35k Sistem Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,
Daha önceden açtığım bir konu var fakat o zaman yeteri kadar araştırma yapmadığım ve elimdeki ryzen 1700’lü Geforce 1060’lı 2018’den kalan DDR4 sistemimi daha yeni sattığım için ayrı ve son bir konu açıyorum. Aklımdaki soruları detaylı olarak belirtip tavsiyelerinizi alacağım.
Monitör hariç sisteme max 35bin ayırmayı düşünüyorum. (+/- 2 yapabilirim)
Anakart
Bu seçimde giriş seviye bir karttansa B650 Chipsetli bir anakart düşünüyorum oldukça araştırdım ve iki model arasında kaldım.
1-Gigabyte B650M DS3H 6400 (OC)
2-Gigabyte B650 Gaming X AX
Burada 2. Seçenek daha pahalı ancak 1.deki anakart çıkalı yıllar olmuş, ikisi arasında bir seçim yapacaksam 2. Olan Gaming X AX’e daha yakınım. Sizce bu mantıklı mı?
Tavsiye edeceğiniz başka bir B650 chipsetli anakart var mı?
İşlemci
Bu seçimde tek opsiyonum var o da Ryzen 5 7500F.
Bu işlemciyi kutusuz almam sizce bir sorun yaratır mı?
Bu işlemciye uygun bir soğutucu tavsiyesi verebilir misiniz?
RAM
Ram seçiminde EXPO denen bir mevzu var, EXPO nedir, sizce bir DDR5 sistem için şart mı?
Değil ise 6000 MHZ olacak şekilde 32gb (16x2) ram baktığımda fiyatlar ortalama 4-5K arasında. Sizce hangi opsiyon ile ilerlemem daha doğru olur?
Kasa
Kasa konusunda rastgele bir şey çekerek ilerlemek istemiyorum. Eski sistemimde Coolermaster Master Elite 650W kasa vardı, ben bu kadar sesli bir kasa kullanmadım hayatımda o nedenle yeni kasamın sessiz ve mümkünse beyaz olması gerçekten çok çok önemli.
NZXT ve Lian Li bu konuda amiral gemisi diyorlar.
Baktığımda:
H5 Airflow ve H7 Airflow kasalarını beğendim.
H7 tahmin edileceği üzere daha büyük bir kasa fakat H5 yeterli olur mu?
Beyaz ve sessiz olabilecek başka bir kasa tavsiyeniz var mı? Örneğin Corsair’in bazı modellerini gördüm, güzel gözüküyor fakat bir fikrim yok.
PSU
NZXT nin 650W Golden PSU’su var, oldukça güzel duruyor fakat burada anlamadığım internetten fiyatlara bakınca birisi 2800 den başlıyor birisi 9000 den :)
Bu sorum biraz saçma gelebilir fakat NZXT kasa aldığım taktirde içerisine başka model bir PSU takabilir miyim? - Bence evet fakat acaba kendi PSU’larına unique kasa mı üretiyorlar diye şüphelenmedim değil.
Tavsiye PSU’nuz var mı?
Sooon olarak geldim Ekran Kartına :)
35 Bin’i aşmak istemediğim ve diğer parçaları kaliteli seçmek istediğim için (Sonrasında ekran kartını upgrade edebilirim tekrar)
4060 Ti bakarken kendimi 4060’a dönmüş olarak buldum. Zira 4060 Ti’a o kadar para verip 8GB bir kart almak mantıklı gelmiyor. Aralarında elbet performans farkı vardır..
Forumdaki mesajlardan takip ettiğim kadarıyla RX7800 XT’de şuan oldukça iyi fiyatta. AMD ekran kartı tavsiye eder misiniz?
RX 6750 XT hakkında da kısa bir yorum alabilir miyim?
27-28K Aralığında Sistem Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
2018 Yılında Vatan’dan aldığım Ryzen 1700’lü, 1060 GTX’li bilgisayarımı değiştirme zamanım geldi :)
Eski monitörüm BenQ Zowie 2411 olduğu ve sadece DVI ile bağlantı sağlandığı için onu da değiştirmek zorundayım ve ekran hariç maksimum 27-28K ayırmayı düşünüyorum.
Aşağıdaki sistemi yorumlayabilir misiniz?
Ana kartını ve ramini upgrade etmeye gerek var mı?
Ryzen 5 7500f’ler çok ısınıyor diyorlar, sıvı soğutucu şart mı?
Başka tavsiyeleriniz var mı?:)
5000 TL Bütçe ile Sistem Tavsiyesi ( Monitör Hariç )
|
Heirloom ?
|
Bakım Mühendisi Hakkında
|
Xerath?
|
Her 5 Dakikada Bir Dc Problemi
|
KPSS hakkında bilgi / lisans mezun
|
0'dan kasmak isteyenler
|
Yenilenebilir Kaynaklar için Smart Grid Yardım
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 975
İkinci El Bölümü Mesajları: 37
Konularının görüntülenme sayısı: 16.044 (Bu ay: 153)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 112 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun