Orijinalden alıntı: frtmmk Merhaba arkadaşlar.Bende ağustosta gidicem kısmetse,Şu gerekli belgeler neler ,nerden alınır,Kaç nüsha götürülür herhangi bi şubeden başvuru yaparsam kalan işlemlerimide aynı şubedenmi yapmam gerekirmi.Birde tecil işlemlerimi yaparken ,2008 yılında,bana ya kendi şubene yada ikamet ettiğin yerin şubesinde işlem yapabilirsin demişlerdi bu doğrumu .Birde yabancı şubeden 29 haziranda başvuru yapsam yani son günlere yakın ,yabancı şubenin benim şubeme yazı yollaması sıkıntı çıkarırmı acaba
yüksek lisans yapmıyorsun sanırım askerliğini isteğe bağlı tecil ettirdin. eğer öyleyse ve tecil ettirirken celp dönemine Aralık 2010 yazmışlarsa askerlik şubesine gidip Erken Sevk Dilekçesi doldurman gerekiyor. yabancı şubeye gidersen diploma (veya geçici mezuniyet belgesi), nüfus cüzdanı ve bunların fotokopilerini götürmen yeterli olur. Eğer celp dönemin zaten Ağustos 2010 ise herhangi bir başvuru yapman gerekmiyor, temmuz ayında sarı zarfını almaya gidersin sadece.
şube işine gelince, kendi şubene yakınsan oraya git başka bi şehirdeysen bulunduğun yerdeki bir yabancı şubeye git ama yabancı şubede yazışmalar için bekleyebilirsin. 29 hazirandan sonra başvuru için geriye sadece 30 haziran kalıyor. bence 8-10 gün önceden git en azından.
+1 de benden. Kısmetse verdik bütün evrakları ağustosu bekliyoruz. Heraldi belgeleri verdikten sonra ağustosta alırlar askere :) Bu arada birşey soracağım arkadaşlar.
Benim kütük bursada yani askerlik şubesi bursa... Ben istanbul beykoz askerlik şubesinden yaptım bütün işlemleri ve bütün evraklarıda onlara verdim. Şimdi merak ettiğim konu acaba sarı zarfı ben nereden alacağım? Kendi askerlik şubemden mi yoksa beykozdan mı?
quote:
Orijinalden alıntı: smtzdmr
+1 de benden. Kısmetse verdik bütün evrakları ağustosu bekliyoruz. Heraldi belgeleri verdikten sonra ağustosta alırlar askere :) Bu arada birşey soracağım arkadaşlar.
Benim kütük bursada yani askerlik şubesi bursa... Ben istanbul beykoz askerlik şubesinden yaptım bütün işlemleri ve bütün evraklarıda onlara verdim. Şimdi merak ettiğim konu acaba sarı zarfı ben nereden alacağım? Kendi askerlik şubemden mi yoksa beykozdan mı?
hayırlı olsun. İkisinden de alabilirsin, yanında diploma ve nüfus cüzdanıyla birlikte fotokopilerini götürmen yeterli.
quote:
Orijinalden alıntı: Mascius
quote:
Orijinalden alıntı: smtzdmr
hayırlı olsun. İkisinden de alabilirsin, yanında diploma ve nüfus cüzdanıyla birlikte fotokopilerini götürmen yeterli.
Teşekkür ederim cevap için Gidip gelelimde çıksın aradan yahu sıkıntı yaptı askerlik
Hayırlısı ile bende ağustosta gidicem
Gerçi erken sevk olaylarını yaptık ama hanımefendi 1 temmuzla 31 temmuz arasında belli olur dedi sevk alıp almadığın .
Kesin gidermiyim ağustosa .
biletler gelsin de erkek arkadasıma kavusayım : )
quote:
Orijinalden alıntı: philippe
Gerçi erken sevk olaylarını yaptık ama hanımefendi 1 temmuzla 31 temmuz arasında belli olur dedi sevk alıp almadığın .
başvurup ta gidemeyen duymadım hiç. rekor başvurunun olduğu 331. dönemde bile olmamış.
quote:
Orijinalden alıntı: philippe
kesin gidersin. yüzde yüz. sen haziran sonu gibi şubeyi ara, öğrenirsin.
Askeriye geçmiş karşına gelllll geeellll yapıyor :D Kesin alırlarmış öğrendim bende şubeden.
@ Mascius ve @ ramcofb cevaplarınız için teşekkür ederim .
Arkadaşlar sizce bu ağustosta askere giden sayısı nasıl olur? Malumunuz ne kadar az adam giderse uzun dönem çıkma ihtimali o kadar yükseliyor.331 ve 329 dönemde askere giden arkadaşlarımın çoğu kısa dönem çıktı ancak bu 333.dönemde giden arkadaşlarımın çoğunluğu uzun dönem yapacaklar. Bende kısa dönem yapmak istiyorum yüksek lisasn biterse ağustosa yetişmeye çalışacam.Askeriyenin inşaat mühendislerini uzun dönem almak istediği burdan kolayca anladım.Soru şu ben gözlük kullanıyorum ve kilo fazlam var tecil sırasında a gurubu arızalı yazıldı bu durumda kısa dönem çıkma ihtimalim arttırırmı?
a grubu arızalının kısa dönemle veya yedek subaylıkla ilgisi yok, sadece komando olamaz anlamına geliyor sanırım. çoğu insanda a grubu arızalı durumu var zaten, bende de var. kilo 76 boy 1.75 :)
en fazla giden dönem aralık ayında olduğu için, aralık ayında gidebilirsiniz isterseniz. fakat, uzun dönem çıkması tamamen şans meselesi. benim bildigim arızalı yazdıgında 100de 99 kısa dönem cıkıyor.
arkadaşlar bende son yoklamamı 3 martta yaptırdım askerlik durum belgesi verdiler sevk tarihi 31 temmuz 2010 yazıyo,,kısmetse ağustosta gidiyorum bende....
Bende bugün evraklarımı verdim. Tuzla da sınava gircem. Sınav tarihi ne zaman ve sınavın amacı ve içeriği nedir bilgilendirme yapar mısınız??
daha çok erken ama biraz canlanma oldu forumda iyi bari
quote:
Orijinalden alıntı: zeymrt
en fazla giden dönem aralık ayında olduğu için, aralık ayında gidebilirsiniz isterseniz. fakat, uzun dönem çıkması tamamen şans meselesi. benim bildigim arızalı yazdıgında 100de 99 kısa dönem cıkıyor.
inşallah senin bildiğin gibidir :)
bu arada sınav ağustosun ilk 3 günü. içerik olarak sayısal ve sözel karışık, ales gibi ama daha kolay fln diyorlar. amacını bilen var mı bilmiyorum :)
merhaba millet. 329. dönem batmanda asker öğretmen olan arkadaşınızım. aranızda muhakkak meb'de kadrolu çalışan olacaktır. bende öyleyim bize asker öğretmenlik çıktı geçen ağustosta ve sonunda sizlerin forumda konu başlığı açtığını görmek müthiş bir şey.
gelelim kısa sorularınıza. sınava 1.2 ve 3. ağustos günlerinden istediğiniz zaman gireceksiniz. zorunluluk yok sadece 3. gün mesai bitimine kadar sınava gireceğiniz yerde olmazsanız bakaya olur mahkemeye düşersiniz. sınav tamamen formalite. sınava girilen gün ile asteğmen veya kısa dönem olma arasında en ufak bir bağ yok. bunların hepsi uydurma. sizin şansınıza kalmış mesele bu
Sınavın işe yaramadığı belli .
Zaten sayısal kısmını yapmak istesemde yapamıyorum elimizden ne gelirse artık .
Daha 4 ay var ama şimdiden heyecan başladı .
heyecan diyorsun ama tersine ben zamanın bir an önce geçmesini istiyorum. eylül ayından beri geri sayıyorum artık 4 aydan az kaldı en azından. iş için nereye görüşmeye gitsem bir yerde konu askerlik yapmamış olmama geliyodu artık başvuru bile yapmıyorum.. şimdi askere gitmek için gün sayıyorum askerdeyken askerlik bitsin diye gün sayıcam hayat böyle geçip gidicek :(