Şimdi Ara

30 euro ustu alisverisler hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar gümrük musaviri vb ne kadar ödediniz surec nasil isledi deneyimlerinizi paylasabilirmisiniz bu konuda

Atiyorum 70 euroya aldiysaniz urunu ne kadara geldi vergileriyle bekliyoruz

Alirsaniz bilgilendirin bizide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 24 Ağustos 2024; 20:33:31 >

• Yokmu 30 dolar ustu gelen siparisiniz
  • https://forum.donanimhaber.com/lenovo-legion-5-ler-yaniyor--155385613

Zamanında Lenovo Legion 5 aldığım laptopun gümrük işlemlerinin konusu. Gümrük işlemleri uğraştırıcı bir süreç, bireysel olarakta zor. Benim gümrük işlemlerinin ücreti newegg tarafından ödendi. 40 50 dolarlık şeyler için gümrükle filan uğraşılmaz. Gümrük işlemlerini kendiniz yapacağınız bir yerden kesinlikle alışveriş yapmayın derim.

• Yok mu bir bilgisi olan. amerikapostam gibi bir siteden 36 euroluk birşey almak istesem ne kadar masraf çıkar bana şu an gümrük işlemleriyle falan kendim mi ilgilenmem gerekir. Kendilerine attığım mesajda gümrük işlemleriyle kendilerinin ilgilendiğini söylediler 40 dolarlık bir ürün için 32 dolar gümrük vergisi ve 21 dolar kargo ücreti olur dediler. Yani 93 dolar. ama bunun dışında gümrük müşaviri vekaletname falan gibi ekstra ücretler çıkmıycak mı? Başka yerlerden okuduğuma göre 5-10 bin TL arasıda da o ekstra masraflar çıkar yazmışlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunslingeRoland -- 18 Eylül 2024; 19:29:17 >
  • GunslingeRoland G kullanıcısına yanıt

30 Euro üstü alışverişler ticariye giriyor. Gümrükten ürün almak için, gümrük şirketleriyle görüşüp gümrük müşaviri tutacaksınız. Noterden vekaletname çıkaracaksınız , gümrük müşavirine göndereceksiniz vs. bir sürü süreci var. Türkiye'de varsa ürün uğraşmaya değmez.

Murat Gamsızyoutube
    Bu videoda dünkü videomda anlattığım gümrük sınırını aşarsanız ne olacağını anlattım. Ayrıca çok sorulan soruları da yanıtladım.
    https://www.youtube.com/watch?v=th5jPvy6Xzs
  • 3.Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 30 Avro’yu aşması halinde ne işlem yapılır?

Cevap: Ağırlığı brüt 30 kilogramı ve bedeli 30-1500 Avro arasında kişisel kullanım için gelen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşya için hızlı kargo operatörleri sizin adınıza detaylı beyan vererek işlemi gerçekleştirebilmektedir. Bu kapsamda eşyanın ithalat vergilerinin ödenmesi ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekir. Bununla birlikte, operatör firmaları gönderi geldiğine dair bildirimin tarafınıza yapıldığı tarihten itibaren ardiye, müşavirlik v.b. ücretleri talep edebilir.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Türkiyede de yok işte sorun da orda

• GunslingeRoland G kullanıcısına yanıt

Masraf baya çıkar ve de uğraştırıcı bir süreç. Yurtdışından gelişte ürün getiren arkadaşlar oluyor, onlarla görüşün bence. Şuan en mantıklısı o gibi.

• 30 euro ustu alisverisler hakkinda

Amazon gümrüğü kendisi ödüyor. Yinede takılır mı? 34 euro civarı.
  • mrth87 kullanıcısına yanıt

Geçebilir de geçmeyebilir de. Amazon'un gümrükteki maharetine kalmış biraz. Paket hakkınız dolmadıysa ve kargo ücreti çok artmıyorsa 3 üründen birini ayrıca alsanız sizin için daha iyi olmaz mı?

• canned kullanıcısına yanıt

Ürünün tekli fiyatından fazla kargo ücreti ödemek cazip gelmiyordu fakat dediğiniz gibi yapacağım mecbur.

• 90% vergi varmis bosuna unutlanmayin ama ben esylarimi odeyip getirticem

Zorba iktidara oducez gidene ksdar agzimi acmicam bu ülkeden cikayim o zaman agzima geleni soylicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 16 Eylül 2024; 4:49:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.