Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qwerty0909

bir bilgisayar muhendisi olarak cevap vereyim. askerlik konusunda asli astari olmayan bir suru sehir efsanesi mevcuttur bunu gidince daha iyi gorursunuz. bunlardan biri de bilgisayar muhendisi istese de istemese de yedek subay olur lafidir.
    bunun gercegi yoktur. en azindan son 4-5 yilda olay su sekildedir:

eger en iyi universitelerin odtu, bogazici, koc, sabanci, bilkent bu okullarin bilgisayar muhendisliklerinden mezun iseniz veya bu baska okullardan alanda doktora derecesine gelmis iseniz
    ordu sizi meslekci astegmen yapabilir bu yuksek ihtimal yani 1 ay hafif temel egitimden sonra 11 ay mesleginizi yaparsiniz. onun disinda ise kisa donem olma ihtimaliniz bir isletmeci ile AYNIDIR.

astegmen seciminde asil onemli olan yastir. eger meslekci olmayacak iseniz, tankci topcu piyade komando yedek subay da yas 25 i gecmemis ise yedek subay ihtimali yuksektir. yani 23-24-25 yaslarinda iseniz
    hangi bolumden olursaniz olun istemeseniz de yedek subay olabilirsiniz. burada ha bilgisayar muh. olmus ha baska bolum. ha soyle bir gercek var son zamanlarda makine insaat a daha cok yedeksubaylik cikiyor.
    ama bilgisayar muhendisleri icin durum oyle degil yani illa onlara uzun cikacak diye bir sey yok. benim okulum yukarida saydiklarimdan degil ama ilk onda. son 3-4 senede 30 kisi askere gitti en az ve hicibirine uzun donem cikmadi. celp donemi fark etmiyor (agustosda ihtimal en yuksektir) ama uzun cikan olmadi. ha neresi cikti derseniz onda bir standart yok. denizci olan da var jandarma da piyade de havaci da. ayrica her bilgisayarci yazici olur rahat eder lafi da palavra. kendimden biliyorum kisa donem yaptim ama bilgisayar yuzu gormedim guneydogu da hudut piyadesi olarak 12 saat nobet geri kalan ise pusu, devriye seklinde gecti.

dedigim gibi mesela piyade veya komando astegmen aliminda yasa bakilir yasi 27 veya yukari birine bu tip yedeksubaylik ihtimali cok dusuktur. zaten oldukca mantikli cunki egitimleri agirdir ve belirli bir yastan sonra bu egitimleri bunye kaldiramayabilir.

eger yasiniz 27 yi gecmis ise ve kisa donem istiyorsaniz rahat olun kisa cikar cok cok buyuk ihtimalle.
    ayrica bolum disi yuksek lisansiniz varsa mesela mba emba vs bunlar da yedek subay ihtimalini arttirmaz. millet bunlari saklamak icin cesitli numaralar yapiyor hic gerek yok elinizde ne belge varsa zaten beyan etmek zorundasiniz hic kafaniza takmayin ben mba diplomasini gosterirsem acaba istemeden uzun cikar mi diye.

yeni 28 bitti.. besyo antrenörlük mezunuyum. dalış,atıcılık(havalı silah),dağcılık,kampçılık,kara deniz eğitimleri,cankurtaranlık aklıma gelmeyen teknik taktik bir sürü şeyin eğitimini aldık.. bakalım görecez uzunmu çıkıcak kısa mı çıkıcak hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 6 Mayıs 2011; 11:27:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

arkadaşlar şu askerlik tanımları okudum ama pek üstünde duramadım ,bu ağustos 2011 konusunun açılmasını bekliyordum,
    biri şunları anlatabilirmi ,2009 mezunuyum 31 temmuza kadar tecilliyim,

sevk tarihim:31 temmuz 2011
    celp dönemi:ağustos 2011
    grup no:2010/12

şimdi ben kesin ağustos ta mı askere alınacağım,kesin ise askerlik işlemleri için en geç askerlik şubesine ne zamana kadar gitmem gerek(10 temmuza kadar vakit varsa iyi olur sınavım var)
    yukarıya 30 haziran yazmışsınız o neyin tarihi? tecilini kullanmayıp askere gitmek isteyen yeni mezunlar için erken başvuru tarihimi,
    yoklamayla epey uğraştım zaten üstüne bide bakaya kalmayayım ( yoklama işlemi yapan kadına bunları sormuştum hiç birşey bilmiyordu sağolsun)

celp dönemi kesin askere alınış tarihi ise bende 341. dönem olacağım

30 hazirana kadar askerlik şubesine gidip tecilini bozman gerek.

Arkadaşla aynı durumdayım.
    Bir kısım 30 hazirana kadar gidip tecilini boz diyor bir kısımda temmuz ayı içerisinde git zarfı al diyor :/

Anlamadım hiç birşey?

• quote:

Orijinalden alıntı: msttpcgl

merhaba arkadslar. hazıran 2011 de mezun olucam. hazıran sonuna kadar mezunıyet belgemı alabılirim sanıyorum zaman kaybetmek ıstemedıgım ıcın de bır an once gıdıp geleyım askere dıyorum :) sızlere soracaklarım sunlar ;

1 ) makina mühendisiyim yedek subaylık tercih etmem halinde sizce olması olasılığı kaçtır. ( gözlük kullanıyorum ) ( kütük : sivas )
    2 ) yedek subay olmam halinde 2012 temmuz da yapılacak olan kpss ye katılabılırmıyım ? ( asteğmenlik süresince haftasonu kursa flan gidebilirmiyim mesela ? (dil falan ) )
    3 ) yedek subay maaşı ortalama ne kadardır ? 2010 verilerine göre ;)
    4 ) ayrıca öğrenmek istediğim bu meslekçiler ve olmayanlar.. bi grup 18 gün ötekiler 3 ay acemilik yapıyor sonra dağılıyorlar diye anladım. peki 1. grup 18 gün sonra ücret almaya başlıyormu ötekiler 3 ay sonra alıyor diye duydum ? ( daha da önemlisi makina mühendisi meslekçimidr ? )

biraz komik sorular sormuş olabilirim ne de olsa ilk defa askere gidicez acemiyiz :)

çok maddiyatçı görünebilirim ama naparsın işte ekmek kavgası ;) herkese iyi geceler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vanityy

2009 aralık ayında diplomam verildi ancak diplomayı alıp hiç şubeye gidip tecilimi yaptırmadım :)
    bi arkadaşımda benim gibi 1 sene sonra gidip tecilini yaptırdığında bi dilekçe doldurtmuşlar sadece ama o kilodan dolayı askerede alınmadığı için belki o yüzden pek üstüne düşmemişlerdir diye düşünüyorum :)
    ben ağustos için başvuru yapıcam ve şubeye gittiğimde her hangi bi tepkiyle karşılaşır mıyım yüce türk ordusunun görevlileri tarafından :D
    veya bu durumu yaşayan tecrübe eden yardımcı olabilir mi bu tip bi durumda gittiğimde ne yapmam gerektiğiyle ilgili.

2006 Haziranda diplomamı almıştım ve 2007 ekim de ilk defa şubeye gittim.
    Memure hanım geç kalmışsın dedi sonra bir dilekçe doldurttu. Bir savunma yapıyorsun yazılı olarak "ailevi , maddi, manevi sebeplerden dolayı vs..." diyerek mazeretini belirtiyorsun eğer talep ederlerse.

O zaman otomatik tecil 1 yıldı ama benim sevk tarihimi yine 2008 aralık yaptılar.
    Ben hemen erken sevk dilekçesi doldurup kütüğümün bulunduğu ildeki askerlik dairesi başkanlığına faks çektim ve 2007 aralık kısa dönem askerdim.

Korkma ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

arkadaşlar şu askerlik tanımları okudum ama pek üstünde duramadım ,bu ağustos 2011 konusunun açılmasını bekliyordum,
    biri şunları anlatabilirmi ,2009 mezunuyum 31 temmuza kadar tecilliyim,

sevk tarihim:31 temmuz 2011
    celp dönemi:ağustos 2011
    grup no:2010/12

şimdi ben kesin ağustos ta mı askere alınacağım,kesin ise askerlik işlemleri için en geç askerlik şubesine ne zamana kadar gitmem gerek(10 temmuza kadar vakit varsa iyi olur sınavım var)
    yukarıya 30 haziran yazmışsınız o neyin tarihi? tecilini kullanmayıp askere gitmek isteyen yeni mezunlar için erken başvuru tarihimi,
    yoklamayla epey uğraştım zaten üstüne bide bakaya kalmayayım ( yoklama işlemi yapan kadına bunları sormuştum hiç birşey bilmiyordu sağolsun)

celp dönemi kesin askere alınış tarihi ise bende 341. dönem olacağım

30 hazirana kadar askerlik şubesine gidip tecilini bozman gerek.

Arkadaşla aynı durumdayım.
    Bir kısım 30 hazirana kadar gidip tecilini boz diyor bir kısımda temmuz ayı içerisinde git zarfı al diyor :/

Anlamadım hiç birşey?

Sevk tarihin zaten 31 Temmuz 2011 olduğu için muayene olmayacaksın ve tecil bozdurmana da gerek yok.
    Temmuz ayı içerisinde gidip zarfını alman yeterli. ASAL a göre zaten sen ağustos 2011 de asker olmalısın olacaksın da eğer birşekilde tekrar tecil ettirmezsen ve askerlik şubesine de uğramazsan bakaya olursun. Bu demek oluyor ki haziranın son haftasına kadar gideceksin diye bir kaiden yok.

Bu arada arkadaşlar, 339. dönemde hayat geçen yedeksubay .tk platformumuza da kaydınızı ekleyin.

Ayrıca 339. dönemlerin istatistiklerine de bir göz atın derim.

• Arkadaşlar 2 yıl tecilliyim bende.Mayıs ayının sonuna doğru tecilimi bozdurup işlemimi yaptırmak istiyorum. muayene için şu tarihte muayene olcaksın gibi bir tarihmi veriyorlar.birde iş yerime askerlikle ilgili kağıtı ilk gittiğim gün alabilirmiyim.
  • 339. dönem olarak iskenderun deniz er eğitim alayında kısa donem talim öğretmeni olarak askerliğimi yapmaktayım...askerlık kolay oldugu kadar zorluguda olan bır yer ama genel olarak zevklı ve eglencelı....su an safak 130 :) epeyı bır gunumuz var acıkcası...torunlar yanı 341. donem sızler gelınce butun gorevlerı sızlere devredıcez....

30 hazıran basvuru ıcın son gundur arkadaslar..1-2-3 agustosta sınava gırersınız 12 agustosta saat 17ye kadarda bırlıgınıze teslım olmalısınız ama 1 agustos ıtıbarı ıle resmı olarak asker sayılacaksınız....hepınıze sımdıden kolay gelsın arkadaslar....
  • aynen öle askerlikten zevk almaya bakıcaksın eger alamazsan geçmez o günler
  • Burada forumda çok vakit kabetmeyin arkadaşlar. Gezin, tozun gününüzü gün edin. Sonra zaten öyle ya da böyle öğreneceksiniz. Merak ettiğiniz konuları dağtımın olacağınız yerde askerlik yapan arkadaşlardan öğrenin, onun dışında öğrenecekleriniz farklılık arzedecektir. Çünkü aynı alayın içindeki bölükler arasında bile bir nizam yok :D.

Şubat - Mart 2011'de sizlerin durumunda idim ve sürekli forumu okuyordum. Bence hiç gerek yokmuş. Bir iki bilgi dışında hiç bir şey işime yaramadı desem yerinde olur. Ama yine de özellikle İskenderun Deniz Alayı hakkında bilgi edinmek isterseniz yardımcı olurum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyEmSe

Burada forumda çok vakit kabetmeyin arkadaşlar. Gezin, tozun gününüzü gün edin. Sonra zaten öyle ya da böyle öğreneceksiniz. Merak ettiğiniz konuları dağtımın olacağınız yerde askerlik yapan arkadaşlardan öğrenin, onun dışında öğrenecekleriniz farklılık arzedecektir. Çünkü aynı alayın içindeki bölükler arasında bile bir nizam yok :D.

Şubat - Mart 2011'de sizlerin durumunda idim ve sürekli forumu okuyordum. Bence hiç gerek yokmuş. Bir iki bilgi dışında hiç bir şey işime yaramadı desem yerinde olur. Ama yine de özellikle İskenderun Deniz Alayı hakkında bilgi edinmek isterseniz yardımcı olurum...

hocam bende iskenderun deniz er eğitim alayındayım...bana kantini verdiler sen hangi bölüm ve bölüktesin?

• arkadaşlar biz askerde oy kullanabilcezmi
  • arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var;

benim askerliğim birkaç sene tecilliydi, fakat tecilim iptal ettiriliyor yakında tecili yapan kurum tarafından, tecilim şu sıralar iptal edilirse ne zamana kadar yeniden tecil gerekir?

ne zamana kadar tecil yaptıramazsam bakaya kalirım?

şimdiden sağolun cevaplarınız için...
  • sen bence bi konu aç öyle yardım bekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: move_your_mind

arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var;

benim askerliğim birkaç sene tecilliydi, fakat tecilim iptal ettiriliyor yakında tecili yapan kurum tarafından, tecilim şu sıralar iptal edilirse ne zamana kadar yeniden tecil gerekir?

lise mezunuysan, daha önce şahsen başvuru yapmadıysan 3 senelik bir tecil hakkın daha var. ayrıca tecil bozulduğunu veya bozulacağını biliyorsan hemen git askerlik şubesine. yoklamanı ve tecilini yaptırırsın. bakaya ile ilgilide sormuşsun. bakaya olayı cok başka bir olay, askerlik kararın alınır gideceğin eğitim birliği belli olur ve birliğe katılmazsın o zaman bakaya kalırsın, sonucu ise duruma göre ağır hapis cezası ile sonuçlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bj

quote:

lise mezunuysan, daha önce şahsen başvuru yapmadıysan 3 senelik bir tecil hakkın daha var. ayrıca tecil bozulduğunu veya bozulacağını biliyorsan hemen git askerlik şubesine. yoklamanı ve tecilini yaptırırsın. bakaya ile ilgilide sormuşsun. bakaya olayı cok başka bir olay, askerlik kararın alınır gideceğin eğitim birliği belli olur ve birliğe katılmazsın o zaman bakaya kalırsın, sonucu ise duruma göre ağır hapis cezası ile sonuçlanır.

3 yılmı yoksa 2 yılmı ??

• arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var;

üniversite mezunu olarak bir kamu kurumunda çalışıyordum, kurumdan ayrılıyorum. kurum tarafından askerliğim tecil edilmişti, fakat ayrıldığım için tecilim iptal ettirilecek yakında,
    tecilim şu sıralar iptal edilirse ne zaman çağrılırım askere ??

ne zamana kadar tecil yaptıramazsam bakaya kalırım?
    kısacası en son tarih nedir yeni tecil yaptırmam için? ne zamana kadar sürem var tecil yaptırabilmek için ??

yardımlarınız için teşekkürler...
  • quote:

üniversite mezunu olarak bir kamu kurumunda çalışıyordum, kurumdan ayrılıyorum. kurum tarafından askerliğim tecil edilmişti, fakat ayrıldığım için tecilim iptal ettirilecek yakında,
    tecilim şu sıralar iptal edilirse ne zaman çağrılırım askere ??

ne zamana kadar tecil yaptıramazsam bakaya kalırım?
    kısacası en son tarih nedir yeni tecil yaptırmam için? ne zamana kadar sürem var tecil yaptırabilmek için ??

yardımlarınız için teşekkürler...

canım kardesim diger postta cvp verdim sana en iyi bilgiyi askerlik şubesi verir sana. girerler tc'ni bakarlar durumuna ne yapman gerektigini söylerler
  • qwerty0909 , hocam bilgiler için çok teşekkürler. walla bitirme projesi ile uğraştığımız için çok vaktim olmuyor o yüzden biraz geç gördüm yazınızı
  • Hadi arkadaşlar, biraz hareketlenin ;). Yoksa Ağustos'ta askere gelecek yok mu?
    Şaka bir yana bu başlığın Temmuz ayında epeyce hareketleneceğini biliyorum ve sabırsızlıkla Temmuz ayını bekliyorum.
    Eee ne de olsa, sizlerin gelmesi demek bizlerin gideceğinin müjdecisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyEmSe

Hadi arkadaşlar, biraz hareketlenin ;). Yoksa Ağustos'ta askere gelecek yok mu?
    Şaka bir yana bu başlığın Temmuz ayında epeyce hareketleneceğini biliyorum ve sabırsızlıkla Temmuz ayını bekliyorum.
    Eee ne de olsa, sizlerin gelmesi demek bizlerin gideceğinin müjdecisi...

:) gidip gelmeyi nasip etsin allah herkeze
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.