Şimdi Ara

329. Dönem Mardin İl Jandarma Komutanlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle hepinize hayirli olsun diyorum.. Ben dedelerinizden 327.Kisa Donem Alay askeriyim. Valla kac aydir bu gunu bekliyordum, size sallamak icin ama yine yuregim el vermedi korkutmayacagim sizi Hani adi Mardin diye belki su anda binbir turlu halet-i ruhiye icindesinizdir lakin hic dusundugunuz gibi bir durum yok burada rahat olun.. Ailelerinizde uzulmesin cok cok rahat askerlik yapacaksiniz merak etmeyin. Tek sorun butun askerlerin kaderi olarak sizin de ozgurlugunuzun elinizden alinmasi olacak, ama bu hepsinden cok daha kotu emin olun buna... 5 ay 5 gunluk bir askerlik sureniz olacak ama size 5 yil 5 ay gibi gelecek.. Hani gecer diyorlar ya, gecmez gecmiyor unutun onu Su anda guluyorum ama siz geliyorsunuz diye.. Yoksa burda hergun agliyorduk siz gelmeden.. Psikolojimiz bozuldu, 3 kisi intihar girisiminde bulundu, 8 kisi nobette kendine sikmaya calisti vs.. Kogusa uzun menzilli roket attilar karsi dagdan ama patlamadan sondu.. Cocuklar her gun nobet kulelerini tasliyor, ana avrad sovuyor ama cikip birsey yapamiyorsunuz bu cok kotu.. Saka saka bi fiski yok burda.. Ama simdi bu yazacaklarimi mutlaka uygulayin:

1- Yaniniza gelirken catal,bicak,kasik takimi alin.. Bakin bunu makara sanabilirsiniz ama valla cok ciddiyim saka falan degil.. Hatta kupa bardak alin.. Atlet, don, siyah corap bol bol alin.. Atlet ve donlariniz mutlak suretle yesil olsun..

2- Diyarbakir KTM'ye kesinlikle ugramadan direkt olarak Mardin Il Jandarma'ya yani Alaya teslim olun.. Teslim olma saatini sakin gecirmeyin.. Aksam saat 17:00'a kadar burada olun yoksa gelis tarihiniz 1 gun gec yazilir, buradan da 1 gun gec cikarsiniz.. Bu duruma dusen arkadaslarimiz da var yani..

3- Lazim olmaz diye dusunup sivil kiyafet getirmemezlik yapmayin, getirebildiginiz kadar sivil getirin, kaybolmaz, yirtilmaz, calinmaz merak etmeyin.. Bazi arkadaslariniz askerlik sureleri boyunca sivilde takilabilir onlara lazim olabilir.. Ben gibi mesela.. Haberci ve dis kurye olan arkadaslar grubundan bahsediyorum..

4- Biz 108 kisi geldik buraya siz 400 kusur kisi geliyorsunuz.. Biz acemilik suresince sayimiz az oldugu icin cok cok rahattik ama sizin icin ayni seyleri soyleyemeyecegim.. O acidan biraz sikinti cekeceksiniz..

5- Acemiliginizi Komando Taburunda yapacaksiniz.. Orada yaklasik 1 ay gecireceksiniz.. Yemin toreniniz sizin yurume performansiniza gore 2 hafta ile 3 hafta arasinda degisebilir.. Iyi yuruyunde kisa sursun acemiliginiz..

6- Mardin su anda cok cok sicak.. Bu sicak ilk once sizi sapittirabilir ama alisirsiniz merak etmeyin.. 55-60 derece arasinda gidip geliyoruz su anda..

7- Carsi olayinda cok fazla beklenti icersinde olmayin, bir cadde var (adi cadde sadece) yaklasik 30 dk. icinde bitiriyorsunuz zaten ve de hic birsey yok.. En fazla cikar okey oynarsiniz, cay icersiniz, internet kafeye gidersiniz..

8- Merkeze dusen arkadaslariniz ilcelere ve dis karakollara dusen arkadaslarinizdan daha sansli olurlar.. Burada hersey elimizin altinda ama ilce ve karakoldaki arkadaslarimizdan hala carsiya cikmayan arkadaslarimiz var bunu da anti parantez belirteyim..

9- Uzun donem askerler sizleri cok sevmeyecekler, sizde onlari sevmeyin cok onemli bir sey degil zaten.. Krallar gibi yapin askerliginizi 5 ay basin gidin buradan..

10- Ve de son sozum.. Bu buraya gelecek olan arkadaslara soyleyecegim.. Acemiliginiz bittikten ve yerleriniz belli olduktan sonra buraya yani Il Jandarmaya dusen arkadaslar: Siz buraya geldiginizde (yaklasik 80-90 kisi bekliyoruz) size gorevleriniz soylenecek ve aranizdan bazilariniz ''Haberci Adayi'' olarak ayrilacak.. Ayrildiginiz anda ben zaten yaninizda olacagim.. Haberci olupta sivil takilan ve de en rahat olan benim alayda.. Diger haberciler kamuflajli ve de isleri bana nazaran daha zor ve komutanlari daha zahmetli.. Asayis Sube Muduru habercisiyim ben.. Ve benim yerimi alacak olan arkadas cok sansli olur.. Simdiden size soyleyeyim buraya geldiginiz zamanda beni bulun haberci adayi arkadaslar.. Ben sizi zaten bulurum merak etmeyim ama

Ee hadi gelin de gidelim bizde.. Cok bekledik sizi torunlar Safak 37..

Yarbay Habercisi Umit Kurtyilmaz - 327.Kisa Donem (Mardin Il Jandarma-Alay)

• beyler... ılk basta hayırlı olsun hepınıze.. ılk bende burdan ogrendım nasıl bıyer oldugunu... gelırken kasık catal ve kupanızı unutmayın
    bız 108 kısı geldık acemı bırlıgını komando taburunda alıyosunuz.. sanırım 400 kısı falan olacaksınız ayvayı yedınız...:D cunku okdr kalabalık cok rezıllık oluyo
    gıdınce anlarsınız neden catal bıcak getırın deıgımı.. komandaolar sızden hoslanmayacak sızde onlardan ama bu kısa surecek yaklasık 3-4 hafta kdr.
    sonra dagıtımınız olacak
    ıse yarayanlar ve torpıllı olanlar merkez ıl jandarmaya gelcekler yaklası 80-90 kısı... gerı kalanıanız
    ılceler hatta dıs karakollarda bıle bulunacaklar:(dıs karakolda 10 saat nobet artı bulasıgınız var hazırlanın.. ve telefon ınternet falan olmayaca...) ben burda ınternet kafecıyım burdaz yazın ıstedıgınız gıbı yardımcı olurum sızler bu arada yazlıklarla gelın cok sıcak.. acemılık yaptıgınız yer yaklasık 55 derece falan su anda ve acemılıkte cok yorulacaksınız.... kıslıklarınızıda getırın...
    ılcelere gıden olursa bazı ılceerda carsı yasak bızım arkdslar hala carsıya cıkamadan terhıs olacaklar....

• beyler... ılk basta hayırlı olsun hepınıze.. ılk bende burdan ogrendım nasıl bıyer oldugunu... gelırken kasık catal ve kupanızı unutmayın
    bız 108 kısı geldık acemı bırlıgını komando taburunda alıyosunuz.. sanırım 400 kısı falan olacaksınız ayvayı yedınız...:D cunku okdr kalabalık cok rezıllık oluyo
    gıdınce anlarsınız neden catal bıcak getırın deıgımı.. komandaolar sızden hoslanmayacak sızde onlardan ama bu kısa surecek yaklasık 3-4 hafta kdr.
    sonra dagıtımınız olacak
    ıse yarayanlar ve torpıllı olanlar merkez ıl jandarmaya gelcekler yaklası 80-90 kısı... gerı kalanıanız
    ılceler hatta dıs karakollarda bıle bulunacaklar:(dıs karakolda 10 saat nobet artı bulasıgınız var hazırlanın.. ve telefon ınternet falan olmayaca...) ben burda ınternet kafecıyım burdaz yazın ıstedıgınız gıbı yardımcı olurum sızler bu arada yazlıklarla gelın cok sıcak.. acemılık yaptıgınız yer yaklasık 55 derece falan su anda ve acemılıkte cok yorulacaksınız.... kıslıklarınızıda getırın...
    ılcelere gıden olursa bazı ılceerda carsı yasak bızım arkdslar hala carsıya cıkamadan terhıs olacaklar....

• Bir Mardin İl Jandarma yolcusu da benim. Hepimize hayırlı olsun. Umarım görüşebiliriz orada da.
  • Listeleri gördünüz mü ki? 400 kişi yuh:) Çok kişi olması sıkıntı. Nerede çokluk orada ... hesabı. Kışı nasıl oranın? Sonuçta Ocak'a kadar orada kalacağız. Havalar ne zaman soğumaya başlar? Hangi meslekler tercih ediliyor bilginiz var mı?

Çatal bıçak ne alaka ama? Yani steril bir ortam değil mi? Sonuçta kesici aletler olduğu için bir sıkıntı doğurmasın. Hoş askere gidiyoruz kesici alet olayı elbet mazeret değilde:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaramazkedicik -- 10 Ağustos 2009; 12:28:13 >
  • Bir de 1 gün geç teslim olsak bir sıkıntı olur mu? Uçak bileti bulamadım da:)
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle hayırlı olsun.
    Anadolu Jet direkt mardin uçuşları var. Diyarbakır ktmye kesinlikle katılmayın. TomyLeeQ nickli arkadaş zaten gerekenleri yazmış. Biz de orada yaptık 323.Dönem olarak. Kardeşimin denklik işleri var. Onun için Iphoneumdan hemen yazıverdim. Telim:0532 603 77 22 msnim:febahadir@msn.com
    Elimden geleni yaparım. Şimdiden hayırlı teskereler.
    Selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 10 Ağustos 2009; 19:09:48 >
  • Sağolasın kardeşim bilgiler için:)) Sana da hayırlı tezkereler diliyorum şimdiden. Görüşmek dileği ile.
  • Dedelere bazı sorularım var.

- içerde ne kadar para yeterli olur 1 ay için.
    - acemilik bitince kaç gün izin alabiliriz ?
    - il jandarmada işlemler yapılıp aynı gün kızıldereye mi gönderileceğiz
    - dağıtım yapılınca kesinlikle mardin dışına dağıtım yapılmaz mı
    - acemilikte hic yabancı dil sınavı hakkında duyuru yapıldı mı bilginiz varmı (turizm jandarması olmak için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalstein

Dedelere bazı sorularım var.

- içerde ne kadar para yeterli olur 1 ay için.
    - acemilik bitince kaç gün izin alabiliriz ?
    - il jandarmada işlemler yapılıp aynı gün kızıldereye mi gönderileceğiz
    - dağıtım yapılınca kesinlikle mardin dışına dağıtım yapılmaz mı
    - acemilikte hic yabancı dil sınavı hakkında duyuru yapıldı mı bilginiz varmı (turizm jandarması olmak için)

merhaba hayırlı olsun öncelikle.

harçlık konusu size kalmış. yemekleri beğenmeyen veya yemek alamayan arkadaşlar epey para harcadılar ilk zamanlar.
    acemilik bitince eğer yakınlarınız gelirse (anne, baba, eş gibi) 2 gün izin verirler.
    bazen toplanmanızı bekliyorlar. bazen hemen götürürler. siz en iyisi direkt olarak kızıltepeye gitmeye çalışın.
    mardin dışına vermezler, merak etmeyin.
    yabancı dili gayet iyi olan birkaç arkadaş vardı. onları ilçe karakollara gönderdiler. merkezde kalın. iyi edersiniz derim.

hadi kolay gele.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaramazkedicik

Listeleri gördünüz mü ki? 400 kişi yuh:) Çok kişi olması sıkıntı. Nerede çokluk orada ... hesabı. Kışı nasıl oranın? Sonuçta Ocak'a kadar orada kalacağız. Havalar ne zaman soğumaya başlar? Hangi meslekler tercih ediliyor bilginiz var mı?

Çatal bıçak ne alaka ama? Yani steril bir ortam değil mi? Sonuçta kesici aletler olduğu için bir sıkıntı doğurmasın. Hoş askere gidiyoruz kesici alet olayı elbet mazeret değilde:))

hocam çok kişi olunca yemekhanede ilk zamanlar insanlar çekingen oluyor. kaşık filan kalmıyor. onun için getirseniz iyi olur. kışlık zaten veriyorlar. siz kışlık sivil bir kıyafet getirin en iyisi.

meslek o günkü ihtiyaca göre alınır.

birgün geç giderseniz otobüs firmalarında yer olmadığına dair bir belge alın otogardan, eğer insafa gelirlerse sizi de diğerleri gibi aynı gün çıkarırlar. veya kaç gün geç geldiyseniz o kadar gün geç çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 10 Ağustos 2009; 19:04:14 >

• Arkadaşlar, Sakarya'dan geldim. Şu an Yenişehir'de bir internet cafedeyim. Birsüre dolanıp gidip Sayın Kışlası'na katılacağım. Yazabilir misiniz beni de listeye, 1 ay sonra görüşene dek...
  • anlaşılan donanımhaber forumlarndan Mardin İl Jandarma'ya sadece 6 kişi gidiyoruz.

1- metalstein > orhan
    2- eloozgur > özgür
    3- aqua_nous > ersin
    4- necrovirus
    5- yaramazkedicik
    6- portatifbeyin > alper

neyse bu da iyi.
    birbirimizi bulalım orda.

Fatih, yardımcı olcam dedin ama sonradan attığım 2 mesaja da yanıt vermedin alacağın olsun bu mu dedelik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalstein -- 11 Ağustos 2009; 14:24:58 >
  • hocam ben 323. dönem olarak yaptım askerliğimi mardin il jandarmada.

quote:

Orijinalden alıntı: byjest

SEN KİMSİN BAHADIR
    quote:

Orijinalden alıntı: febahadir

quote:

Orijinalden alıntı: yaramazkedicik

Listeleri gördünüz mü ki? 400 kişi yuh:) Çok kişi olması sıkıntı. Nerede çokluk orada ... hesabı. Kışı nasıl oranın? Sonuçta Ocak'a kadar orada kalacağız. Havalar ne zaman soğumaya başlar? Hangi meslekler tercih ediliyor bilginiz var mı?

hocam çok kişi olunca yemekhanede ilk zamanlar insanlar çekingen oluyor. kaşık filan kalmıyor. onun için getirseniz iyi olur. kışlık zaten veriyorlar. siz kışlık sivil bir kıyafet getirin en iyisi.

meslek o günkü ihtiyaca göre alınır.

birgün geç giderseniz otobüs firmalarında yer olmadığına dair bir belge alın otogardan, eğer insafa gelirlerse sizi de diğerleri gibi aynı gün çıkarırlar. veya kaç gün geç geldiyseniz o kadar gün geç çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 11 Ağustos 2009; 20:13:00 >

• dostlar şuan mardinde turuncu iinternet kafedeyim :)
    saat 3:30 gibi birliğime teslim olacagım
    kimler var içeride benim adım ömer
  • 12 ağustosta birliğinize katılan bir asker annesiyim,yemin töreni ne zaman gideli 1 gün olduğundan kesin tarih öğrenemedim,yazarsanız sevinirim Allah yardımcınız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selma_ctn@hotmail.co

12 ağustosta birliğinize katılan bir asker annesiyim,yemin töreni ne zaman gideli 1 gün olduğundan kesin tarih öğrenemedim,yazarsanız sevinirim Allah yardımcınız olsun.

Yemin Törenimiz 11 EYLÜL CUMA günü. Saat sabah 09:00 gibi olacağı söyleniyor. Şimdiden yol ve konaklamanızı ayırtın hatta alın. Kalmıyor deniyor.
  • piyade ve jandarmaların yemin töreni aynı gün,mü oluyor siz sanırım jandamadasınız piyadelerde ayn günmü ,farklı gün olabilirmi acele bilgi verebilirseniz , birde kesin tarih ,olursa memnun olurum.Allah kolaylık versin ..
  • 70. mkanize piyade taburundaki ,ağutos kısa dönem askerlerin yemin tören tarihini kesin olarak öğrenebilirmiyiz. asker ailesi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.