Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10 ağustosta açıklanır, 12 ağustos mesai bitiminde teslim olmamız istenir.
    quote:

Orjinalden alıntı: metalstein

sınav sonucu gideceğim yere teslim olmamdan ne kadar zaman önce açıklanıyor
  • tertipler hadi foruma her gün yapmakta olduğunuz şeyleri yazın.

benim için vakit biraz çileli geçiyor, okulu sevmiyorum, müdürü hiç sevmiyorum. keşke bir an önce gitmenin yolu olsa.
    inşallah asker-öğretmenlik çıkar da bir yıl kafa dinlerim,

sizde vakit nasıl geçiyor tertipler?
  • girilecek sınavın gideceğimiz yere herhangibir etkisi oluyomu formalitemi
    hepsine a yaparsam doğuyamı giderim
  • arkadaslar dün genel kurmay baskani aciklama yapti.tek tip askerlige gecilmesi üzerinde calisiyolarmis.yani universte mezunu olsunyada olmasin hepsi esit süre askerlik yapacakmis.dolayisiyla bizim kisa dönem hakkida bitiyor.insallah bu yasa cikmadan biz gidip gelmis oluruz ya
  • Keşke haziran sonundan önce durumumuzu öğrenmenin bir yolu olsaydı.Bu bekleyiş insanı kanser ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gravestone80

arkadaslar dün genel kurmay baskani aciklama yapti.tek tip askerlige gecilmesi üzerinde calisiyolarmis.yani universte mezunu olsunyada olmasin hepsi esit süre askerlik yapacakmis.dolayisiyla bizim kisa dönem hakkida bitiyor.insallah bu yasa cikmadan biz gidip gelmis oluruz ya

MRB ARKADAŞLAR YA ACABA BU DURUM 1 KAÇ YIL SONRASI İÇİN Mİ HAZIRLANIYOR YOKSA AĞUSTOS TA GİDECEK OLAN BİZLERE YETİŞİRMİ YA. YETİŞİRSE VAY HALİMİZE NE DİYİM
  • sınav tam anlamıyla formalite, istersen hepsini yanlış yap, ne kısa dönem olmana ne de doğuya gitmene sebep olmaz
    quote:

girilecek sınavın gideceğimiz yere herhangibir etkisi oluyomu formalitemi
    hepsine a yaparsam doğuyamı giderim
  • ben çoktan öğrendim:) garanti ağustosta gidiyorum.
    tabi ben 2007 mezunuyum ve 2 yıl sevk tehiri aldım, aralıkta gidecekken dilekçe verdim ağustosa aldım şükür.
    dilekçeniz ulaştıysa dert etmeyin tertip olacaz:D
    quote:

Orjinalden alıntı: tj2master

Keşke haziran sonundan önce durumumuzu öğrenmenin bir yolu olsaydı.Bu bekleyiş insanı kanser ediyor.
  • evet bedelli olmayacağı artık kesinleşti..... 1 ağustos ta bende askerim...... arkadaslar dua edelimde tek tip askerlik 31 Ocak 2010 dan sonra çıksın yoksa yandık ki ne yandık
  • 327 ve önceki dönemlere ait neşeli anılar burada anlatılırsa, psikolojik olarak daha hazır geliriz diye düşünüyorum......
  • ya arkadaşlar nedir bu tek tip askerlik olayı ya? delirecem valla. ağustosta 6 ay yapıcaz derken 6 ayda üstüne mi eklenicek? tam zamanını buldular açıklama yapacak. öfff
  • bu tip yasalar ha deyince olmuyor aylar aylar sürer
    ayrıca biz askerdeyken yürürlüğe girse de bizi etkileyeceğini sanmıyorum
  • beyler tek tip askerlikten kasıt zannedersem 4 yıllık fakülte mezunları için kısa dönem uzun dönem diye bir ayrımın ortadan kaldırılması. ve herkesin 12 ay yapması. arkadaşın dediği gibi biz ağustosta gittikten sonra çıksa bile bizi etkilemez diye düşünüyorum. ama zamanında yakınlarımdan uzun dönem er olarak gidenler askerlik 15 ayken 18 aya çıkartıldığında etkilediğini biliyorum. 15 ayı bitmek üzere olanlar. 3 ay daha askerde kalmıştı yani. bizzat tanıdıklarım var. tansu çiller çokta hoş sözlerle anılmadı o sıralar.. (:
  • evet bende aynı fikirdeyim, sırf meclisten çıkması bile 2 aydan önce olmaz. zaten meclisin gündemi yoğun, hem bu yasa biz askerdeyken bile çıksa bizi etkileyemez, çünkü askerde prensip hep kısalma yönündedir, uzaması halinde bizi etkileyemez.
    siz merak etmeyin, ama bir an önce askere gitmeye bakın yoksa her geçen gün aleyhinize gelişecek gibi gözüküyor.
    bu arada yazık, o kadar oku, yaşın 25'e gelsin sonra cahil insanlarla aynı sürede askerlik yap, olur mu öyle şey!
    ama burası Türkiye herşey olabilir. iyi ki askerliği aralık'tan ağustos'a çekmişim.
    quote:

bu tip yasalar ha deyince olmuyor aylar aylar sürer

• Eğer taslak meclisin tatil olduğu bir dönemde MSB tarafından hükümet gündemine sunulur veya celbin yetersiz kaldığı gerekçesiyle düzenleme istenirse, tavan askerlik süresi (15 ay)'ı geçmeyecek şekilde Kanun Hükmünde Kararnameyle düzenlenebiliyor.Tavan aserlik süresi ise hak ve özgürlükler kapsamında kaldığından KHK ile düzenlenemiyor.Kanun Hükmünde Kararname (KHK) genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya Anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükümetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü kazanacak olan kararnamelerdir. Türkiye'de 1982 Anayasasının 87. maddesi ile, "Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek" TBMM'nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır. Yukarda hüküm bulan açıklama ışığında 1994 yılında yapılan düzenleme de Bakanlar Kurulu kararı ile yapılmıştır.

"26 ARALIK 1994 GÜN VE 94/6340 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE 06 OCAK 1995 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE ASKERLİK HİZMET SÜRESİ 15 AYDAN 18 AYA ÇIKARILMIŞTIR."

KHK, meclis komisyonu ve genel gündem prosedürü olmadığı için çok daha hızlı işleyen bir yöntem. Önemli olan Genel Kurmay'ın bu değişikliği hangi dönemden itibaren hayata geçirmeye hazırlandığıdır. (Tabib Asteğmenlerin yerine sözleşmeli subay alımı vb.) Çok geniş kapsamlı bir değişiklik önerildiği için bu sürecin önümüzdeki 3-4 celbi kapsaması zor görünüyor. Şuan endişe edilecek bir durum yok diye düşünüyorum.

• aynen bende senib düşündüğün gibi düşünüyorum.
    en az bir iki yıldan önce bu değişiklik hayata yansıyamaz diyorum. hem toplumun buna vereceği reaksiyon da çok önemli diyorum, okuyan ve artık yaşlanan bireyler 20 yaşındakiler gibi askerliğe bağlı tutulamaz.
    sizin dediğiniz değişiklik terör olaylarının en yüksek olduğu dönemde yapılmıştır. şimdi öyle bir acil durum yok.
  • mümkün olan en kısa zamanda askere gelmeye bakın beyler...ağustosta başvuru patlaması olacağa benziyor zaten...kriz ve işsizlik ve bir de uzaması arttırır hatta isteyipte gelemeyenler bile olabilir..onun için sağlam yerden referans ile başvuru yapın derim..naçizane benim önerim budur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

evet bende aynı fikirdeyim, sırf meclisten çıkması bile 2 aydan önce olmaz. zaten meclisin gündemi yoğun, hem bu yasa biz askerdeyken bile çıksa bizi etkileyemez, çünkü askerde prensip hep kısalma yönündedir, uzaması halinde bizi etkileyemez.
    siz merak etmeyin, ama bir an önce askere gitmeye bakın yoksa her geçen gün aleyhinize gelişecek gibi gözüküyor.
    bu arada yazık, o kadar oku, yaşın 25'e gelsin sonra cahil insanlarla aynı sürede askerlik yap, olur mu öyle şey!
    ama burası Türkiye herşey olabilir. iyi ki askerliği aralık'tan ağustos'a çekmişim.
    quote:

bu tip yasalar ha deyince olmuyor aylar aylar sürer

tamam da zamanda terhis durdurma olayı oldu..khk ile terhisi durdururlar..1994 de olmuş bir olay...geçen yıl martta söyleniyordu yedek subaylık kalkacak diye...2 3 yılı bulur denmişti ama türkiye burası..belli mi olur...

• 1 ağustos itibarı ile silah altına alınacaklar, 31 ocak ta terhis olacaklar. bu durumda bu tarihler arasında tek tip askerlik çıkmazsa 329 yırtar, ama çıkarsa, terhise 1 gün bile kalsa 12 veya 15 aya çıkar bizim askerlik........ bu da cinnet geçirmek için iyi bir sebep :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakone -- 2 Mayıs 2009; 12:09:51 >
  • Askerlik kısalırsa askerlik yapanları etkiliyormuş uzarsa etkilemiyormuş diyorlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: Hakone

1 ağustos itibarı ile silah altına alınacaklar, 31 ocak ta terhis olacaklar. bu durumda bu tarihler arasında tek tip askerlik çıkmazsa 329 yırtar, ama çıkarsa, terhise 1 gün bile kalsa 12 veya 15 aya çıkar bizim askerlik........ bu da cinnet geçirmek için iyi bir sebep :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.