Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: prooge

quote:

Orijinalden alıntı: ersy.

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.gunay88

Merhaba, 2011 Ağustos'da mühendislik fakültesinden mezun oldum, tecil işlemi yaptırmadığım için yoklama kaçağı olarak gözüküyorum. Ağustos 2012 celbinde askere gitmek istiyorum ancak bazı yerlerde bunun için son başvuru tarihinin 15 mayıs olduğu yazıyor, askerlik şubesinde de mayıs sonuna kadar diyorlar. Acaba tecili iptal ettirmek için mi son tarih 15 mayıs? Yoksa benim için de mi son tarih 15 Mayıs? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Ağustos celbi için askeriyeye son başvuru tarihi 30 Haziran.

hocam peki 30 hazirana yetieşemezsek diplomanın aslının gelmemesinden dolayı kesinlikle aralık celbine mi kalıyoruz ?

Hocam mezuniyet belgesi de iş görür, bu tarihten sonra maalesef Aralık celbine

yukarıdaki arkadaşlar mezuniyet belgesi falan işe yaramıyor demiş ama ?

Hocam ben oluyor diye biliyorum.
    0216 446 84 42 bu Tuzla Askerlik Şubesi'nin numarası, arayıp öğrenme imanın bir sorarsanız iyi olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.gunay88

Merhaba, 2011 Ağustos'da mühendislik fakültesinden mezun oldum, tecil işlemi yaptırmadığım için yoklama kaçağı olarak gözüküyorum. Ağustos 2012 celbinde askere gitmek istiyorum ancak bazı yerlerde bunun için son başvuru tarihinin 15 mayıs olduğu yazıyor, askerlik şubesinde de mayıs sonuna kadar diyorlar. Acaba tecili iptal ettirmek için mi son tarih 15 mayıs? Yoksa benim için de mi son tarih 15 Mayıs? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Ağustos celbi için askeriyeye son başvuru tarihi 30 Haziran.

hocam peki 30 hazirana yetieşemezsek diplomanın aslının gelmemesinden dolayı kesinlikle aralık celbine mi kalıyoruz ?

Hocam mezuniyet belgesi de iş görür, bu tarihten sonra maalesef Aralık celbine

yukarıdaki arkadaşlar mezuniyet belgesi falan işe yaramıyor demiş ama ?

Hocam ben oluyor diye biliyorum.
    0216 446 84 42 bu Tuzla Askerlik Şubesi'nin numarası, arayıp öğrenme imanın bir sorarsanız iyi olur.

tamamdır hocam saolasın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dilenciii

merhaba gençler.

ben de ağustosta gideceğim kısmetse. geçen şubeyi aradım 21 mayısa kadar gelmezsen kaçak durumuna düşersin dedi. ben şu an istanbulda'yım kütüğün denizlide denizliye gelmen lazım dedi. benim de burada işim var istanbul'dan başvurmamın bir yolu yok mudur?

Hocam başka İl'deyseniz en yakın şubeye gidebilirsiniz, illaki Denizli'ye gitmenize gerek yok.

bakırköye bir gideyim o zaman sağolasın..
  • arkadaslar 347.dönem ne kadar acemilik yapacak düşünceniz nelerdir.Bundan önceki senelerde bayramlar dolayısıyla 2 hafta acemilik yapılmıştı.bu sene nasıl olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim1903

arkadaslar 347.dönem ne kadar acemilik yapacak düşünceniz nelerdir.Bundan önceki senelerde bayramlar dolayısıyla 2 hafta acemilik yapılmıştı.bu sene nasıl olucak

vaay. doğru diyorsun tertip... ben bayram olayını düşünmedim hiç:) Askerde olacağız dimi bayram da:)

Bi yandan tüh diyorum 15 günle bayram ikramiyesini kaçıracağım şirkette :)
  • Okuldan alınan çıkış belgesini kabul etmiyorlar diye biliyorum. Önceki dönemlerin konularına bakabilirsiniz, öyle yazıyordu sanki. Diplomanın aslı ve 2 fotokopi yazıyordu sanki.

Şimdi Asal'ın sitesine baktım. Son yoklama esnasında gerekli olanlar için şöyle yazıyor;

SON YOKLAMA ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. Dilekçe (Çıktı almak için tıklayınız.)

b. Diploma veya mezuniyet (çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

c. Nüfus cüzdanı aslı,

ç. 2 Adet vesikalık fotoğraf,
    __________________________________________________________________________________________

Erken sevkte ise şöyle yazıyor;

SEVK ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. 2 Adet lisans diploma sureti

b. EK-A öğretmen bildirim çizelgesi aslı (MEB kadrolarında fiilen öğretmenlik yapanlar için )

c. Akademik kariyer belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (doktora, yardımcı doçent, doçent, profesör varsa )

ç. Son 5 yıla ait yabancı dil sınav belgeleri aslı veya çıktısı (kpds/üds/toefl varsa)

d. Yüksek lisans belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (sadece tıp, eczacılık, diş hekimliği, veteriner, fakülteleri ile sağlık eğitimi veren fakülte/yüksekokullardan mezun olanlar için)

e. 3 yıldız balık adam, cankurtaran eğitim veya sertifikası aslı (varsa)

f. Güverte için asgari uzak yol vardiya zabitliği aslı (varsa)

g. Makine için asgari uzak yol vardiya mühendisliği ehliyeti aslı (varsa)

Demeki ki sevkte Diplomanın aslı olması şart, şart olmasaydı son yoklamadaki gibi çıkış belgesi yazardı.

• arkadaşlar, selamlar

diplomanın aslına sahip olmadığı halde uzun dönem askerliğini yerine getiren arkadaşım var hatta ona da mevzuyu sormam lazım. ama biliyorsunuz ki diplomaya sahip olmayan mezunlar için bu aralar önemli zira 30 haziran son gün ve haziranda ilgili üniversitenin tatile girme ihtimali çok yüksek.

bu ayrıntıyı dikkate alalım.
  • şimdi halıcıoğlu askerlik şubesinden geldim benim okul eylülde bitmişti dosyama baktılar herhangi bir işlem yapılmadığı için yoklama kaçağı olarak görünüyordum neyse o işlemleri hallettik diploma aslı 3 fotokopisi ve kimlik aslı fotokopileri istediler onları verdim dilekçe falan doldurdum sonra muayene için sarı zarf verdiler 18 mayısa kadar kasımpaşa askeri hastanesine gidilip muayene oluncak tekrar şubeye zarf geri teslim edilcekmiş. askeri hastaneye yarın sabahtan gidiyorum bakalım ne olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: duggac

şimdi halıcıoğlu askerlik şubesinden geldim benim okul eylülde bitmişti dosyama baktılar herhangi bir işlem yapılmadığı için yoklama kaçağı olarak görünüyordum neyse o işlemleri hallettik diploma aslı 3 fotokopisi ve kimlik aslı fotokopileri istediler onları verdim dilekçe falan doldurdum sonra muayene için sarı zarf verdiler 18 mayısa kadar kasımpaşa askeri hastanesine gidilip muayene oluncak tekrar şubeye zarf geri teslim edilcekmiş. askeri hastaneye yarın sabahtan gidiyorum bakalım ne olucak

Valla bende halıcıoğluna gitmiştim okula kayıt yaptırıken beni orada muayene yaptılar değişti mi acaba?
  • Üniversiteyi yeterince uzatarak Mart'ta mezun oldum :) Ağustos'ta gideceğim ben de nasip olursa. Yedek subaylık için ekstra bir başvuru vs yapmak gerekiyor mu ? (Bilgisayar mühendisiyim) Ağustos'ta giderek yedek subay olabilme ihtimalim nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLiM_BoY -- 16 Mayıs 2012; 15:56:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

quote:

Orijinalden alıntı: duggac

şimdi halıcıoğlu askerlik şubesinden geldim benim okul eylülde bitmişti dosyama baktılar herhangi bir işlem yapılmadığı için yoklama kaçağı olarak görünüyordum neyse o işlemleri hallettik diploma aslı 3 fotokopisi ve kimlik aslı fotokopileri istediler onları verdim dilekçe falan doldurdum sonra muayene için sarı zarf verdiler 18 mayısa kadar kasımpaşa askeri hastanesine gidilip muayene oluncak tekrar şubeye zarf geri teslim edilcekmiş. askeri hastaneye yarın sabahtan gidiyorum bakalım ne olucak

Valla bende halıcıoğluna gitmiştim okula kayıt yaptırıken beni orada muayene yaptılar değişti mi acaba?

ben de ilk tecilde halıcıoğlunda muayene olmustum şimdi değişmiş direk askeri hastaneye veriyorlar halıcıoğlunda muayene yapmıyorlar artık kasımpaşaya gidiyorsun

• beyler bennim nufusa kayıtlı oldugum yer kayseri , ama ankaradan başvurcam, abimde kısa dönem yapmıştı, belgeleri kayseriden istemişler filan abim aramış istemiş yollamışlar , 2 gün filan almışbu olay, diploma zaten yetişirse ucu ucuna yetişecek, eger böyle bişey varsa yetiştiremeyiz başvuruyu, böyle birşeyvarmı beyler ? hala devam ediyomu böyle uygulamalar???
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0N3R

beyler bennim nufusa kayıtlı oldugum yer kayseri , ama ankaradan başvurcam, abimde kısa dönem yapmıştı, belgeleri kayseriden istemişler filan abim aramış istemiş yollamışlar , 2 gün filan almışbu olay, diploma zaten yetişirse ucu ucuna yetişecek, eger böyle bişey varsa yetiştiremeyiz başvuruyu, böyle birşeyvarmı beyler ? hala devam ediyomu böyle uygulamalar???

Bulunduğun ildeki en yakın askerlik şubesine gidip işlemlerini orada halledebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLiM_BoY

Üniversiteyi yeterince uzatarak Mart'ta mezun oldum :) Ağustos'ta gideceğim ben de nasip olursa. Yedek subaylık için ekstra bir başvuru vs yapmak gerekiyor mu ? (Bilgisayar mühendisiyim) Ağustos'ta giderek yedek subay olabilme ihtimalim nedir ?

Hayırlı olsun diyelim
    Ekstra bir başvuru yapmaya gerek yok, Ağustos ayının 1, 2 ve 3'ün de sınav var.
    Sınav zamanı belgeler veriyorlar, uzun dönem yapmak ister misin ? tarzında anket soruları var.
    Bu uzun kısa dönem olayı genelde askeriyenin ihtiyacına göre, sen ne kadar kısa istersen iste bir yerde ihtiyaç varsa kaçarın yok Aynı durum tersi için de geçerli.

• aöf son sınavı haziranın başına aldı.ay sonuna kadar yetişebilir miyiz ? gelişme var mı bu konuyla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

Okuldan alınan çıkış belgesini kabul etmiyorlar diye biliyorum. Önceki dönemlerin konularına bakabilirsiniz, öyle yazıyordu sanki. Diplomanın aslı ve 2 fotokopi yazıyordu sanki.

Şimdi Asal'ın sitesine baktım. Son yoklama esnasında gerekli olanlar için şöyle yazıyor;

SON YOKLAMA ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. Dilekçe (Çıktı almak için tıklayınız.)

b. Diploma veya mezuniyet (çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

c. Nüfus cüzdanı aslı,

ç. 2 Adet vesikalık fotoğraf,
    __________________________________________________________________________________________

Erken sevkte ise şöyle yazıyor;

SEVK ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. 2 Adet lisans diploma sureti

b. EK-A öğretmen bildirim çizelgesi aslı (MEB kadrolarında fiilen öğretmenlik yapanlar için )

c. Akademik kariyer belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (doktora, yardımcı doçent, doçent, profesör varsa )

ç. Son 5 yıla ait yabancı dil sınav belgeleri aslı veya çıktısı (kpds/üds/toefl varsa)

d. Yüksek lisans belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (sadece tıp, eczacılık, diş hekimliği, veteriner, fakülteleri ile sağlık eğitimi veren fakülte/yüksekokullardan mezun olanlar için)

e. 3 yıldız balık adam, cankurtaran eğitim veya sertifikası aslı (varsa)

f. Güverte için asgari uzak yol vardiya zabitliği aslı (varsa)

g. Makine için asgari uzak yol vardiya mühendisliği ehliyeti aslı (varsa)

Demeki ki sevkte Diplomanın aslı olması şart, şart olmasaydı son yoklamadaki gibi çıkış belgesi yazardı.

şimdi kim uğraşcak diploma işiyle. bir de bu çıktı hadi bakalım.

• quote:

quote:

Üniversiteyi yeterince uzatarak Mart'ta mezun oldum :) Ağustos'ta gideceğim ben de nasip olursa. Yedek subaylık için ekstra bir başvuru vs yapmak gerekiyor mu ? (Bilgisayar mühendisiyim) Ağustos'ta giderek yedek subay olabilme ihtimalim nedir ?

Hayırlı olsun diyelim
    Sınav zamanı belgeler veriyorlar, uzun dönem yapmak ister misin ? tarzında anket soruları var.
    Bu uzun kısa dönem olayı genelde askeriyenin ihtiyacına göre, sen ne kadar kısa istersen iste bir yerde ihtiyaç varsa kaçarın yok Aynı durum tersi için de geçerli.

Teşekkür ederim :)

Aslında şu şekilde düşünüyorum: Ağustos'ta yeni mezunlar da askere gitmek isteyeceği için uzun dönem yapmak isteyenler çoğunlukta olabilir, uzun dönem ihtimalimi düşürebilir. Ama mesela Nisan ayında gitsem sanki yedek subay ihtimali daha yüksek gibi. Yanlış mı düşünüyorum yoksa ? :)

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun diyelim

Teşekkür ederim :)

Aslında şu şekilde düşünüyorum: Ağustos'ta yeni mezunlar da askere gitmek isteyeceği için uzun dönem yapmak isteyenler çoğunlukta olabilir, uzun dönem ihtimalimi düşürebilir. Ama mesela Nisan ayında gitsem sanki yedek subay ihtimali daha yüksek gibi. Yanlış mı düşünüyorum yoksa ? :)

Yanlış bir düşünce gibi hocam, çünkü uzun ya da kısa dönem tamamen askeriyenin ihtiyacına kalmış bir mesele.

• quote:

Yanlış bir düşünce gibi hocam, çünkü uzun ya da kısa dönem tamamen askeriyenin ihtiyacına kalmış bir mesele.

Anladım. O zaman hayırlısı diyerek başvurumuzu yapacağız :)
  • işlemleri tamamladım ağustosta askerim :) 1 - 31 temmuz arasında gel belgelerini al dediler bu iş bitmiştir
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.