Şimdi Ara

3500-4000₺ Fiyat aralığında amd sistem tavsiyesi yaparsanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pugb çıkmasıyla birlikte ciddi manada bir oyun oynama isteğim doğdu. Bununla birlikte hali hazırdaki laptopum bu oyun için çok yetersiz(25-30fps). Elimde yukarda belirttiğim kadar(3500-4000₺) bütçe var bununla birlikte son dönemde amd nin popülerleşmesiyle amd bir sistem toplamak istiyorum. Pugb da ultra da 85-90fps civarında alabileceğim bir sistem toplamak mümkünse bunu göz önüne alırsanız sevinirim.

• Bu eserde 90Hz almayı gözünüzde büyütmeyin, akıcılık problemleri var.[Kaynak]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 25 Haziran 2017; 5:22:42 >
  • Erken erişim oyunu olması hasebiyle bu normal galiba ama bazı arkadaşlarımda msi gtx 960 lı sistem bulunmakta bu sistemlerle ultra da 45-50fps dolaylarında seyrediyor bahsettiğim bütçeyle bu değeri 80 üzerine çekebilecek bir sistem kurma amacım var yani oyun her ne kadar stabil akıcılık sağlanamasada.
  • Yutuptan izleyin. 4000Tl nereden baksan 100kg baklava eder. Benim de canım baklava çekiyor ama yemiyorum.
  • Bence zaten Gpu dan encode edeceğinize cpudan encode ederseniz daha sağlam sonuçlar alınacağı açık. Ama 4 çekirdekli işlemci ile değil tabi. Yukarıdaki videoyu paylaşan arkadaş aynı zamanda da Intel QuickSync ile yapılan yayının daha akıcı ve hızlı olduğunu söylüyordu geçenlerde de. Nedense her gün fikrini ve düşüncesini değiştiriyor. Aslında bu normal. Sonuçta insan her gün bir şeyler öğrenebilir, fikri değişebilir. Arkadaş ta yanlış anlamasın öyle art niyetli bir yorum değil.

Neyse konumuza dönelim; eğer yayın sürekli açık olacak ise zaten Ryzen 1600 'den aşağı bir işlemci almayın. Oyuna göre değişmek ile birlikte çoğu oyunda yayın yapar iken çok çekirdek performansı istiyor.

Aşağıdaki videoda birkaç örnek daha var. Doom oyununda Intel yayın yapar iken de daha iyi akıcılık sağlamış ve daha az drop yemiş Ryzen 'e göre. Ama diğer oyunlarda Ryzen 'in bariz üstünlüğü mevcut. Eğer yanlış dinlemedi isem video sahibini, her iki işlemcide de herhangi bir yayında kopma, yayını bitirememe vs. gibi bir durum olmamış. Doom oyunu da Amd tabanlı olmasına rağmen nasıl olmuşta Intel işlemcide daha akıcı ve hızlı bir yayın sergilenmiş çözemedim açıkçası. Neyse, video şu;

Gpu encode ile cpu encode arasındaki fark ile ilgili video;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Haziran 2017; 6:10:50 >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    quote:

"Bence zaten Gpu dan encode edeceğinize cpudan encode ederseniz daha sağlam sonuçlar alınacağı açık. Ama 4 çekirdekli işlemci ile değil tabi. Yukarıdaki videoyu paylaşan arkadaş aynı zamanda da Intel QuickSync ile yapılan yayının daha akıcı ve hızlı olduğunu söylüyordu geçenlerde de. Nedense her gün fikrini ve düşüncesini değiştiriyor. Aslında bu normal. Sonuçta insan her gün bir şeyler öğrenebilir, fikri değişebilir. Arkadaş ta yanlış anlamasın öyle art niyetli bir yorum değil.

Neyse konumuza dönelim; eğer yayın sürekli açık olacak ise zaten Ryzen 1600 'den aşağı bir işlemci almayın. Oyuna göre değişmek ile birlikte çoğu oyunda yayın yapar iken çok çekirdek performansı istiyor.

Aşağıdaki videoda birkaç örnek daha var. Doom oyununda Intel yayın yapar iken de daha iyi akıcılık sağlamış ve daha az drop yemiş Ryzen 'e göre. Ama diğer oyunlarda Ryzen 'in bariz üstünlüğü mevcut. Eğer yanlış dinlemedi isem video sahibini, her iki işlemcide de herhangi bir yayında kopma, yayını bitirememe vs. gibi bir durum olmamış. Doom oyunu da Amd tabanlı olmasına rağmen nasıl olmuşta Intel işlemcide daha akıcı ve hızlı bir yayın sergilenmiş çözemedim açıkçası. Neyse, video şu; "

Şimdi sen bu üstteki yorumda Doom ve Pubg oyununu kıyasladığımı hangi cümlesinden çıkardın merak ettim? İyi oku bakayım ben orada ne demişim? Sana bulunduğun atıf ise tamamen farklı bir uçtan. O kısmı diyorsan çok yanlış anlamışsın sen. Ayrıca bu ana konuda benim savunduğum ise çok çekirdeğin olumlu etkisinin açıkça ortada olduğu.

Aslında aklıma bir soru takıldı biliyor musun? Sana acaba yediklerinden ve ya içtiklerinden bir şey dokunuyor olabilir mi? Hayır yani, sen her bir şeyi çok yanlış anlıyorsun da ondan soruyorum. Belli ki bir sorun olası. Yakın vakitte randevu alıp doktora görün derim. İhmâl etme sakın. Bu arada, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Haziran 2017; 7:14:30 >

• Beyler konu oyunu yayınlamaya nereden geldi anlayamadım ancak Benim yayın yapmak gibi bir amacım yok.Oyunu sadece ultra ayarlarda 80-90fps aralığında oynayabilir miyim bu bütçeye kuracağım bir sistemle oynayamaz mıyım oynayabilirsem bu sistem nasıl bir sistem olmalı sorum bu
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Dur bak göstereyim:
    quote:

quote:

Aşağıdaki videoda birkaç örnek daha var. Doom oyununda Intel yayın yapar iken de daha iyi akıcılık sağlamış ve daha az drop yemiş Ryzen 'e göre. Ama diğer oyunlarda Ryzen 'in bariz üstünlüğü mevcut. Eğer yanlış dinlemedi isem video sahibini, her iki işlemcide de herhangi bir yayında kopma, yayını bitirememe vs. gibi bir durum olmamış. Doom oyunu da Amd tabanlı olmasına rağmen nasıl olmuşta Intel işlemcide daha akıcı ve hızlı bir yayın sergilenmiş çözemedim açıkçası. Neyse, video şu; "
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum nerede burada Pubg kıyaslaması? Sonuçta durum her oyuna göre değişiyor. Bunu 15 yaşındaki çocuk ta bilir. Kıyas yaptığım konu ise; Doom oyununda nasıl daha akıcı olduğu konusu. Sen dediğim gibi lütfen bir doktora görün. İyiliğin için diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Haziran 2017; 7:29:00 >
  • areis1643 A kullanıcısına yanıt
    Size konumu gösterdim. Oradaki GTx1080'le alınmış neticelerde rahatça 80-90Hz alacağınızı görebilirsiniz ama bu ortalama görüntü akışı sizi yanıltmasın.[Kaynak]
  • Sen pubg de öyle ultrada 80-90 fps alamazsın 1080ti kullanan kişi bile ultrada 80-90 arası gidip geliyor o bütçeye göremezsin yani 80-90
  • quote:

Orijinalden alıntı: areis1643

Beyler konu oyunu yayınlamaya nereden geldi anlayamadım ancak Benim yayın yapmak gibi bir amacım yok.Oyunu sadece ultra ayarlarda 80-90fps aralığında oynayabilir miyim bu bütçeye kuracağım bir sistemle oynayamaz mıyım oynayabilirsem bu sistem nasıl bir sistem olmalı sorum bu

Konuya ilk yorumu yapan arkadaş her şeyi farklı bir tarafa çekmek adına genelde bu tarz hareketlerde bulunuyor çoğu yorumlarında. Konu oradan sapıp buralara geldi ve sizin konuda karmaşa oldu biraz. Bu yüzden kusura bakmayın.

Sistem konusuna gelir isek; Kaliteli ürünler ile birlikte R5 1600 + Gtx 1060 6Gb 'lı sistem rahatlık ile toplanır. Ama ekran kartı Amazon 'dan olacak. TR 'de stok sıkıntıları mevcut. Olanlarında fiyatlı epey yüksek. Yakın zamanda stok sıkıntıları giderilir ise Rx580 8Gb kart ta uygun bir seçenek. Tabi fiyatlarına bağlı. Yalnız 1080p ve Ultrada dediğiniz değerleri alamazsınız.

Şurada R5 1600 + Gtx 1060 6Gb ile Pubg videosu bulunmakta. Oynadığı ayarlar High-Medium arası gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Haziran 2017; 7:48:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: areis1643

Beyler konu oyunu yayınlamaya nereden geldi anlayamadım ancak Benim yayın yapmak gibi bir amacım yok.Oyunu sadece ultra ayarlarda 80-90fps aralığında oynayabilir miyim bu bütçeye kuracağım bir sistemle oynayamaz mıyım oynayabilirsem bu sistem nasıl bir sistem olmalı sorum bu

aries karistirdin ortaligi adamlar, bicaklar hazir bekliyormuş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurbaba10 -- 25 Haziran 2017; 7:48:49 >
  • ugurbaba10 kullanıcısına yanıt
    80-90Hz deniyor. Ben konuyla alakalı en yeterli kaynağı vermiş bulunuyorum. Başka söze gerek yok.
    Lütfen, beni başkalarıyla karıştırmayın. Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Yutuptan izleyin. 4000Tl nereden baksan 100kg baklava eder. Benim de canım baklava çekiyor ama yemiyorum.

Hocam bu kafaya hayran kaldım
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    4000TL'ye gel sen topla. Birşey biliyoruz ki söylüyoruz.
  • Xbox one x al, 4K oyna.Sabredin ve Kasım ayını bekleyin.iyi bayramlar.
  • Suna bak. Ürünleri çıkaran iki ecnebi firma. Varini ortaya koyup ,)bu firmalari savunan iki turk. :)
  • Üstad, şükür ve evelallah ki Türk 'üm de bir firmayı savunduğumu nasıl ve nereden çıkardığınızı çözemedim? Ben bir şeyi saplantı haline getirmiş bir şahısa karşı yorumlarda bulundum sadece. Yanlış anlaşılan yerler olduysa yapabileceğim bir şey yok yazmış bulundum artık. Ama kesinlik ile herhangi bir firmayı savunma taraflı düşüncem yok. Hak eden her şeye hakkını veririz orası ayrı konu. Bu da her bir markaya yöenlik olabilir. Tek bir marka değil yani. O yüzden yanlış anlaşılmalara mahal vermez isek güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Haziran 2017; 9:59:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: algorithmaser

Suna bak. Ürünleri çıkaran iki ecnebi firma. Varini ortaya koyup ,)bu firmalari savunan iki turk. :)

Meteyle tartışan herkesi intel fanı olarak görmeyin , amdcilerle bile tartışır o. Mete özel biri. Birgün kendisiyle tartışırken görürseniz

şaşırmayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.