Şimdi Ara

335. DÖNEM(AĞUSTOS-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.024
Cevap
9
Favori
707.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada bizde tecil bozup gittik. Okula falan gitmiyorsun. Gitmene ne gerek var? okuldan mezun olduysan zaten sorun yok okurken uzun olarak gitmek istiyorsan zaten o zaman EK B alıp gidecksin. Okul bittikten sonra tecil ettirdiysen ve vazgecip gideceksen olay farklı iste ozaman dedigim gibi direk subeye gidip gerekli evrakları dolduracaksın kimlik fotokopin diploma fotokopin varsa diger kimlik ve lisans fotokopilerin ve resimin olması lazım. Elini kolunu sallayarak gidersen sana bunu soylerler bunları getirde gel diye. Kimliginizin orjinalininde duzgun olması damganın gorunuyor olması gerekmekte yoksa gidip yenisini cıkartın biz kapıdan donmustuk gidip yenilemistik....
  • quote:

Orijinalden alıntı: swartz

ilk olarak sunu soyleyim askerde soylenen abartmalara inanmayın. Kanun var diyoruz askeriz cunku biliyoruz. Ic hizmet kanununu okuyunuz mesela bulabilirseniz! O yuzden lutfen bilgi alırken bizi karalamaya calismayın. Bizde mavi bereyiz Jandarma Komando. Yaptıgımız yer teror bolgesi. Acık acık kanunlar belirtir. Kısa donem olarak alınan arkadaslar kesinlikle geri plan işlerinde kullanılır! resmi evragı scanletip koyduracaksınız sonunda

askerde cok sey atılır tutulur mesela bir arkadas annesine mektup yazmıs ve sunları soylemisti :
    Bugun tanklarla daga cıktık (birligimizde tank bulunmamaktadır)
    Tek yapamadıgım sey helikopterden helikoptere atlarken sarjor degistirememek geri kalan herseyi yapıyoruz. (helikopter mi nerede)
    Tim komutanları Astek degildir. HArp okulu mezunu minimum olarak tegmenlerdir. Bazı yerlerde astek ler kullanılır ama 30 40km yurumek ne demek. haberlesme aglarını saglamakta kullanılır yada tıp okumussa medic olarak yanlaırına alırlar.

Hasta olan arkadaslar zaten saglık muayenesi zamanı bunu belirtirlerse sorunları belli olur ve ona gore yerlerde kullanılırlar. Lutfen arkadaslar bizim verdigimiz bilgileri karalamaya calismayın sonucta bizler bu yollardan gectik gorduk calistik o yuzden biraz arastırıp bilgi veriniz. Sonucta torunlarımız ve onların torunlarıda hatta alayımızın torun oglu torunlarıda okuyor bunları :)

yararlı bilgiler paylasmaya calisiyoruz burada

yanlış anladıysam affola,40 km yürüdük demekle yalan mı söyledim sana göre?

• hoca cevabın pm de
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtmmk
    Okulda tecili bozmak istediğinde gerkçe olarak mezun olacağını söylemek yeterli oldu değilmi ? Birde bu yazı Halıcıoğlu Askerlik Şubesi ne gidiyor dedi serhatyal, sanada aynı bilgiyimi verdiler ? Ve umarım mezun olursun yoksa asker kaçağı olarak okula devam etmek tehlikeli, cendermeler tutup kolundan askere her an götürebilirler.

okula verdiğim dilekçede mezun olma durumum nedeniyle tecilimin kaldırılmasını istiyorum gibi bişi yazdım. öyle yazmamı öğrenci işlerindeki memur söyledi zaten. bu arada benim şube konak-izmir
  • şimdi başvurduğumda sevk alıp almadığım temmuzda belli olacak dediler yaa .

kütüğüm adana . ama ben izmirde oturduğum için konak şubesinden başvuruda bulundum .

sevk alıp almadığımı öğrenmek için nereyi arıcam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: philippe

şimdi başvurduğumda sevk alıp almadığım temmuzda belli olacak dediler yaa .

kütüğüm adana . ama ben izmirde oturduğum için konak şubesinden başvuruda bulundum .

sevk alıp almadığımı öğrenmek için nereyi arıcam ?

DAHA ÖNCE BU SORUYA VERİLEN CEVABA GÖRE SENİN KENDİ ŞUBENİ ARAYIP ÖĞRENMEK GEREKTİĞİNİNİ SÖYLEYEBİLİRİM.BEN ŞUAN O AŞAMAYA GELMEDİM AMA ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA KENDİ KÜTÜĞÜNÜN BAĞLI OLDUĞU ASKERLİK ŞUBESİNDEN YANİ SENİN İÇİN ADANA ŞUBESİNDEN İSTEDİĞİN BİLGİYE ULAŞIRSIN.
  • Merhaba arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, ancak bir kaç sorum olacak:

Ben öğretmenim ve memleketten çok uzaktayım. memlekete ancak temmuzun ilk haftası gidebilirim..
    1-hazirana kadar görev yaptığım yerdeki şubeye hangi belgeleri vereceğim...
    2-daha sonra sarı zarfı nerden alacam... (temmuzda memlekette olacağım)
    3-sınava nerde girecem ? (temmuzda memlekette olacağım)
    ...

bu işin aşamalarını yazarsanız sevinirim...

Şimdiden Teşekkürler
  • 335 yalan oldu arkadaslar.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2010/04/27/herkes_ayni_sayida_safak_sayacak

Önümüzdeki günlerde hükümete sunulması beklenen yasal düzenlemede yedek subaylık kaldırılırken, er ve erbaşlar geri plandaki hizmetlerden uzaklaştırılacak.

bir hafta icinde yasal duzenlemeler yapilacak. agustos da kisa donem gidenler artik 12 ay.
  • arkadaşım henüz öle bişey yok neden yalan olsun 335 zaten konuşmalarda da orta vadede yapılacak birşey diyor hemen pat diye yapılacak birşey değil bu bir hafta içinde
  • linke baktın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtcaan

Merhaba arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, ancak bir kaç sorum olacak:

Ben öğretmenim ve memleketten çok uzaktayım. memlekete ancak temmuzun ilk haftası gidebilirim..
    ...

Şimdiden Teşekkürler

1. lisans diploman, nüfus cüzdanın ve bu belgelerin fotokopileriyle birlikte bağlı olduğun yabancı şubeye gidiceksin. lisans sonrası tecili senin yaptırdığını varsayıyorum, şubede erken sevk dilekçesi doldurup teslim ediceksin, ayrıca hazirana kadar gitmene gerek yok son başvuru 30 haziran. ama tabi son zamanlara bırakmamak en iyisi.

2. sarı zarfı memleketindeki bağlı olduğun askerlik şubesinden alabilirsin.

3. sanırım sarı zarfı aldığın yer sınav yerini belirlemiş oluyor. istanbulda çalışan bir arkadaşım başvuru işlemlerini istanbuldan yaptı, daha sonra sarı zarfı izmir'den aldı ve narlıdere'de sınava girdi. tabi sınav her şehirde de yapılmıyor mesela antalya'dan bile izmir'e sınava girmeye geliyorlar yazık insanlara..

ayrıca 12 ay er de olsak, başa gelen çekilir sonuçta kişiye özgü bişi değil herkes aynı durumda.. bir şey kesinleşmeden söylentilere kulak asmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

linke baktın mı?

dostum linke baktık ama kesin bir şey denmemiş tarih verilmemiş, sen nerden çıkardın 335 yok diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mascius

quote:

Orijinalden alıntı: mrtcaan

Merhaba arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, ancak bir kaç sorum olacak:

...

Şimdiden Teşekkürler

1. lisans diploman, nüfus cüzdanın ve bu belgelerin fotokopileriyle birlikte bağlı olduğun yabancı şubeye gidiceksin. lisans sonrası tecili senin yaptırdığını varsayıyorum, şubede erken sevk dilekçesi doldurup teslim ediceksin, ayrıca hazirana kadar gitmene gerek yok son başvuru 30 haziran. ama tabi son zamanlara bırakmamak en iyisi.

2. sarı zarfı memleketindeki bağlı olduğun askerlik şubesinden alabilirsin.

3. sanırım sarı zarfı aldığın yer sınav yerini belirlemiş oluyor. istanbulda çalışan bir arkadaşım başvuru işlemlerini istanbuldan yaptı, daha sonra sarı zarfı izmir'den aldı ve narlıdere'de sınava girdi. tabi sınav her şehirde de yapılmıyor mesela antalya'dan bile izmir'e sınava girmeye geliyorlar yazık insanlara..

ayrıca 12 ay er de olsak, başa gelen çekilir sonuçta kişiye özgü bişi değil herkes aynı durumda.. bir şey kesinleşmeden söylentilere kulak asmayın.

teşekkürler, hepimiz için hayırlısı olsun...

• geçen senede yok kesin çıkacak dendi çıkmadı .

biraz zor çıkar kısa dönemi kaldırmak . sonuçlarına katlanmak özellikle ki ülkemizin bir gerçeği var beyin göçü .

bu kadar beyin göçü veren bir ülke o askerliğin 1 sene olmasından sonra daha çok verecektir .

bunun sonuçlarını düşünmeden ne hükümet neden genel kurmay hareket eder .
  • tecilim haziranda bitiyor kısa dönem kalktığına göre temmuz da mı gideceğiz? er celp dönemleri nedir? temmuz mu ağustos mu? genelde er celp dönemleri yoğunluk nedeniyle aksıyor tutup kasıma atmasınlar bir de.
  • kısa dönem kalkmadı 2010 yılında da kalkmaz hatta 2011 de de kalkmayacak.dikkat ederseniz orta vade diyor.

ayrıca beyin göçüne katılmıyorum,sırf 1 sene askerlik yapmamak için millet vatanını terkedecekse zaten hiç gelmesinler daha iyi.öyle lafla vatan millet sakarya çanakkala kurtuluş olmuyor.15 aylık yapan da vatan evladı 6 ay yapanda.bunu ortak bir noktada buluşturmaları gerekiyor.süre önemli değil.bana kalırsa herkes için askerlik 6 yada 8 ay olsun.2-3 ay temel askerlik eğitimini alsınlar ardından biraz hizmet etttikten sonra sivil hayatlarına dönsünler.şimdiki poşetler topu topu 26 gün acemi eğitiminde ne öğrenebiliyorlar ki,sorsanız 3 köşe teşkilini bilen çıkmaz,10 kere attırsanız 2 kere vuramazlar.
  • quote:

tecilim haziranda bitiyor kısa dönem kalktığına göre temmuz da mı gideceğiz? er celp dönemleri nedir? temmuz mu ağustos mu? genelde er celp dönemleri yoğunluk nedeniyle aksıyor tutup kasıma atmasınlar bir de.

Bence birazcık bekle . böyle bir durum bu sene sonuna kadar olmaz .

Ki bunun olması için ön koşul terörün azalması kontrol altına alınması diyorlar . bu ülkede böyle birşeyi yapmak 2 senesini alır .

Bekleyip görelim ama şurda 3 ay kalmışken kısa dönem gideriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

kısa dönem kalkmadı 2010 yılında da kalkmaz hatta 2011 de de kalkmayacak.dikkat ederseniz orta vade diyor.

ayrıca beyin göçüne katılmıyorum,sırf 1 sene askerlik yapmamak için millet vatanını terkedecekse zaten hiç gelmesinler daha iyi.öyle lafla vatan millet sakarya çanakkala kurtuluş olmuyor.15 aylık yapan da vatan evladı 6 ay yapanda.bunu ortak bir noktada buluşturmaları gerekiyor.süre önemli değil.bana kalırsa herkes için askerlik 6 yada 8 ay olsun.2-3 ay temel askerlik eğitimini alsınlar ardından biraz hizmet etttikten sonra sivil hayatlarına dönsünler.şimdiki poşetler topu topu 26 gün acemi eğitiminde ne öğrenebiliyorlar ki,sorsanız 3 köşe teşkilini bilen çıkmaz,10 kere attırsanız 2 kere vuramazlar.

Size göre olmaz . Fakat benim baya bi var giden arkadaşım ingilteye italya ispanya .

Nedenler belli işsizlik ve askerlik .

bu adam 24 yaşına gelmiş 20 yaşındaki ile 1 sene askerlik yapıcak . 1 sene adama neler kazandırır neler kaybettirir bunu bir düşününce bence çokta haksız değiller.

• linki verdim alıntı yaptım hala 1 sene 2 sene diyorsunuz.

evet haftasonu haberlerde diyordu orta vade, 1-2 sene diye.

bu haber yeni bugünün haberi.
    önümüzdeki günler diyor dikkat ederseniz. aylardan bahsetmiyor. yasal düzenleme çıkınca da uygulamaya geçilir. değilse ağustos celbi devam etse anormal yoğunluk yaşanırdı.
  • quote:

tecilim haziranda bitiyor kısa dönem kalktığına göre temmuz da mı gideceğiz? er celp dönemleri nedir? temmuz mu ağustos mu? genelde er celp dönemleri yoğunluk nedeniyle aksıyor tutup kasıma atmasınlar bir de.

panik yapma gidersin her türlü, ağustos ayından önce erler için celb dönemi vardır kesin
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.