Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • had bakalm has torunmu oluyonuz bimiyorum ama hayırlı uğurlu olsun bir an önce gidip gelin
  • Vay vay vay... 341... Hey gidi günler heyyy...
  • biraz erken olmuş konu ama hayırlı olsun :) 339 olarak daha 13.gündeyiz. Şimdiden herkese hayırlı teskereler. Bu arada birliğin içinde bulunan internet kafeden yazıyorum :)
  • Bugünleri de mi görecektik?
  • merhaba arkadslar. hazıran 2011 de mezun olucam. hazıran sonuna kadar mezunıyet belgemı alabılirim sanıyorum zaman kaybetmek ıstemedıgım ıcın de bır an once gıdıp geleyım askere dıyorum :) sızlere soracaklarım sunlar ;

1 ) makina mühendisiyim yedek subaylık tercih etmem halinde sizce olması olasılığı kaçtır. ( gözlük kullanıyorum ) ( kütük : sivas )
    2 ) yedek subay olmam halinde 2012 temmuz da yapılacak olan kpss ye katılabılırmıyım ? ( asteğmenlik süresince haftasonu kursa flan gidebilirmiyim mesela ? (dil falan ) )
    3 ) yedek subay maaşı ortalama ne kadardır ? 2010 verilerine göre ;)
    4 ) ayrıca öğrenmek istediğim bu meslekçiler ve olmayanlar.. bi grup 18 gün ötekiler 3 ay acemilik yapıyor sonra dağılıyorlar diye anladım. peki 1. grup 18 gün sonra ücret almaya başlıyormu ötekiler 3 ay sonra alıyor diye duydum ? ( daha da önemlisi makina mühendisi meslekçimidr ? )

biraz komik sorular sormuş olabilirim ne de olsa ilk defa askere gidicez acemiyiz :)

çok maddiyatçı görünebilirim ama naparsın işte ekmek kavgası ;) herkese iyi geceler :)

• Vay torunlarım benim ne ara 341 oldu :) Allah hepinize şimdiden kolaylık versin.

En baba dönem aralık dönemidir.Ondan sonra Ağustos dönemidir
  • arkadaşlar herkese selam öncelikle..

bugün işlemlerimi tamamladım..

celp dönemi ağustos 2011
    grup numaram 2011/4
    yd sb adayı
    sevk tarihi 31.07.2011

temmuz 10 gibi diplomanı al gel dediler..herhalde bahsedilen sarı zarf için..
  • bana gelirken diplomanla fln gel demediler,diploma sari zarf icin nie gerekli ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir18rebrov

bana gelirken diplomanla fln gel demediler,diploma sari zarf icin nie gerekli ki?

geçici diploma ile başvurdum..diplomanın aslını alırsan onla gel dediler.. bilmioum sebebini
  • Merhaba arkadaşlar;

Açıköğretim mezunu olarak yedek subay olma şansımız nedir acaba. 2011/ Mart celbinde giden işletme mezunu bir tanıdığım yedek subay oldu... Bu celp için olma olasılığı nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibul_34

Merhaba arkadaşlar;

Açıköğretim mezunu olarak yedek subay olma şansımız nedir acaba. 2011/ Mart celbinde giden işletme mezunu bir tanıdığım yedek subay oldu... Bu celp için olma olasılığı nedir acaba?

çok zor
  • 2009 aralık ayında diplomam verildi ancak diplomayı alıp hiç şubeye gidip tecilimi yaptırmadım :)
    bi arkadaşımda benim gibi 1 sene sonra gidip tecilini yaptırdığında bi dilekçe doldurtmuşlar sadece ama o kilodan dolayı askerede alınmadığı için belki o yüzden pek üstüne düşmemişlerdir diye düşünüyorum :)
    ben ağustos için başvuru yapıcam ve şubeye gittiğimde her hangi bi tepkiyle karşılaşır mıyım yüce türk ordusunun görevlileri tarafından :D
    veya bu durumu yaşayan tecrübe eden yardımcı olabilir mi bu tip bi durumda gittiğimde ne yapmam gerektiğiyle ilgili.
  • astegmen mesleki cikmasi zor.mesleki 11 ay maas alir we bombadir.makine muh deilde nerden mezun oldugun onemli;) bu arada 341 yedek subaylari bir an once kitaya bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoxi -- 30 Nisan 2011; 21:58:15 >
  • bu grup numarası ne oluyor, bende de 2011/4 yazıyor. kuzen askerde 90/4'üm ben diyor o lise mezunuydu. o numara başka şey bu grup numarası farklı mı yoksa ben 11/4 müyüm? (bilen biri için basit soru ama bilgim yok)
  • Haziran sonunda mezun oluyorum arkadaslar bilgisayar muhendisliginden.agustosta gitmeyi dusunuyorum.uzun donem kisa donem isi tamamen rastlanti yada sansmi yoksa askeriye ihtiyaclarina
    Goremi aliyor?
    Birde hava muvazzaf subay icin basvurmayi dusunuyorum.tavsiye edermisiniz?bnim aklima takilan konular şark gorevi ve tayin isleri.simdi bekarim ama evli oldugum zaman esim devlette calisiyorsa ben mi onun oldugu yere tayin olucam yoksa o mu benim oldgum yere??yada devlette degil ozelde calisirsa durum nasil olucak? Bilen bir arkadas cevaplarsa cok sevinirim.
  • bir bilgisayar muhendisi olarak cevap vereyim. askerlik konusunda asli astari olmayan bir suru sehir efsanesi mevcuttur bunu gidince daha iyi gorursunuz. bunlardan biri de bilgisayar muhendisi istese de istemese de yedek subay olur lafidir.
    bunun gercegi yoktur. en azindan son 4-5 yilda olay su sekildedir:

eger en iyi universitelerin odtu, bogazici, koc, sabanci, bilkent bu okullarin bilgisayar muhendisliklerinden mezun iseniz veya bu baska okullardan alanda doktora derecesine gelmis iseniz
    ordu sizi meslekci astegmen yapabilir bu yuksek ihtimal yani 1 ay hafif temel egitimden sonra 11 ay mesleginizi yaparsiniz. onun disinda ise kisa donem olma ihtimaliniz bir isletmeci ile AYNIDIR.

astegmen seciminde asil onemli olan yastir. eger meslekci olmayacak iseniz, tankci topcu piyade komando yedek subay da yas 25 i gecmemis ise yedek subay ihtimali yuksektir. yani 23-24-25 yaslarinda iseniz
    hangi bolumden olursaniz olun istemeseniz de yedek subay olabilirsiniz. burada ha bilgisayar muh. olmus ha baska bolum. ha soyle bir gercek var son zamanlarda makine insaat a daha cok yedeksubaylik cikiyor.
    ama bilgisayar muhendisleri icin durum oyle degil yani illa onlara uzun cikacak diye bir sey yok. benim okulum yukarida saydiklarimdan degil ama ilk onda. son 3-4 senede 30 kisi askere gitti en az ve hicibirine uzun donem cikmadi. celp donemi fark etmiyor (agustosda ihtimal en yuksektir) ama uzun cikan olmadi. ha neresi cikti derseniz onda bir standart yok. denizci olan da var jandarma da piyade de havaci da. ayrica her bilgisayarci yazici olur rahat eder lafi da palavra. kendimden biliyorum kisa donem yaptim ama bilgisayar yuzu gormedim guneydogu da hudut piyadesi olarak 12 saat nobet geri kalan ise pusu, devriye seklinde gecti.

dedigim gibi mesela piyade veya komando astegmen aliminda yasa bakilir yasi 27 veya yukari birine bu tip yedeksubaylik ihtimali cok dusuktur. zaten oldukca mantikli cunki egitimleri agirdir ve belirli bir yastan sonra bu egitimleri bunye kaldiramayabilir.

eger yasiniz 27 yi gecmis ise ve kisa donem istiyorsaniz rahat olun kisa cikar cok cok buyuk ihtimalle.
    ayrica bolum disi yuksek lisansiniz varsa mesela mba emba vs bunlar da yedek subay ihtimalini arttirmaz. millet bunlari saklamak icin cesitli numaralar yapiyor hic gerek yok elinizde ne belge varsa zaten beyan etmek zorundasiniz hic kafaniza takmayin ben mba diplomasini gosterirsem acaba istemeden uzun cikar mi diye.

• bende bu sene bitirecem diploma yetişse büyük ihtimal gelirim bişi sorcam benim 20/09/211 de boşanma davam var askere gitsem izine gönderirilermi bide nafaka ödermiyim ordayken
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

bir bilgisayar muhendisi olarak cevap vereyim. askerlik konusunda asli astari olmayan bir suru sehir efsanesi mevcuttur bunu gidince daha iyi gorursunuz. bunlardan biri de bilgisayar muhendisi istese de istemese de yedek subay olur lafidir.
    bunun gercegi yoktur. en azindan son 4-5 yilda olay su sekildedir:

eger en iyi universitelerin odtu, bogazici, koc, sabanci, bilkent bu okullarin bilgisayar muhendisliklerinden mezun iseniz veya bu baska okullardan alanda doktora derecesine gelmis iseniz
    ordu sizi meslekci astegmen yapabilir bu yuksek ihtimal yani 1 ay hafif temel egitimden sonra 11 ay mesleginizi yaparsiniz. onun disinda ise kisa donem olma ihtimaliniz bir isletmeci ile AYNIDIR.

astegmen seciminde asil onemli olan yastir. eger meslekci olmayacak iseniz, tankci topcu piyade komando yedek subay da yas 25 i gecmemis ise yedek subay ihtimali yuksektir. yani 23-24-25 yaslarinda iseniz
    hangi bolumden olursaniz olun istemeseniz de yedek subay olabilirsiniz. burada ha bilgisayar muh. olmus ha baska bolum. ha soyle bir gercek var son zamanlarda makine insaat a daha cok yedeksubaylik cikiyor.
    ama bilgisayar muhendisleri icin durum oyle degil yani illa onlara uzun cikacak diye bir sey yok. benim okulum yukarida saydiklarimdan degil ama ilk onda. son 3-4 senede 30 kisi askere gitti en az ve hicibirine uzun donem cikmadi. celp donemi fark etmiyor (agustosda ihtimal en yuksektir) ama uzun cikan olmadi. ha neresi cikti derseniz onda bir standart yok. denizci olan da var jandarma da piyade de havaci da. ayrica her bilgisayarci yazici olur rahat eder lafi da palavra. kendimden biliyorum kisa donem yaptim ama bilgisayar yuzu gormedim guneydogu da hudut piyadesi olarak 12 saat nobet geri kalan ise pusu, devriye seklinde gecti.

dedigim gibi mesela piyade veya komando astegmen aliminda yasa bakilir yasi 27 veya yukari birine bu tip yedeksubaylik ihtimali cok dusuktur. zaten oldukca mantikli cunki egitimleri agirdir ve belirli bir yastan sonra bu egitimleri bunye kaldiramayabilir.

eger yasiniz 27 yi gecmis ise ve kisa donem istiyorsaniz rahat olun kisa cikar cok cok buyuk ihtimalle.
    ayrica bolum disi yuksek lisansiniz varsa mesela mba emba vs bunlar da yedek subay ihtimalini arttirmaz. millet bunlari saklamak icin cesitli numaralar yapiyor hic gerek yok elinizde ne belge varsa zaten beyan etmek zorundasiniz hic kafaniza takmayin ben mba diplomasini gosterirsem acaba istemeden uzun cikar mi diye.

bilgiler için saol

peki ben uzun dönem istiyorum aöf işletme bitecek bu sene inş. askere agustostamı gitsem şansım yüksek olur aralıktamı 25/06/1986 doğumluyum

• ne kadar erken gidersen :)
  • Merhaba arkadaşlar,

Bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Ben bu sene aof 4. sınıftan umarım final sınavlarından sonra mezun olacağım. Eğer bir sorun çıkmaz ise ağustos 2011 de askere gitmek istiyorum.

Öğrenmek istediğim birkaç şey var;

*Haziranın kaçında sınavlar açıklanır ve diplomalar ne zaman hazır olur?

*Diplomaları eve mi?, kayıt olduğum aof bürosuna mı? gönderirler. Yoksa eskişehire gidip diplomaları almak mı lazım?

Ve daha bilmem gereken noktalar hakkında kısaca bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.