Şimdi Ara

343. DÖNEM (ARALIK 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.293
Cevap
13
Favori
558.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

Orijinalden alıntı: gkhn86

Arkadaşlar ben 2009 Eylül'de 2 sene tecil ettirmiştim. (Tecil ederken muayene olmuştum.) Elimdeki kağıtta erteleme bitim tarihi: 7 Temmuz 2011, muhtemel sevk tarihi: 30 Kasım 2011, Celp Dönemi: Aralık 2011 yazıyor.

Bugün askerlik şubesine gittim Aralık için başvuruya. Ama memur kağıda bakıp Kasım ayında gel, şu anda yapacağın birşey yok dedi. Ben de geç olmasın kontenjan dolmasın dedim, yok filan dedi.

Benim kafamda biran önce başvuru yapmak vardı, Kasım çok geç değil mi sizce, terslik çıkar mı?

benim anladığım kadarıyla sen zaten kesin gideceksin aralık ayında, kasımda gelip sarı zarfı al demek istemiş olabilir. Ama sen yine eylül gibi bi daha gidip kesinleştir işini, çünkü kasımda başvuru yapamazsın, ekim sonu başvurular biter

arkadaşlar bir şey daha soracağım kısa-uzun dönem tercihini kasım'da zarfı alırken mi yapacağım?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar ben 2009 Eylül'de 2 sene tecil ettirmiştim. (Tecil ederken muayene olmuştum.) Elimdeki kağıtta erteleme bitim tarihi: 7 Temmuz 2011, muhtemel sevk tarihi: 30 Kasım 2011, Celp Dönemi: Aralık 2011 yazıyor.

Bugün askerlik şubesine gittim Aralık için başvuruya. Ama memur kağıda bakıp Kasım ayında gel, şu anda yapacağın birşey yok dedi. Ben de geç olmasın kontenjan dolmasın dedim, yok filan dedi.

Benim kafamda biran önce başvuru yapmak vardı, Kasım çok geç değil mi sizce, terslik çıkar mı?

benim anladığım kadarıyla sen zaten kesin gideceksin aralık ayında, kasımda gelip sarı zarfı al demek istemiş olabilir. Ama sen yine eylül gibi bi daha gidip kesinleştir işini, çünkü kasımda başvuru yapamazsın, ekim sonu başvurular biter

arkadaşlar bir şey daha soracağım kısa-uzun dönem tercihini kasım'da zarfı alırken mi yapacağım?

sınava girmeden son kez şubene gittiğinde dolduruyorsun. sınavda da önünde olacak zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Dangerus8383

Herkese selam bende kısmetse bende 343. dönem askeri olacam :)

Geçen perşembe şubeye gittim erkenden başvuru yapayım diye uzun dönemleri bayram nedeniyle 5 eylüle atmışlar yani bayramdan sora hemen gitmenizi tavsiye etmem üsküdar şb. en az 150 kişi vardı :):)

Ayrıca üsküdar şb. artık muayene için gata veya sağlık ocağına göndermiyor direk arka bahçede çıplak bi şekilde 7-8 masa dolaşıyorsunuz bilginize.:):)
    Ama işlemler 1 saat kadar sürüyor yani eskisi gbi 1hafta uğraşmayacaksınız.( tabi sıra numaranız geldikten sonra ) Son olarakta yanınızda götürmeniz gereken evraklar 4 resim 4 diploma fotokopisi ve aslı bide orda size 2 adet form verecekler onları dolduracaksınız KİMLİK FOTOKOPİSİ İSTEMİYORLAR. Eskiden verdikleri bilgi formunuda ( komando olmak istiyormusun , annen baban sağ mı ..... ) olan komik soruları mülakat şeklinde soruyorlar...

HERKESE BOL ŞANSLAR ....

Çıplaktan kastın bildiğin çıplak mı yoksa iç çamaşırıyla mı?

Ben de nasipse gitmek istiyorum, yaz okulunda mezun oldum ama diplomayı hemen vermiyorlar. Diploma olmadan çıkış belgesiyle işlem yaptırabiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

quote:

Geçen perşembe şubeye gittim erkenden başvuru yapayım diye uzun dönemleri bayram nedeniyle 5 eylüle atmışlar yani bayramdan sora hemen gitmenizi tavsiye etmem üsküdar şb. en az 150 kişi vardı :):)

Ayrıca üsküdar şb. artık muayene için gata veya sağlık ocağına göndermiyor direk arka bahçede çıplak bi şekilde 7-8 masa dolaşıyorsunuz bilginize.:):)
    Ama işlemler 1 saat kadar sürüyor yani eskisi gbi 1hafta uğraşmayacaksınız.( tabi sıra numaranız geldikten sonra ) Son olarakta yanınızda götürmeniz gereken evraklar 4 resim 4 diploma fotokopisi ve aslı bide orda size 2 adet form verecekler onları dolduracaksınız KİMLİK FOTOKOPİSİ İSTEMİYORLAR. Eskiden verdikleri bilgi formunuda ( komando olmak istiyormusun , annen baban sağ mı ..... ) olan komik soruları mülakat şeklinde soruyorlar...

HERKESE BOL ŞANSLAR ....

Ben de nasipse gitmek istiyorum, yaz okulunda mezun oldum ama diplomayı hemen vermiyorlar. Diploma olmadan çıkış belgesiyle işlem yaptırabiliyor muyuz?

ya bende aynı soruyu sordum askere boxeri da çıkarıyomuyuz dedim oda istersen çıkarabilirsin bizim için sorun olmaz dedi :):):) tercihine kalmış :):)

tabikide çıkış belgesi ile gidebilirsin aslını götürmeyi unutma yeter ..bol şans

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

quote:

HERKESE BOL ŞANSLAR ....

ya bende aynı soruyu sordum askere boxeri da çıkarıyomuyuz dedim oda istersen çıkarabilirsin bizim için sorun olmaz dedi :):):) tercihine kalmış :):)

tabikide çıkış belgesi ile gidebilirsin aslını götürmeyi unutma yeter ..bol şans

İyiymiş Teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlırı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: rivaldocan

quote:

quote:

quote:

sınava girmeden son kez şubene gittiğinde dolduruyorsun. sınavda da önünde olacak zaten

Çok teşekkürler cevabın için.

• Arkadaşlar bende Aralık celbinde askere gidiyorum.Hepimiz için hayırlısı olur umarım.Size bir sorum olucak.Askerlik kararı aldırdıktan sonra bunu iptal ettirebilme gibi bir durum var mı ya da yeniden tecil ettirme?
  • Klasik olacak ama gelirken. Alet, don çorap ve kişisel bakım (traş takımı vs.) dışında birşey götürüp kendinize yük etmeyin. Daha erken olsada, Yenifoça`ya düşecekler, üst devrelerimizin bize yardımcı olduğu gibi biz de sizlere yardımcı olacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delusione

Arkadaşlar bende Aralık celbinde askere gidiyorum.Hepimiz için hayırlısı olur umarım.Size bir sorum olucak.Askerlik kararı aldırdıktan sonra bunu iptal ettirebilme gibi bir durum var mı ya da yeniden tecil ettirme?

kasım ayı sonuna kadar sarı zarfı teslim almadığın sürece iptal ettirebilirsin bildiğim kadarıyla.
  • Kanuni olarak bir tecil hakkin varsa problem yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerbb

Kanuni olarak bir tecil hakkin varsa problem yok..

Öncelikle cevaplarınız için tşk ederim.Ben karar aldırdım kısa dönem olarak iş ile ilgili bir durum var hani belki aralıkta gitmemem nisanda gitmem daha faydalı olabilir benim için o yüzden sordum.Kardeşim de uzun dönem van da asker şu an eğer gerekirse kasıma kadar iptal edebilirm sanırım.
  • Her askerlik şubesinin istediği evrak sayısı farklıdır, Biri 3 ister, biri 5 ister.

Hangi askerlik şubesine başvuracaksanız, gitmeden önce arayın, sorun, öğrenin. Burada sormaktan daha faydalı olur sizin için.

Bir tavsiyem de 341. kd'nin başlığına bakmanız, orada hangi şubede neyle karşılaşılmış, hangi şube hangi sınav yerine yolluyor, gözlemleyebilirsiniz.

Ayrıca senin şuben burası değil şubene git diyenlere aldırış etmeyin, zaten bir çoğumuzun şubesi memleketindeki şube. İkamet ettiğimiz yerdeki şubemizde bile yabancılar'da işlem görüyoruz.

İşyerim buraya yakın, zor izin aldım, okuldan belgemi aldım okuluma yakın vs diyin, geçerli bahaneler uydurun.

Bir 341. Kd olarak aktarabileceklerim bunlar, dede muhabbetini yapmayacağım, daha 14 gün oldu, 30-40 şafak sayarken bi uğrarım

Bir de muhabereler affetmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 1 Eylül 2011; 1:23:39 >

• arkadaşlar merhaba inşallah sizlere bursa-gemlik askeri veteriner okulu çıkar ben orda acemilik yaptım böyle güzel rahat ve harika bi ortamı olan başka yer yoktur tatilde gibi olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: delusione

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerbb

Kanuni olarak bir tecil hakkin varsa problem yok..

Öncelikle cevaplarınız için tşk ederim.Ben karar aldırdım kısa dönem olarak iş ile ilgili bir durum var hani belki aralıkta gitmemem nisanda gitmem daha faydalı olabilir benim için o yüzden sordum.Kardeşim de uzun dönem van da asker şu an eğer gerekirse kasıma kadar iptal edebilirm sanırım.

bende kardeşimden dolayı tecil ettirmiştim problem olmaz.yalnız bir an önce şubeyi bu durumdan haberdar et sonradan problem olmasın..
  • arkadaşlar bende aralık celbi ile askere gitmek istiyorum. 4 yıllık fakülteden yeni mezun oldum. Askerliğe başvuran herkesi sınava tabi tutuyorlarmış. Bu sınav neyin nesidir? Neyi ölçüyolar yani? Sorular cevaplanmalımı cevaplanmamalımı? Kısa dönem askerlik yapabilmem için ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blanco

arkadaşlar bende aralık celbi ile askere gitmek istiyorum. 4 yıllık fakülteden yeni mezun oldum. Askerliğe başvuran herkesi sınava tabi tutuyorlarmış. Bu sınav neyin nesidir? Neyi ölçüyolar yani? Sorular cevaplanmalımı cevaplanmamalımı? Kısa dönem askerlik yapabilmem için ne yapmalıyım?

bu konuda herkes bişeyler söyler. neyin doğru olduğu da hala muamma :)

normal şartlarda ne kadar çok soru yapılırsa yedek subaylığın gelme şansı artar denir ama biz sınava girerken orda bir rütbelinin söylediği şey şu; ne kadar çok doğru yaparsanız yaptığınız seçimin (kısa-uzun) gelme şansı o kadar artar. kendimden örnek vereyim. elektronik müh. mezunuyum + yüksek lisans yaptım. gitmeden önce herkes yandın sen kesin uzun çıkacak falan dedi. gerçekten elektronik veya makina müh. üstüne yüksek lisans yapanların büyük çoğunluğu yedek subay oluyor. her neyse sınava girdik, baktım sorular çok şaşırtmacalı. gıcık kaptım başladım ciddi ciddi çözmeye :) 50 sorudan 43 tane filan işaretledim gerisine zaman yetmedi (sınava girmeden önce sıcağın altında rahat 2-3 saat gereksiz beklemeler oluyor, mayışık bi haldeydim). işaretlediklerimden çıksa çıksa 1-2 yanlış çıkmıştır heralde. sonuç Ankara kısa dönem. bizim koğuştaki bir arkadaş da bütün soruları sallamış. akıl ermiyor yani bunların işine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinarious -- 2 Eylül 2011; 1:43:33 >

• Aralık döneminde yedek subaylık çıkması diğer dönemlere göre çok düşük bir ihtimal oluyor. En kalabalık dönem Aralık olduğundan ve alınacak yedek subay sayısı belli olduğundan denk gelmesi düşük. Öyle ki benim acemilik koğuşum Tübitak kampı gibiydi. Her mühendislikten 5-10 kişi vardı neredeyse :) Soruları atsanızda tuttursanızda ihtiyaçtan öteye gitmiyor. Sınava ilk gün gireyim üçüncü gün gireyim geyiklerine de takılmayın, kısmette ne varsa o oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xerenx

Aralık döneminde yedek subaylık çıkması diğer dönemlere göre çok düşük bir ihtimal oluyor. En kalabalık dönem Aralık olduğundan ve alınacak yedek subay sayısı belli olduğundan denk gelmesi düşük. Öyle ki benim acemilik koğuşum Tübitak kampı gibiydi. Her mühendislikten 5-10 kişi vardı neredeyse :) Soruları atsanızda tuttursanızda ihtiyaçtan öteye gitmiyor. Sınava ilk gün gireyim üçüncü gün gireyim geyiklerine de takılmayın, kısmette ne varsa o oluyor.

aynen böyle.
  • 341. dönem olarak bilecik çarşıdan selamlar... daha 3 haftamız doldu ama alıştık artık askerliğe...

biran önce gelin torunlar... adettendir

şaka bir yana can sıkmayın arkadaşlar ileriki zamanlarda daha detaylı bilgiler veririz... 339 lar bize oldukça yardımcı olmuştu sağolsunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blanco

arkadaşlar bende aralık celbi ile askere gitmek istiyorum. 4 yıllık fakülteden yeni mezun oldum. Askerliğe başvuran herkesi sınava tabi tutuyorlarmış. Bu sınav neyin nesidir? Neyi ölçüyolar yani? Sorular cevaplanmalımı cevaplanmamalımı? Kısa dönem askerlik yapabilmem için ne yapmalıyım?

seçimler ihtiyaç doğrultusunda yapılıyor onun için sınav önemli değil sadece bir formalite.sana zaten kısa dönemmi yoksa uzun dönemmi istiyorsun diye soracaklar.çok büyük ihtimalle kısa yaparsın..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.