla göndercem..bu arada arkadaşlar ilk defa olacağı için erken sev dilekçesi hazır mı yoksa ben mi gerekli mazeretleri yazarak göndercem ya da o dilekçede seçenekler olcak mı benim için..teşekkürler cevaplarınız için..

quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

erken sevk vermek isteyen arkadaşlar.
    öncelikle askerliğe karar aldırmanız (yani son yoklamanızı yaptırmanız) gerekiyor. son yoklamanızı tamamladığınızda size "askerlik durum belgesi" verilecek. o belgede ne zaman silah altına alınacağınız yazacak.
    fakülte mezunlarının askerliği 2 yıl tecil ettirme hakları var, siz bundan önce gitmek istiyorsanız askerlik şubenize veya askerlik şubenizin bağlı olduğu askerlik dairesine; erken sevk dilekçesi ve askerlik durum belgesi fotokopisini ya elden ya da posta- kargo ile göndereceksiniz. bunu yapma süreniz 15 hazirandır (benim askerlik şubesinde tarih bu)
    15 haziranı geçirirseniz ankara asal'a yukarıdaki yazdığım iki şeyi posta ile göndermeniz halinde yine ağustosta gidebilme şansınız var. bunun da son tarihi 25 haziran.
    size tavsiyem, önümüzdeki hafta askerlik şubesine uğramanız, siz durumunuzu anlatın onlar çok iyi şekilde yardımcı olur.

yine dediğiniz gibi yoğunluk geçen yıla benzer şekilde normalden fazla olacak (geçen yıl 25 günlük sınav süresi getirilmişti) ama ordunun her zaman asker ihtiyacı vardır, siz vaktinde işlemlerinizi yapar başvurursanız sizi askere yüzde 99 alırlar, hiç merak etmeyin.
    şimdiden hayırlı tezkereler
    quote:

Orjinalden alıntı: astarmh

haberlerde 2011 lafı geçiyor ama Carmelo_Anthony sen kısa uzun dönem kalkacak diyorsun hem de herkes 6 ay yapacak diyorsun,bu zaten kısa dönem,biz mi yanlış biliyoruz daha meclise sunulmadı,habercilerin kendi yorumları düşünüyorlar diyorlar,sırf ortalığı karıştıran bir iki haber medyası..meclise sunulcak meclisten geçecek ancak öyle..ama kanun hükmünde kararname çıkarırsa bakanlar kurulu bu iş hızlanır ve hemen olur..arkadaşlar benim soruma cevap verebilir misiniz?Ağustos dönemine başvurmak için tsk'ın sayfasına girdim haziran içinde yapmam gerektiğini söylüyor..ben şimdi yarın gidip karar aldırmayı düşünüyorum nasıl bir tepki ile karşılaşırım..ve de dilekçeye ne yazarsam erken kabul olurum..teşekkürler..

• Arkadaslar ben erken sevk dilekcemi 2 hafta once yolladim.fakat ben iadeli taahütlü yollamamistim.normal posta ile yoladim.postanedeki kisi ulasir zaten bosuna fazla para vermeene gerek yok dedi. Ama ben askerlik durum belgemin fotokobisini cektigimde fotokobi makinasi biraz silik cikarmisti.yani okunuyordu yinede. simdi ben askerlik subesini tekrar arayip sormak istedim.acaba dosyami isleme aldilarmi diye fakat ariyorum ariyorum acan yok. kac gündür aradim. sizce bi sorun olur mu? yoksa tekrardan birdaha posta yollayip isi sansa birakmayayimmi? yani ben agustosta kesin olarak gitmek istiyorum daha sonraya kalsin istemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: gravestone80

Arkadaslar ben erken sevk dilekcemi 2 hafta once yolladim.fakat ben iadeli taahütlü yollamamistim.normal posta ile yoladim.postanedeki kisi ulasir zaten bosuna fazla para vermeene gerek yok dedi. Ama ben askerlik durum belgemin fotokobisini cektigimde fotokobi makinasi biraz silik cikarmisti.yani okunuyordu yinede. simdi ben askerlik subesini tekrar arayip sormak istedim.acaba dosyami isleme aldilarmi diye fakat ariyorum ariyorum acan yok. kac gündür aradim. sizce bi sorun olur mu? yoksa tekrardan birdaha posta yollayip isi sansa birakmayayimmi? yani ben agustosta kesin olarak gitmek istiyorum daha sonraya kalsin istemiyorum

askerlik şubesinde telefon açılmama durumu olmaz yanlış noyu arıyo olabilirsin .Tekrar aramayı dene bence
  • valla googleden felanda baktim baska numara bulamadim.bide sen bak istersen. adana askerlik dairesi
  • tabi ki etkiler dostum. dua edelim bu yasa çıkmasın, yoksa bahtsız bedevi gibi çölde kutup ayısıyla muhatap oluruz
    quote:

Orjinalden alıntı: titia61

yarın erken sevk dilekçesini göndericem. büyük ihtimal kabul edilir deniliyor. ama merak ettiğim eğer biz ağustos döneminde gittikten sonra lisans mezunlarında kısa uzun dönem kalkarsa ve her lisans mezunu 12 ay yapacak kanunu gelirse bizi etkiler mi ?

• üniversiteyi bitirdikten sonra size askerlik şubesinden "ekim sonuna kadar son yoklamanızı yaptırın" diye kağıt gelir, (eğer gelmezse yine ekim sonuna kadar yoklamanızı yaptırmanız, yani askerlik kararı aldırmanızı tavsiye ederim)
    daha sonra askerlik durum belgesini alırsınız, 2 yıl maksimum tecil sürenizi kullanırsanız 2011 aralık celbine katılmanız gerekir.
    quote:

Orjinalden alıntı: baltar6

Bende Haziran'da mezun olacağım.Ağustos için son başvuru tarihi 25 Haziran deniyor.Şimdi bu herkesin 12 ay er olmasıyla ilgili kanun çıkarsa 2 yıl tecil yaptırmak istiyorum.Bunun için şubeye gitmem gerekirmi?Yani hiçbir başvuru yapmazsam durum ne oluyor?
    Şubeye gitmezsem ne kadar zaman sonra askere alınırım?Bir bilgisi olan varmı?Teşekkürler.

• hayır hocam hiçbir şey yapmayacağız, temmuz ayında bir gün herhangi şubeye gidip (randevu aldıktan sonra) sevk evraklarını yani meşhur sarı zarfı alıyoruz, sonra da ağustos 1,2,3'te sınava giriyoruz hepsi o kadar.
    quote:

Orjinalden alıntı: mattmurdock

Beyler aramızda erken sevk yapmadan, ağustos ta askere gidecek yani,
    Sevk tarihi :31/ 07/ 2009 olan arkadaşlar varmı...

bizimde bu dönemde extra birşeyler yapmamız gerekiyormu , erken sevk ile alakalı cok topic var ama bu konu hakkındaki paylaşım az...

tecrübe edinen kardeşlere arz olunur :)

• hocam sen şubeye git, "ağustosta askere gitmek istiyorum, normalde .... celbinde gitmem gerekiyor" dersen onlar hem hazır dilekçelerden bir tane verir doldurursun, dilekçenin yanında askerlik durum belgesinin fotokopisini verirsin, gerisi onlara kalmış. ama dilekçeyi vaktinde verip askere alınmayan kimseyi şuana kadar duymadım, okumadım. nerdeyse kesin ağustosta gidersin.
    quote:

Teşekkürler açıklamanız için
    Yarın ben o zaman askerlik şubesine gideyim..Ayrıca ben şubatta ya da martta son yoklamamı yaptırdım ve askerlik durum belgemi aldım..şimdi ben erken sevk dilekçesini alcam ve doldurcam sonra askerlik şubesi yapıyor mu gerekli işlemleri? yoksa ben mi postayla göndercem..bu arada arkadaşlar ilk defa olacağı için erken sev dilekçesi hazır mı yoksa ben mi gerekli mazeretleri yazarak göndercem ya da o dilekçede seçenekler olcak mı benim için..teşekkürler cevaplarınız için..

quote:

erken sevk vermek isteyen arkadaşlar.
    öncelikle askerliğe karar aldırmanız (yani son yoklamanızı yaptırmanız) gerekiyor. son yoklamanızı tamamladığınızda size "askerlik durum belgesi" verilecek. o belgede ne zaman silah altına alınacağınız yazacak.
    fakülte mezunlarının askerliği 2 yıl tecil ettirme hakları var, siz bundan önce gitmek istiyorsanız askerlik şubenize veya askerlik şubenizin bağlı olduğu askerlik dairesine; erken sevk dilekçesi ve askerlik durum belgesi fotokopisini ya elden ya da posta- kargo ile göndereceksiniz. bunu yapma süreniz 15 hazirandır (benim askerlik şubesinde tarih bu)
    15 haziranı geçirirseniz ankara asal'a yukarıdaki yazdığım iki şeyi posta ile göndermeniz halinde yine ağustosta gidebilme şansınız var. bunun da son tarihi 25 haziran.
    size tavsiyem, önümüzdeki hafta askerlik şubesine uğramanız, siz durumunuzu anlatın onlar çok iyi şekilde yardımcı olur.

yine dediğiniz gibi yoğunluk geçen yıla benzer şekilde normalden fazla olacak (geçen yıl 25 günlük sınav süresi getirilmişti) ama ordunun her zaman asker ihtiyacı vardır, siz vaktinde işlemlerinizi yapar başvurursanız sizi askere yüzde 99 alırlar, hiç merak etmeyin.
    şimdiden hayırlı tezkereler
    quote:

haberlerde 2011 lafı geçiyor ama Carmelo_Anthony sen kısa uzun dönem kalkacak diyorsun hem de herkes 6 ay yapacak diyorsun,bu zaten kısa dönem,biz mi yanlış biliyoruz daha meclise sunulmadı,habercilerin kendi yorumları düşünüyorlar diyorlar,sırf ortalığı karıştıran bir iki haber medyası..meclise sunulcak meclisten geçecek ancak öyle..ama kanun hükmünde kararname çıkarırsa bakanlar kurulu bu iş hızlanır ve hemen olur..arkadaşlar benim soruma cevap verebilir misiniz?Ağustos dönemine başvurmak için tsk'ın sayfasına girdim haziran içinde yapmam gerektiğini söylüyor..ben şimdi yarın gidip karar aldırmayı düşünüyorum nasıl bir tepki ile karşılaşırım..ve de dilekçeye ne yazarsam erken kabul olurum..teşekkürler..

• Merhabalar benim de sevk tarihim 31.07.2009 bu sorunun cevabını ben de merak ediyordum. Teşekkürler. Kendimi ağustosta askere gidecekmiş gibi hazırladım son anda bir terslik olmasını istemem doğrusu. Hepimize şimdiden hayırlı olsun.

quote:

hayır hocam hiçbir şey yapmayacağız, temmuz ayında bir gün herhangi şubeye gidip (randevu aldıktan sonra) sevk evraklarını yani meşhur sarı zarfı alıyoruz, sonra da ağustos 1,2,3'te sınava giriyoruz hepsi o kadar.
    quote:

bizimde bu dönemde extra birşeyler yapmamız gerekiyormu , erken sevk ile alakalı cok topic var ama bu konu hakkındaki paylaşım az...

• makine mühendisiyim.agustos 2009 da yedek subay olarak gitmeyi planlıyorum.gelincede yüksek lisansa başlayacam kısmet olursa.
    herkez için en iyisini dilerim.
  • beyler
    biliyorsunuz bizim bir listemiz var ilk sayfada. isminizi, ikamet yerinizi, okulunuzu yazın listeye ekleyelim.
  • Cevaplar için Teşekkürler...
    Allah hepimize herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah...
    quote:

Orjinalden alıntı: mul2ti

Merhabalar benim de sevk tarihim 31.07.2009 bu sorunun cevabını ben de merak ediyordum. Teşekkürler. Kendimi ağustosta askere gidecekmiş gibi hazırladım son anda bir terslik olmasını istemem doğrusu. Hepimize şimdiden hayırlı olsun.

quote:

hayır hocam hiçbir şey yapmayacağız, temmuz ayında bir gün herhangi şubeye gidip (randevu aldıktan sonra) sevk evraklarını yani meşhur sarı zarfı alıyoruz, sonra da ağustos 1,2,3'te sınava giriyoruz hepsi o kadar.
    quote:

• evet arkadaslar sayfanin en basinda liste var.oraya kaydimizi yaparsak ilerde birbirimize faydamiz olabilir.oraya ekleyelim kaydimizi
  • Öncelikle Hayırlı Olsun. Erken dilekçe vermeyi düşünüyorsanız, dilekçe tarihleri var, o tarihlerden önce dilekçe vermiyorsunuz.

Dilekçe verdikten sonra da eğer bu başvurularda patlama olmazsa Ağustos'ta gidersiniz, ancak bi patlama olacak gibi gözüküyor. Geçen seneden bu seneye tecilli olanlar şanslı ama erken sevk için dilekçe verecek olan kişiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
  • kafayı yemek üzereyim. tüm hayatım bir anda piç oldu.
  • niye kardeş? daha ortada fol yok yumurta yok, kafaya takma fazla.
    hayırlısıyla askere gidip gelelim sonra askerlikle işimiz olmaz, sen rahatınız bozma
    quote:

Orjinalden alıntı: zzgx

kafayı yemek üzereyim. tüm hayatım bir anda piç oldu.
  • MERHABALAR TERTİPLER BENDE NASİP OLURSA 329 AGUSTOSTA ASKERİM GEL GELELİM İÇİNE ETTİLER KISA DÖNEM YEDEK SUBAYLIK KALKIYOR HABERİ İLE ALDIGIM BİR DUYUMA GÖRE 327 LER SONMUŞ KISA VE YEDEK SUBAYLIKTA BUNDAN SONRAKİLER 12 YA DA 15 AY YAPACAKLARMIŞ İLGİLİLERE DUYURULUR
  • kısa dönem askerlik kalkacak bu kesin.. ama ne zaman kalkacak 12 mi 10 mu 8 mi olacak hangi yıl uygulanacak bu muamma bi laf attılar ortaya açıklama yok insanlar kafayı yemek üzere anneler gününde açıklanacak diyen bile var.TBMM yi aradım çok kafama taktım msk ile görüştüm bayan görevli daha bişey yok dedi ama çok telefon alıyoruz fln filan kesin öğrendiğim tek şey ise ASKERDE SON GÜNÜN BİLE OLSA +6.Demem oki herşeye hazırlıklı olun.

meclis gündemi

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/komisyonlar_sd.komisyon_bilgi?p_kom_kod=34

gazete haberi

http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/05/01/kisa.donem.askerlik.kalkiyor.mu.ya.bakan.yaniti/524829.0/index.html

ben ağustosa yetişemyrum aralıkta askerim.ne çıkarsa bahtımıza.Dua edelim böyle bişey hiç olmasın 15 ayda uzun onlar 12 yada 10 yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenHill -- 4 Mayıs 2009; 20:55:48 >

• amin
    quote:

Orjinalden alıntı: erkanerler

kısa dönem askerlik kalkacak bu kesin.. ama ne zaman kalkacak 12 mi 10 mu 8 mi olacak hangi yıl uygulanacak bu muamma bi laf attılar ortaya açıklama yok insanlar kafayı yemek üzere anneler gününde açıklanacak diyen bile var.TBMM yi aradım çok kafama taktım msk ile görüştüm bayan görevli daha bişey yok dedi ama çok telefon alıyoruz fln filan kesin öğrendiğim tek şey ise ASKERDE SON GÜNÜN BİLE OLSA +6.Demem oki herşeye hazırlıklı olun.

meclis gündemi

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/komisyonlar_sd.komisyon_bilgi?p_kom_kod=34

gazete haberi

http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/05/01/kisa.donem.askerlik.kalkiyor.mu.ya.bakan.yaniti/524829.0/index.html

ben ağustosa yetişemyrum aralıkta askerim.ne çıkarsa bahtımıza.Dua edelim böyle bişey hiç olmasın 15 ayda uzun onlar 12 yada 10 yapsın.

• arkadaşlar günlerdir uykum kaçıyo.çıldaracam ya.ben senelerdir dirsek çürüttüm gece gündüz ders çalışıp iyi kötü bir yerden mezun oldum.ama gel gör ki aylardır iş bulamıyorum.hala baba eline bakıyorum ve evliyim.şimdi de askerlik için böyle bir muamma var.allah aşkına söyleyin ben neden okudum?? yemin ederim bilseydim liseyi bitirdikten sonra babadan borç kredi falan bi iş kurardım.çok pişmanııım çooooook
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.