Şimdi Ara

354. Dönem Kastamonu Jandarma - Siirt Jandarma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam pm attım sana. Senden gelen cevapları buraya da kopyalayacağım belki yararlanmak isteyen olur diye..
  • Imkan buldukca sorularinizi yanitlamaya calisirim ben Siirt kurtalan merkezdeyim. Kastamonudan Ankaraya otobusle gectik Ankaradan Batmana ucakla gittik Batmanda 3 gece kaldik kirpilele konvoy halinde Siirte gectik Siirtde 1 gece kaldik kurralarimiz cekildi Kurtalana geldik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burasi cok rahat Siirtin ilcelerinden birtek Pervari sikintili. Siirt merkezde carsi izni var ilcelerde yok. Aylik 330 tl civari maasiniz olacak. Merkezde biraz sikiyorlar ilcelerde daha rahat. Simdilik bunlari soyleyebilirim. 5 ay once bende sizinle ayni durumdaydim tedirgin olacak hizbirsey yok sorularinizi bekliyorum.

• oguzhanunal kullanıcısına yanıt
    ıl merkezde hemen kuralarmı cekılıyor hocam... bıde topucamı haraket edılıyor dedın ya ankaraya batmandanda sıırte dıe kafasına gore kımse gıdemıyor dımı?
  • Onceliklle herkese hayirli tezkereler dileyerek,
    Oguzhan hocam musad3nle birkac sorum olucak,
    *batmanda gecen 3 gun hakkinda da bilgi verebilirmisin? Ortam - yapilanlar vs.
    *kisa donemleri siirte nasil gorevlendiriyorlar
    * son olarakta senin suanki gorevin nedir oguzhan hocam:)
    Simdiden tesekkurler...
    Yuce Allah yar ve yardimcimiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanunal

Burasi cok rahat Siirtin ilcelerinden birtek Pervari sikintili. Siirt merkezde carsi izni var ilcelerde yok. Aylik 330 tl civari maasiniz olacak. Merkezde biraz sikiyorlar ilcelerde daha rahat. Simdilik bunlari soyleyebilirim. 5 ay once bende sizinle ayni durumdaydim tedirgin olacak hizbirsey yok sorularinizi bekliyorum.

Benim bildiğim kadarıyla uzak mesafelerde 1-2 gün yol izni oluyor. Ve kendimiz gidebiliriz diye biliyorum. Acemiden sonra uçakla siirte gidip, direk gitmemiz gereken yere kendimiz gidemiyoır muyuz? Neticede siirt il jandarma komutanlığı yazıyor. Şehir merkezinde bir yer, havaalanından kendi imkanlarımızla gidebiliriz.

Bir de pervari sıkıntılı derken hocam, işi mi çok oradaki birliklerin
  • acunluturk A kullanıcısına yanıt
    Acun kardesim ben sana olayi anlatayim;
    Kaynak :) 354-2 kd olan tanidigim birinin kardesinin kastamonudan erzuruma gidisi.

Kastamonuda yemin toreninden sonra yaklasik 2 hafta daha burda kaldiktan sonra Butun sevk idare askeriyede olarak burdan bizi otobusle ankaraya, ordanda oguzhan hocamin bahsettigi gibi batmana ucakla yollucaklar. Ordanda kirpilerle :) siirte.
    Burda guzel olan olay butun masraflari ordu karsiliyor. Hatta donus biletlerinide ordu karsilicak.
    Keske ama bizi ucakla direk siirte yollasalar daha guzel olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: saruhan1

Acun kardesim ben sana olayi anlatayim;
    Kaynak :) 354-2 kd olan tanidigim birinin kardesinin kastamonudan erzuruma gidisi.

Kastamonuda yemin toreninden sonra yaklasik 2 hafta daha burda kaldiktan sonra Butun sevk idare askeriyede olarak burdan bizi otobusle ankaraya, ordanda oguzhan hocamin bahsettigi gibi batmana ucakla yollucaklar. Ordanda kirpilerle :) siirte.
    Burda guzel olan olay butun masraflari ordu karsiliyor. Hatta donus biletlerinide ordu karsilicak.
    Keske ama bizi ucakla direk siirte yollasalar daha guzel olurdu.

Benim de önceki dönem bir arkadaşım ktm ye katılmadan yol izni alıp kendi direk gitmişti. Bakalım ya gidip görücez..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kusura bakmayin cok sik yazamiyorum malum telefon yasak. Kendi imkanlarinizla gidebilirsiniz ama Siirtte kadar gidebilirsiniz. Onlar sizi esenbogada birakacaklar siz devletin aldigi bileti kullanmayip kendi butcenizle yeniden siirte bilet alarak direk siirte ucarsiniz. Ama siirtte kurra cekilecek ve bir kisminiz orada kalip bir kisminiz ilcelere gidecek avantajiniz batman faslini gecip direk siirte gitmek olur ama batmandan arkadaslarinizin gelmesini siirtt ktm de beklersiniz sonucta hem batman hem siirt ktmde bekleyeceksiniz siz batman yerine siirtte biraz fazla beklemis olursunuz bilet parasisa cabasi

• Kisa donemlerin dis karakola cikmasi yasak ya il merkezde yada ilce merkezde kalirsiniz. Pervarinin kotu yani komutani cok disiplinli birde devrecilik var alt devreniz gelene kadar temizlik bulasik vb. Isleri siz yapiyorsunuz. Olabilecek en kotu sey gece hazir kita nobetidir aksam altidan sabah altiya kadar 2 saat nobet 1 saat istirahat seklinde 12 saat nobet tutumak. Benim gorevim kurtalan ilce jandarma komutanliginda hizmet muhafiz bolugunde personel yazicisiyim.

• Verdigin bilgiler icin tesekkurler oguzhan hocam ama musadenle sorulara devam edicem :)

# kastamonuda hangi tabur ve kogusta kaldiniz? Denildigi gibi kaldiginiz kogusta doguya gideceklermi vardi.ayrica doguya gidenlerin egitimi daha mi yogundu?

#Batmanda gecen 3 gun hakkinda bilgi verirmisin - neler yapiliyor?

# usta birligine giderken yanimizda ekstra birsey goturmemiz gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan1 -- 2 Mayıs 2014; 21:12:19 >
  • Sadece il ve ilce merkezlerine gitmek benim icin yeterli bir bilgiydi. Ben civar karakolllara da gidiliyor saniyordum. Cok rahatladim gercekten cok tesekkurler.

• Kastamonuda 5. Bollukte 11. Postada kaldim biz 4 posta olarak siirte geldik doguya gidenler bir arada kaliyor ve biraz daha fazla egitim aliyor.zaten cok bir egitim yok habire ayakta bekleyecek ve saga sola uygun adim yuruyeceksiniz ilk 3 hafta askerliginizin en uzun gunleri olacak usta birligi daha rahat gunler daha cabuk gece.

• Usta birligine giderken yaniniza hicbirsey almaniza gerek yok batman ktm de market gibi kantin var hersey var orada parfumden esofman takimina kadar hemde kastamonudan ucuz zaten gideceginiz ilcelerde bile kantin var ama mp3 kitap okuma lambasi gibi spesifik esyalar bulamazsiniz

• 5. Bolukte kalanlar Ilhami uzman adamin kradir Mustafa uzman ve Huseyin uzmanda iyidirFerhat ve Gultekin uzmanin bir kotulugunu gormedim ama yinede dikkat Yusuf astek kraldir.

• Kastamonuda gecireceginiz gunler sabah 7.20 istima derleer 40dkika ayakta beklersiniz sonra uygun adim 1.5 km yurur ayakta bekleyerek 4 saat egitim alir sonra 1.5 km yurur yemek yer sonra tekrar derse gidersiniz paso istima yurume ayakta bekleme ama kendinize dert etmeyin usta birliginde o gunlerinizi hatirlamiyorsunuz bile burada herkezin bir isi var ve onu yapiyor

• Baska sorulariniz olursa yanitlayabilirim arkadaslar unutmayin gunler geciyor SAFAK ATARSA 76

• telefon olayini assmissin galiba kardesim biz nasıl yapalim teli gotrmk icin

• quote:

Orijinalden alıntı: heackermc

telefon olayini assmissin galiba kardesim biz nasıl yapalim teli gotrmk icin

Insanlar genelde yemin toreninde ailesinden ya da yemin ettikten sonra carsiya cikinca oradan aliyorlarmis. Gerci siirtte askerligiini yeni yapip gelmis biriyle konustum. O da, siirtten bile alabilirsiniz burda kacak telefon cok ucuz demisti.

• Oguzhan hocam defaatle soruyorum ama bu KTMler hakkinda cok olumsuz bilgiler var. Kalma yeri., yatak, yemek., dus vs. Batman KTMde durumlar nasil?
    5. Bolugun olanaklari hakkinda bilgi verebilirmisin?

Ayrica kastamonuda ziraat kartlari ne zaman elimize geciyor ve kantinlerde nakit para ile alisveris yapabiliyormuyuz? Yoksa ziraat kartlari olmadan alisveris yapamiyormuyuz?
    Son olarakda siirte yine bizim adimiza banka hesapi aciyorlar mi?

Masallah safaginda guzelce atiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan1 -- 5 Mayıs 2014; 16:31:02 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.