Şimdi Ara

3500 liraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba beyler, öncelikle biraz acıklı hikayemi anlatmak istiyorum. Beni hikayenle yorma dostum, pc önerip çıkarım diyenler 3. Paragrafa atlayabilir.

2014 senesindeyiz, üniversite 1. Sınıfa başladım,programlama ve bilgisayar destekli tasarım derslerimiz alıyorum, hevesliyim de hani. Bir bilgisayar lazım oldu haliyle. Almışken de iyisi olsun diye o zaman benim için çok para olmasına rağmen bayağı uğraşıp para biriktirip Monster abra a5 v1.1 aldım. Taksitle falan..
    Neyse sonra tam taksitleri bitti, artık rahatım diyordum ki o pis günü yaşadım.
    1 Kasım 2015 günü arabamizin bagajında çantanın içinde olan bu laptop çalındı. Olayın şoku, giden dosyalarım ve kişisel çalışmalarım bilmem ne bi yana tam vize dönemim, pc lazımdı. Abim babam dedem koltuk çıktılar. Üzülme lan yenisini alırız falan derken bana bi 3000 liralik bilgisayar bakmamı söylediler. Ulan o zaman da seçim zamanı falan, ülke karışık dolar pahalı. 0 uygun fiyata pc zor. Ben de biraz araştırıp görünüşüne vurulup Lenovo y50 modelini aldım 2.el. İlk bi kaç ay iyi güzel ama baktım ki Monster harbi çok iyiymiş pc 50 snde açılıyor kapanıyor, ekran kartı hatası veriyor sürekli. Servise götürdüm,dediler anakart değişecek. İyi dedim değiştirelim. Aradan bir ay geçti sorun devam ediyordu üstüne TouchPad bozuldu, yine götürdüm harddisk ve kasası değişti, sorun halen devam ediyordu. 2 kere daha götürdüm servise son 5. Gidişimde laptopu geri vermek istediğimi söyledim. Ve iadesini aldım. Tekrar pc arayışına girdim ve akillanmistim,monster alacaktım. Gittim Nisan 2016da. O zamanlar abra a5 v6 modelleri çıkmıştı. Yine severek aldım laptopu. Eve gittim bir heves yine açıp kurdum Windows u o da ne? Sağ fandan bi tıkırtı sesi gelmeye başladı, sanarsın helikopter. Bi kaç dokununca düzeliyordu. İlk başta çok takmadım. Sonralari bu ses iyice arttı ve çekilmez hal aldı. 6 ay içerisinde 2 kere fanlar serviste değişti. Ve bu gün yine aynı şikayetten götürüp ürünü teslim ettim.

Kısacası sorunlu pclerden sıkıldım artık. Beni UZMEYECEK, 3500 lirayı aşmayacak laptop önerilerini bekliyorum. Kesin aradığım özellikler, minimum 240 ssd, tercihen gtx960m, ileriye dönük özellestirmeye açık olabilecek (uzun süre alacağım son bilgisayar olacağını umduğum için)

Aklımda monster abra a5 v7.2 modeli var. Kullanan varsa yorum alabilirim. Detaylı bi inceleme yazısi bulamadım. Bunun dışında tavsiyelerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbdussametErkek -- 25 Ekim 2016; 21:52:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abra A5 V7.2 kullanıyorum tam senin bahsettiğin model bir hafta oldu çok şükür hiçbir sorunla karşılaşmadım. SSD çok etkili gerçekten alacaksan SSD li modelini al 2 gündür Mafia 3 oynuyorum saatlerce kapanmadı bilgisayar soğutması olsun performansı olsun gayet memnunum tavsiye ederim. Monster üzmüyor ama şansızlık yaşamışsın sen onun haricinde biliyorsun Monster'ın bilgisayarlarını tavsiye ederim.

• Oğuzhan Sait Gürsu kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayar bayağı iyiymiş usta. Ama benim için 17.3 büyük. 15.6 arıyorum. Var mı 15.6 olan modeli?

• PisPiyon kullanıcısına yanıt
    Abra a5 v7.2 kullanan kişi bulmak zor hocam :) cihaz bostayken fan sesi ve sıcaklığı ne seviyelerde?

• Boşta istersen 0 sesle kullanabilirsin sessiz modu fln var ama sessiz moda almasanda boşta hiç ses çıkarmıyor zaten. Oyun oynarken fan çalışıyor tabiki ama rahatsız hiç olmuyorum oyuna dalmaktan zaten alakan olmuyor sesi rahatsız edici değil bak saatlerdir oyun oynuyorum zor dönüyorum forumda konulara :D
    Herhalde Monster ı alacağım. Şimdilik öyle görünüyor en azından.

Siz hangi özelleştirmeleri yaparak aldınız? Ips ekran ve 1 Tb harddisk alıp almamak konusunda kararsızım. Sizin tavsiyeniz nedir?

• AbdussametErkek kullanıcısına yanıt
    IPS 100 lira farkla alabilirsin hard disk te tavsiye ederim ama ben onun yerine harici bir disk kullanmayı tercih ediyorum.

Harici disk normal harddiskle ayni performans ta mi oluyor

Tam olarak ne ise yaradigini bilmiyorumda.

250gb ssd alani bile işime yarayacak boyutta aslinda daha sonra harici alirim eger ayni düzey ise

Biraz daha açabilir misiniz hocam? Nasıl bir arıza?

• Arkadaşlar çok fazla duyum soylenti oluyor kronikmidir bilemem ama biri bir sorun yaşar foruma yazar ve o sorun o model hakkında kronik bir bela gibi gözükür. Kronik sorun dediğiniz HP'nin ısınması gibi olabilir. Ben ortak bir Monster sorunu olarak görmedim. Fanından ses geldigini soyleyenleri çok duydum ama bende olmadı.

Son modellerde yeni yeni ddr4l ye geçtiler. Yine aynı sorun devam ediyor mu acaba?

Bir de bu sorunu nasıl yaşıyoruz? Ne gibi problemler yaratıyor? Ram kullanımi mi yüksek oluyor sürekli mesela.

• bLaxp B kullanıcısına yanıt
    Ondan bende pek emin değilim ama zaten arsivleyecegim seyleri çok kullanmayacağım için benim icin pek fark etmez.

Edit: Sen diyince baktım 5400 rpm olanida var 7200 olanida yani ayni performansmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PisPiyon -- 28 Ekim 2016; 12:19:49 >
    +https://www.webdenal.com/toshiba-dt01aca050_473291.html?gclid=CPqh4sGS_s8CFYsy0wodXfYBxw bu ürünle birlikte yolumuza mutlu olarak devam edebiliriz yani :D veya 1tb lığı .

Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim bende laptop şart gibi . Ama kafam masaüstünde kararsızım bende piyasadaki en iyi laptopta bu
    950m yerine 960 olsa efsane olucaktı :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.