Şimdi Ara

350 Watt ta çalışabilecek en iyi kart? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferdinnand

quote:

Orijinalden alıntı: veto1214
    yok zaten yakma şansın çook az ama sistemin zorlanır Perfromans dususu yaşarın

"performans düşüşü" nedir yahu... yetersiz psu kullanımı ile gpu nun %100 yükle çalışmak yerine daha az bir yüzde ile mi çalışacağını ileri sürüyorsun? böyle mesnetsiz bir iddia olur mu hiç, psu yetersiz gelirse ya kart idle durumuna geçer ya da iflas edip ati recover devreye girerek görüntü kesilip açılır. işlettiğiniz teknomarkette elinizde 5650 fazlası mı kaldı nedir anlamıyorum bu ısrarınızı, olan konuyu açan vatandaşa oluyor, aklını karıştırmaktan öteye gidemiyor.

teşbihte hiç hata olmaz sana sana kurtlar vadisi gladioda özalın iskendere söylediğini söyleyeyim bilmeden konuşmak bu ülke için en zararlı şeydir diyor ya ben de sana diyorum ki bilmeden konuşmak senin ve seni örnek alabilecek kişilerin bilgisayarına zarar verebilir. keşke elinde güç tüketimini ölçen bir cihaz olsa psuyu belki de son sınırına kadar zorluyorsun farkında değilsin
    ben yaptım oldu mantığı nereye kadar arkadaşım

• hd 5770 belki olabilir
  • 2 tanıdığım o asus350w güç kaynağıyla 3 senedir 4850 kullanıyorlar. Bende 4 senelik fsp350w ile 2 senedir 4830 kullanıyorum hala çalışıyor ve arada oc yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezgin

2 tanıdığım o asus350w güç kaynağıyla 3 senedir 4850 kullanıyorlar. Bende 4 senelik fsp350w ile 2 senedir 4830 kullanıyorum hala çalışıyor ve arada oc yapıyorum.

wowYakarsın sistemi dikat et 350w 300w 250w verir o guc kaynağı maksimumum stress testine sokma
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

quote:

quote:

"performans düşüşü" nedir yahu... yetersiz psu kullanımı ile gpu nun %100 yükle çalışmak yerine daha az bir yüzde ile mi çalışacağını ileri sürüyorsun? böyle mesnetsiz bir iddia olur mu hiç, psu yetersiz gelirse ya kart idle durumuna geçer ya da iflas edip ati recover devreye girerek görüntü kesilip açılır. işlettiğiniz teknomarkette elinizde 5650 fazlası mı kaldı nedir anlamıyorum bu ısrarınızı, olan konuyu açan vatandaşa oluyor, aklını karıştırmaktan öteye gidemiyor.

teşbihte hiç hata olmaz sana sana kurtlar vadisi gladioda özalın iskendere söylediğini söyleyeyim bilmeden konuşmak bu ülke için en zararlı şeydir diyor ya ben de sana diyorum ki bilmeden konuşmak senin ve seni örnek alabilecek kişilerin bilgisayarına zarar verebilir. keşke elinde güç tüketimini ölçen bir cihaz olsa psuyu belki de son sınırına kadar zorluyorsun farkında değilsin

hayranım bu memlekette karşıdakini aptal yerine koyarak önyargının dibine vurma ihtiyacı hastalığına. yazacağım cevap sokak ağzıyla olamayacak ne yazık ki, makul bir dille yazmayı sürdürüyorum herşeye rağmen. önce biraz forumdaki mesajlarımı incelerseniz belki önyargı dürtünüze gem vurmaya karar verebilirsiniz. halihazırda evdeki hemen hemen tüm prizlerde 4500VA prodigit marka güç ölçer mevcut, sadece zaten ups kullandığımdan dolayı bilgisayarın prizinde mevcut değil. 650VA ups in üzerindeki yük değerleri de everest cpu test+gpu stability test birlikte çalışırken %42-43 civarında olmakta ki 270-280W (hard disklerin yük verimlliliğini diğer bileşenler gibi %90ın üstünde almasak bile varsın olsun 300W olsun) olur kabaca. bilgisayar işlemciler analog cihazlar değildir ki akım düştüğünde daha düşük performansla çalışmaya devam etsin, anahtarlamayı keserler ve kapanırlar. güç kaynaklarında da (hele de böyle kaliteli olanları) çıkış terminalleri kısa devreye davetiye çıkaracak veya iç empedans üzerinde harcanacak şekilde değildir, son derece korumalı makinelerdir. "sınıra zorlanma" ile tehlike arz edecek bir durum yaşanmaz. son olarak; akademik çalışmalar dahil dünya üstündeki herşey "yaptım oldu" dur, başka birşey değil. yeter ki "yaptım" ve "oldu" lar kontollü ve mantık çerçevesinde olsun.

@veto;

şahit olduğunuz olay, gpu nun iflas etmek yerine %100ün altında çalışmasından ibaret ise bu olayın sistem darboğazı olup olmadığını irdeleyin ve bir gün gerçekten yetersiz bir psu ile güçlü bir ekran kartını çalıştırmaya çalışıp olanları gözleyin önce lütfen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hayranım bu memlekette karşıdakini aptal yerine koyarak önyargının dibine vurma ihtiyacı hastalığına. yazacağım cevap sokak ağzıyla olamayacak ne yazık ki, makul bir dille yazmayı sürdürüyorum herşeye rağmen. önce biraz forumdaki mesajlarımı incelerseniz belki önyargı dürtünüze gem vurmaya karar verebilirsiniz. halihazırda evdeki hemen hemen tüm prizlerde 4500VA prodigit marka güç ölçer mevcut, sadece zaten ups kullandığımdan dolayı bilgisayarın prizinde mevcut değil. 650VA ups in üzerindeki yük değerleri de everest cpu test+gpu stability test birlikte çalışırken %42-43 civarında olmakta ki 270-280W (hard disklerin yük verimlliliğini diğer bileşenler gibi %90ın üstünde almasak bile varsın olsun 300W olsun) olur kabaca. bilgisayar işlemciler analog cihazlar değildir ki akım düştüğünde daha düşük performansla çalışmaya devam etsin, anahtarlamayı keserler ve kapanırlar. güç kaynaklarında da (hele de böyle kaliteli olanları) çıkış terminalleri kısa devreye davetiye çıkaracak veya iç empedans üzerinde harcanacak şekilde değildir, son derece korumalı makinelerdir. "sınıra zorlanma" ile tehlike arz edecek bir durum yaşanmaz. son olarak; akademik çalışmalar dahil dünya üstündeki herşey "yaptım oldu" dur, başka birşey değil. yeter ki "yaptım" ve "oldu" lar kontollü ve mantık çerçevesinde olsun.

@veto;

şahit olduğunuz olay, gpu nun iflas etmek yerine %100ün altında çalışmasından ibaret ise bu olayın sistem darboğazı olup olmadığını irdeleyin ve bir gün gerçekten yetersiz bir psu ile güçlü bir ekran kartını çalıştırmaya çalışıp olanları gözleyin önce lütfen.

Valla Arkadaşım Arhlon x4-5850-X2 1TB Hardisk i 400w da çalıştırıyordu.Sistem kapanmadı ama Psu kaliteli idi psu onlem mi alıyodu anlamadım %80i filan geçmedi Hiç Athlon x4 bu arada 3.6ghzde çalışıyor

• BU 5750 fifa 12 yi rahat oynatırmı
  • yüksek frekans dışındaki sistemler alanım değil fakat doğru akım ile ilgilenen herkese sorabilirsiniz psu bu şekilde önlem almaz. aldığını bile farzetsek bir önceki mesajda belirttiğim gibi analog bir cihaz değildir gpu, sayısal anahtarlama yaptığı için olası bir akım düşüklüğünde daha düşük bir performansa geçme durumu mümküm değildir, sadece kendisini kapatıp açar öyle bir durumda. yani şahit oldğunuz büyük olasılıkla hdd veya cpu darboğazıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 18 Eylül 2011; 16:17:54 >
  • darboğaz yapacağını pek sanmam HDD olarak da 1TB Caviar green yada Caviar black kulanması lazım bilmem arkada 10int açık3DMARK11 YaptıMsi after burnerda %80diduz geçmemeşiti %80ı Bilmem neden oldu.Ayrıca hiçbir zaman 100w-150q sınır kulanmadan kulanmak doğru olmaz elektirik de dengesizlikler oluşabilir ani w dusebilir akım dusebilir Zaten psunun her yıl 50w +- verimliliği duser
  • Tazga 400w 5750 çalıştırırmı
  • 400w çalıştırır 5770 ı amam peak 400w mı gerçek 400wmi gerikalan sisteminiz ne psukaç yıllık yeni alıyorsunuz 550w alın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@veto;

peki hocam elinde ölçme cihazı olmayan biri nasıl davranmalı psu alırken?
    sizce güç tüketim hesaplayan siteler birer aldatmaca mı?bilgisayarındaki bileşenlerin güç tüketimini bilmeyen biri nasıl hareket etmeli

• quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Fazla riske girmeyin HD5750 oldukça iyi bir kart ve size yeteceğinden ben eminim.350w çalışır yani.

5750 idealdir bence de. Zira X2 için 5770 biraz fazla kaçar. 5750 nin altında da kartların arası çok açılıyor performans yerlere geliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: apocalips1453

performans düşüşü falan olmaz kardeşim. psu yetersiz kalınca sistem rest atar performans düşüşü diye birsey mümkün değil. çünkü performansla psu nun bir alakası yoktur. extreem overclock falan yapmayı düşünmüyorsanız eger asus 350w psu nuz varsa eminimki sisteminiz hiçbir sorunsuz çalışır. çünkü dediğim gibi altta imzamda yazan sistemi asus 350w psu ile yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum

Performans düşüşü olur olmasına da daha çok stabilite sorunları olacak cinsten bunlar. Zira mantıksız ani kasılmalar görülebilir. O da sınırlarda çalışma ile gelen gerilim düzensizliklerinden olur.

Güç kaynağı değişimi ile sistemlerin rahat nefes aldığını gördüm.

Amaaaa söz konusu olay bu PSU ve bahsi geçen ekran kartları için değil tabiki. 5770 için X2 işlemciyi ve tek HDD olduğunu da hesap edersek o PSU yeterlidir.

---------------

Arkadaş işlemciler analog değildir demiş. Evet analog değil. Ama 1.4V ta açılıp 0V ta da kapanmaz.

İşlemciler ayrıca hata ayıklama da yaparlar. En ufak aksaklıkta tüm sistem paniğe kapılıp her şey kapanmaz. Belli bir tolerens vardır. Yani aslında işlemciler bir nevi analog sisteme hizmet ederler.

Nasıl yani dersek. Antenli yayınlar. Karıncalanmayı belli bir noktaya kadar tolere ederiz ama bir noktadan sonra eşşeğin kulağına su kaçar ya. Olay o noktaya kadar olan kısımda gerçekleşiyor.

Yani yapılan işlemler kontrol edilir. Eğer sonuca ulaşmaz ise bir daha. Bu bi dahaların sayısı arttıkça da vakit kaybı olur bu da performansı etkiler. Tıpkı HDD lerdeki erişim süresinin karışık okuma yazma hızını etkilemesi gibi.

Tabi bunlar çok sık olmaz. Zira genelde hemen dengesizleşir sistem ya oyun donar ya kitlenir ya recovery vb vb. Ama olduğu durumlar da istisnalar kaideyi bozmaz denecek kadar az ihtimale sahip değildir.

Bunu Wi-Fi da da görürüz. Onda mesela paket hataları olur. 300MBit görünür ama aktarım hızı o olmaz. Sinyal kalitesi bozulduğundan kayıplar olur ve bunlar dengelenir.

CPU lar için boşuna insan yapımı en karmaşık şey demiyorlar. Çok çok çok yakılaştırsanız orada devasa şehirler üst üste kurulmuş otobanlar gibi şeyler görürsünüz daha doğrusu algılama sistemimizin çalışması gereği ona benzetiriz, Malum bilinmeyen bir şey tanımlamak için beynimiz referans objeler kullanır.. Devrelere mikro boyutlarda isim kazıyanlar bile var ya da karikatür. Yani pek çok etkenden yavaşlayabilirler.

Ama arkadaşın dediği doğru bir bakıma. Zira aslında performans düşüşüne yetersiz güç değil. Sınırlarda çalışan PSU nun çıkardığı dalgalanmanın işlemcinin çalışmasını bozması ama tamamen sonlandırmaması. E bu da düşük performansla çalışma olarak yansıyor kullanıcıya. Ama aslında işlemci o esnada bir sürü hata ile uğraşmaktadır.

Hesaba bakarsak.

İşlemci 95W desek. Anakart 30W. GPU 86W, Ram ve HDD + Fan = 20W desek. 12V tan 250-280W veren bir şey yeter demektir.

Bu arada.

i7 965@3,7GHz + 3 * 2GB Ram + Seagate 500GB + 5750 = 212W

i7 965@3,7GHz + 3 * 2GB Ram + Seagate 500GB + 5770 = 252W

http://www.legionhardware.com/articles_pages/amd_radeon_hd_6870,10.html

i7 965 + 3 * 2GB Ram + 120GB SSD + 5770 = 212W

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/10/22/ati-radeon-hd-6870-review/9

Yani tamam yeni alanlara 500W öneriyoruz da o ileri yönelik olsun her kart değiştireceğinde PSU ya para bayılmasın diye. Elinde 400W ile çift çekirdek çalıştırana da git 750W al demek olmaz.

Güç kaynağı eğer 12V tan 250W sürekli verebiliyor ise sorun olmaz. Tabi PSU nun kaç yıllık olduğu da bir etken.

• tüketimini bilmeyenler bu forumlardan tecrübi bilgi kırıntıları toplamaya çalışacaklar, bizlerin de yaptığı budur. kesin ve net tüketim miktarını kimse öngöremez alıp denemeden, sadece iyi bir yaklaşıkla tahmin edilebilir. hesaplayan siteler aldatmaca değil, buyrun kendi sistemime 5770 koyup hesaplattığımda 334W önerdi, ki önerdiği bu sayının 50W aşağısına bile inildiğinde sorun çıkmayacağı mantıklı düşünüldüğünde görülür. daha yüksek amperli ürün satmak için biraz aldatmaca, biraz güvenlik payı koyuyorlar tabi.

350 Watt ta çalışabilecek en iyi kart?

@DigitalWorld;

cpu içindeki BER oranlarını ve hata düzeltme oranlarını wlan ile kıyaslamışsınız, işlemcilerde görülen BER değerinin ne mertebede olduğu hakkında bir bilginiz var mı? son kullanıcıya hitab etmeyen "gizli" bilgilerden olacak ki ben bulamadım internette bununla ilgili bilgi. ama kesinlikle wlan içinde uğraştığımız 10^-4 BER değerlerinin yakınından geçtiğini hiç zannetmiyorum. bunun yanında wlan daki overhead ve retransmission gibi veri kayıplarının oranı yine cpu ile kıyas kabul etmeyecek boyuttadır. burst dediğimiz anlık hızda 300mbit i yakalarken ortalama bir bağlantıda bunun %10una razı oluruz, en kötü durumda ise neredeyse hiç veri alamaz iken bile sistem "bağlı" olmayı sürdürerek çalışmaya devam eder. bir cpu nun ise max veri akışının %1-2 lik bir oranda altına inecek bir gürültüyle karşılaştığında kendini kapattığını tahmin ediyorum. bundan daha yüksek olmasa gerek ki her türlü gürültü koşulu altında (en büyüklerinden biri de termal gürültü değil midir takdir edersiniz ki) aynı cpu sahibi olan dünyadaki birçok insanın muazzam farklı performans sonuçları alıyor olması gerekirdi. genel konuşmak yerine rakamsal olarak verebileceğiniz bilgiler varsa bizi aydınlatın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 18 Eylül 2011; 19:31:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gezgin

2 tanıdığım o asus350w güç kaynağıyla 3 senedir 4850 kullanıyorlar. Bende 4 senelik fsp350w ile 2 senedir 4830 kullanıyorum hala çalışıyor ve arada oc yapıyorum.

wowYakarsın sistemi dikat et 350w 300w 250w verir o guc kaynağı maksimumum stress testine sokma

yakmak ?
    sistem ne kadar çekiyorki yansın max çaktiği 190watt sistemin.
    Çoğu kişi güç tüketimini yanlış hesaplıyor. Yapılan güç testlerinde dikkat ederseniz sistemin çektiği güç veriliyor. Buna güç kaynağının veriminden kaynaklı güç kaybıda dahil.
    Diyelimki güç testinde sistem 280 watt çekti ama güç kaynağıda %80 verimli olsun 280/100*80=224w sistemin çektiği güç maktarıdır. Bana gelecek olursa en az 1 sene daha çok rahat sistemime yetecek bir ğüç kaynağı buna her sene kaybettiği %5-10 performans kaybınıda dahil ediyorum.

• arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim biraz çelişkili yorumlar var.5770 için yeterli bütçem olmadığından yeterli mi olasılığını mı bile düşünmedim açıkcası:) ama teorik bilgi için tekrar teşekkür ederim.tabiki gönül ister ki takıp bizzat test edip burda test sınuçlarını göstermeyi ama en nihayetinde bunlar bütçe işi ve sanırım 5750 yada 4670 alacağım o da 2. el :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: apocalips1453

performans düşüşü falan olmaz kardeşim. psu yetersiz kalınca sistem rest atar performans düşüşü diye birsey mümkün değil. çünkü performansla psu nun bir alakası yoktur. extreem overclock falan yapmayı düşünmüyorsanız eger asus 350w psu nuz varsa eminimki sisteminiz hiçbir sorunsuz çalışır. çünkü dediğim gibi altta imzamda yazan sistemi asus 350w psu ile yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum

olur hocam zorlanırsa olur kaç kez şahit oldum buna

şahit olduğunuz performans düşüşünün psu kaynaklı olduğuna nasıl vardınız peki??? bunun karma karışık bir bilgisayar sisteminde binlerce nedeni olabilir. şuan sana açık ve net söylüyorum sistemim sudur.

1) amd phenom 2 x6 1055 t işlemci
    2)msi 870a-g54 anakart
    3)saphire 6870
    4) 2 adet hdd raid
    5) 4gb kingstone 1333 ram
    6) 2 adet fan
    7)dvd sürücü

bunların hepsi asus 350 w psu tarafından çalışıyor. piyasadaki hemen her oyunu oynarım simdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. şimdiye kadarda çesitli performans testleri yaptım hiçbir sorun da olmadı. istediğiniz testi de yapar sonucunu yayınlarım.

• quote:

tüketimini bilmeyenler bu forumlardan tecrübi bilgi kırıntıları toplamaya çalışacaklar, bizlerin de yaptığı budur. kesin ve net tüketim miktarını kimse öngöremez alıp denemeden, sadece iyi bir yaklaşıkla tahmin edilebilir. hesaplayan siteler aldatmaca değil, buyrun kendi sistemime 5770 koyup hesaplattığımda 334W önerdi, ki önerdiği bu sayının 50W aşağısına bile inildiğinde sorun çıkmayacağı mantıklı düşünüldüğünde görülür. daha yüksek amperli ürün satmak için biraz aldatmaca, biraz güvenlik payı koyuyorlar tabi.

350 Watt ta çalışabilecek en iyi kart?

@DigitalWorld;

cpu içindeki BER oranlarını ve hata düzeltme oranlarını wlan ile kıyaslamışsınız, işlemcilerde görülen BER değerinin ne mertebede olduğu hakkında bir bilginiz var mı? son kullanıcıya hitab etmeyen "gizli" bilgilerden olacak ki ben bulamadım internette bununla ilgili bilgi. ama kesinlikle wlan içinde uğraştığımız 10^-4 BER değerlerinin yakınından geçtiğini hiç zannetmiyorum. bunun yanında wlan daki overhead ve retransmission gibi veri kayıplarının oranı yine cpu ile kıyas kabul etmeyecek boyuttadır. burst dediğimiz anlık hızda 300mbit i yakalarken ortalama bir bağlantıda bunun %10una razı oluruz, en kötü durumda ise neredeyse hiç veri alamaz iken bile sistem "bağlı" olmayı sürdürerek çalışmaya devam eder. bir cpu nun ise max veri akışının %1-2 lik bir oranda altına inecek bir gürültüyle karşılaştığında kendini kapattığını tahmin ediyorum. bundan daha yüksek olmasa gerek ki her türlü gürültü koşulu altında (en büyüklerinden biri de termal gürültü değil midir takdir edersiniz ki) aynı cpu sahibi olan dünyadaki birçok insanın muazzam farklı performans sonuçları alıyor olması gerekirdi. genel konuşmak yerine rakamsal olarak verebileceğiniz bilgiler varsa bizi aydınlatın lütfen.

şahsım adına sormamıştım kendim güç tüketimi hakkında ben bilgi topladım son 2-3 senedir

• tazga psu nasıl bir markadır 400 watt peak falan yazmıyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 19 Eylül 2011; 16:41:19 >
  • http://www.exa.com.tr/huntkey/power_supply/huntkey_green-343-10570.html arkadaşlar bu psu şu sisteme yeterli gelir mi (oc yapılacak işlemciye) amd phenomx2 555 B.E sapphire 6870 1GB 4 GB GEİL VALUE PLUS ddr3 ram anakart http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m4a78ltm-328-12750.html

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.