Şimdi Ara

350 fps ve dalgalanan görüntü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bunu söyle düşün normalde gözün belli bir algılama aralıgı var fps değeri sabit olmadıgında hareket esnasında sürekli ekrana gelen görüntü sayısında değişim gözlenir göz çok farklı fps değişimlerini dalgalanma algılar. vsync ile ekrana gelen görüntü sayısını ekranın yenileme hızına paralel olarak sabitlediğinde senkronize çalışır gözüne gelen görüntü sayısı da değişmez daha akıcı bir oyun keyfi yaşarsın vsync acman oyun akıcılıgı adına bir artıdır. kapalı oldugu durumlarda özellikle saga sola dogru yatay yapılan hareketlerde sütun kolon gibi yerlere baktıgında orda meydana gelen dalgalanmaları çok rahat görebilirsin
  • aslında bu sorun bende monitorümde oluşuyor.Yani monitorü ps3 de çalıştırınca bile vsyn kapalı gibi o sorun oluşuyor???
  • quote:

Orjinalden alıntı: iLLEGAL

quote:

çok seri işleyen görüntülerde 8ms lcd ne yaparsan yap sorun oluşturacaktır.

Kaç ms lik ekranlarda bu problem hiç oluşmuyor diyebiliriz ?

ideal oyun lcd si 2ms-3ms (hakiki değeri olmalı) fps bağımlısı biri olarak 8ms lik hiçbir lcd de fps oynayamam sıradan bir crt monitör takıp denersen farkı ve ne demek istediğimi anlarsın.
  • quote:

saga sola dogru yatay yapılan hareketlerde sütun kolon gibi yerlere baktıgında orda meydana gelen dalgalanmaları çok rahat görebilirsin

Hem de ne dalgalanma... Hele yarışta bütün dünya dalgalanıyor sanki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

aslında bu sorun bende monitorümde oluşuyor.Yani monitorü ps3 de çalıştırınca bile vsyn kapalı gibi o sorun oluşuyor???

Aslında Samsung 226BW 2ms tepki süresine sahip ama genede oluyor demekki dalgalanmalar...

LCD'ler hala tam olarak CRT lerin görüntü kalitesini yakalayamadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 27 Aralık 2007; 22:29:43 >
  • Hem vsync ayarı olan hem de frame rate yüksek tutabileceğimiz bir oyun biliyor musunuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

aslında bu sorun bende monitorümde oluşuyor.Yani monitorü ps3 de çalıştırınca bile vsyn kapalı gibi o sorun oluşuyor???

Aslında Samsung 226BW 2ms tepki süresine sahip ama genede oluyor demekki dalgalanmalar...

LCD'ler hala tam olarak CRT lerin görüntü kalitesini yakalayamadılar.

bendede dalgalanma oluyor philips 190x7fb 2ms tepki süreli dalganlanma oluyor özellikle fifa08 de çok belirgin bir şekilde oluyor
    @Acharad
    bilgi için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 27 Aralık 2007; 22:38:45 >
  • quote:

Hem vsync ayarı olan hem de frame rate yüksek tutabileceğimiz bir oyun biliyor musunuz ?

cod2 cod4 bioshock nfs most wanted hepsinde var ama fps yi yüksek tutmak derken zaten lcd monitörün galiba en fazla 75hz izin veriyor bu durumda vsync açarsan en fazla 75 hz elde edersin ki standart lcd ise 60hz den ötesi yok bazı oyunlarda ekran tazeleme hızını da oyun menüsünden ayarlayabilirsin
  • Frame rate yüksek tutmak derken >75 fps olarak sormuştum. NFS Pro Street 40-50 fps veriyor bende. FPS si çok olsun diye eski NFS kurdum. 350 fps ama Vsync ayarı yok Gerçi çözünürlük ve kaliteden biraz düşürsem Pro Street'i desanırım 75 in üstüne çıkartırım deneme amaçlı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iLLEGAL -- 27 Aralık 2007; 22:48:24 >
  • quote:

bendede dalgalanma oluyor philips 190x7fb 2ms tepki süreli dalganlanma oluyor özellikle fifa08 de çok belirgin bir şekilde oluyor

Buna göre 0.5 ms LCD leri beklemek gerekecek CRT'li yıllara geri döneceğiz korkarım.
  • 8ms lcd monitörde olacak o kadar :)
  • pes 2008 de Vsync ayarı var pes 6 da yok heralde
  • Evet durum raporu veriyorum...
    Vista üzerinde son NVidia sürücülerini yükledim (169.25)
    Global ayarlardan Dikey Senk (Vsync) ve Üçlü Önbellekleme (Triple Buffering) zorlamalarını uyguladım. Sonuçlar aşağıda.

NFS Pro Street (1280x1024 Full Detay, No AA @60Hz)
    Dalgalanma çözüldü.
    Virajlarda dalgalanmadan bağımsız yine hafif duraksama oluyor. Onu da oyunun optimizasyonuna verdim.

Crysis (1024x768 High Detay, No AA @60Hz)
    Dalgalanma çözüldü.
    Oyun 60 fpsye pek nadir çıkabilse de en azından dalgalanmıyor. Ara sıra disk okumasından dolayı duraksamalar oluyor. Normal karşılıyoruz.

Call of Duty 4 (1280x1024 Full Detay, 4x AA, Full AF @60Hz)
    Dalgalanma çözüldü.
    1024x768 ken ya da AA yı kapattığımda ekran beyaz ve pembe oldu. Açtım hepsini görüntü düzeldi.

Colin Mac Rae : Dirt (1024x768 Full Detay, No AA @60Hz)
    Dalgalanma çözüldü.
    Oyun çok akıcı bir şekilde oynanıyor. Rally World, yani birden fazla aracın yarıştığı yarışlarda biraz yavaşlama olsa da Pro Street'den daha başarılı bir akıcılık gösterdi.

NFS Hot Pursuit 2 (1280x1024 Full Detay @60Hz)
    Dalgalanma çözülmedi
    Oyun 350-400 fps de zangır zangır dalgalanıyor. VSync zorlama da fayda etmedi. Eski oyunlarda bu VSync nin dikiş tutmadığı anlaşıldı.

Sonuç : Dalgalanmanın aslında LCD ile birebir etkisi olmadığını anladım. 8 ms nin etkisi olsa olsa hızlı görüntülerde fluluk. Ki Crysis gibi oyunlarda hareketli ortamlarda oyunun kendisi de veriyor flu etkisini.

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu arada eski DirectX Direct3D oyunlar için Vsync zorlayabilecek işe yarar bir yöntemi olan varsa öğrenmek isterim

• Flaş Haber . . .

NFS Hot Pursuit 2 gibi eski oyunlarda da VSync ve Triple Buffering zorlamasını yapacak yöntemi buldum :

Riva Tuner !

Bu program kurulduğunda beraberinde D3 Overrider isminde bir program kuruyor. Bu programı açıp DirectDraw için Vsync ve Triple Buffering açıldığında dalgalanma sorunu kökünden çözülüyor.
  • CRT Monitörler herzaman LCD lerden daha yumuşak görüntü verir çalışma prensiplerinden dolayı.
    LCD = Liquid Crystal Display
    CRT = Cathode Ray Tube (Adı üstünde tüp)
    Yalnız 2ms Samsunglar oldukça iyi görüntü veriyor, LCD ucuzladı diye herkez almaya başladı oysaki hata! Benim canavar 85Hz'de tık yok.
  • Özellikle ekran hızı, bakış açıları ve renk sabitliği gibi ölçütlerde tabii ki CRT önde. Fakat LCD'nin de parlaklık, netlik, yer ve enerji tasarrufu gibi olumlu yönleri olduğunu da unutmamak gerek.
  • quote:

Özellikle ekran hızı, bakış açıları ve renk sabitliği gibi ölçütlerde tabii ki CRT önde. Fakat LCD'nin de parlaklık, netlik, yer ve enerji tasarrufu gibi olumlu yönleri olduğunu da unutmamak gerek.

en önemlisi hd görüntü veriyor,lcd!
  • Bu dalgalan ma veya parlak görüntülerde yatay çizgiler pc den > tv ye film aktarırken oluyor.notebook ta bir sorun yokken aynı sahneler tv de dalgalı çıkıyor.

Nvidia kontrol panelden Gelişmiş 3D ayarlar bölümünde "bazı programlar için özel ayarlar" diye bir bölüm var
    Burada Gom player 3d uygulama olmadığı halde Gom player için "Dikey senk." açsam işe yararmı acaba.

Nvidia Kontrol Panelde "Dikey senk ;3d görüntüde yatay yırtılma etkilerini giderir diyor."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpclient -- 29 Aralık 2007; 4:58:52 >
  • quote:

Bu dalgalanma veya parlak görüntülerde yatay çizgiler pc den > tv ye film aktarırken oluyor.notebook ta bir sorun yokken aynı sahneler tv de dalgalı çıkıyor.

Yok bu ayarın o dalgalanmayla bir ilgisi yok. S-video kabloyla aktarıyorsun sanırım. Display bölümünde TV çıkış için ayarlar var ekstra. Onları kurcalamanı öneririm. Faydası oluyor bazen.
  • Benim Ekran Kartı 32 MB nVDIA RIVA TNT2 Model 64 Yol Türü SDR
    Değiştirmek İStediğim Ekran Kartı 256 MB(128 Bit) nVDIA GeForce FX5500 Yol Türü DDR
    Değiştirebilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.