Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) İL J.K.LIĞI/ÇANAKKALE / ÇANAKKALE / ÇANAKKALE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 353. Dönem Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı

Tezkeresini almış arkadaşlar hoşgeldiniz. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı hakkında Çanakkale Belediyesi'nin haberleri dışında başka pek bir kaynak bulunmuyor. Adresine tam net olarak ulaşabilmiş değilim ancak bildiğim adres:

Özgürlük Caddesi Çanakkale olarak geçiyor. Bu adrese göre Google Earth'te olası bir yer buldum buyrun:

Google Earth Yakın Çekim Resim:

Google Earth Resim:

Kışanın giriş kapısının fotoğrafı:

Evet arkadaşlar konuyu yukarda tutmaya çalışalım, başka gelecek olan varsa lütfen bilgilendirsin şimdiden hayırlı tezkereler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msgumus -- 26 Ekim 2013; 22:30:54 >

• msgumus M kullanıcısına yanıt
    Benimde acemilik ve usta birliği çanakkale il jandarma iyi bir yere benziyor:D
  • nguler N kullanıcısına yanıt
    aynen benimde canakkale il jandarma smdiden hayirli teskereler devreler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basschar B kullanıcısına yanıt
    Bazı sitelerde 116'ncı eğitim alayında eğitim göreceğimiz söyleniyor bilgisi olan varmıdır?
  • nguler N kullanıcısına yanıt
    bende işten güçten daha yeni öğrendim yerimi. şimdi geniş çaplı bi araştırma yapacağım bende
  • ooo hayırlı tezkereler devreler baktım bi ben miyim ki diye düşündüm. Bende detaylı araştırmadım ama iyi bir yere benziyor internet sitesi falan erlere iyi ortam sağlanıyor diye yazıyor ama ne derece doğru bilinmez sonuçta hiçbir birlik biz dayak atıyoruz yada analarını ağlatıyoruz diye yazmaz sanki

@nguler
    @basschar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msgumus -- 26 Ekim 2013; 22:35:14 >
  • up up up...
  • Herkese iyi teskereler arkadaşlar. Kasım 2013 celbi kısa dönem acemi birliğim ve usta birliğim burası. Maalesef fazla bir kaynak bulamadım. Burada Çanakkale il jandarma komutanlığı hakkında bilgi verebilecek arkadaş yok sanırım. Umarım hem birliğe hem kendimize faydalı bir askerlik geçiririz. Orada görüşmek dileğiyle. Bir kaynak yada bilgi bulabilirsek burada paylaşalım. Sevgilerle..
  • 116’NCI JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (ÇANAKKALE)

T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı cezaevlerinin dış muhafazasını sağlanmak ve cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakil hizmetlerini ifa etmek üzere cezaevlerinde görev alacak erlere eğitim veren 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Çanakkale ili merkezinde konuşludur.

ULAŞIM İMKÂNI
    ARI

Çanakkale iline kara yolu, hava yolu veya deniz yolu ile ulaşım mümkün olabilmektedir.

Çanakkale iline çevre illerden karayolu ile doğrudan ulaşım imkânı olup, Çanakkale İli; Ankara’ya (659) km., İstanbul’a (310) km., Bursa’ya (303) km., Balıkesir’e (210) km., Edirne’ye (217) km. ve Tekirdağ’a (171) km. uzaklıktadır.

Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir güzergâhlarına ve bu yol üzerindeki illere birçok otobüs firması hizmet vermektedir. Uzak illere günde tek sefer yapılmakta olup, o ile ait bölgesel otobüs firmaları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun mümkün olmaması durumunda Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir aktarmalı olarak yolculuk tercihinde bulunulabilir.

Çanakkale il merkezinde, küçük ve orta boy uçakların inebileceği bir havaalanı bulunmaktadır. Çanakkale’ye direkt olarak uçmak fırsatı bulamayan yolcular uçakla İstanbul’a oradan da otobüsle Çanakkale’ye intikal etmektedirler.

Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki arasında feribot seferleri yapılmaktadır.

OTOBÜS TERMİNALİNDEN 116’NCI JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (ÇANAKKALE) ULAŞIM İMKÂNLARI

Çanakkale otogarı ve iskele meydanından otobüs firmalarına ait servislerden istifade ederek, havaalanından ise hava yolu şirketine ait servislerden istifade ederek 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına ulaşmak mümkündür.

Acemi erlerin katılış yaptığı günlerde şehir otogarından ve iskeleden 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına ait askeri araçlarla da ulaşımın sağlanması mümkündür.

ACEMİ ERLERE SUNULAN İMKÂNLAR

Eğitim alayında 8 ayrı eğitim bölüğünde 8-10-30-40 ve 80 kişilik koğuşlar bulunmaktadır. Alayın toplam acemi er kapasitesi 2800 kişidir.

Acemi er yemekhanelerinde yemeklerin sıcak servisine imkan sağlayan servis masaları mevcut olup, acemi erler günlük kalori ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan yemek çizelgeleri üzerinden beslenmektedirler. Ayrıca, birlik içerisinde acemi erlerin istifadesine sunulmuş bir pizza salonu ve bir pastane bulunmaktadır.

Alay kantininde yiyecek, içecek, hediyelik eşya ve kırtasiye reyonlarında acemi birliğinde geçirecekleri süre içerisinde ihtiyaç duyabilecekleri her türlü ürünün satışı yapılmaktadır. Acemi erler kantin hizmetlerini merkez kantin ve bölüklerde bulunan kantinler ve çay ocakları marifetiyle almaktadırlar.

Acemi erler, akşam saatlerinde bir plan dâhilinde, sabahları ise ihtiyaç duymaları halinde koğuşlarında bulunan banyo kabinlerinden istifade edebilmektedirler. Acemi erlerin tuvalet ve lavaboları kendilerine yakışır temizlik ve hijyen standartlarında kullanımlarına sunulmuştur. Alayımızda acemi erler kendilerine tahsis edilen berberhanelerde ücretsiz olarak tıraş olabilmektedirler.

Acemi erlerin birinci basamak sağlık hizmetleri (2) tabip, (1) diş hekimi ile hizmet veren Birlik Reviri ile rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren alanında uzman personelin görev yaptığı Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi tarafından yerine getirilmektedir.

Acemi erlerle ailelerinin görüşmelerini sağlamak üzere alayın değişik yerlerinde 150 adet ankesörlü telefon bulunmaktadır. Acemi erlerin bu telefonlarda kullanacağı telefon kartlarını alay içerisinde bulunan kantinlerden temin etmeleri mümkündür. Ayrıca, alayımızda iki adet internet salonu bulunmaktadır.

BİRLİK İRTİBAT TELEFON NUMARALARI

116’ncı Jandarma Eğitim Alayında ulaşmak istediğiniz şahısla ilgili aşağıdaki santral numarasından ulaşacağınız santral görevlisi vasıtası ile arzu ettiğiniz personelle görüşmeniz mümkündür.

Alay Santrali 0 286 212 31 59
    0 286 212 31 60
    0 286 212 31 61

Ayrıca acemi erler için Alo Mehmetçik ve aileler için Aile İletişim Hattı kurulmuştur. Merak ettiğiniz veya nereye başvuracağınızı bilemediğiniz ya da çözümsüz kaldığını düşündüğünüz müracaatlarınız için aşağıda bulunan numaralardan iletişim kurabilirsiniz.

Alo Mehmetçik 0 286 213 09 74
    Aile İletişim 0 286 212 83 27

Acemi erlerle bölüklerinde görüşmek istediğiniz takdirde, eğitim alanlarında acemi erlerin görüşme yapabilmesi için tahsis edilmiş telefonlardan kendilerine ulaşmanız mümkündür. Eğitim alanlarında bulunan bu telefonların başında bir telefon nöbetçisi bulunmaktadır ve bu nöbetçi görüşme talebinizi kaydederek size bir süre sonra tekrar aramanız için randevu vermektedir. Acemi asker telefona çağrılarak telefon görüşmesinin yapılması sağlanmaktadır. Alay santrali üzerinden dâhili numarayı çevirerek direkt olarak bağlanabileceğiniz telefon numaraları;

1’inci Jandarma Eğitim Bölüğü 6674
    2’nci Jandarma Eğitim Bölüğü 6684
    3’üncü Jandarma Eğitim Bölüğü 6598
    4’üncü Jandarma Eğitim Bölüğü 6694
    5’inci Jandarma Eğitim Bölüğü 6763
    6’ncı Jandarma Eğitim Bölüğü 6769
    7’nci Jandarma Eğitim Bölüğü 6774
    8’inci Jandarma Eğitim Bölüğü 6779

BANKA VE POSTA ADRESİ BİLGİLERİ

Birliğe gelen ve birlikten gönderilen mektup, kargo vb. gönderiler kontrollü olarak bölük idari işleri marifetiyle hızlı bir şekilde PTT görevlilerinden topluca teslim alınmakta muhatabına ulaştırılmaktadır. Posta adresimiz; 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı…………Tabur Komutanlığı………..Bölük Komutanlığı ÇANAKKALE’dir.

Bankacılık hizmetleri birlik içerisinde bulunan Ziraat Bankası şubesi aracılığıyla yapılabilmektedir. Birlik içerisinde ayrıca Ziraat Bankası ve Türkiye İş Bankasına ait birer adet ATM bulunmaktadır.

ÇANAKKALE İLİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Nüfus : 486.445

Yüzölçümü : 9.887 km2

TARİHÇE

Eski çağlarda adı Hellespontos ve Dardanel olarak anılan boğazın iki yakasında topraklara sahip olan Çanakkale tarihin ilk devirlerinde başlayarak sürekli iskân edilmiştir. İlk şehir medeniyeti MÖ 3000'de Troya'da kurulmuş 2500'e kadar devam etmiştir. Daha sonra Lidya, Pers, Bergama Krallığı, Roma, Bizans ve Osmanlı hakimiyetine girmiştir.

COĞRAFYA

Çanakkale, Türkiye'nin kuzeybatı yönüne düşen Balkan Yarımadası'nın Doğu Trakya topraklarına bir kıstakla bağlanmış, Gelibolu Yarımadası ile Anadolu'nun uzantısı olan Biga Yarımadası üzerinde toprakları bulunan bir ilimizdir. Kent doğu ve güneydoğu yönünde Balıkesir ili, batıda Ege denizi, kuzeyde Tekirdağ İli ile Marmara denizi tarafından çevrelenmiştir.

Çanakkale ilinde, Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin geçiş iklim hüküm sürmektedir. Yağışlar genellikle bahar ve kış aylarında olmaktadır. Turizm sezonunda, iklim mutedil olup, deniz suyu sıcaklığı Temmuz ve Ağustos aylarında maksimum seviyeye çıkmaktadır.

NE YENİLİR?

Her kenarından denize kıyısı olan Çanakkale ve ilçeleri tam bir deniz ürünleri cennetidir. Her mevsim taze balık ve deniz ürünleri bulmak mümkündür.

NE ALINIR?

Çanakkale'den eski el sanatları ürünlerinden, seramik çanak, çömlek imalatları satın almadan dönmeyin.

YAPMADAN DÖNME

Gelibolu'yu görmeden, Şehitlikleri ziyaret etmeden,

Kaz Dağı’nı gezmeden,

Assos'ta gün batımını izlemeden, görsel sanatlar festivalini görmeden,

Truva'yı gezmeden, tahta ata çıkmadan,

Gökçeada'nın koylarında dalış yapmadan,

Dönmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msgumus -- 30 Ekim 2013; 9:17:56 >

• 7 sinde görüşmek üzere..
  • 6 Kasım Saat 10:00 en geç teslim tarihi denildi askeriyeden. Ankara'dan Çanakkale için 77 lira yol parası verildi. Sülüs almayı unutmayalım görüşmek üzere inşallah...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.