Şimdi Ara

343. DÖNEM (ARALIK 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.293
Cevap
13
Favori
558.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Y. L. tezimi vermeye çalışıyorum arkadaşlar , kısmetse askeriz aralıkta..
    Ufaktan ufaktan başladı biraz heyecan.Tez savunmasını da yapınca kesinleşecek her şey.
    Ben bu arkadaşların uzun dönem merakına anlam veremiyorum , insanlar askerde dakikaları sayıyoruz diyorlar ,hiç gerek yok bencede 12 ay silah altında kendini köreltmeye.
    Ama tercih meselesi yinede.
  • yedek subaylığın ilk 3 ayı zor geçer. sonrası çok rahat. ben bizim komutanlardan biliyorum. normal memur gibi çalışırsın biraz da mesai yaparsın. asteğmen rütbesi çok iyi bir rütbe. tüm çavuşların başısın bir kere. adamlar yıllarını verip yok 2.kademe 3.kademe, uzman çavuş olmuşlar sen direkt gelip onların komutanı oluyorsun süper birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: victorty

yedek subaylığın ilk 3 ayı zor geçer. sonrası çok rahat. ben bizim komutanlardan biliyorum. normal memur gibi çalışırsın biraz da mesai yaparsın. asteğmen rütbesi çok iyi bir rütbe. tüm çavuşların başısın bir kere. adamlar yıllarını verip yok 2.kademe 3.kademe, uzman çavuş olmuşlar sen direkt gelip onların komutanı oluyorsun süper birşey.

ama onların komutanı olduğunuzu hissettirin, baştan işi gevşek bırakırsanız sonra bi daha toparlayamazsınız.
  • slm arkadaşlar bende aralıkta gitmek istiyorum, başvurular nezaman başlıyor ve ne yapmamız gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: asikartal18

slm arkadaşlar bende aralıkta gitmek istiyorum, başvurular nezaman başlıyor ve ne yapmamız gerekiyor

başvurular başladı ve ekim sonuna kadar da devam ediyor. Ama erken yapıp yoğunluğa kalmamanı tavsiye ederim.
  • beyler 12 ay yapmak istiyorum ben. aöf mezunuyum dua edin inş uzun çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abrek Cestav

beyler 12 ay yapmak istiyorum ben. aöf mezunuyum dua edin inş uzun çıkar

keyfini kaçırmak istemem ama açıkçası hiç umutlanma...
  • ben iki tane fakülte mezunuyum. birisi iletişim sanatları, diğeri açık öğretim. sizce hangi diplomamı götürürsem kısa dönem askerlik yapma şansım artar. yoksa iki diplomamı da götürmeli miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuGGy

ben iki tane fakülte mezunuyum. birisi iletişim sanatları, diğeri açık öğretim. sizce hangi diplomamı götürürsem kısa dönem askerlik yapma şansım artar. yoksa iki diplomamı da götürmeli miyim?

ikisi de kısa dönem yapman için yeterli ama sen açık öğretimi ver bence.
  • Bugün tecili bozdurdum. Aralık askerim insallah. Yapılan işlem 2 dklik bir şey. calisiyorum bir daha gelemem diye rica ettim. Saolsun hnm efendi kirmadi. Sirasiz kabul etti.tecil bozmaya dair bir evrak imzaladim. Oradaki bir uzman asker onayladı iş bitti. Daha önce muayene olduğum için şimdi gidip sarı zarfı alma işi kaldi. Hakkımızda hayırlısı.
  • arkadaslar merhabalar ; ben haziranda mezun oldum ve aralik celbinde askere gitmek istiyorum . İzmir Bornova subesinden basvuruyu yapicam ki nufusumda bornovaya kayıtlı . hangi belgeleri yanimda goturmem gerekiyor ? muayene durumu nasıl oluyor ?

birde tecili bozup basvuruyu yaptiktan sonra yurtdisi yasagi geliyor mu ?

simdiden tesekkur ederim
  • Diplomanin asli ve fotokopisi,4 fotograf olmasi lazim.yurtdışı yasagi falan olmaz bu arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineered

arkadaslar merhabalar ; ben haziranda mezun oldum ve aralik celbinde askere gitmek istiyorum . İzmir Bornova subesinden basvuruyu yapicam ki nufusumda bornovaya kayıtlı . hangi belgeleri yanimda goturmem gerekiyor ? muayene durumu nasıl oluyor ?

birde tecili bozup basvuruyu yaptiktan sonra yurtdisi yasagi geliyor mu ?

simdiden tesekkur ederim

Merhaba arkadaşım ben 337.KD olarak yaptım askerliğimi.

Tam hatırlayamıyorum ama diplomanın aslı ve fotokopisi,nüfüs kağıdı fotokopisi falan gerekiyordu. Ama bence sen askerlik şubene telefon açıp öğren bunları.

Muayeneye gelince seni şubeden askeri hastaneye gönderiyorlar. Orda zaten nerelee gireceğin gösteriliyor. Doktorda bişeyin var mı falan gibilerinden görsel muayene yapıyor. Hepsi bu kadar...

Yurt dışı yasağı gelmiyor. Ama askerliğe adım attığın gün geliyor bu yasak.

• Arkadaşlar yapılacak sınava son günü girmenizi tavsiye ederim.

Ben 337.KD'yim. Ben hadi dedim ilk günü gireyim sınava da çıksın aradan. Gece yarısı sıraya girmeme rağmen 1.günü akşamı saat 5 te ancak çıkabildim.

Ama son günü bir arkadaşo götürdüm aynı yere,hiç kimse yoktu. saat 10 da gidip 11 de çıktı :((
  • Arkadaşlar ben de yarın askerlik şubesine gidip tecilimi kırdıracağım.

Aralık ayında normalde askere alınmam lazım ama bunun aksi olabilir mi ? Yani Aralık ayı için alınmama durumu olup da bir sonraki döneme atabilirler mi beni ?

Kontenjan hikayeleri falan.. Bundan korkuyorum.

Şimdi aralıkta gideceğim derken tecili kırdırdıktan sonra nisan celbine kalırsam benim için çok kötü olacak.

Şimdi tecilimi kırdırdğımda Aralıkta gitme ihtimalim ne kadardır ?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperor1907 -- 7 Eylül 2011; 17:40:57 >
  • Kontenjan falan hikaye. Sevk tarihi aralık 2011 yazdıktan sonra sorun olmaz.
  • biliyordum ya iyiki dhye bakmışım, şubenin girişteki adama sordum aralıkta askere gitmek istiyorum sınav ne zaman dedim 1-2 aralık dedi, en geç ne zaman başvurayım dedim kasımda gel dedi tipine konuşmasına güvenmemiştim hayatımla oynayacaktı nerdeyse sizler ekim son diyosunuz
    çok feci kurtuldum sağolun dh üyeleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

biliyordum ya iyiki dhye bakmışım, şubenin girişteki adama sordum aralıkta askere gitmek istiyorum sınav ne zaman dedim 1-2 aralık dedi, en geç ne zaman başvurayım dedim kasımda gel dedi tipine konuşmasına güvenmemiştim hayatımla oynayacaktı nerdeyse sizler ekim son diyosunuz
    çok feci kurtuldum sağolun dh üyeleri

zaten buradaki bilgiler genelde şubedekilerden daha doğru oluyo:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rivaldocan

quote:

Orijinalden alıntı: gkhn86

quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

Orijinalden alıntı: gkhn86

Arkadaşlar ben 2009 Eylül'de 2 sene tecil ettirmiştim. (Tecil ederken muayene olmuştum.) Elimdeki kağıtta erteleme bitim tarihi: 7 Temmuz 2011, muhtemel sevk tarihi: 30 Kasım 2011, Celp Dönemi: Aralık 2011 yazıyor.

Bugün askerlik şubesine gittim Aralık için başvuruya. Ama memur kağıda bakıp Kasım ayında gel, şu anda yapacağın birşey yok dedi. Ben de geç olmasın kontenjan dolmasın dedim, yok filan dedi.

Benim kafamda biran önce başvuru yapmak vardı, Kasım çok geç değil mi sizce, terslik çıkar mı?

benim anladığım kadarıyla sen zaten kesin gideceksin aralık ayında, kasımda gelip sarı zarfı al demek istemiş olabilir. Ama sen yine eylül gibi bi daha gidip kesinleştir işini, çünkü kasımda başvuru yapamazsın, ekim sonu başvurular biter

arkadaşlar bir şey daha soracağım kısa-uzun dönem tercihini kasım'da zarfı alırken mi yapacağım?

sınava girmeden son kez şubene gittiğinde dolduruyorsun. sınavda da önünde olacak zaten

Çok teşekkürler cevabın için.

Evet bende daha bu çarşamba gittim bana kasımda gelmemi söylediler. senin kağıdında yazan herşey benimkindede yazıyo ama ben sınav yerini nasıl öğrencez onu bilmiyorum..

bu konuda bilgisi olan

• sınav yerini kasım ayında sarı zarfını alırken öğreneceksin. Ama ikamet ettiğin yere göre aşağı yukarı yerin belli, nerede oturuyosun?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.