Şimdi Ara

352. Dönem Acemi Birliği Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim Tugayı Çıkanlar Buraya (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
1
Favori
40.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bence çok iyi =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kavkakafka

Size amme hizmeti yapmaya devam edip, burda tartıştığınız sorulara cevap getirmeye devam edeyim

1-) Toplanıp beraber girelim, beraber takılalım düşüncesi;

Beyler beraber toplanıp girmeniz birşeyi değiştirmeyecek. Nedenine gelince.. Girdikten sonra hepinizin bölükleri muhtemelen ayrı olacak. Yani beraber girelim, yanyana ranzalarda yatalım mantığı yok. Bölükler soyadlarına göre alfabetik olarak ayarlanıyor. Ve ranzalarınız siz girmeden çoktan belirlenmiş oluyor. (En azından aralık ayında bizim böyle olmuştu)

2-) Saat 17 de girelim, ne kadar geç girersek o kadar iyi;

Saat 17 de girerseniz eğer muhtemelen o gece uyumadan yeni güne merhaba dersiniz Çünkü içeride o kadar çok işlem varki, girdiğiniz gün beklemekten ve yapılan onarca işlemden, formdan vs nefret edeceksiniz. Ben saat 14 te girmiştim içeri ve yatağa yattığımda saat 23 dü. Benden sonra girişler yoğunlaşmış ve saat 15 te girip gece 04 te yatakta olan vardı.

Ayrıca nizamiyedeki adamlar dalga geçmeniz hiç bir şey değiştirmez. Çünkü muhtemelen o adamı bir daha göremezsiniz. Çünkü tümen o kadar büyük ki, eğer çavuş eğitim veya karma bölüğe düşerseniz, bölükle nizamiye arasında nerden baksan 10 km var Yakın olsada zaten gene birşey değişmez, çünkü kendi takımınızın çavuş ve onbaşısı dışında usta askerlerle muhattap olmanız çok zor :)

3-)Ayın 12 sinde girersem, 2 gün erkenmi çıkarım? ;

Bu da imkansız. Sadece 2 gün fazla askerlik yapmış olmakla kalırsınız Zaten sizi teslim tarihinden önce kesinlikle almazlar. Askerlik öyle bir şey ki, terhis belgenizi aldıktan sonra isteseniz de sizi bir saat fazladan bile içeride tutmazlar Yani tam zamanında girip tam zamanında çıkmakla yükümlüsünüz

4-) Ufak çanta götüreyim sorunalı;

Arkadaşlar size orda baya büyük bir çanta verecekler. Havlu, terlik, diş macunu vs bile verecekler. O yüzden ne kadar az eşya o kadar iyi Zaten çantalarınız sivil eşya dolabına kaldırılacak ve istediğiniz zaman o çantaya ulaşmanız çok zor olacak Kaldı ki gittiğinizde de göreceksiniz, size ayrılan dolap o kadar küçük olacak ki, size askeriye tarafından verilen eşyaları sığdırmakta bile zorlanacaksınız

Bu arada muhtemelen acemiliğiniz sürecinde, bir hafta sonu Tümen Komutanı emriyle Anıtkabir'i ziyarete gideceksiniz :) O zaman sivil kıyafetli olacağınız için, sivil eşya deposundan bir ihtiyacınız olursa, o arada karşılamaya çalışın.

5-) Bozuk para konusu;

Bir önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi, bozuk para çok çok önemli. Çünkü sizden sürekli yok künye parası, yok isimlik parası diye hep 1-2 tl toplayacaklar. Bozuk parası olmayan genelde 5 -10 tl verir ve bu 5-10 tl para üstü dönmez. Arkadaşlarının parasınıda burdan aldık, git arkadaşlarından al derler

6-) Kaç gün acemilik süremiz olacak? ;

Arkaşlar bu süre her celp döneminde değişir. Biz aralık celbinde 18 gün yaptık. Ama 20-25 günden fazla acemilik yapacağınızı sanmam. Çünkü acemide sadece marş söyleyip yürüyecekiniz. Biz ne spor yaptık ne silah tuttuk. Bunların hepsini ustaya geçince yaptık.

Siz tavsiyem; yemin töreninden bir kaç gün önce gelip kaç gün dağıtım izni kullanacağınız soracaklar. Mümkünse sakın kullanmayın. Çünkü usta birliğinde tertiplerin senden önce terhis olup sen arkada kalınca inan çok koyar.. Ben de izin kullanmayıp ilk çıkanlardan olmuştum fakat arkada kalan tertiplerim kafayı yemişti

Tartıştığınız şeylere açıklık getirmeye çalışıyorum elimden geldiğince, umarım işinize yarar

Askerlikten soğudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 14'unde Sabiha Gokcen'den Ankara'ya gidecek olanlar var mi?

Ben de en gec 14:00 gibi nizamiyeden iceri girmeyi planliyorum. Bu yuzden İstanbul'dan saat 11 gibi ucaga binebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: such a good idea

14'unde Sabiha Gokcen'den Ankara'ya gidecek olanlar var mi?

Ben de en gec 14:00 gibi nizamiyeden iceri girmeyi planliyorum. Bu yuzden İstanbul'dan saat 11 gibi ucaga binebilirim.

Aynen bende senin gibi düşünüyorum pegasusun 10:35 uçağı ile gidicem ankaraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerdesiniz devreler kimsecikler yok burda =) tatile mi çıktınız yoksa teslim öncesi?
  • kimseler gelmiyor artık diğer forumda da yerler belli olmadan sayfayı takip edemiyorduk şimdi iki günde aynı sayfada ilerliyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sportsx90

quote:

Orijinalden alıntı: such a good idea

14'unde Sabiha Gokcen'den Ankara'ya gidecek olanlar var mi?

Aynen bende senin gibi düşünüyorum pegasusun 10:35 uçağı ile gidicem ankaraya

Ablam bana bilet THY'den bilet almış tertip. 08:00'da İstanbul Atatürk'ten binicem. Sonra da Esenboğa'da uçaktan inince Havaş ile AŞTİ'ye gidip oradan Sincan otobüsüne binmek gerekiyormuş.
  • beyler alınacak malzemeleri toplayan varmı ben hala almadım alan varsa bi liste yapabilirmi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pained33

beyler alınacak malzemeleri toplayan varmı ben hala almadım alan varsa bi liste yapabilirmi acaba ?

Evet, Etimesgut`a giderken yanimiza alacagimiz seylerin bir listesi yapilsa cok iyi olur. Gereksiz esyalarla doldurmayalim cantamizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazystorm

quote:

beyler alınacak malzemeleri toplayan varmı ben hala almadım alan varsa bi liste yapabilirmi acaba ?

Evet, Etimesgut`a giderken yanimiza alacagimiz seylerin bir listesi yapilsa cok iyi olur. Gereksiz esyalarla doldurmayalim cantamizi.

Merhaba,

Ben bir şeyler aldım ama eksik mi tam bilmiyorum şöyle sıralayayım;

1. 6 adet fanila (atlet gibi kolsuz değil) askeri yeşil (ama haki değil açık askeri yeşil çünkü kamuflajlar o renk)
    2. 6 adet askeri yeşil don (boxer tip)
    3. 10 çift siyah çorap (1 tane de satan adam verdi benden olsun diye 11 çift:)
    4. Tırnak makası
    5. Banyoya duşa giderken şampuan, sabun, turnak makası vs. gibi şeyleri içine koymak için su geçirmez çanta (yaklaşık 50 cm boyunda askeri yeşil)
    6. 10 adet tıraş bıçağı (arko 3 bıçaklı sanırım 1 tanesi bana 3 gün gider o şekilde hesapladım)
    7. 1 adet tıraş köpüğü
    8. 2 çift 46 numara silikon tabanlık
    9. 1 adet pudra
    10. 1 adet bot kilidi, 2 adet normal kucuk asma kilit
    11. 1 adet asker cüzdanı dandik birşey ama boyuna falan asılıyor.
    12. 1 adet Casio F91W (aslında daha kaliteli birşey almıştım ama onu artık sivil hayatımda spor yaparken falan kullanırım)
    13. Koğuşta, banyoda, tuvalette giymek için rahat bir terlik. (Plaj terliği gibi birşey)
    14. Ayak için krem ve sprey
    15. Yanımda 15 adet 1 tl olacak. Nakit olarak bir de 100 TL civarı getirmeyi dusunuyorum. Çünkü ilk girişte yapılacak asker sigortası, bağış, vesikalık vb. şeyler için tahsil edilecek miktarlar.
    16. Sıcakta eğitim alacağımız ve acemi de koğuşa yatmadan yatmaya gideceğimizi düşünürsek deri değiştirmemek için Nivea el yüz kremi.
    17. Ayakkabı boyası (söylenene göre 1 tane yetmeyebilirmiş artık onu da isteğe göre 2 ve ya 3 adet alabilirsiniz)

Ayrıca bunları koymak için büyükçe bir sırt çantası alacağım fakat henuz alamadım. Ayrıyetten sivil kıyafet getirmeyeceğim, üzerimdekiler olacak sivil kıyafet namına muhtemelen 1 tane fazladan t-shirt koyarım gibime geliyor.

Şimdilik bu kadar,

• quote:

Orijinalden alıntı: Coyote Ugly

quote:

quote:

Merhaba,

1. 6 adet fanila (atlet gibi kolsuz değil) askeri yeşil (ama haki değil açık askeri yeşil çünkü kamuflajlar o renk)
    4. Tırnak makası
    5. Banyoya duşa giderken şampuan, sabun, turnak makası vs. gibi şeyleri içine koymak için su geçirmez çanta (yaklaşık 50 cm boyunda askeri yeşil)
    6. 10 adet tıraş bıçağı (arko 3 bıçaklı sanırım 1 tanesi bana 3 gün gider o şekilde hesapladım)
    7. 1 adet tıraş köpüğü
    9. 1 adet pudra
    12. 1 adet Casio F91W (aslında daha kaliteli birşey almıştım ama onu artık sivil hayatımda spor yaparken falan kullanırım)
    13. Koğuşta, banyoda, tuvalette giymek için rahat bir terlik. (Plaj terliği gibi birşey)
    15. Yanımda 15 adet 1 tl olacak. Nakit olarak bir de 100 TL civarı getirmeyi dusunuyorum. Çünkü ilk girişte yapılacak asker sigortası, bağış, vesikalık vb. şeyler için tahsil edilecek miktarlar.
    16. Sıcakta eğitim alacağımız ve acemi de koğuşa yatmadan yatmaya gideceğimizi düşünürsek deri değiştirmemek için Nivea el yüz kremi.
    17. Ayakkabı boyası (söylenene göre 1 tane yetmeyebilirmiş artık onu da isteğe göre 2 ve ya 3 adet alabilirsiniz)

Ayrıca bunları koymak için büyükçe bir sırt çantası alacağım fakat henuz alamadım. Ayrıyetten sivil kıyafet getirmeyeceğim, üzerimdekiler olacak sivil kıyafet namına muhtemelen 1 tane fazladan t-shirt koyarım gibime geliyor.

Şimdilik bu kadar,

Liste güzel olmuş devrem bende aşağı yukarı bunları alıcam yarın gidip

• Son 9 gün tertipler tüm ihtiyaçlarınızı almanız için son 9 gün!

:)
  • Coyote Ugly kullanıcısına yanıt
    Bir açıdan çok erken açıklandı diye düşünmeden edemiyorum yerlerin =))
  • Bu arada arkadaslar, usta birligi K.K.LOJ.K.LIĞI BKM.K.LIĞI 41'İNCİ BKM.MRK.K.LIĞI DES.GR.K.LIĞI EMN. VE MHF.BL./İSTANBUL TUZLA cikan arkadas yok mu? Etimesguttan Istanbula yalnizmi gidecegiz yoksa.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

4. Tırnak makası
    7. 1 adet tıraş köpüğü
    9. 1 adet pudra

Şimdilik bu kadar,

çoraplar siyah degıl de yeşil olcak sanırım dostum.. hangı asker malzemecısıne gıtsem aynısını söyledi..bide atletler sıfır kollu galıba daha yaz döneminde oldugumuz için .. ama bundan da tam emin değilim..

hatırlatma yapıyım , kulak tıpası da alın , horlayanlara karşı ıyı olur bayagı

• 19bao07 kullanıcısına yanıt
    yeşil çorap!? ben hiç duymadım :)
    siyah aldım olur da sorun olursa (ki olacagını hiççç sanmıyorum) değiştirtiriz içerdeyken.
    kulak tıpası almam sanırım uykum hafif değildir zaten o yorgunlukla etrafa takmadan uyuyacağına eminim. :)

bunun dışında aklınıza gelenler varsa yazın gençler
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

352. Kısa Donem olarak acemi birliği Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim Tugayı olarak çıkanlar burada buluşuyoruz.

Şimdilik üyelerimiz;

- Coyote Ugly
    - YKB_87
    - sportx90
    - supertramp1
    - hengame1983
    - İAASKTP_87
    - wilstrom
    - taycoon
    - seyhantokbay
    - XaQue
    - falcaogarcia
    - llllerdemlllll
    - dncrztrk
    - ozsi34
    - emrebrgl
    - VAKIFCI
    - cuscus
    - optimuz
    - perfectlie
    - mami1123
    - pained33
    - sk3959
    - serverix
    - huseyin_fb
    - DeWTurk

Benide ekleyin Ağalar
    Acemi Birlik : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIK KH./ANKARA ETİMESGUT
    Usta Birlik : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.ZH.BRL.OKL.GÖST.TATB.TB. 1'İNCİ TNK. BL./ANKARA ETİMESGUT

• Yok mu adam akıllı net bir askere giderken alınacaklar listesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: A_Polatin

Yok mu adam akıllı net bir askere giderken alınacaklar listesi

Herkesin listesi kendine göre illa şunu alacaksın bunu alacaksın diye zorunlu bir liste yok!
    Kim neye ihtiyaç duyuyorsa alıyor. Forumda eski sayfaları okuyarak kendine portföy oluşturabilirsin.
  • Askerlik süresince vatani hizmet yapan askerin tüm ihtiyaçları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karşılanır. Özel bakım ve kişisel rahatınız için şöyle malzemelere ihtiyacınız olabilir:

Orada size verilecekler: Birliğinize teslim olduğunuzda size askeriye tarafından makul bir ücret karşılığında verilen çantada aşağıdaki malzemler bulunur:

Yaklaşık olarak (25cm)X(25cm)X(50cm) boyutlarında fermuarlı lacivert bir çanta.
    Bir kutu kendinden cilali siyah ayakkabı boyası.
    Bir sabun kutusu ve bir sabun.
    Bir banyo havlusu.
    İki tane elbise askısı.
    Palaska.
    Ufak bir dikiş kutusu.
    Traş malzemelerinizi, diş fırçanızı vs. koyabileceğiniz kapaklı plastik bir kutu.
    Bir çift plastik terlik.
    Bir çift siyah çorap (kışlik değil).
    İki adet fanila, askeri yeşil renkte.
    İki adet külot
    Kepinize dikmeniz gereken renkli düğme (nüfte )
    Postal için tabanlık keçe
    Bir çift eldiven (kış dönemi için).
    Çengelli iğneler.
    Mehmetcigin El Defteri, içinde marşlar, yemin metni, rütbeler, takvim, adres yazacak yer vs. olan küçük bir defter.
    Boyuna asılan cinsten para kesesi.

Götürürseniz çok iyi olacaklar: Yukarıdakiler haricinde ihtiyacınız olacak şeyleri aşağıdaki listede bulabilirsiniz. Bunların hemen hepsini içeride (parayla) temin edebilirsiniz, ama hazırlıklı giderseniz çok daha rahat edersiniz.

Türk Telekom Aile Kart (Gideceğiniz her birlikte bulunan ankesörlü telefonlardan rahatça kullanabilirsiniz. Üstelik görüşme ücretini sevenleriniz öder, harçlığınız cebinizde kalır.)
    İki adet ufak kilit (biri postal için diğeri çantanın fermuarını kilitlemek için)
    Pijama; mevsime göre eşofmanlar aynı işi görebilir
    Eşofman alt/üst
    Siyah çorap (Yıkamak ve özellikle kurutmak kolay değil; ayağının terlemesini hesaba katıp, bütün gün postalın içinde olacağını da düşünerek, ne kadar götüreceğinize karar verin. Soğuk dönemler için masraftan kaçınmayıp dağcıların kullandığı çoraplardan alabilirsiniz.)
    Postal için tabanlık (ortopedik alırsanız ayağınız daha rahat eder, yalnız o durumda postalınızı iki boy büyük almayı unutmayın)
    İç çamaşırı (Aynen çoraplarda oldugu gibi yıkama zorluğunu unutmayın, mümkün olduğunca çok bulundurun.)
    Bir çift eldiven veya eldiven içi
    Havlu, banyo ve yüz için
    Pilli traş makinasi, pil
    Traş köpüğü, jilet kullanıyorsanız elbette
    Kolonya
    Diş fırçası, diş macunu
    Sabun, şampuan
    Krem veya benzeri cilt kurumasını önleyici malzeme
    Vitamin (İlaç ve vitaminler girişte kontrol ediliyor, fazla bulurlarsa sizin isminiz altında
    Plastik bardak
    Tırnak makası
    Ayak için pudra
    Yara bantı, postal vurması halinde kullanılacak cinsten ortasi delikli nasır bantları
    Kulak tıkacı (koğuştaki horlamaya karşı)
    Göz bağı (koğuşlar her zaman karanlık değil, özellikle ranzanın üst katında yatıyorsanız)
    Kalem, kağıt
    Ameliyat raporları (sağlık nedeniyle yapılmaması gereken şeyleri belgelemek için)
    Çantanızın ve diğer eşyanızın (mesela kepiniz) üzerine numaranızı yazmak için koyu renkli bir marker
    Pilli, ufak okuma lambası. Traş olmak, dikiş ya da okumak için kullanışlı olabilir.
    Üniformalardaki dikişler kolay sökülebilir. Dikiş yerlerini tutturmak için bir miktar tutkal.

Kaynak:http://www.enbuyukaskerbizimasker.net/MalzemeListesi.aspx

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.