Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (360. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aminoss

quote:

Orijinalden alıntı: mirulusoy

quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

Orijinalden alıntı: mirulusoy

çok kısa kestirmeyin saçlarınızı gerek yok...kestirmeyip gelenlerde acemi kasaplar tarafından traş edildi bizim orda...
    havaalanında olurum demeyin 100 liraya kadar paranızı alırlar...

bizim şube başkanı kıdemli başçavuştu uzun dönemlere etmediği hakaret yoktu lakin bir tek kelime bana etmedi ki kısa dönemleri hiç sevmezdi...

ağırlığınızı koyun hakkınızı aramayı bildiğinizi var sayıyor ordaki komutanlar...

hiç aklınıza gelirmi bir komutanın lütfen arkadaşlar sıraya geçin diyeceği....bize diyorlardı...

o lütfeni lafın gelişi diyorlar,2-3 kere tekrarlat bakalım neler oluyor orada

156 gün askerlik yaptım hiç kimse tarafından en ufak rencide edici söz işitmedim...
    en fazla istikamet verir komutan başkada bişi olmaz...

he şunu söliyim ordaki komutanlar bile kısa dönemleri çok mihim adam zannediyorlar halbuki yarısından fazlası boş beleş adam kendi kıymetini bilemiyecek seviyede adam :)

Üstad sen söyle biz kaç sayıyoruz şimdi ? İkametgah İstanbul düştüğüm yer Kütahya kısa dönem

dedim gibi 158 günden hesap yapacaksiniz 801 km altindaki yani ikametgahiniza 1 gun 158 yapacak 801 ve 1601 arasi 157 1601 üstüde 3 gün olmasi lazim bu hesabi yapin 158-157-156 terhis zamanlari olacak

• evet arkadaşlar ayların 30 yada 31 çekmesine göre bir iki gün değişyor....mesela bu aralıkta giden arkadaşlar bir gün fazla yapacaklar neden şubat 4 senede bir 29 çekiyo ondan...bu kadarda şans olmaz ha :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: styldodgy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: styldodgy

quote:

Orijinalden alıntı: ataman5

quote:

Orijinalden alıntı: victorty

quote:

Orijinalden alıntı: dude11

Arkadaşlar herkese hayırlı tezkereler hepimize.
    Usta birliği benim gibi Çukurca Hakkari'ye(Köprülü 4. J.Snr Tb ) düşen arkadaşlar için iç rahatlatıcı bilgiler aldım.339. dönemde giden bir arkadaş mail gönderdi çok teşekkür ederim kendisine kafayı yemekten kurtardı beni.Verdiği bilgilere bakılırsa gerçekten çok sıkılacağız ancak kantini çok iyiymiş.Yazıcı,kantinci,hediye eşyacı,trafik eri,nöbet eri olma ihtimalleri varmış.Şanslı olursanız yazıcı olursun demiş.Olaylar yönünden sıkıntı yokmuş,Çukurcanın en rahat yeri burası diyor Allah razı olsun ondan içimi rahatlattı en azından.Çukurca'dan önce Serinyolda baya sıkıntımız olacak sanırım.

Yarın sabah uçakla Sabiha Gökçenden gidiyorum Serinyol'da görüşmek üzere.

06,50 sun express hatay yolcusu kalmasın

^^

Hayırlısıyla gidp gelin inşallah..

Ben yarın MEBS e akşam 6 gibi teslim olucam bir problem çıkar mı?

o saatte teslim olursan resmen eziyet edersin kendine rahat 2 saat bile uyamadan diğer gün başlar ve yarin saat sabah 5 ten aksam 5 kadar tirmala tirmala ilk gün psikolojisinde askerlik baslangiçin kotu olur karar senin

159mu sayıyoruz hoca

158. gün bitecek askerlik donem başina geliyor yani ayin 31 çeken fazla dönemleri denk geldigi için şansiniza

16 ocakta geliyoruz o zaman doğrumudur yarından itibaren 158 saydım

18 ocak normalde askerligin son gunu izin kullanmaz iseniz 17 sinde terhis gunu 1 gun yol izni olan 16 sınde 2 gun olan 15 3 gun olan terhis olur

• ve size bir tavsiye daha sakın kimse için zor duruma düşmeyin kimseye değmez...

ben yaşım itibari ile yamuk yapanları komutanlara sölemiyerek çok zor durumda kaldığım oldu...çok pişmanım şimdi...ve ordaki askerler sizin bu iyi niyetinizi anlarlarsa sürekli suistimal ederler...

haylaz adamı yaramaz adamı sakın korumayın...size verilen işi sallamadan eksiksiz yapın çok rahat edersiniz....
  • arkadaşlar hesapta hatanız var, askerliğiniz resmi olarak 31 ocakta bitiyo, 12 gün izni kullanmazsanız 19 ocak, bundan da yol izninizi çıkaracaksınız, yani bi gün yol izni olanlar 18 ocakta çıkacak, şafak da 159 sayıyosunuz. Önceki sayfalarda hesabını yazmıştım.
  • 335 olarak 12 ağustosta teslim oldum istanbuldaki birliğime. 17 ocak ta Adanaya dödüm (2 gün yol izni verdiler)
  • arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı yolculuklar ve hayırlı tezkereler. Bi süre buralar sessiz kalır ama 3 hafta sonra edilecek yeminler ve ardından çarşıya çıkmanızla yavaş yavaş hareketlenme başlar. Çarşıya çıktığınızda da durumlarınızı yazın buraya, özellikle muğlada acemiliğini yapacak olanlar ve aydında olanlar yazsın, oralardaki durumu merak ediyorum, bizden sonra neler değişmiş:)
    Allah yolunuzu açık etsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Orijinalden alıntı: dodocuk34

quote:

Orijinalden alıntı: ghostplayer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ghostplayer

quote:

Arkadaşlar ehliyet ve kredi karti götürmeye gerek var mi.

Ben şimdilik sadece kimliğim ve bankamatik kartimi götüreceğim, tugayda iş bankasi atm varmiş (59. topçu tugayi erzincan)

kredi kartı götürmene gerek yok ama ehliyetini mutlaka götür birde alayda bulunan bankanın bankamatik kartını yanında bulundurman yeterli olacaktır.

ehliyet çok elzem mi, ne sebeple lazim olur.

şöför seçmeleri yapılırsa lazım olabiliyor...

kısa dönemleri soför yapmıyorlar ehliyetlerinizi götürün ama vermeyin .

o zaman ne için ihtiyaç olacak ehliyete?

bu yorumları şimdi gördüm, birincisi kısa dönemden şöför oluyo, biz aydına 46 kd geldik, otuzumuz şöför oldu, ikincisi şöför olacakların yanında ehliyeti götürmüş olma zorunluluğu yok, size başka bi ehliyet veriyolar çünkü

senefro galiba sen şofördün ..sana sorum olacak benim birliğim ulaştırma birliği oalcak izmir.. ustalıkta yine ulaştırma birliği..ben ehliyetimi götürüyorum..hatta şoförlüğümde iyi ,şoför olmak istiyorum..yalnız ek bir sorumluluk varmı bu görevde..olası bir kazada .cepten para gitme riski falan varmı..soförlüğüme çok güveniyorum fakat olurda böle bir durumda zorda kalacaksam hiç gönüllü olmayayım

• ben şöför değilim ama biçok arkadaşım oldu. Benim de ehliyetim ve şöförlüğüm vardı ama seninle aynı çekincelerden şöför olmak istemedim. Çünkü aracı sana zimmetliyolar ve hatalı olduğun kazalarda ya da bi parça kaybolduğunda sen cebinden ödüyosun. Ama ehliyetini yine götür bence, ama verme. Elinde sivil kimlik bulunsun. Bu arada eğer şöförlüğüne güveniyosan bence ol, çünkü şöförlük nispeten daha rahat asayişe ya da muhafıza göre falan...
  • beyler sayfa 121, 1 ay burası boş kalacak. max 123 124 olur 1ay sonra herkese şimdiden hayırlı teskereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Bishop -- 11 Ağustos 2011; 22:25:20 >
  • quote:

ben şöför değilim ama biçok arkadaşım oldu. Benim de ehliyetim ve şöförlüğüm vardı ama seninle aynı çekincelerden şöför olmak istemedim. Çünkü aracı sana zimmetliyolar ve hatalı olduğun kazalarda ya da bi parça kaybolduğunda sen cebinden ödüyosun. Ama ehliyetini yine götür bence, ama verme. Elinde sivil kimlik bulunsun. Bu arada eğer şöförlüğüne güveniyosan bence ol, çünkü şöförlük nispeten daha rahat asayişe ya da muhafıza göre falan...

peki abi söforlükle ilgili mülakat veya diğer görevler(yazıcılık,vs.) ile ilgili mülakat mı.oluyor. mesela ehliyeti olanlar kimler..nasıl soförlüğün iyi mi falan gibi mi
    mülakat oluyor.

Ayrıca bu mülakat veyas soförlükle ilgili görev verilmesi ustalıktamı olacak . çünkü acemilik zaten kısa süre, orada zaten anca selam verme yürüyüş,duruşlar vb şeylerle geçmiyormu..bunlar dışında birde askerlere soförlük eğitimi veremezler herhalde acemikte..yani olunacaksa soför ustalıkta mı olunur

• Arkadaşlar öncelikle hepinize şimiden hayırlı tezkereler kazasız belasız gidin gelin..Sizlere bir kaç tavsiyem olacak öncelikle uzun dönem askerlerle çok samimi olmayın taviz vermeyin ama onlara tepeden de bakmayın,yazıcı ve bölük çavuşuyla aranızın iyi olması lazım ama kendınızden de taviz vermeyin,kültürlü olduğunuzu hissettirin..Poşet derler dalga gecmek ıcın öyle diyenlere takılmayın ya da illa ki cevap verecekseniz diyin ki bana poşet demen hosuma gidiyor sen bana poset dedikçe safağımın azlığı ve üniversite mezunu olduğum aklıma gelyor deyin bir daha diyemezler..astsubay cavuslara dikkat edin coğu kompleskli varlıklar, görevinizi eksiksiz yapın laf yemeyin, subaylar üniversite mezunu insanlar genelde babacan adamlar olurlar bi derdiniz olursa gidin subaylarla konusun kendini ifade edebilen insanı severler.bi şekilde bitecek bunu bilin allaha emanet olun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekanika

quote:

ben şöför değilim ama biçok arkadaşım oldu. Benim de ehliyetim ve şöförlüğüm vardı ama seninle aynı çekincelerden şöför olmak istemedim. Çünkü aracı sana zimmetliyolar ve hatalı olduğun kazalarda ya da bi parça kaybolduğunda sen cebinden ödüyosun. Ama ehliyetini yine götür bence, ama verme. Elinde sivil kimlik bulunsun. Bu arada eğer şöförlüğüne güveniyosan bence ol, çünkü şöförlük nispeten daha rahat asayişe ya da muhafıza göre falan...

peki abi söforlükle ilgili mülakat veya diğer görevler(yazıcılık,vs.) ile ilgili mülakat mı.oluyor. mesela ehliyeti olanlar kimler..nasıl soförlüğün iyi mi falan gibi mi
    mülakat oluyor.

Ayrıca bu mülakat veyas soförlükle ilgili görev verilmesi ustalıktamı olacak . çünkü acemilik zaten kısa süre, orada zaten anca selam verme yürüyüş,duruşlar vb şeylerle geçmiyormu..bunlar dışında birde askerlere soförlük eğitimi veremezler herhalde acemikte..yani olunacaksa soför ustalıkta mı olunur

bizde nasıl oldu onu anlatayım. Ustaya gittik, direk ehliyeti olmayanları bi de görünür yerinde dövme ve jilet izi olanları ayırdılar, kalanların hepsine potalsiyel şöför gözüyle bakıyolardı. Bi de benim gibi yapamayacağına ikna edebilenleri ayırdılar. Ama bazıları istememesine rağmen eğitime alındı. Kalanlar 8 gün eğitim gördüler, psikoteknike falan girdiler, buralarda başarılı olanlara askeri şöför ehliyeti verildi ve bundan sonra dağıtıma çıktılar, bense şöför eğitimine kalmadığım için direk kura çekip dağıtıma gittim.

• ARKADAŞLAR GEÇEN SENE BENDE BU DÖNEMDE YAPTIM.. SİZE NET OLARAK SÖYLİYEYİM.. YOL İZNİ 3 GÜN İSE AYIN 16 SINDA TERHİS OLURSUNUZ.. YOL İZNİ 2 GÜNSE 17 OCAKTA. 3 İSE 18 OCAKTA YUWANIZA DÖNERSİNİZ.. SAKIN İZİN KULLANMAYIN DERİM.. HIZLI GELİP GEÇİCEK GÜNLERİNİZ..
    ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN HAYIRLI TESKERELER
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfasdf20

ARKADAŞLAR GEÇEN SENE BENDE BU DÖNEMDE YAPTIM.. SİZE NET OLARAK SÖYLİYEYİM.. YOL İZNİ 3 GÜN İSE AYIN 16 SINDA TERHİS OLURSUNUZ.. YOL İZNİ 2 GÜNSE 17 OCAKTA. 3 İSE 18 OCAKTA YUWANIZA DÖNERSİNİZ.. SAKIN İZİN KULLANMAYIN DERİM.. HIZLI GELİP GEÇİCEK GÜNLERİNİZ..
    ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN HAYIRLI TESKERELER

yol inzi "1" ise 18 ocak demek istedin heralde:)
  • PARDON YANLIŞ OLDU EVET YOL İZNİ 1 İSE 18 OCAKTA EVİNİZDESİNİZ.. UZAK YERE GİDİCEKLER ŞİMDİDEN BİLETLERİNİZİ ALIN UÇAK BİLETLERİNİZİ..
  • evet ay 31 çekiyor ondan bende eksik soledim 18 terhis 1 gunler için 18-17-16 die gidiyor o gun gelsin 19 olsun beyler ole bole geçiyor gidin bi 2 ay geçsin 100 den düşün sonra yapariz bu muhabbeti
  • istanbul-şırnak 1629 km. 3 gün yol izni. 16 ocak'ta biter ve ben çeker giderim.
  • Asker ağalar cümleten hayırlı teskereler.
  • Arkadaslar ben biraz uyumayi deneyecegim, artik bir daha foruma ne zaman bakabilirim bilmiyorum...Sabah 4'te cikiyorum yola...Haydi simdiden herkese hayirli teskereler! 59. Topcu Tugayi Erzincan geliyoruz!
  • 
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.