< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
35-40 bin tl arası hazır sistem önerisi (3. sayfa)
-
-
40.500 küsür. Ancak bir de şunu almam gerekiyormuş, onu da hesap edersek düz hesap 42.000:
gencergaming.comID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucuhttps://www.gencergaming.com/id-cooling-se-214-xt-argb-islemci-sogutucu?ref=akakce&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 20 Ekim 2023; 12:35:44 > -
Merhabalar yönlendirmeniz doğrultusunda ID Cooling Se 214XT aldım. Bu ürünü anakarta takarken ışıkları bağlamasam oluyor mu? Acaba bilginiz var mıdır?quote:
Orijinalden alıntı: husoHayırlı Olsun.Gule Gule Kullanın.ben Extra Duzgun Bir Fan Tavsiye Ederim.Ryzen 7500F ile gelen fan yetersiz...
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...Dark Freezer X127 Intel & AMD Uyumlu, ARGB Fanlı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX127) - İşlemci Soğutucu - Soğutucu Ürünler - EKİM FIRSATLARI | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/ayin-firsatlari/sogutucu-urunler/islemci-sogutucu/dark-freezer-x127-intel-amd-uyumlu-argb-fanli-kule-tipi-islemci-sogutucu-dkccx127.htmlgencergaming.comID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucuhttps://www.gencergaming.com/id-cooling-se-214-xt-argb-islemci-sogutucu?ref=akakce&v=1.97
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Olur Hocam kaboloları ne var bilmiyorum ama 4 Pin Siyah olan pini takarsınız.RGB Led varsa o kabloyu takmazsınız.Isıksız calısır.
-
Merhabalar, sizi çok yordum kusuruma bakmayın. Bugün kasa geldi. Size bir sorum olacak; dışarıdan gördüğüm kadarıyla işlemciye bir fan takmışlar. Ben şu iki ürünü almıştım:
İşlemci üzerindeki fan sanırım benim aldığımdan daha iyi değildir. Bunu değiştirirken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Termal macun yapışkan bir şey mi? Çıkartırken zarar verir miyim?
-
Yok Hocam guzelce cıkardıktan sonra Stock Fanı pecete ile temizleyin once macunu sonra kolonyalı mendil ile guzelce silin islemcinin ustunu tertemiz olur.
Sonra ya artı seklinde ya da az bir sekilde ortaya biraz macun sıkıp fanı takarsınız.
Boya yapar gibi fırcası ile resimde goruldugu gibi de surebilirsiniz.Ama cok fazla surup tasırmamaya calısın.
O Stock fan yetmez hocam 7500F icin , fan alarak iyi yaptınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 24 Ekim 2023; 15:40:54 >
-
Dediğiniz gibi bir güzel söküp izopropil alkol ile sildim. Yeni macunu sürdüm ve fanı nihayet takabildim. Şimdi de ekran kartını taktım. Size anakartın şu anki halini göndereceğim. Burada ID coolin'in rgb kablosunu nereye takmam gerekiyor? Takmasam böyle bıraksam bir sıkıntı olur mu? Bir de ekran kartının kablosunda şöyle açıkta kalan bir kısım var. Karta 6+2 8 pin girişlik bir kablo taktım. Bu açıkta mı kalacak?
Ve biliyorum çok yordum ama eskiden yeni sistem kurduğumuzda stres testi ve sıcaklık ölçümü vs. yapardık. Şimdi var mı böyle bir durum? Hangi programları kurmak gerekir. Özellikle CPU durumuna bakmam lazım çünkü hiç termal macun uygulaması yapmamıştım. Kryonaut da epey yapışkanmış. Acaba yapabildim mi emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 24 Ekim 2023; 16:32:0 >
-
Hocam CPU Fanı ARGB ise 5V ile calısır.Anakartta ARGB Fan Girisi varsa oraya takacaksınız.Anakart kitapcıgında yazar ARGB 5V diye...
Ekran Kartı tek 8 pin ile calısıyorsa 2. 8 Pine gerek kalmadıgı icin bosta kalması normal benim Guc kaynagında 3 tane 8 pin var mesela
Eger İslemci Fanı ARGB ise 5V olan ARGB Fan girisine takacaksınız.Bazı Anakartlarda Rainbow Fan diye de gecebiliyor.12V takmayın.4 pin siyah olan kablo ise 4 pin System Fan a takacaksınız Fan ın Devrini ayarlamak icin....
ARGB 5V
RGB 12V
Yani Isıklı olsun parlasın diyorsanız ARGB takın yok ben istemiyorum diyorsanız takmasanız da olur.
Bosta kalan Ekran kartı 8 pini fan a vs surtmuyorsa sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 24 Ekim 2023; 16:45:21 >
-
Anladım açıkçası ben AMD'nin stok fanının çıktığı sokete taktım direkt umarım doğru yapmışımdır.
-
4 lu pini zaten CPU Fan a takacaksınız , ARGB LEd i de ADD GEn e takacaksınız.Bu arada hayırlı olsun gule gule kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 24 Ekim 2023; 16:47:25 > -
Çok teşekkür ederim sizin de diğer arkadaşların da yardımı olmasa zordu. Bana ara sıra ofis işleri, ufaklığa da oyun için yeterli bir ürün oldu sanırım. Bir de ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 27" inç 2k monitör aldım en azından karşılığını alsın makinanın.
ARGB kablosunu takmadım bu arada kabloyu biraz daha gizleyebilirsem çok daha iyi olacak şimdi baya çirkin oldu.
HWMonitor programını kurup bir bakacağım sıcaklıkta her şey yolunda mı diye. Stres testi için indirilse iyi olur dediğiniz bir program var mı? Topladım ama bakalım iyi mi her şey çalışıyor mu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
OCCT kulalnan var.Cinebench 23 kullanabilirsiniz.
CPU Z de Stress Testi yapabilirsiniz.
Hocam 4070 var,2K Monitor var.Ufaklık Babasının elini opsun.Canım Babacım desin oynasın.
-
Çocuk denilince işte akarsular duruyor ne yapalım. Biraz da ödül gibi oldu aslında bir başarısından dolayı. Ama güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizlere de hayatta hep güzellikler ve güzel insanlar dilerim.
Sadece 7800xt mi alsaydım diye tereddütüm var. Ha iş işten geçti ama aklımın bir köşesinde kaldı. Bana dlss mi ne dedi gittim bunu aldım ama AMD’de fsr varmış. Bilemiyorum artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 24 Ekim 2023; 17:10:22 >
Hocam AMD Ekran Kartında cok yazılım sorunları var deniyor.iyi yapmıssınız.
2 sene 2K oynar sonra Full HD oynar.5-6 sene gider sistem o zaman gelince de bakılır.
Kamyon Arkasında gormustum.Anamın Duası babamın Golgesi yeter diye cok hosuma gitti.Kıymetini bilsin Ana,babasının basarıları daim olsun.
-
Hahahah :)
Vay be o kader kısa sürede mi 2K’dan düşecek. Grafikleri kısıp 2k dan devam etsin yapacak bir şey yok.
Hocam Adamlar 12GB VRAM a koyuyor.Adam gibi 20GB koysa daha cok gider de VRAM dan kıstıgı icin biryerlerden kısması gerekebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X