Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu haberin doğru olduğunu varsayarsak 2013'e kadar tek tip askerlik çıkmaz gibi görünüyor.....

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/04/08/439687.asp

quote:

Orjinalden alıntı: SoNTurQ

Askerlik kısalırsa askerlik yapanları etkiliyormuş uzarsa etkilemiyormuş diyorlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: Hakone

1 ağustos itibarı ile silah altına alınacaklar, 31 ocak ta terhis olacaklar. bu durumda bu tarihler arasında tek tip askerlik çıkmazsa 329 yırtar, ama çıkarsa, terhise 1 gün bile kalsa 12 veya 15 aya çıkar bizim askerlik........ bu da cinnet geçirmek için iyi bir sebep :)

• quote:

Orjinalden alıntı: SoNTurQ

Askerlik kısalırsa askerlik yapanları etkiliyormuş uzarsa etkilemiyormuş diyorlar...
    quote:

1 ağustos itibarı ile silah altına alınacaklar, 31 ocak ta terhis olacaklar. bu durumda bu tarihler arasında tek tip askerlik çıkmazsa 329 yırtar, ama çıkarsa, terhise 1 gün bile kalsa 12 veya 15 aya çıkar bizim askerlik........ bu da cinnet geçirmek için iyi bir sebep :)

sağlam kaynaklara dayanıyr mu
  • tabi olur, ama şimdi 94'teki durum yok, 94'lü yıllarda pkk ile yoğun çatışmalar yaşandı hatırlarsanız. hergün onlarca şehit veriyorduk, o dönemde askerliğin uzaması gayet normaldi. şimdi buna benzer bir tehlike yok. tabi pkk ile mücadele önemli, zaten bu mücadeleyi daha çok profesyonel askerlere vererek biz zorunlu askerlik yükümlülerini çatışmalardan uzak tutmaya çalışacaklar.
    bence bunun çıkması biraz zor, tek tip askerlik büyük haksızlık kaynağı olur.
    zaten askerden kaçan (rapor vs.) onca üniversite mezunu adam var, bu değişiklik olursa kaçanların sayısı patlar!
    haksız mıyım beyler? ben bile 12 ay er olarak askerlik yapmaktan (ekonomik sebepler yüzünden) korkarım. hadi maaş alsak o zaman durum farklı.
    size tekrar tekrar tavsiyem bu yasa değişikliği olmadan askerliği bitirmeniz, yoksa yandık gitti
    quote:

Orjinalden alıntı: aetiusflavius

quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

evet bende aynı fikirdeyim, sırf meclisten çıkması bile 2 aydan önce olmaz. zaten meclisin gündemi yoğun, hem bu yasa biz askerdeyken bile çıksa bizi etkileyemez, çünkü askerde prensip hep kısalma yönündedir, uzaması halinde bizi etkileyemez.
    siz merak etmeyin, ama bir an önce askere gitmeye bakın yoksa her geçen gün aleyhinize gelişecek gibi gözüküyor.
    bu arada yazık, o kadar oku, yaşın 25'e gelsin sonra cahil insanlarla aynı sürede askerlik yap, olur mu öyle şey!
    ama burası Türkiye herşey olabilir. iyi ki askerliği aralık'tan ağustos'a çekmişim.
    quote:

Orjinalden alıntı: metalstein

bu tip yasalar ha deyince olmuyor aylar aylar sürer
    ayrıca biz askerdeyken yürürlüğe girse de bizi etkileyeceğini sanmıyorum

tamam da zamanda terhis durdurma olayı oldu..khk ile terhisi durdururlar..1994 de olmuş bir olay...geçen yıl martta söyleniyordu yedek subaylık kalkacak diye...2 3 yılı bulur denmişti ama türkiye burası..belli mi olur...

• merhaba tertipler

ilk sayfada linki bulunan listede bazı değişiklikler ve güncellemeler yaptım, konuyu açan arkadaş 327. dönem olduğu için pek ilgilenemiyor galiba

müsait olan arkadaşlar bilgilerini girerlerse faydalı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 2 Mayıs 2009; 15:28:07 >
  • Merhaba arkadaşlar ben de 329.dönem ağustos döneminde gitmek istiyorum..ama tecille beni 2010 marta attılar ordaki bayan eğer erken gitmek için dilekçe verirsen(karar aldırırsan) ağustos dönemine gidebilirsin ama tabii ki bu da msb'e bağlı bir şey..sorum şurda arkadaşlar ordaki bayan bana temmuzda gel dilekçeni ver demişti..ben daha önce versem herhangi bir farkı olur mu acaba?yoksa temmuzda mı yapmam gerekiyor bu işlemi..bu soruları benim için aydınlatısanız çok memnun olurum ..
    teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: astarmh

Merhaba arkadaşlar ben de 329.dönem ağustos döneminde gitmek istiyorum..ama tecille beni 2010 marta attılar ordaki bayan eğer erken gitmek için dilekçe verirsen(karar aldırırsan) ağustos dönemine gidebilirsin ama tabii ki bu da msb'e bağlı bir şey..sorum şurda arkadaşlar ordaki bayan bana temmuzda gel dilekçeni ver demişti..ben daha önce versem herhangi bir farkı olur mu acaba?yoksa temmuzda mı yapmam gerekiyor bu işlemi..bu soruları benim için aydınlatısanız çok memnun olurum ..
    teşekkürler..

25 Hazirana kadar dilekçeni vermen lazım yanlış hatırlamıyosam .bu tarihe kadar vermen yeterli daha önce vermenin faydası ya da zararı olmas
  • temmuz geç olur, sen bu hafta askerlik şubesine git.....

quote:

Merhaba arkadaşlar ben de 329.dönem ağustos döneminde gitmek istiyorum..ama tecille beni 2010 marta attılar ordaki bayan eğer erken gitmek için dilekçe verirsen(karar aldırırsan) ağustos dönemine gidebilirsin ama tabii ki bu da msb'e bağlı bir şey..sorum şurda arkadaşlar ordaki bayan bana temmuzda gel dilekçeni ver demişti..ben daha önce versem herhangi bir farkı olur mu acaba?yoksa temmuzda mı yapmam gerekiyor bu işlemi..bu soruları benim için aydınlatısanız çok memnun olurum ..
    teşekkürler..
  • gelin torunlar artık sizleri dört gözle bekliyoruz 327. dönemler olarak
  • mrb arkdaşlar ben de erken sevk için başvurmştum 12nisan da agustos celbi için..
    ancak gecen gunlerde ortya cıkan acıklama cok talihsiz oldu bizim için..
    korkum o ki müthiş bi başvuru patlması olur die düşünüyorum inş. bu yogunluk bize tters tepmez..
    bu arada bu yasa nın cıkması 2011den erken olmayacagı kanısndayım ama dediğim gibi korkum yogunlugun bize olumsuz yansıması.
    bn kendi askerlik subeme yollamıstım bu dilekçeyi ancak asala mı yollamamız gerekiyo acaba bilgisi olan varsa benı rahatlatsın?
  • 327.dönem ısparta eğirdir dağ komando okulundan herkese selam.. bugün itibari ile tam 20 günü geride bıraktık.zaman çabuk geçiyor ve arkadaşlık süper.. hepinizi buraya beklerim. asteğmen olmak güzel ancak komando asteğmen olmak çok farklı bir duygu.. size tavsiyem uzun dönem gelmek için dua etmeniz.. 6 ay er olup uzman çavuşlardan azar işitmektense 12 ay asteğmen olarak yapıp saygı görmek ve üstüne birde maaş almak daha mantıklıdır. umarım herkesin dilediği gibi olur..
  • quote:

temmuz geç olur, sen bu hafta askerlik şubesine git.....

quote:

teşekkürler..

Peki ordakiler temmuz geleceksin derlerse ne yapayım?Ben pazartesi gitsem ne yapmam gerekiyor yabancı kalmayayım arkadaşlar bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum...

• Arkadaşlar kısa dönem askerlik kalktı mı acaba?

Okuduğum kadarıyla fakülte mezunları için uzun dönem tamamen kalkkacak yönünde yani bizler artık 6 ay yapıcaz...

Bilgisi olan var mı acaba?
  • evet fakülte mezunları için uzun dönem tamamen kalkacak ve yasalaşırsa 6 ay değil 12 ay yapılacak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizciqlik -- 3 Mayıs 2009; 1:27:05 >
  • haberlerde 2011 lafı geçiyor ama Carmelo_Anthony sen kısa uzun dönem kalkacak diyorsun hem de herkes 6 ay yapacak diyorsun,bu zaten kısa dönem,biz mi yanlış biliyoruz daha meclise sunulmadı,habercilerin kendi yorumları düşünüyorlar diyorlar,sırf ortalığı karıştıran bir iki haber medyası..meclise sunulcak meclisten geçecek ancak öyle..ama kanun hükmünde kararname çıkarırsa bakanlar kurulu bu iş hızlanır ve hemen olur..arkadaşlar benim soruma cevap verebilir misiniz?Ağustos dönemine başvurmak için tsk'ın sayfasına girdim haziran içinde yapmam gerektiğini söylüyor..ben şimdi yarın gidip karar aldırmayı düşünüyorum nasıl bir tepki ile karşılaşırım..ve de dilekçeye ne yazarsam erken kabul olurum..teşekkürler..
  • ne tepkisi olacak ki??? askere gitmek istediğini söyle ve erken sevk dilekçeni ver. hiçbir şey olmaz. bu senin kanuni hakkın.....

quote:

haberlerde 2011 lafı geçiyor ama Carmelo_Anthony sen kısa uzun dönem kalkacak diyorsun hem de herkes 6 ay yapacak diyorsun,bu zaten kısa dönem,biz mi yanlış biliyoruz daha meclise sunulmadı,habercilerin kendi yorumları düşünüyorlar diyorlar,sırf ortalığı karıştıran bir iki haber medyası..meclise sunulcak meclisten geçecek ancak öyle..ama kanun hükmünde kararname çıkarırsa bakanlar kurulu bu iş hızlanır ve hemen olur..arkadaşlar benim soruma cevap verebilir misiniz?Ağustos dönemine başvurmak için tsk'ın sayfasına girdim haziran içinde yapmam gerektiğini söylüyor..ben şimdi yarın gidip karar aldırmayı düşünüyorum nasıl bir tepki ile karşılaşırım..ve de dilekçeye ne yazarsam erken kabul olurum..teşekkürler..

• erken sevk vermek isteyen arkadaşlar.
    öncelikle askerliğe karar aldırmanız (yani son yoklamanızı yaptırmanız) gerekiyor. son yoklamanızı tamamladığınızda size "askerlik durum belgesi" verilecek. o belgede ne zaman silah altına alınacağınız yazacak.
    fakülte mezunlarının askerliği 2 yıl tecil ettirme hakları var, siz bundan önce gitmek istiyorsanız askerlik şubenize veya askerlik şubenizin bağlı olduğu askerlik dairesine; erken sevk dilekçesi ve askerlik durum belgesi fotokopisini ya elden ya da posta- kargo ile göndereceksiniz. bunu yapma süreniz 15 hazirandır (benim askerlik şubesinde tarih bu)
    15 haziranı geçirirseniz ankara asal'a yukarıdaki yazdığım iki şeyi posta ile göndermeniz halinde yine ağustosta gidebilme şansınız var. bunun da son tarihi 25 haziran.
    size tavsiyem, önümüzdeki hafta askerlik şubesine uğramanız, siz durumunuzu anlatın onlar çok iyi şekilde yardımcı olur.

yine dediğiniz gibi yoğunluk geçen yıla benzer şekilde normalden fazla olacak (geçen yıl 25 günlük sınav süresi getirilmişti) ama ordunun her zaman asker ihtiyacı vardır, siz vaktinde işlemlerinizi yapar başvurursanız sizi askere yüzde 99 alırlar, hiç merak etmeyin.
    şimdiden hayırlı tezkereler
    quote:

haberlerde 2011 lafı geçiyor ama Carmelo_Anthony sen kısa uzun dönem kalkacak diyorsun hem de herkes 6 ay yapacak diyorsun,bu zaten kısa dönem,biz mi yanlış biliyoruz daha meclise sunulmadı,habercilerin kendi yorumları düşünüyorlar diyorlar,sırf ortalığı karıştıran bir iki haber medyası..meclise sunulcak meclisten geçecek ancak öyle..ama kanun hükmünde kararname çıkarırsa bakanlar kurulu bu iş hızlanır ve hemen olur..arkadaşlar benim soruma cevap verebilir misiniz?Ağustos dönemine başvurmak için tsk'ın sayfasına girdim haziran içinde yapmam gerektiğini söylüyor..ben şimdi yarın gidip karar aldırmayı düşünüyorum nasıl bir tepki ile karşılaşırım..ve de dilekçeye ne yazarsam erken kabul olurum..teşekkürler..

• 329. dönem torunlarımızı bekliyoruz.Ben 25. mekanize piyade tugayındayım.Yalnız burada acemilik Ardahan merkezde yapılmıyor.Acemi eğitiminizi şanslıysanız Artvin,yine şanslıysanız Erzurum Oltu'da şanssızsanız da Ardahan Göle'de yaparsınız.Bana Göle düştü.Burdaki garnizonda topçu taburuna yerleştirildik ve sınıfımız şimdilik topçu oldu.Şansızsanız dememin sebebi burası çok soğuk ve Türkiye'nin en soğuk yeri bugün dolu yağdı ve tepelerde hala kar var.Garnizonda internet imkanı var.Eğitim açısından rahatız.Buraya düşerseniz mutlaka yanınızda içlik getirin soğuktan dolayı.İnşallah çarşamba veya perşembe günü kurayla usta birliği yerlerimizi belirleyeceğiz.Cuma günüde yeminimizi edip 2.5 gün çarşıya çıkacağız.Eğer sorunuz olursa mümkün oldukça cevaplamaya çalışırım.Sivilin tadını çıkarın çünkü burada herşeyi özleyeceksiniz.Şafak atarsa 135.

25.MEKANİZE PİYADE TUGAY YARDIMCILIĞI TOPÇU TABURU

• yarın erken sevk dilekçesini göndericem. büyük ihtimal kabul edilir deniliyor. ama merak ettiğim eğer biz ağustos döneminde gittikten sonra lisans mezunlarında kısa uzun dönem kalkarsa ve her lisans mezunu 12 ay yapacak kanunu gelirse bizi etkiler mi ?
  • Bende Haziran'da mezun olacağım.Ağustos için son başvuru tarihi 25 Haziran deniyor.Şimdi bu herkesin 12 ay er olmasıyla ilgili kanun çıkarsa 2 yıl tecil yaptırmak istiyorum.Bunun için şubeye gitmem gerekirmi?Yani hiçbir başvuru yapmazsam durum ne oluyor?
    Şubeye gitmezsem ne kadar zaman sonra askere alınırım?Bir bilgisi olan varmı?Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltar6 -- 3 Mayıs 2009; 14:53:36 >
  • Beyler aramızda erken sevk yapmadan, ağustos ta askere gidecek yani,
    Sevk tarihi :31/ 07/ 2009 olan arkadaşlar varmı...

bizimde bu dönemde extra birşeyler yapmamız gerekiyormu , erken sevk ile alakalı cok topic var ama bu konu hakkındaki paylaşım az...

tecrübe edinen kardeşlere arz olunur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mattmurdock -- 3 Mayıs 2009; 14:54:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.