acemi birliğinde her koğuşta bir çavuş kalıyor oda büyük ihtimal deden olur yani senden bi celp önceki kısa dönem askerdir ve sizlerle arası çok iyi olur tabi kişiden kişiye değişir. zaten onlarda telefon var ona söylersin yardımcı olur.bide yanında yedek batarya ve kelebek sarj cihazı götürmeyi unutma.sarjı kelebekle bataryayı yaparsın yakalanırsa bataryayla kelebek sarj cihazı gider.kimin derlerse sahiplenmezsin bişey olmaz ama telefonu yakalatır sahiplenirsen komutana bağlı ya bişey demez aceilik bitimine geri verirler ya da askerliğin 1 hafta 15 gün uzar komutana bağlı
biraz riske giricez artık.
Dil-hun
kullanıcısına yanıt
ama riske değer.çünkü acemi birliğinde 4000-5000 asker ankesörlü telefonlara yükleniyor sıra gelse bu sefer arama yaptığın kartın sırasını bekliyosun.türk telekom kartları pahalı onun yerine aktarmalı kart satıyolar ama onda da hat düşmüyor hep meşgul telefonun olursa karanlık bir telefon kulubesinde ankesörlüyle konuşuyomuş gibi telefonunla konuşursun koğuşta da yorganın altında dikkatlice kapyı kontrol ederek mesajlaşırsın
quote:
Orijinalden alıntı: kral1840
ama riske değer.çünkü acemi birliğinde 4000-5000 asker ankesörlü telefonlara yükleniyor sıra gelse bu sefer arama yaptığın kartın sırasını bekliyosun.türk telekom kartları pahalı onun yerine aktarmalı kart satıyolar ama onda da hat düşmüyor hep meşgul telefonun olursa karanlık bir telefon kulubesinde ankesörlüyle konuşuyomuş gibi telefonunla konuşursun koğuşta da yorganın altında dikkatlice kapyı kontrol ederek mesajlaşırsın
peki hem acemilikte hem usta birliğinde rutin aramalar yokmu.
Dil-hun
kullanıcısına yanıt
kafalarına eserse ararlar.zaten arama yapılacak diye bilgi gelir askerler korkutulur bişeyi olna varsa versin diye sonra arama bile yapılmadığı olur telefonu sakladığın yer önemli,genelde donunun ön tarafına yani ellenmeyecek bölgelere cep diktiriyor millet askere gitmeden haki renkli donlarına.
quote:
kafalarına eserse ararlar.zaten arama yapılacak diye bilgi gelir askerler korkutulur bişeyi olna varsa versin diye sonra arama bile yapılmadığı olur telefonu sakladığın yer önemli,genelde donunun ön tarafına yani ellenmeyecek bölgelere cep diktiriyor millet askere gitmeden haki renkli donlarına.
hocam orda telfon gezermi ya
Dil-hun
kullanıcısına yanıt
askerde telefon kullanacaksan ustalaşana kadar yani komutanları ortamı tanıyana kadar ve özel durumlarda orada gezdieceksin telefonu.ben gömleğin parkanın ön cebinde gezdiriyordum usta birliğindeyken arama olabileceği zamanlar gömüyoduk telefonu poşetleyip
quote:
askerde telefon kullanacaksan ustalaşana kadar yani komutanları ortamı tanıyana kadar ve özel durumlarda orada gezdieceksin telefonu.ben gömleğin parkanın ön cebinde gezdiriyordum usta birliğindeyken arama olabileceği zamanlar gömüyoduk telefonu poşetleyip
bilgiler için sağol hocam.
arkadaşlar acemi birliğine giderken yanınızda telefon götürmeyin . çünkü gittiğiniz yere göre değişiyor.aynı kışlada bile girenlere göre değişiyor . bizim önümüzdeki 2 kişinin çantasını açıp iç çamaşırlarına kadar salladılar bişey var mı diye ama bana ve 1-2 kişiye çantayı açtı , ellemeden baktı , telefon , vs var mı dedi . yok dedim. tamam dedi kapattı . gidin oradaki ortamı görün ,komutanları görün , aileniz gelecekse sizi görmeye ,o zaman rahat sokarsınız zaten . 23 gün bişey yapacaksınız zaten , usta birliğinde de geçerli söylediğim şey . en rahat yerde bile komutanın kafası atıp yolda çevirip ceplerini boşalt diyebiliyor. benim yaptıgım yerde de sıkıydı . ama ben çogu komutanla anlaştıgım için , kendimi sevdirdiğim için , bazılarından da yaşça büyük oldugum için , adamlar benden şarkı indirmemi istiyodu . indirip bluetooth dan atıyordum .. siz efendi olup , diğerlerinden ayrılırsanız askere değil geziye gidersiniz
sonunda askerlik durum belgemi yayınlayabildiler. 5 ay geçti
quote:
Orijinalden alıntı: jawseren
arkadaşlar acemi birliğine giderken yanınızda telefon götürmeyin . çünkü gittiğiniz yere göre değişiyor.aynı kışlada bile girenlere göre değişiyor . bizim önümüzdeki 2 kişinin çantasını açıp iç çamaşırlarına kadar salladılar bişey var mı diye ama bana ve 1-2 kişiye çantayı açtı , ellemeden baktı , telefon , vs var mı dedi . yok dedim. tamam dedi kapattı . gidin oradaki ortamı görün ,komutanları görün , aileniz gelecekse sizi görmeye ,o zaman rahat sokarsınız zaten . 23 gün bişey yapacaksınız zaten , usta birliğinde de geçerli söylediğim şey . en rahat yerde bile komutanın kafası atıp yolda çevirip ceplerini boşalt diyebiliyor. benim yaptıgım yerde de sıkıydı . ama ben çogu komutanla anlaştıgım için , kendimi sevdirdiğim için , bazılarından da yaşça büyük oldugum için , adamlar benden şarkı indirmemi istiyodu . indirip bluetooth dan atıyordum .. siz efendi olup , diğerlerinden ayrılırsanız askere değil geziye gidersiniz
iskenderuna gidiyorsa Kesin götürsün , sokması çok rahat
Acemilikte telefona kasmayın. Hem askerliğe adapte olmak açısından oldukça yerinde olur. Zaten pek birşey yapıldığı yok üç beş eğitim veriliyor bunlara odaklanın. Ayrıca emin olun normal hayattan bir kaç hafta uzaklaşmak insana "nefes" gibi geliyor, sevdiklerini özlemek bile güzel.
Usta birliğinde düştüğünüz yere göre bir yol çizer sokarsınız. Zaten her bölüğün / bataryanın bir işleyişi, komutanların bir tutumu var. BUnları bir süre gözleyip çözdükten sonra akılı telefon da sokarsınız, normal telefon da Erzurum Hava Savunma'da Aylarca galaxy s3 kullandım. Ha ama yeri gelince poşete eldivene sarıp kara gömmesini de biliyorduk. Her şey sistemi öğrenme işi gençler.
353 kd'den selamlar :)
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
quote:
Orijinalden alıntı: hillshade
353/1'ler e-devlette askerlik durum belgesi almanız kaç gün sonra açıldı. Bende hala şubeye gitmen gerekiyor diyor .
Geleli 28 gün oldu ;)
Hiç bilgim yoktu bu konuda, şimdi baktımda benimki çıkıyor askerlik yönünden sakıncası yoktur diye.
Bundan önce ben geldikten sonra sigorta işlemleri için 1 hafta sonra gitmiştim şubeye hala asker gözüküyorsunuz demişti. 2 tane tezkere belgesinden fotokopi çektirip, şubede Asteğmene aslıgibidir damgası bastırmıştım.
Şube farklılığı olduğu için benimkinde 2 ay sürer sistemin değişmesi demişti görevli. Artık demek ki tamamen askerlikle ilişkimiz yok çok şükür Belli periyodlarla gitmeyecez demi eskisi gibi imza atmaya falan.
askerlik bitmesine 10 gün kala 30 günlük hava değişimiyle geldim. hava değişimi süresi bittiğinde şubeye gittiğimde memur askerliğin bitmemiş dedi bu ne demek. sonrasında tekrar uğramadım şubeye..
ya ama bir şey var
bu saatten sonra ben mi yapayım
quote:
Orijinalden alıntı: Delacrimosa
ya ama bir şey var
+1
Or_ByO
kullanıcısına yanıt
Geçen sene bu vakitleri, ayın 25'i idi sanırım. Neresi çıkacak neresi çıkacak diye dolanıyorduk. Vaybe bir sene geçmiş neredeyse üzerinden.
FasTBoY
kullanıcısına yanıt
aynen bir hafta sonra işten ayrılışımın 1. senesi olacak
ne götürmeli neresi çıkacak bol araştırmalı zamanlardı hey gidi günler
Arkadaşlar yerler hafiften belli olmaya başlamış yüklenin edevlete.
quote:
Orijinalden alıntı: Delacrimosa
ya ama bir şey var
şafaağmmm mı kalmış ben mi yapayımmmm ;)
nerde o komando asteğmen , hala şafak mı sayıyor acaba