Şimdi Ara

352. DÖNEM MEBS OKULU VE EĞT. MRK. MAMAK/ANKARA (100 KİŞİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
7
Favori
37.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malkoc_torunu

Arkadaşlar İstanbul'da ikamet edip acemi birliği MEBS ANKARA-MAMAK olanlar için bu hafta içi bir buluşma ayarlıyoruz ve yeni isimler listeye eklendi git gide çoğalıyoruz maşallah :)

Önümüzdeki hafta Cuma veya Cumartesi günü İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Rıhtım'da buluşalım. Sizlere uyar mı tertipler?

YENİ LİSTE

@mystire

@eedeplasman

@sinnan

@energyzer01

@blostomer

@luciaan

@moko_coke

@onurbulut1907

@PrmthS

@UNFORGIVEN54

Gelmek isteyen gözden kaçırdıklarımı mesaj atsın bana. Bu konuyu paylaşalım duymayan kardeşlerimiz kalmasın.

kadıköy yerine avrupa yakası olaydı iyiydi :)

• Beyler merhaba,

İşyerindeki askerligini yapmış abiler, "siz 3 cuma acemilik yaparsınız,30agustosda tam bayramda toreniniz olur askerliğiniz biter" dediler.

Dogru mudur sizce, bu kadar kısa mı sürer acemilik ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gkhn

Beyler merhaba,

İşyerindeki askerligini yapmış abiler, "siz 3 cuma acemilik yaparsınız,30agustosda tam bayramda toreniniz olur askerliğiniz biter" dediler.

Dogru mudur sizce, bu kadar kısa mı sürer acemilik ?

Hocam eskiden öleydi 12 gün muhabbetine 3 hafta cuma görüyordun şimdi 4 hafta cuma göreceksiniz gibi.
  • Burada Erzurum'a gidecek 4 kişi var ama ne forumda ne de Google aracılığıyla internet aleminde benden başka Horasan'a gidecek birini bulamadım. İnşallah 12 Ağustos'a kadar çıkar birileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih9055

quote:

Arkadaşlar İstanbul'da ikamet edip acemi birliği MEBS ANKARA-MAMAK olanlar için bu hafta içi bir buluşma ayarlıyoruz ve yeni isimler listeye eklendi git gide çoğalıyoruz maşallah :)

Önümüzdeki hafta Cuma veya Cumartesi günü İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Rıhtım'da buluşalım. Sizlere uyar mı tertipler?

YENİ LİSTE

@mystire

@eedeplasman

@sinnan

@energyzer01

@blostomer

@luciaan

@moko_coke

@onurbulut1907

@PrmthS

@UNFORGIVEN54

Gelmek isteyen gözden kaçırdıklarımı mesaj atsın bana. Bu konuyu paylaşalım duymayan kardeşlerimiz kalmasın.

kadıköy yerine avrupa yakası olaydı iyiydi :)

Ben de avrupa yakasındayım dostum bir şey olmaz vapurla geçicez karşıya deniz sefası yaparsın son kez işte 5 ay deniz göremicen :))

• Kadikoy e aksam gelmek bana da eziyet ama herkesin ulasabilecegi bir yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEBS OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI
    ERBAŞ VE ER BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

Sevgili Mehmetçik;

Vatani görevinizi yapmak üzere bugünden itibaren kutsal askerlik ocağına katılmak için gerekli belgelerinizi alarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmış bulunmaktasınız. Bu broşür size askerlik yükümlülüğünüzü yerine getirmek üzere askerlik şubesinden tertip edildiğiniz MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına katılıncaya kadar dikkat etmeniz gerektiği değerlendirilen konularda bilgi vermek üzere hazırlanmıştır.

1. Türk Silahlı Kuvvetlerinin güzide ve seçkin birliği, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına (Mamak/ANKARA) size belirtilen yol süresi içinde katılacaksınız. Hedefimiz sizleri sapasağlam teslim alıp, askerlik hizmetinizi tamamlamayı müteakip daha olgun ve tecrübeli olarak ailelerinize teslim etmektir.

2. MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Mamak / ANKARA’da bulunmaktadır. MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına kara, hava ve demiryoluyla ulaşabilirsiniz.

3. MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına (Mamak/ANKARA) tertip edilen personel Acemi Er Eğitimleri için MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı kışlası içerisinde Muhabere Eğitim Alayı 1’inci veya 2’nci Muhabere Eğitim Tabur Komutanlıklarına katılacaklardır. Kayıt kabul ve giyindirme faaliyetleri ve müteakiben birliklerine yerleştirme işlemleri burada yapılmaktadır.

4. MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Muhabere Eğitim Alayı 1’inci veya 2’nci Muhabere Eğitim Tabur Komutanlıklarına 0 312 350 97 97 (Orgeneral Ahmet Canip İSKİLİPLİGİL Kışlası) numaralı irtibat telefonlarından ulaşabilir, birliğiniz hakkında bilgileri alabilir, merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.

5. Ankara’ya kara, hava ve demiryolu ile geldiğinizde, otobüs terminali ve tren garından öncelikle Ulus ve Kızılay semtlerine gelip daha sonra Kızılay’dan 329 numaralı, Ulus’tan 328 numaralı belediye otobüsü veya Ulus/Bentderesi minibüs durağından MEBS Okulu minibüslerine binip kışlamıza ulaşabilirsiniz.

6. Eğitim merkezine seyahatiniz esnasında kaza, hırsızlık, gasp vb. bir durumla karşılaşmanız halinde en yakın polis veya jandarmaya müracaat ediniz.

7. Seyahat esnasında veya MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına katılmadan önce kendisinin subay, astsubay veya uzman erbaş olduğunu belirterek, size askerlik yapacağınız birlikte tanıdığı olduğunu, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyerek sizden menfaat elde etmeye çalışacak kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu tür işlemlerin tamamı bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Bu kişilere asla inanmayınız, bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.

8. Kayıt kabul esnasında sizlere tüm istihkaklarınız (elbise, don, fanila, pijama, çorap, havlu, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, eşofman, diş macunu, diş fırçası, tıraş kremi, şampuan, sabun vb.) verilecektir. Size verilecek eğitim kıyafetleri ve botlar bizzat kendiniz tarafından uygun olup olmadığı denenerek teslim edilecektir.

9. Günlük ihtiyaç duyacağınız (bot boyası, kalem, defter, telefon kartı vb.) malzemeler kantinlerde bulunmaktadır.

10. Berber ihtiyacınız için kışlalarda gereken her türlü tedbir alınmıştır.

11. Kayıt Kabul Merkezimiz Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri de çalışmaktadır. Kayıt kabul merkezine ne zaman gelirseniz gerekli bütün işlemleriniz bitirilecektir. Ancak ertesi güne hazırlık yapabilmeniz ve askerliğinizin ilk gününe zinde başlayabilmeniz için çok geç saatlere kalmamanızın uygun olacağını hatırlatırız. Kışlaya ilk geldiğinizde törenle karşılanıp törenle uğurlanacaksınız.

12. Kayıt kabul işlemleriniz için askerlik şubesi tarafından kapalı zarfta verilen belgelere ve nüfus cüzdanınıza muhakkak ihtiyacınız olacaktır. Bu belgeleriniz olmadan kayıt işlemleriniz yapılmayacağından belgeleri muhafaza etmenizi hatırlatırız. Aksi halde Ankara Cebeci Askerlik Şubesine müracaat ederek belgeleri yenilemeniz gerekecektir. Bu da sizin kayıt kabul işlemlerinizin gecikmesine dolayısıyla gün kaybınıza neden olacaktır.

13. Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, dizüstü bilgisayar, CD/DVD, taşınabilir bellek, ses kayıt cihazları vb. malzemeler ile kesici ve delici aletler, yiyecek ve içecek ile benzeri maddeler getirmeyiniz. Cep telefonu getirdiyseniz Kışla Nizamiyesinde görevli personele senetle teslim edebilir, dağıtım olduğunuzda geri alabilirsiniz.

14. Yanınızda getirdiğiniz paranızı emanet maksadıyla kimseye vermeyiniz. Kışla içerisinde nakit para ile alışveriş yapılmamaktadır. Kantinlerden yapılan alışverişlerde Ziraat Bankası Akıllı Kartı kullanılmaktadır. Adınıza hazırlanmış akıllı kart, kayıt kabul sırasında size teslim edilecektir. Nakit paranızı akıllı karta yükletebilirsiniz. Yaptığınız her alışveriş sonunda size verilen alışveriş fişini mutlaka kontrol ediniz ve saklayınız. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda amirlerinize müracaat ediniz.

Kışla içinde AKBANK uydu şubesi ve bankamatikleri bulunmaktadır. Kışlalardaki bankamatiklerden, Ortak Nokta Banka Kartları kullanılarak yalnız para çekilebilmektedir.

15. Kışlaların muhtelif yerlerinde, bölük binalarında yeterli sayıda ankesörlü telefon bulunmaktadır. Telefon kartını kantinlerden temin ederek ailenizle görüşebilirsiniz.

16. Tedavi amacıyla sürekli kullandığınız ilaçları yanınızda getirebilir, doktor nezaretinde kullanabilirsiniz. Bu şekilde bir durumunuz varsa kayıt kabul esnasında bunu söyleyiniz. Ayrıca bölükteki rütbeli personele de durumunuzu açıklayınız.

17. Sorunlarınıza daha kolay çözüm bulunabilmesi için kayıt kabul esnasında varsa özel sağlık ve ailevi problemlerinizi çekinmeden ilgili personele söyleyebilirsiniz. Kışlalarımızda bulunan Rehberlik ve Danışma Merkezlerindeki uzman personel ile görüşebilirsiniz.

18. Dört haftalık eğitimi müteakip Yemin Töreni (genellikle Cuma günü) icra edilecektir. Yemin Törenine tüm aile fertlerinizi çağırabilir ve bu onurlu günü onlarla paylaşabilirsiniz. Yemin Töreninin olacağı gün size tebliğ edilecektir. İhtisas eğitimine ayrılmanız halinde bulunduğunuz birlikte 6 hafta süreyle ihtisas eğitimine davam edeceksiniz. İhtisas eğitimine ayrılmaz iseniz yemin töreninden önce size dağıtım olduğunuz birlik tebliğ edilecek, siz de törenden sonra isterseniz doğrudan bu birliğe katılmak üzere ayrılacak veya dağıtım iznine gitmek isterseniz izini müteakip dağıtım olduğunuz birliğinize katılacaksınız.

19. Aile bireyleriniz 24 saat sürekli faal olan “Aile İletişim Hattı”nı (0 312 353 03 53 veya 0 312 350 97 97’den dahili 2160) arayarak sizin hakkınızda bilgi alabilir.

20. Burada bulunduğunuz süre içersinde hafta içerisinde 12.00-14.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında, hafta sonu Cumartesi - Pazar ve resmi tatil günlerinde 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçileriniz sizi ziyaret edebilirler.

21. Kanunda belirtilen acil haller dışında yemin edinceye kadar gerek şehir içi gerekse şehir dışı izin verilmemektedir.

22. Maddi durumları iyi olmayanların ailelerine 4109 sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun hükümleri doğrultusunda yardım yapılmaktadır. Durumları bu şekilde olan erbaş/erlerimizin aileleri Kaymakamlıklara başvurarak bu yardımdan faydalanabilirler.

23. Bu kutsal Vatan Görevinin sizlere ve ailenize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, şimdiden hayırlı tezkereler dileriz.

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnan -- 28 Temmuz 2013; 16:14:22 >

• Eyvallah sinnan güzel paylaşım olmuş ;)
  • evet butun sorularin cevabi var neredeyse
  • Tertipler şu buluşma gününü kararlaştıralım. Cumartesi olsun haftasonu daha rahat gelebilir herkes diye düşünüyorum. Aşağıdaki listede yer alan isimlerden kesin gelecek olanlar bana mesaj atsın cep numaramı vericem iyice bir organize olalım. Bekliyorum mesajlarınızı.

@mystire

@eedeplasman

@sinnan

@energyzer01

@blostomer

@luciaan

@moko_coke

@onurbulut1907

@PrmthS

@UNFORGIVEN54

@fatih9055
  • malkoc_torunu M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar c.tesi 15:00-19:00 arası saatler bana uyar :)
  • tuzla pendik kartal maltepe oturanlar daha once de bir gorusme yapaliriz bu aksam filan da olur.
  • quote:

quote:

Tertipler şu buluşma gününü kararlaştıralım. Cumartesi olsun haftasonu daha rahat gelebilir herkes diye düşünüyorum. Aşağıdaki listede yer alan isimlerden kesin gelecek olanlar bana mesaj atsın cep numaramı vericem iyice bir organize olalım. Bekliyorum mesajlarınızı.

@mystire

@eedeplasman

@sinnan

@energyzer01

@blostomer

@luciaan

@moko_coke

@onurbulut1907

@PrmthS

@UNFORGIVEN54

@fatih9055

Tertipler gelecek olanlar nickini ve gerçek ismini bana mesaj atsın "0534 625 12 55". Adım Serkan, iletişime geçelim ayarlayalım hafta ortasına kadar.

tertipler bende gelmek istiyorum fakat önümüzdeki günlerde şehir dışına gitme durumum olabilir onun için net bişey diyemiyorum ama serkan telefonunu aldım bu numaradan ulaşırım 1 2 güne kesinlik kazanır zaten. ben pendikte oturuyorum kadıköy uygundur ;)

• LOJ.DES.K.LIĞI TEKNİK HİZMET BÖLÜK KOMUTANLIĞI ÇANKAYA/ANKARA burası hakkında bilgisi olan varmı
  • 28. Mekanize piyade tugayi karargah takimina gelecekler bana ozel mesaj atin arkadaslar burasiyla alakali her turlu bilgiyi vereyim size.

• quote:

Tertipler şu buluşma gününü kararlaştıralım. Cumartesi olsun haftasonu daha rahat gelebilir herkes diye düşünüyorum. Aşağıdaki listede yer alan isimlerden kesin gelecek olanlar bana mesaj atsın cep numaramı vericem iyice bir organize olalım. Bekliyorum mesajlarınızı.

@mystire

@eedeplasman

@sinnan

@energyzer01

@blostomer

@luciaan

@moko_coke

@onurbulut1907

@PrmthS

@UNFORGIVEN54

@fatih9055

ben üsküdardayım.istediğiniz zaman uyar bana sorun yok.
  • Ben de istanbuldayim. Bulusma zamaninda bir isim olmazsa ben de araniza katilacam. Fakat cogunluk icin de uygunsa avrupa yakasi olsa ? Bir de haftaici aksam olma olasiligi nedir bulusmanin? Benim icin daha uygun olur is cikisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0sferatu -- 28 Temmuz 2013; 22:03:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam beyler ben haftasonu sehirdisinda olacagim, ama bu persembe aksam yada diger hafta bayram oncesi bi gun de uyar bana.

• Tertipler face adresiniz varsa ekleyin de ordan konuşup ayarlarız bu buluşmayıhttps://www.facebook.com/srknarc
  • benide ekleyin arkaşlar esas birliğim istanbul beyoğlu askeri müze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamanya -- 28 Temmuz 2013; 23:22:02 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.