Şimdi Ara

5000 TL Bütçe ile Sistem Tavsiyesi ( Monitör Hariç )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 5000-5500 TL bütçem var ve bilgisayarımı yenilemek istiyorum.

Beni 3-4 yıl rahat götürmesi ve kasma vb. yapmaması ana hedefim.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim, OC yapmak gibi bir amacım hiçbir zaman olmadı, bu sistem içinde olmayacak.

Aslında vakit buldukca arkadaslarla cs go vb. oyunlar oynuyoruz ancak ben onlarla PUBG'ye katılamıyorum mesela :)

PUBG'e sıkıntı yaratmayacak, çoklu online oyunlarda kasmayacak bir sistem istiyorum kısacası.

Genel olarak aklımda şöyle bir olay var:

Anakart -> ASUS PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart

İşlemci -> Ryzen 1600 düşünüyorum ancak iki tane var biri 1600X biri 1600, farkı ne acaba?

Ekran Kartı -> ASUS GeForce GTX1060 DUAL OC GDDR5 6GB 192Bit NVIDIA DX12 Ekran Kartı - Şimdi mesela bu kartın MSI ve ROG versiyonları var 200-300 tl daha pahalı, ne değişiyor?

Ram -> 3000 MHZ olan ram, açıkcası 16 GB istiyorum ancak başlangıçta 8GB taksam problem olur mu?

SSD -> Tavsiyelere açığım

Kasa -> Tavsiyelere açığım - PSU'lu olursa çok daha iyi olur.

HDD -> Başlangıçta sadece SSD ile başlamak problem yaratır mı?

• Aynı düşünceyle ben kasa toplamaya çalışıyorum bu yüzden konuyu takipteyim.Bu arada 1600x overclock yapılabilen versiyonu 1600 ün ben öyle biliyorum.Birde ben kendi sistemimde msi b350 tomahawk kullanmayı düşünüyorum.
  • Internetten bakıyorum mesela 1600x'te dahili soğutucu yokmus ama 1600'de varmış, o zaman 1600 almak daha mantıklı?

Anakart seçimim mantıklı mı mesela? Neden tomahawk.

Genel olarak gördüğünüz tavsiyeleriniz varsa belirtin arkadaşlar.
  • Konuyu takipteyim bende böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum.
  • Fikri olan yok sanirim :)
  • 1600 ile 1600x arasındaki tek fark 1600x'in frekansı daha yüksek bir de xfr ya da xpr diye bir teknoloji içermesi diye biliyorum. anakart seçimi güzel bence . tomahawk da güzel bir model . başlangıçta 8 gb taksan oyunlarda biraz düşük performans alırsın . rog olan versiyon overclock edilmiş versiyon olabilir.
  • 5000 TL Bütçe ile Sistem Tavsiyesi ( Monitör Hariç )
    https://www.teknobiyotik.com

Ekran kartını ASUS STRIX-GTX1060-6G-GAMING ROG GTX1060 seçersen 5620 TL olur.
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8744

Acelen yoksa Nisan ayını bekle yenilenmiş Ryzenler gelecek. O zamana kadar fiyatlar yükselebilir tabii. İşlemci ve anakart hariç diğer bileşenleri şimdi alabilirsin.

• Arkadaslar tavsiyesi olan var mi?
  • Arkadaşlar,

Açıkcası bu açtığım başlığa çok fazla bir yorum gelmedi ancak almayı düşünenler olabilir diye yeniden yazıyorum.

Sistemi aldım, aşağıdaki gibi oldu:

Anakart -> ASUS PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart

İşlemci -> Ryzen 1700 ( 1600 alıcaktım ancak ileriye yönelik 1700 almak daha mantıklı geldi )

Ekran Kartı -> MSI 1060 GTX 6GT OC V1 ( 1070 hem yoktu hem de çok daha pahalıydı )

Ram -> 3000 MHZ 8X2 Gskill

SSD -> Sandik 240 GB aldım direk.

Kasa -> Cooler master mid atx kasa aldım 556 tl, önde 3 fanı falan var hoş bir dizayn.

HDD -> 1 tb hdd aldım.

Açıkcası bütün sistem 6000'e geldi. Bir de BenQ Zowie 24" 144 HZ Monitör aldım.

Ekran kartına upgrade yapabilirim ileride ancak işlemci ve ramdne kısmak istemedim.
  • Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın bol fpsler.Oyun için topladıysanız r5 1600 ile r7 1700 arasında çok fark yok Rami iyi yapmışsınız 8x2 almakla özellikle pubg de 8 gb yetmiyor ekran kartını konusunda diyecek birşey yok fiyatlar şu haldeyken ucuz olanı alıp ilerde değiştirmek mantıklı.
  • bende böyle bir sistem almayı düşünüyorum.

1600 1600x arasındaki fark sadece ghz farkı olarak biliyorum . ikiside overclocklanıyor. 1600 ile gitmek daha mantıklı. hatta sadece oyun oyniyacaksanız 1500x bile olabilir ama ben 1600 alıcam.

ssd olarak Samsung 960 evo m.2 256 Gblığını alıcam sadece daha sonradan 1 tb bir hd almayı düşünüyorum.

Kasa olarak Cooler master master lite 600w 80+ güç kaynağı ile birlikte geliyor yeterince yeterli sistemin için.

Anakart olaraktan ben Asrock x370 sli killer almayı düşünüyorum 600 tl bir fiyatı var fakat atx board ve wifi bağlantısı var (çok önemlimi bilmiyorum ama )
  • Hayırlı olsun iyi yapmışsınız az önce yazdığımda görmemiştim aldığınızı iyi yapmışsınız 1700 ile
  • OG_Erklyn O kullanıcısına yanıt
    1500x 4 çekirdekli. 1600'den aşağı düşme. Acelen yoksa Nisan'da çıkacak yenilenmiş Ryzenleri bekle. R5 2600 ve x470 çipset anakart alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 6 Şubat 2018; 13:36:13 >
  • Açıkcası 1600 ve 8 GB RAM şeklinde gidiyordum ya da 1600 & 16 GB RAM & daha hesaplı bir ana kart şeklinde.

Ancak oradaki satış görevlisi olsun, kendi mantığım olsun işlemci ve anakartı sürekli değiştirmeyeceğimi ancak ram ve ekran kartını sonradan upgrade yapabileceğimi söyledi.

Doğru da zaten. Bu sisteme 8 gb ram gerçekten komik kaçardı, 1700 alıp 16 ram koydum şuan için ise ekran kartı gayet yeterli tabii ki gönül ister 1070 olaydı fakat gerçekten aşırı pahalı şuan.

Gün ola hayrola diyip biraz daha ucuzlamasını beklerim artık :)

Alacak arkadaşlara tavsiyem işlemciden kısmayın..
  • Hayirli olsun hocam nerden aldin?
  • Teşekkür ederim.

Vatan'a gittim oradan aldım açıkcası.

Toplamasıydı cart curt onlar halletti gerisini.
  • 5000 TL Bütçe ile Sistem Tavsiyesi ( Monitör Hariç )

böyle bir sistem aldım beyler 3500 tl ye topladım ilk defa önerilere dayanarak topladım sizce ne kadar geliştirme gerekmeden götürür, geliştirmem gereken ilk parçalar nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASLAN1905

Teşekkür ederim.

Vatan'a gittim oradan aldım açıkcası.

Toplamasıydı cart curt onlar halletti gerisini.

Biraz fazla ucuz olmuş sanki nasıl oluyor anlamadım gtx 1060 lar 2milyar civarı
  • EKran kartini 1900 e almistim İzmit Vatan’dan.

Bence yine de pahali ancak islemci ve ramden kismadim.

İleri de sadece ekran kartini degistiririm tabiiki eger gerekirse.
  • http://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dcm1060-pubg-ryzen-3-1300x-16gb-240ssd1tb-gtx1060-pmu406809 seçeneklerden işlemciyi r5 1600 seç keyfine bak kalan parayada fandır soğutucudur alırsın bişeyler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.