Şimdi Ara

3500 tl civarı Notebook (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam 2 kere laptop aldım ve hiç masaüstü toplamadım bugüne kadar oyunları da hep laptopta oynadım ilk laptopım hp idi ve hplerin ne kadar sorunlu olduğunu biliyorsunuz ısınma konusunda üstelik ben oyun için kullandım ve 4 yıl sonra çipset arızası verdi. şu an ise lenovo y560 kullanıyorum ve birkaç ay sonra 4 yıl bitecek ve hala daha taş gibi sadece artık eskiden oynadığım oyunları oynayamıyorum çünkü güzel bir bakıma ihtiyacı var 15 dk oynayınca kendini soğutamayıp kapanıyor ama bunca yıldır sorun yoktu 3 yıl oyun oynayarak kullandım hitman absolution, ac 3 gibi oyunları dahi medium ayarlarda bitirdim. yani şanssızlık olmazsa 2 yılda hiçbir cihaz yanmaz saçmalamayın bu cihazlar bu sıcaklığa dayanıklı üretiliyor sizce 2 yıl sonra yanacak olsa avrupa ve amerika'da nasıl şikayetler oluşur bir düşünün. ben 860m'e 3500 lira verip 2 yıl sonra oyun oynayamayıp çöpe atacağıma 880m'e 4000 lira veririm 4 yıl oyunumu oynarım 4 yıl sonra yansa bile zaten kart bayağı eskimiş olacak gider yenisini alırım.

tabi bana kalırsa bunların hepsi saçmalık en güzeli amerikaya gidip ucuzundan almak gerek orada üst seviye 970m 980m kullanan asus ve msi lar 3 ile 5 bin lira arasındalar ve fiyatını gerçekten hak ediyorlar. 3 bin olan modeller burada 6 bin lira 5 bin olanlar ise 8-9 bin lira. yani burada msi ve asus rog almak tamamen saçmalık. siz metal kasaya 4 bin lira vermeye devam edin ayrıca kasa full çelik falan değil aliminyum alaşım oluyor genelde bunu da hatırlatayım. çelik olsaydı bilgisayar çok ağır olurdu ve taşınamazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sroad

hocam 2 kere laptop aldım ve hiç masaüstü toplamadım bugüne kadar oyunları da hep laptopta oynadım ilk laptopım hp idi ve hplerin ne kadar sorunlu olduğunu biliyorsunuz ısınma konusunda üstelik ben oyun için kullandım ve 4 yıl sonra çipset arızası verdi. şu an ise lenovo y560 kullanıyorum ve birkaç ay sonra 4 yıl bitecek ve hala daha taş gibi sadece artık eskiden oynadığım oyunları oynayamıyorum çünkü güzel bir bakıma ihtiyacı var 15 dk oynayınca kendini soğutamayıp kapanıyor ama bunca yıldır sorun yoktu 3 yıl oyun oynayarak kullandım hitman absolution, ac 3 gibi oyunları dahi medium ayarlarda bitirdim. yani şanssızlık olmazsa 2 yılda hiçbir cihaz yanmaz saçmalamayın bu cihazlar bu sıcaklığa dayanıklı üretiliyor sizce 2 yıl sonra yanacak olsa avrupa ve amerika'da nasıl şikayetler oluşur bir düşünün. ben 860m'e 3500 lira verip 2 yıl sonra oyun oynayamayıp çöpe atacağıma 880m'e 4000 lira veririm 4 yıl oyunumu oynarım 4 yıl sonra yansa bile zaten kart bayağı eskimiş olacak gider yenisini alırım.

tabi bana kalırsa bunların hepsi saçmalık en güzeli amerikaya gidip ucuzundan almak gerek orada üst seviye 970m 980m kullanan asus ve msi lar 3 ile 5 bin lira arasındalar ve fiyatını gerçekten hak ediyorlar. 3 bin olan modeller burada 6 bin lira 5 bin olanlar ise 8-9 bin lira. yani burada msi ve asus rog almak tamamen saçmalık. siz metal kasaya 4 bin lira vermeye devam edin ayrıca kasa full çelik falan değil aliminyum alaşım oluyor genelde bunu da hatırlatayım. çelik olsaydı bilgisayar çok ağır olurdu ve taşınamazdı.

aldığın hp'de lenovoda düşük özellikli yani gtx880 le i7 4 serisi işlemciyle sen o kasadaki donanımın vereceği ısıyı kıyaslayamazsın 2 yıl 4 yıl yazmam örnek amaçlı monsterın ömrü 2 yıldır demiyorum veya msi ın ömrü 2 yıldır demiyorum kullanıcıya bağlı sürekli kullanan biriysen 2 yıldır o tarz kasaların ömrü daha sonra çipset ağrızası verir bişey olur illaki bu arada kasa aliminyum alaşımlı değil full kasa aliminyum aliminyum alaşımlı kasaları genellikle lenovo üretiyor. msi kasaları ya full aliminyum (metal çelik)dir veya sert plastiktir

• hunger__game kullanıcısına yanıt
    hp ortanın biraz üstüydü ama lenovo aldığım döneme göre iyi bir ekran kartına sahipti hd5730 vardı ve oyunlarda 85-90 derecelerde çalışıyordu ayrıca i7 740qm vardı o zamanlar bu işlemciler yeniydi yani dediğiniz gibi bir durum yok ortada gayet ısınan bir kart ve işlemciye sahip. hala daha ısrar ediyorsunuz alt seviyedir vs diye. eskinin teknolojisiyle şu anki bir mi ? yeni 9 serisi nvidia kartlar hem daha az ısınıyorlar hem de daha az güç tüketiyorlar maxwell mimarisi de gayet iyi o yüzden bir şey olmaz korkmayın. dediğim gibi bu cihazların garantisi 2 yıl maksimum ömrü ise 4 yıldır tabi ağır kullanılmayan cihazlar çok daha uzun süre sorunsuz çalışabilirler ama ağır kullanımda bile bu cihazlar 3-4 yılı çıkarabiliyorlar hiçbir sıkıntı yaşanmaz diyemem sonuçta kişinin biraz da şansına kalıyor ama ben bugüne kadar 3-4 yıldan önce sorun yaşayanı görmedim çevremde kendim de yaşamadım.

alüminyum konusu ise doğru msi'da genelde alaşım değil yekpare alüminyum kasa tercih ediliyor. çelik ile alüminyum ise birbirinden farklı metallerdir bildiğim kadarıyla çelik çok daha ağır ve dayanıklıdır lütfen birbirleriyle karıştırmayın.

• Az önce Victor müşteri temsilcisi ilede konuştum aralığın ilknhaftası gtx970m li modeller çıkar diyorlar, gaming ,compute performance testlerini vb. inceledim gtx970m olan model 860m olan modelden daha iyi, hatta 880m den bile daha iyi gibi gözüküyor, en iyisi 900 serisini bekleyip almak, hem şunun şurasında ne kaldıki Aralığa:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MONSTER® TULPAR T5 V4.1 15.6" çok güzel ssdi eklenmiş fiyatı 3599 olsaydı çok çok güzel olacaktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.