Şimdi Ara

343. DÖNEM (ARALIK 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.293
Cevap
13
Favori
558.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de 2 gün yol izni , 1 gün izin tecavüzü ile 17 mayısta çıktım. 3 gün yol izni olanlar 15 mayısta çıktılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaba -- 21 Mayıs 2012; 21:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yol izni 3 gün olduğundan 15 mayıs ta çıktık. 14 mayıs gece 12 den sonra salmaya başladılar bizi. 15 mayıs sabah 6 da istanbuldaydım. ilk gelen bizlerdik herhalde....
  • Şafak: Doğan güneş :) Yarın saat 6' da çıkıyorum sabahtan. Çok şükür bitti.
  • Tezkere alan bütün arkadaşlara Allah'tan iş hayatında başarılar, helalinden bol kazanç ve mutlu bir evlilik diliyorum.
  • Bitirdik sonunda herkese hayırlı olsun darısı gitmeyenlerin başına :D
  • Evimdeyim cok sukur, darisi gitmeyenlerin basina. Hepimize gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allaha binlerce kez şükürler olsun bitti şafak mafak yok iştima hiç yok nöbet imkansızz
  • Benim askerim cuma geliyor.Merak ettima acaba benimkinden başka fosil kaldımı
  • Çok şükür bende bitirdim ve evimdeyim :) Uzunca bir süreden sonra evimde uyanmak çok garip bir duygu ve yorgunluktan iki günlük uykuy bir gecede uyuyunca başım kazan gibi

Ama gerçekten çok mutluyum, darısı gitmeyenlerin başına olsun...
  • sonunda gelebildik var mı arttıran
  • quote:

Orijinalden alıntı: addictive

Çok şükür bende bitirdim ve evimdeyim :) Uzunca bir süreden sonra evimde uyanmak çok garip bir duygu ve yorgunluktan iki günlük uykuy bir gecede uyuyunca başım kazan gibi

Ama gerçekten çok mutluyum, darısı gitmeyenlerin başına olsun...

benim döneli 10 gün oldu ama sanki 1 yıl geçmiş gibi geliyor merak etme 3 günde alışıyor insan sivil hayata

• arkadaslar 30 mayısta kesin olarak askerligimiz bitiyor sonra subeye gidip bir islem yapmamız gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scream©

arkadaslar 30 mayısta kesin olarak askerligimiz bitiyor sonra subeye gidip bir islem yapmamız gerekiyor mu?

bildiğim kadarı ile yedeklik yoklaması için gitmek gerekiyor. ben her ihtimale karşı gideceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

quote:

Orijinalden alıntı: axcd

abilerim 345 olarak gidicem;
    şöyle bir liste yaptım. gereksiz ,eksik ne var sizce? sagolun.

diş macunu, diş fırçası (? )
    traş seti (10 tane .ift bıçaklı yeter mi)
    telefon kartı (3 tane farklı marka msl)
    dikiş seti, düğme, çengelli iğne
    boyun askılı cüzdan
    bot kilidi (2-3 tane?)
    ayakkabı boyası
    casio saat
    vergi no, kan grubu
    spor ayakkabı
    gitmeden berbere ugramak
    kolonyalı mendil
    terlik(2 tane ?)
    bepanten, pudra,vatka, silikon tabanlık,yara bandı,mantar kremi
    esofman,iç çamaşırı, atlet, siyah çorap
    çift katlı eldiven
    banyo havlusu (ne akadar büyük)
    içlik

diş fırçası macunu istihkak olarak veriliyor

2 tane mach3 başlığı kullandım şu ana kadar 40 daha getirir diyorum 25 tlye 4lü bıçak almıştım şu an askerliğimi yaptığım Burdur/Kemer gibi köy bir yerde bile bakkalda mach3 turbo 3 bıçaklı set 13 tl

telefon kartı bazı yerlerde sıkıntı olabiliyor dışarıdan aramaya müsait ankesörle 1 kartı 1 ay götürüyorum çaldır arasınlar mantığı

dikiş seti falan yalan çengelli iğneleri yorgana takmıştım acemilikte onları da söktürdüler zaten

cüzdan önemli dandik birşey almayın kopup gitmesin

bot kilidi bende aldım ama boşa almışım hiç birşey olduğu yok botların yüzüne bakan yok

ayakkabı boyası 1 tane bile bitmedi daha yağlı bezle silince fıstık gibi oluyor botlar

casio saat şart şafak saati de alabilirsiniz 10 tl gibi birşeydi

vergi no hiç sormadılar bana ama kan grubu önemli

spor ayakkabıyı veriyorlar koca bir valiz şey verecekler
    -bot
    -spor ayakkabı
    -kışlık ve yazlık 2 çift çorap
    -içlik (yaz olduğundan vermezler)
    -spor eşofman
    -şort
    -beyaz spor çorap
    -tişört
    -yüz havlusu
    -ayak havlusu
    -banyo havlusu
    -kamuflaj vs herşeyini veriyorlar

askere gelmeden önce bende bu tür şeyler yazmıştım ama para battı diye 300 tl kadar gelmeden harcama yapmıştım boşu boşuna hepsi gereksiz inanın

traş köpüğü
    sivil kıyafet
    2 atlet 2 don 2-3 çorap
    1 sırt çantası herşeyinize yeter geriye kalan herşeyi verecekler.

Büyük bir alayda olmamama rağmen bu kadar şeyi bana bile verdilerse büyük bir alayda herşey çok daha iyi olacaktır

Edit: imla

Ağustosta gidecek bendeniz için çok kıymetli bilgiler...
    Demek ki havluya varıncaya kadar veriyorlar. Sadece sivil kıyafet götürmek yeterli. Birde not defterine izin veriyorlar mı? Sevdiklerimin numaralarını kaydedeceğim, kalem vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

arkadaslar 30 mayısta kesin olarak askerligimiz bitiyor sonra subeye gidip bir islem yapmamız gerekiyor mu?

bildiğim kadarı ile yedeklik yoklaması için gitmek gerekiyor. ben her ihtimale karşı gideceğim.

Gitmezsek seferberlikle ilgili bişeyler diyolar ama tam çözemedim :D Yok ailenin en son tezkere alan erkek çocuğunu çağırıyolar falan gibisinden.. Zaten tek erkeğim sıkıntı yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

quote:

Orijinalden alıntı: axcd

abilerim 345 olarak gidicem;
    şöyle bir liste yaptım. gereksiz ,eksik ne var sizce? sagolun.

diş macunu, diş fırçası (? )
    traş seti (10 tane .ift bıçaklı yeter mi)
    telefon kartı (3 tane farklı marka msl)
    dikiş seti, düğme, çengelli iğne
    boyun askılı cüzdan
    bot kilidi (2-3 tane?)
    ayakkabı boyası
    casio saat
    vergi no, kan grubu
    spor ayakkabı
    gitmeden berbere ugramak
    kolonyalı mendil
    terlik(2 tane ?)
    bepanten, pudra,vatka, silikon tabanlık,yara bandı,mantar kremi
    esofman,iç çamaşırı, atlet, siyah çorap
    çift katlı eldiven
    banyo havlusu (ne akadar büyük)
    içlik

diş fırçası macunu istihkak olarak veriliyor

2 tane mach3 başlığı kullandım şu ana kadar 40 daha getirir diyorum 25 tlye 4lü bıçak almıştım şu an askerliğimi yaptığım Burdur/Kemer gibi köy bir yerde bile bakkalda mach3 turbo 3 bıçaklı set 13 tl

telefon kartı bazı yerlerde sıkıntı olabiliyor dışarıdan aramaya müsait ankesörle 1 kartı 1 ay götürüyorum çaldır arasınlar mantığı

dikiş seti falan yalan çengelli iğneleri yorgana takmıştım acemilikte onları da söktürdüler zaten

cüzdan önemli dandik birşey almayın kopup gitmesin

bot kilidi bende aldım ama boşa almışım hiç birşey olduğu yok botların yüzüne bakan yok

ayakkabı boyası 1 tane bile bitmedi daha yağlı bezle silince fıstık gibi oluyor botlar

casio saat şart şafak saati de alabilirsiniz 10 tl gibi birşeydi

vergi no hiç sormadılar bana ama kan grubu önemli

spor ayakkabıyı veriyorlar koca bir valiz şey verecekler
    -bot
    -spor ayakkabı
    -kışlık ve yazlık 2 çift çorap
    -içlik (yaz olduğundan vermezler)
    -spor eşofman
    -şort
    -beyaz spor çorap
    -tişört
    -yüz havlusu
    -ayak havlusu
    -banyo havlusu
    -kamuflaj vs herşeyini veriyorlar

askere gelmeden önce bende bu tür şeyler yazmıştım ama para battı diye 300 tl kadar gelmeden harcama yapmıştım boşu boşuna hepsi gereksiz inanın

traş köpüğü
    sivil kıyafet
    2 atlet 2 don 2-3 çorap
    1 sırt çantası herşeyinize yeter geriye kalan herşeyi verecekler.

Büyük bir alayda olmamama rağmen bu kadar şeyi bana bile verdilerse büyük bir alayda herşey çok daha iyi olacaktır

Edit: imla

Ağustosta gidecek bendeniz için çok kıymetli bilgiler...
    Demek ki havluya varıncaya kadar veriyorlar. Sadece sivil kıyafet götürmek yeterli. Birde not defterine izin veriyorlar mı? Sevdiklerimin numaralarını kaydedeceğim, kalem vs.

Jandarma olarak askerlik yapan tüm arkadaşlarıma ve büyük eğitim bölüklerinde askerlik yapan tüm arkadaşlarıma aynı malzemelerden verilmiş.

Sivil + 1 kat yedek çamaşırla gitmek en iyisi çünkü bazı yerlerde istihkak vermeleri 1-2 gün ertelenebiliyor. Gidip de mercan yokuşuymuş bilmem ne yeriymiş askeri malzeme almayın sakın. Ağustosta içlik falan da giymeyeceksiniz ama ayakkabı için pudra,ayakkabı spreyi vb şeyler alabilirsiniz zira gerçekten iğrenç kokularla tanışacaksınız

Not defteri 2 tane vardı bende şafak karala,kompozisyon yaz,resim çiz herşey yaptım herkesin gözü önünde kimse birşey demedi

Tel. noları ufacık bir kağıda sığdırmıştım ben de ama gereksizmiş.

Yurtkart olayı var bir de bulabilirseniz 4-5 tane alın derim yok uğraşılmaz diyorsanız dışardan aramaya açık bir ankesör bulun türktelekom kartları 1 yıl bile yeterli olur

• vay be geçen kasım aralık aylarında az bulunmamıştım bu konuda, giden 345 ve gidecek 347 arkadaslar içiniz rahat olsun en beteri bile bir şekilde bitiyor ben ankara mamak acemilik konya usta birliğini yaptım... kısaca GİTTİM-YAPTIM-BİTTİ... GİDECEKSİNİZ YAPACAKSINIZ BİTECEK bu kadar
  • quote:

evet şu anda terhisen izinli veya memleket izinli olarak gözüktüğümüz için 30 undan sonra şubeye gitmemiz gerekiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankaleo

quote:

evet şu anda terhisen izinli veya memleket izinli olarak gözüktüğümüz için 30 undan sonra şubeye gitmemiz gerekiyor...

şubeye gidip ne yapacaz..? ben komutana sordum gitmeme gerek varmı diye, gerek yok bu belgeleri iyi sakla yeterli dedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

quote:

Orijinalden alıntı: kankaleo

quote:

şubeye gidip ne yapacaz..? ben komutana sordum gitmeme gerek varmı diye, gerek yok bu belgeleri iyi sakla yeterli dedi..

bana da idarede gitmen gerekiyor demişti komutan bu yedeklik yoklaması için sanırım...yalnız şu anda baktım bu işi internet üzerinden de yapabiliyormuşuz:

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=113402&st=30

• 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.