Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar buradaki yazıları dikkatle okuyorum bilgim olsun diye ama sizlere birkaç sorum olacak.Bana bu
    konuda gerçekten bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.Bundan 2 yıl önce ben üniversitedeyken bana
    muayene kaçağı kağıdı geldi ve bende üniversitemden okuduğuma dahil bir belge aldım bunu iadeli taahhütlü olarak
    kendi askeriye şubeme gönderdim.Daha sonrasında herhangi bir geri dönüş herhangi birbelge gelmedi elime.

Birinci sorum bununla ilgili bir sıkıntı yaşarmıyım acaba ? Yoksa okuduğuma dahil gönderdiğim kağıt ellerine
    ulaşmışmıdır ? Ben 2 yıllık üniversite okuyordum ardından aöf'e başladım şuan 4.sınıfım aöf'te.Aöf'ün sitesindeki
    bilgilerde askerlik tecilli yazıyor o zaman herhangi bir problem yoktur sanırım ?

İkinci sorum ben daha önce muayene olmadım askeriyede.Şimdi bu sene aöf'ün diplomayı 27-28 haziranda vereceğiniz
    varsayarsak 1 günlük vaktim olacak 30'u c.tesiye geldiği için son başvuru 29.06.2012 diye biliyorum.
    Aynı gün içerisinde direk muayene olup başvurumu yetiştirebilirmiyim diğer tüm belgeler hazır gidersem eğer ?

Üçüncü sorum boyum 1.78 Kilom 103 acaba askeriye acısından bir sıkıntı yaratırmı ?

Bir diğer sorum aöf bizi ne zaman'a kadar tecillemiş oluyor ? Ben askeriye gittiğimde öncelikle tecil bozdurma ile
    ilgili dilekçemi yazmam gerekir ?

Son sorum da şudur.Benim kimliğim yıpranmamış ama eski bir fotoğrafımın olduğu kimlik.Yani o fotoğraftakiyle ben arasında çok farklar oluştu diyebilirim :) Hep yanımda ehliyet taşıdığım için onu kullanmadığım için resmi değiştirmedim.Sadece ehliyet götürmek yeterlimi yoksa illaki o kimliği götürmek zorundamıyız ve kimlikteki fotoğrafı yeniletipmi götüreyim ? Ayrıca bazıları ehliyet götürme şöför olursun felan diyorlar doğruluk payı nedir ?

Tüm cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: sanadair

quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

quote:

Orijinalden alıntı: Hurd@cı

quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

quote:

Orijinalden alıntı: Hurd@cı

kısa isterken uzun çıkarsa bana çok pis koyar
    uzun-kısa ihtimali %50 ihtimal mi olur,yoksa kısa dönem çıkması biraz daha büyük mü oluor genelde

Meslekci değilsen büyük ihtimal kısa olursun diyorlar ama net bir bilgi yok, uzun dönemde denk geliyormuş.

yok ben er bile yaparım 6 ayı yeterki kısa olsun zamanın kıymetli olduğunu anladım artık bu saatten sonra
    bu arada kısa dönemin vasfı ne oluyo,formaliteden er olarak giriyosun ama sınavla rütbe alıyon gibi duydum,ne olcaz biz orda en asgari

Valla bende senin gibiyim. Ama çok kalmayacaklar diye fazla bir şey yaptırtmıyorlarmış. Öyle diyorlar yani. Kısa dönem yapan arkadaşlar yazarsa bizde öğrenmiş oluruz

1. koyar olm
    2. ersy.
    3. tuintu
    4. eleskirt
    5. S0N3R
    6.iboandibo
    7.gevezze

Bu arada son liste budur. Bu dönem askere gidecek olanlar kendisini eklesin.

1. koyar olm
    2. ersy.
    3. tuintu
    4. eleskirt
    5. S0N3R
    6.iboandibo
    7.gevezze
    8.sanadair

1. koyar olm
    2. ersy.
    3. tuintu
    4. eleskirt
    5. S0N3R
    6.iboandibo
    7.gevezze
    8.sanadair
    9.m.gunay88

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_1510

Merhaba arkadaşlar buradaki yazıları dikkatle okuyorum bilgim olsun diye ama sizlere birkaç sorum olacak.Bana bu
    konuda gerçekten bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.Bundan 2 yıl önce ben üniversitedeyken bana
    muayene kaçağı kağıdı geldi ve bende üniversitemden okuduğuma dahil bir belge aldım bunu iadeli taahhütlü olarak
    kendi askeriye şubeme gönderdim.Daha sonrasında herhangi bir geri dönüş herhangi birbelge gelmedi elime.

Birinci sorum bununla ilgili bir sıkıntı yaşarmıyım acaba ? Yoksa okuduğuma dahil gönderdiğim kağıt ellerine
    ulaşmışmıdır ? Ben 2 yıllık üniversite okuyordum ardından aöf'e başladım şuan 4.sınıfım aöf'te.Aöf'ün sitesindeki
    bilgilerde askerlik tecilli yazıyor o zaman herhangi bir problem yoktur sanırım ?

İkinci sorum ben daha önce muayene olmadım askeriyede.Şimdi bu sene aöf'ün diplomayı 27-28 haziranda vereceğiniz
    varsayarsak 1 günlük vaktim olacak 30'u c.tesiye geldiği için son başvuru 29.06.2012 diye biliyorum.
    Aynı gün içerisinde direk muayene olup başvurumu yetiştirebilirmiyim diğer tüm belgeler hazır gidersem eğer ?

Üçüncü sorum boyum 1.78 Kilom 103 acaba askeriye acısından bir sıkıntı yaratırmı ?

Bir diğer sorum aöf bizi ne zaman'a kadar tecillemiş oluyor ? Ben askeriye gittiğimde öncelikle tecil bozdurma ile

Son sorum da şudur.Benim kimliğim yıpranmamış ama eski bir fotoğrafımın olduğu kimlik.Yani o fotoğraftakiyle ben arasında çok farklar oluştu diyebilirim :) Hep yanımda ehliyet taşıdığım için onu kullanmadığım için resmi değiştirmedim.Sadece ehliyet götürmek yeterlimi yoksa illaki o kimliği götürmek zorundamıyız ve kimlikteki fotoğrafı yeniletipmi götüreyim ? Ayrıca bazıları ehliyet götürme şöför olursun felan diyorlar doğruluk payı nedir ?

1. eski durumdan sorun yaşamazsın çoğu kişinin başına gelir o olaylarunut gitsin
    2. süre çok kısıtlı bu konuda bir şey demek zor tüm evrakların hazır olması lazım
    3. o boy o kilo sorunn yaratmaz ama ilk muayenen olacağından o sırada komando olamaz raporu verebilirler
    4. kimlik şart. ne olur ne olmaz kimliği değiştir zaten süren kısıtlı olacak bir de git kimliği değiştir derlerse işlerini yetiştiremezsin. ehliyeti götürsen de götürmesen de fark etmez 4 yıllık okul bitirdiğin için şöför olman mümkün değil.

• quote:

Merhaba arkadaşlar buradaki yazıları dikkatle okuyorum bilgim olsun diye ama sizlere birkaç sorum olacak.Bana bu

Bende Aöf'de okuyorum. Bildiğin gibi 2-3 Haziranda Final sınavları var. Geçtiğimiz 2 sene aöf burolarında diplomalar sonuçlar açıklandığından hemen sonra verilmiş, inşallah bu senede öyle olur. Başvuru konusunda sıkıntı olucağını düşünmüyorum.

Senin sorunun yine iyimiş. Ben örgün öğretim gördüğüm halde eve kaçak kağıdı gelmişti. Hemen öğrenci işlerinden belgeyi alıp gönderdim. Bana da senin gibi geri dönen olmadı sorunda çıkmadı.

Kimlik konusu; Onu bir an önce yenile. Benimkide yıpranmış durumda hemde resim eski. Bende yeniletip öyle gideceğim şubeye.

Asal'ın sitesinde Dilekçe var. İster oradan indir, ister gittiğinde şubede veriyorlarmış orada doldur. Ama benim duyduğum yanında götürsen dahi şubedeki verilen dilekçeyi dolduruyormuşsun, yanında götürdüğün kabul olmuyormuş. Ha nasıl bir şey diye bakmak istersen indir bak. Bir World dosyası iniyor bilgisayarına, Bir çok seçenek var sen sadece sana uyan şıkkı işaretliyorsun isim ve imza atıyorsun o kadar.

http://www.asal.msb.gov.tr/ site budur girip inceleyebilirsin.

• merhaba arkadaşlar. Ben 2010 da 4 yıllık bir üniversiteden mezun oldum. Şu an kpss ye hazırlanıyorum. 2010 da mezun olduktan sonra şubeye gittim, muayene falan oldum kilodan dolayı 1 yıl erteleme verdiler. Geçen sene gittiğimde aldığım belgede ağustos celbi ve 31 temmuz 2012 tecil bitişi diyordu.
    Benim şu an haziran sonuna kadar gidip dilekçe vermem gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: APC

tedirginlikler ortak :)
    işlem süresi başvurduğun şubeye göre değişir. tamamen şubeyle alakalı, bunda en önemli etken olan;
    şubenin yoğunluğu,
    muayene için hangi hastahaneye sevk ettiği,

bu noktada evrakların tam olması, kimliğin yenilenmiş olması na dikkat edip gitmek gerekiyo,
    ve istediğimiz şubeden başvurabildiğimiz için bence en önemlisi başvurcağımız şube seçimi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleskirt -- 14 Mayıs 2012; 19:40:40 >

• Vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim.Fazlasıyla bilgilendirdi beni.Kimliğimi kesinlikle o günden önce değiştireceğim o tamamdır..Belgelerimide o günden önce herşeyimi hazırlayıp sadece diplomamı alıp fotokopi ve aslını mecburen son günlere bırakacağım o sorun değil.Yalnız sadece tek anlamadığım nokta muayene kısmı oldu.Örneğin en son ağustos için 29.06.2012 de başvuruyu kabul ediyorlar ve ben son gün gittim.Muayeneyi o gün askerlik şubesinin içindemi olacağım yoksa beni farklı bir yeremi gönderecekler muayene için.Zaten son gün olduğu için birde farklı biryere gidip gelmem vakit kaybı oluşturur ve sıkıntı yaşarım gibime geliyor.Daha önceden gidip muayene olma şansım varmıdır ? Kesin gidip gitmeyeceğimde belli değil ağustosta çünkü herşey şu aöf'ün diplomasını vermesine bağlı olduğu için.Öncesinde gidip muayene ile ilgili kısmı halletme şansım varmı?

• Arkadaşlar bugün bilgi almak için şubeme gittim. haziran 26-27si gibi diplomamı alacağımı belirttim. "Ben bu tarihlerde başvurunca ağustos celbine kesin askermiyim?" şeklinde sorunca, kontenjan dolabilir o zaman gidemezsin dedi. bi kaç soru sormak istiyorum.

1)Bu kontenjan olayı şubelerin kontenjanımı oluyor yoksa genel bir kontenjan mı var? tam olarak anlamadım,
    2)Ağustos celbinde başvuru sıklığı nasıl olur
    3)Gerçekten de erken sevk için başvurumu tamamladığım halde, kontenjan dolduğu için aralığa kalma durumu olurmu?

tecrübeli arkadaşlar bu konuda aydınlatırsa sevinirim
  • Herkese selam,

Mezun olduktan sonra verilen 2 senelik tecil hakkım bu sene sona eriyor ve geçen sene askerlik şubesine gittiğimde elime bir belge tutuşturuverdiler. Askerlik bilgileri başlığı altında, celp dönemi Agustos 2012, muhtemel sevk tarihi 31.07.2012 ve son erteleme bitim tarihi 21.06.2012 yazıyor. Tüm bunların anlamı nedir. Kendimi yd.sb adayı olarak yazdırmıştım. Sınav, nerde ne zaman oluyor? Sivil hayattan kopup birliğe teslim olma tarihim ne zaman olacak? Konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve paylaşırsa askerlik şubesine gitmekten kurtulmuş olurum. Bu arada, belki önemlidir diye söylüyorum, son gittiğimde muayene olmuştum.

Saygılarımla,
    Cagdas Akalin
  • Muayene işi gitmiş olduğunuz şubeye göre değişir. Ben bir önceki yoklamada Halıcıoğluna gitmiştim. Orası biraz büyük beni başka yere göndermeden şubede muayene ettiler.

Bunu herkes tekrar tekrar soruyor. Ağustos celbi için son başvuru tarihi Haziranın son günü. Diplomanın aslıyla gitmek gerekiyor, okuldan çıkış belgesi alıp gidenlerin başvurusu kabul olmuyor

@APC evet.

@cagdasakalin Ağustos celbi için başvurduğunda nerede sınav olacağın söylenir herhalde. Zaten belli yerler var, mesela tuzla piyade okulu gibi.

@eleskirt kontenjan diye bir şey varmış ama dolu olması az ihtimal diyorlar. Geleni alıyorlarmış yani
  • haziran da bu işi halletmek şart sanırım.

bir aksilik olmazsa bize de yol göründü.
  • Zeytinburnu Askerlik Şubesinde işlem yaptıran varmı daha önce ? Muayene şube içindemi oluyor yoksa başka yere sevk ediyorlarmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.gunay88

Merhaba, 2011 Ağustos'da mühendislik fakültesinden mezun oldum, tecil işlemi yaptırmadığım için yoklama kaçağı olarak gözüküyorum. Ağustos 2012 celbinde askere gitmek istiyorum ancak bazı yerlerde bunun için son başvuru tarihinin 15 mayıs olduğu yazıyor, askerlik şubesinde de mayıs sonuna kadar diyorlar. Acaba tecili iptal ettirmek için mi son tarih 15 mayıs? Yoksa benim için de mi son tarih 15 Mayıs? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Ağustos celbi için askeriyeye son başvuru tarihi 30 Haziran.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersy.

quote:

Merhaba, 2011 Ağustos'da mühendislik fakültesinden mezun oldum, tecil işlemi yaptırmadığım için yoklama kaçağı olarak gözüküyorum. Ağustos 2012 celbinde askere gitmek istiyorum ancak bazı yerlerde bunun için son başvuru tarihinin 15 mayıs olduğu yazıyor, askerlik şubesinde de mayıs sonuna kadar diyorlar. Acaba tecili iptal ettirmek için mi son tarih 15 mayıs? Yoksa benim için de mi son tarih 15 Mayıs? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

hocam peki 30 hazirana yetieşemezsek diplomanın aslının gelmemesinden dolayı kesinlikle aralık celbine mi kalıyoruz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prooge -- 15 Mayıs 2012; 12:29:04 >

• 30 haziran cumartesi gününe denk geliyor yinede başvuru yapabiliyormuyuz o gün ? Yoksa son iş günü olan 29.06.2012 yani cuma günümü başvuru yapabiliriz ?
  • merhaba gençler.

ben de ağustosta gideceğim kısmetse. geçen şubeyi aradım 21 mayısa kadar gelmezsen kaçak durumuna düşersin dedi. ben şu an istanbulda'yım kütüğün denizlide denizliye gelmen lazım dedi. benim de burada işim var istanbul'dan başvurmamın bir yolu yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: prooge

quote:

quote:

hocam peki 30 hazirana yetieşemezsek diplomanın aslının gelmemesinden dolayı kesinlikle aralık celbine mi kalıyoruz ?

Hocam mezuniyet belgesi de iş görür, bu tarihten sonra maalesef Aralık celbine

• quote:

Orijinalden alıntı: dilenciii

merhaba gençler.

ben de ağustosta gideceğim kısmetse. geçen şubeyi aradım 21 mayısa kadar gelmezsen kaçak durumuna düşersin dedi. ben şu an istanbulda'yım kütüğün denizlide denizliye gelmen lazım dedi. benim de burada işim var istanbul'dan başvurmamın bir yolu yok mudur?

Hocam başka İl'deyseniz en yakın şubeye gidebilirsiniz, illaki Denizli'ye gitmenize gerek yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prooge

quote:

quote:

Hocam mezuniyet belgesi de iş görür, bu tarihten sonra maalesef Aralık celbine

yukarıdaki arkadaşlar mezuniyet belgesi falan işe yaramıyor demiş ama ?

• quote:

30 haziran cumartesi gününe denk geliyor yinede başvuru yapabiliyormuyuz o gün ? Yoksa son iş günü olan 29.06.2012 yani cuma günümü başvuru yapabiliriz ?

Hocam muhtemelen son başvuru tarihi 29.06.2012 Cuma günü olur, çünkü orada çalışanlarda sonuçta memur olduğu için hafta sonu tatil olur.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.