Şimdi Ara

3300X sistem mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dha önce 6600k ile kullanmış olduğum sistemi komple 3300xe geçirdim.

Msi B450m a pro max anakart üstüne kurduğum sisteme Windows 10 yüklerken hep mavi ekranlar veriyor. Ekranlar dememin sebebi hepsinde hata kodu farklı.

Başlıca aldığım hatalar şunlar;
    irql not less or equal
    kernel security check failure
    kmode_exception_not_handled
    Page Fault in Nonpaged Area
    Attempted Execute of NoExecute Memory
    Memory Management
    usbxhci.sys
    win32kfull.sys

Bu kadar farklı mavi ekran hatası aldığıma göre yanlış yaptığım bir şeyler olmalı diyerek son çare foruma sormaya karar verdim.

Denediğim çözümler;
    Bios en güncel sürüm
    Memtest86+ ile ram testi yaptım ve hiç bir hata bulamadı.
    Bellekleri tek ve yer değiştirerek denedim sonuç değişmedi.
    2 farklı usb bellek bootlayıp denedim. (bir tane 3.0 bir tanesi 2.0)
    Farklı usb portlar denedim.
    Kasa panel bağlantılarının hepsini söktüm.
    SSD mi secure erase ile formatladım.
    Farklı harddiskler denedim.
    Kullandığım Windows son sürüm.

Sistem;
    Amd 3300x
    Msi B450m pro a max
    Rtx 2060
    Kingston hyper x fury 4*2 ram
    Sandisk Z400S 128GB

• Hoca aşağıdaki linkten ram uyumluluklarını kontrol edin diyeceğim ama kingston yok.Anakart üzrine gidemiyeceğim için kingstonüzerinden anakart uyumluluklarını bir araştırın derim.Ram hakkında daha fazla bilgi olsa belki bir şeyler bulunabilirdi.
    tr.msi.com
    Destek: B450M-A PRO MAX | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
    https://tr.msi.com/Motherboard/support/B450M-A-PRO-MAX#support-cpu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muski -- 25 Haziran 2020; 11:3:21 >

• İlk akla gelen şüphe ramler. Ramleri çıkarın ve biosun pilini söküp cmos temizleyin. Xmp açtıysanız kapatın.
    Aynı hatalar geçen sefer bende de oldu format atarken mavi ekran veriyordu. Format atsanız bile yine sıkıntı çekeceksiniz gibi görünüyor.
    Anakarttaki ramlerin yerini her değiştirdiğinizde bios reset atın denililiyor. Sonra ram çift ise 2 ve 4 e takın diyorlar. Birsürü saçma sapan işler. Ben işin içinden çıkamadım. Teknik servislere gönderdim ram anakart işlemciyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 25 Haziran 2020; 10:14:34 >
  • muski kullanıcısına yanıt
    Kontrol sağladığımda uyumlu olarak gözüküyor. Kingston olarak değişl HyperX olarak işlenmiş tabloya ayrıca ramler memtest86+ testinden hiç hata almadan çıkıyor.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Benimde ilk aklıma geldi ama daha iki gün önce i5-6600k'lı sistemimde kullanıyordum bu ramleri ayrıca memtset86+ testinden hata almadan çıktı. Cpu test için aldığım yere gönderdim ve anakartı iade ettim. Cpu testten sorunsuz çıkarsa b550 chipset alıp deneyeceğim.
  • Eufrat kullanıcısına yanıt
    Çok pis bir durum hatanın sebebini bulamıyorsunuz. 500 çeşit hata veriyor hepsinin sebebi farklı. Sebebi bulmak mümkün değil. İade ederek en iyisini yaptınız bence. İnş işlemci sağlamdır. Memtest86 passmarkın tek çekirdek işlemci ile çalışıyormuş bende de ramde hata bulmuyordu. Dram ryzen calculator 5 dakkada hata buluyor. Benchmark programlarına güvenim sıfırlandı diyebilirim 50 günde 56 kere kapanan sistemde hata bulamıyorlar. Prime95 ooct hepsi hikaye sadece aida64 yaparken sistem kapandı o kadar. Şimdiye kadar sadece amd işlemci ekran kartı kullandım ama artık intel mantıksız gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 25 Haziran 2020; 17:22:30 >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam hatayı internete yazıyorum yok windows özelliklerini kapa yok onu yap ama bakıyorum windows bile açılmıyor, bildiğin deli oldum. Windows açılmadığı için diğer benchmark testlerini de yapamıyorum tam bir işkence oldu. Anakartı hemen iade ettim o iyi oldu işlemci sağlamsa B550 geçerim diye. Bende bu güne kadar hep İntel ve Nvdia sistemleri topluyordum böyle saçma bir olayla hiç karşılaşmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.