Bildirim
3400 Mhz Ram 2133 gözüküyor.
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Biostan XMP'yi açarak ramleri daha yüksek hızlarda kullanabilirsiniz. Youtube da nasıl yapıldığı ile ilgili videolar var. -
Telekkürler hakan. Bunu açmam bir problem yaratmaz degil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
XMP dediğiniz ramlerin otomatik overclock olması. Bunu hem aldığınız ram hem de anakart destekliyorsa zaten amaç budur, problem olacağını düşünmüyorum ben de. -
Merhaba,
öncelikle anakartınızın güncel BIOS u kurulu olup olmadığını kontrol edin. Yüksek bellek frekanslarında sistemin stabil çalışması konusunda sıkıntı yaşanmaması için BIOSunuzun güncel olmasında fayda var. Anakart üreticileri BIOS güncelleştirmelerini özellikle belleklerle ilgili yüksek hızlarda sistemin stabil çalışması için ufak tefek ayarlamalar iyileştirmeler yaparak güncelliyorlar.
BIOSunuzun güncel olduğundan emin olduktan sonra BIOS ayarlarından XMP profili devreye sokmanız yeterlidir.
Intel işlemcilerde DDR4 bellek kontrolcüsü standart olarak 2133 MHz'de bellekleri çalıştırmak üzere konfigüre edilmiştir ( SPD ayarları ile ) XMP ayarlarını devreye sokarak belleklerin etiketleri üzerinde yazılı olan değerleri çalıştırmak için gereken BIOS ayarlarını otomatik olarak ayarlamış oluyorsunuz. -
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar eve gidince deneyeceğim.
Xmb bulamadım dolayısıyla xmb açmadan biosa girdin ram frekansı yazıyoru oradan onu 3200 e getirdim kaydedip çıktım. Aktif olmuştur herhalde?
O sekilde olmaz. Biosa tekrar girin. Ai tuner dan manual i secin. Tekrar ayni yere tiklayin bu sefer xmp yi orada goreceksiniz. Xmp yi secip f10 deyip kaydedin bu sekilde calisacak.
Aidata 64 den bakıver hocam -
-
Yanlış yere bakıyorsunuz. XMP nin profil listesini göstermiş orada. Yani diyor ki aşağıdaki bellek zamanlamalarını kullanarak (25-18-18-36 gibi) en fazla 1600mhz de çalıştırabilirsin belleğini, ki çift kanal olduğu için bellekler 1600x2=3200mhz olmuş oluyor. Bakman gereken yer yukarda yazıyor, bellek hızı 1066 gözüküyor, çift kanalda bu 2133mhz ediyor. -
Vallahi birşey anlamadım şimdi 3200 mhzde çalışması gerekirken 1068 mhzde mi çalışıyor?
Video'da gösteriyor nasıl yapılacağı hem kolay mod hem de gelişmiş modda.
https://youtu.be/ny8k8OeKwy0?t=319
Ayrıca ana kart üzerinde bir swich var. Ona da dikkat etmen gerekiyormuş videonun sonunda gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrop -- 19 Şubat 2016; 16:04:20 > -
3200 yerine 2133 de çalışıyor bellekleriniz. Çift kanallı iki adet belleğe sahip olduğunuz için hesap böyle işliyor. 1066 mhz de çalışan 2 adet belleğiniz var (sonuçta 1066 x 2 = 2133mhz yapıyor), bunu XMP sayesinde 1600 x 2 = 3200 e çıkarabilirsiniz. -
Tamam arkadaşlar teşekkürler eve gidince deneyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X