Şimdi Ara

335. DÖNEM(AĞUSTOS-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.024
Cevap
9
Favori
707.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamlar asker olmadan dede oldular alemsiniz valla. Neyse biz gelince koruyun bizi sevin bizi emi :)) ke_ke 329 gitseydim _imdi gülerek okurdum bunlar1 ah kafam ah...
  • 333 ler gitsin de bi an önce ağustos gelsin 4 ay daha beklemek zor geliyor..
  • 1 haftaya 333 olarak teslim oluyoruz. Darısı 335'e

• Haziran'da yükseği bitirebilirsek erken sevk için dilekçe vermeyi düşünüyorum ben de. Şimdiden not düşelim 2 ay içinde belli olur durumumuz. :D

Bu arada erken sevk için son başvuru tarihi Haziran sonu sanırım, yanılıyor muyum?

Ayrıca 333. dönemde başvuran İTÜ'lü İnşaat Yüksek Mühendisi bir arkadaşım var, kısa dönem tercihi yaptı, bakalım ona ne gelecek. Onun durumu benim için de referans olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surveillance

Haziran'da yükseği bitirebilirsek erken sevk için dilekçe vermeyi düşünüyorum ben de. Şimdiden not düşelim 2 ay içinde belli olur durumumuz. :D

Bu arada erken sevk için son başvuru tarihi Haziran sonu sanırım, yanılıyor muyum?

Ayrıca 333. dönemde başvuran İTÜ'lü İnşaat Yüksek Mühendisi bir arkadaşım var, kısa dönem tercihi yaptı, bakalım ona ne gelecek. Onun durumu benim için de referans olacak.

tecilin hangi tarihe kadar?
    büyük ihtimalle erken sevk dilekçesi vermiyceksin okuluna tecili kaldırtman yeticek başvuru için

• quote:

Orijinalden alıntı: mtartan

quote:

Orijinalden alıntı: Surveillance

Haziran'da yükseği bitirebilirsek erken sevk için dilekçe vermeyi düşünüyorum ben de. Şimdiden not düşelim 2 ay içinde belli olur durumumuz. :D

tecilin hangi tarihe kadar?
    büyük ihtimalle erken sevk dilekçesi vermiyceksin okuluna tecili kaldırtman yeticek başvuru için

Haziran 2011 tecilim, Yükseğe başlayınca okul 3 sene daha tecil ettiriyor.
    Erken sevk dilekçesi vereceğim mecburen ve öğrendiğim kadarıyla da 30 Haziran'a kadar vermek gerekiyor...

• eğer lisans veya yüksek lisans'tan mezun olduktan sonra kendi isteğinle askerliğini tecil ettirseydin tecil bitim tarihinden önce askere gitmek için 30 haziran'a kadar erken sevk dilekçesi vermen gerekiyor. ama senin durum anlattığına göre öyle değil. sende okulunun 30 haziran tarihine kadar tecilini iptal ettirmesini sağlıycaksın, onlar bir dilekçe yazıp askerlik şubesine göndericekler.

bende senin durumundayım da ordan biliyorum. 333. dönemler askere gitsin bende ay sonuna doğru tecilimi kaldırsınlar diye okula gidicem.
  • merhaba arkadaşlar. 333 nisan celbinide gönderiyoruz yavaş yavaş sıra bize geliyor. erken sevk dilekçesini ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz yada verenler varmıdır??
  • yav beyler nabıyonuz alla askına daha bız gıtmeden sıze ne oluyo kafayı kırmışınız....gezin dolaşın mala vurun bol bol denize gırın ne bılıyım ugrasmayın boole seylerle ayıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtartan

eğer lisans veya yüksek lisans'tan mezun olduktan sonra kendi isteğinle askerliğini tecil ettirseydin tecil bitim tarihinden önce askere gitmek için 30 haziran'a kadar erken sevk dilekçesi vermen gerekiyor. ama senin durum anlattığına göre öyle değil. sende okulunun 30 haziran tarihine kadar tecilini iptal ettirmesini sağlıycaksın, onlar bir dilekçe yazıp askerlik şubesine göndericekler.

bende senin durumundayım da ordan biliyorum. 333. dönemler askere gitsin bende ay sonuna doğru tecilimi kaldırsınlar diye okula gidicem.

Evet aynı durumdayız sanırım.

Ben lisansı bitirdikten sonra yüksek lisansa kayıt olmak için istenilen durum belgesini alabilmek için şubeye gittim.

Şubede de muayeneye gönderip, yedek subay aday adaylığı kaydımı yapıp 2008 Haziran'ında 2 yıllığına tecil ettiler.

Sonra okula yeniden kayıt yaptırınca okul da tecili 1 sene daha uzatmış...

Söylediğin gibi mezuniyet işlerini Haziran'da bitirebilirsem okuldan erken sevk dilekçesini göndermelerini isteyeceğim.

333. dönem için okuldan bir arkadaşım aynı prosedürü uyguladı aslında, yarın ondan detaylı bir bilgi alayım en iyisi ben...

Ondan sonra da durum ciddiye binene kadar bu topiğe yorum yazmak yasak bana.

• tecili kaldırttıktan sonra mezun olamama gibi bi durum olmaz inşallah :)
    o yüzden önceliğimiz okuldan mezun olmak
  • Merhaba arkadaşlar bende ağustos ta askere gitme niyetindeyim.İTÜ inşaat mühendisliğinde yüksek lisans yapıyorum,eğer haziran 7-11 arasındaki tez sınavını verirsem kalan zamanda (30 hazirana kadar) kendim hemen erken sevk dilekçesini vericem . Okulun şubeye yazı yollamasını beklemem muhtemelen okulun yazısı resmi işlerden dolayı temmuz ortasında anca gider.Şubeye okul yazı gitmeden, ben kendim dilekçemi yolladım diye başvurumu dikkate almama gibi bir durum olmaz değilmi?
  • arkadaşlar daha biz (333 ler) askere gitmeden 335. dönem konusu açılmış

valla koptum gece gece..acayip moral oldu.teşekkürler konuyu açan arkadaşa

• quote:

Orijinalden alıntı: mamukf
    Merhaba arkadaşlar bende ağustos ta askere gitme niyetindeyim.İTÜ inşaat mühendisliğinde yüksek lisans yapıyorum,eğer haziran 7-11 arasındaki tez sınavını verirsem kalan zamanda (30 hazirana kadar) kendim hemen erken sevk dilekçesini vericem . Okulun şubeye yazı yollamasını beklemem muhtemelen okulun yazısı resmi işlerden dolayı temmuz ortasında anca gider.Şubeye okul yazı gitmeden, ben kendim dilekçemi yolladım diye başvurumu dikkate almama gibi bir durum olmaz değilmi?

daha önceden tecilini yaptıran kuruluş (senin durumun için itü) tecilini kaldırtmadığı sürece kendin hiç bir şekilde kaldırtamıyorsun.

eğer mezuniyetinin kesinleşmesini beklemek istiyorsan haziran'da okuluna tecil kaldırtma yazısını yazdırıp askerlik şubesine elden götürebilirsin. böylece haziran sonuna kadar işini halledebilirsin. ilk aklıma gelen bu.

ama genellikle çevremde bu olayı yapan insanlar işlerin yetişmesinde sıkıntı yaşamamak için mezun olmayı beklemeden tecili kaldırtıyor. benim de daha aldığım dersler var ama askerlik için nisan'ı kaçırdım ağustos'u da kaçırmamak için mezun olmadan yapıcam bu işi. bir nevi kumar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uruk33

arkadaşlar daha biz (333 ler) askere gitmeden 335. dönem konusu açılmış

biletler diyosun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uruk33

arkadaşlar daha biz (333 ler) askere gitmeden 335. dönem konusu açılmış

bişey değil tertip. Ayrıca 331,329,327 vs forum başlıklarına bakarsan, gitmeden ne kadar zaman önce konuların açıldığını görürsün

• quote:

Merhaba arkadaşlar bende ağustos ta askere gitme niyetindeyim.İTÜ inşaat mühendisliğinde yüksek lisans yapıyorum,eğer haziran 7-11 arasındaki tez sınavını verirsem kalan zamanda (30 hazirana kadar) kendim hemen erken sevk dilekçesini vericem . Okulun şubeye yazı yollamasını beklemem muhtemelen okulun yazısı resmi işlerden dolayı temmuz ortasında anca gider.Şubeye okul yazı gitmeden, ben kendim dilekçemi yolladım diye başvurumu dikkate almama gibi bir durum olmaz değilmi?

Senin ağustosta gitme ihtimalin yüzde sıfır. Tez sınavın 7-11 haziran arasındaysa onun sonucunun enstitüye bildirilmesi ayın 15'ini bulur. Ardından tezini alacaksın ve düzeltme için sana atanacak bir araştırma görevlisine gideceksin. O tezdeki hataları bulacak da sen düzelteceksin de enstitüye tekrar tezini bastırıp götüreceksin de minimum 1 hafta geçecek. Oldu ayın 22'si. Tezin ardından yönetim kurulunda onaylanacak ve öğrenci işlerine gönderilecek. Sonra mezun olacaksın. Bu işlem de 2 hafta sürer. Böylece temmuz ayına varmış olursun. Benim tez sınavım 4 haziran, mezuniyet tarihim 17 temmuz. Pek heveslenme bence. Ayrıca okul tecil ettirdiği için tecili de okul bozacak. Sen bu konuda işlem yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: darth templar
    quote:

Senin ağustosta gitme ihtimalin yüzde sıfır. Tez sınavın 7-11 haziran arasındaysa onun sonucunun enstitüye bildirilmesi ayın 15'ini bulur. Ardından tezini alacaksın ve düzeltme için sana atanacak bir araştırma görevlisine gideceksin. O tezdeki hataları bulacak da sen düzelteceksin de enstitüye tekrar tezini bastırıp götüreceksin de minimum 1 hafta geçecek. Oldu ayın 22'si. Tezin ardından yönetim kurulunda onaylanacak ve öğrenci işlerine gönderilecek. Sonra mezun olacaksın. Bu işlem de 2 hafta sürer. Böylece temmuz ayına varmış olursun. Benim tez sınavım 4 haziran, mezuniyet tarihim 17 temmuz. Pek heveslenme bence. Ayrıca okul tecil ettirdiği için tecili de okul bozacak. Sen bu konuda işlem yapamazsın.

sonuçta arkadaş lisans mezunu yani asteğmen aday adayı, okulu tecilini kaldırdıktan sonra diğer celb döneminde otomatikman asker sayılır. mezuniyetinin temmuzda olması bi sıkıntı olmaz bence, çıkış işlemleri temmuz sonuna kadar yetişiyorsa sarı zarfı almaya giderken yanına diplomasını veya geçici mezuniyet belgesini götürmesi yeterli.

• Bende yüksek lisantan mezun olma şartı olacağını zannetmiyorum.Sonuçta lisans eğitimimi tamamlamış olmam yeterli olmalı.Gerçi tekrar okula gidip FBE den gerekli araştırmayı yapıcam ama lisans diplomamı götürüp ben askere gitmek istiyorum dedikten sonra yok gidemezsin demezler.Okuldan gerekiyosa tecilimi kaldırmaları için yazı isteyip şubeye veririm (tez sınavını verdikten sonra).Arada 20 gün kalır dilekçe başvurusu için bu zamanın yeteli olacaktır umarım.
    Birde okulun yaptığı tecili yalnız okulun kaldırabildiği konusunda eminmisiniz?
  • evet tecil başvurusu yapan kurumun tecilin iptali için başvurması gerekli. anca sen lisanstan (veya yüksek lisanstan) mezun olunca kendi isteğinle askerliğini 2 (veya 1) sene tecil ettirseydin, o zaman istediğin bir celp dönemi için erken sevk dilekçesi vererek tecilini kaldırtabilirdin. ama şimdiki durumda üniversiteye bağlısın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.