Şimdi Ara

355. DÖNEM 15 İNCİ P.EĞT.TUG.KH. VE KH.BL. / AMASYA MERKEZ / AMASYA ACEMİLERİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
12
Favori
12.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar gerek pm ile gerek buradan sorulan sorulara cevap vereyim
    1. Birliğe erken teslim olmanizda fayda var. Ben saat 10 gibi gelip teslim olmustum gerek nizamiye de gerek bolukte cok beklemedim ancak aksam gelip teslim olanlar gece yarilarina kadar ayakta beklemek zorunda kalmislar. Tavsiyem erkenden gelmeniz ama karar size ait.
    2.tekrar soyluyorum kitap okumamiz icin cok zamaniniz olacak kitap getirmenizi tavsiye ederim. Birde ufak led lambalar var gece isiklar kapandikran sonra kitap okuyabilmeniz icin ondan getirseniz iyi olur. Getirdiginiz kitaar kontrol edilmiyor.
    3.ranza da alt kat mi ust kat mi diye sormuslar. ranza da tavsiyem ust kattir. Alt kat bana bogucu geliyor. Kimi de alt katta rahat ediyor.
    4.el yuz ayak için krem getirip kullanabilirsiniz.
    5. Amasya da para gecmiyor. Size geldiginizde kirmizi kart verecekler. Ona para yukletip harcama yapıyorsunuz.
    6. Mutlaka ama mutlaka tabanlik alin. Silikon almaniz tavsiyedir ancak illa.silikon olmasina gerek yok.
    7. Bot kilidi ve canta kilidi getirin.
    8. Sivil esyayi istediginiz zaman actiramazsiniz ancak acil bir durum olduğunda sivil esyaciya rica edip actirabilirsiniz.
    9.yemin toreninden sonra hemen sizi gonderirler.
    10. Acemi birliginde camasir yikatamayacahinizi düşünerek ona göre ic camasiri ve 1 adet esofman takimi getirmenizi tavsiye ederim.
    11.internet kafesi yok. Playstation salonu var ama ps2.
    12. Tugayda sadece 1 adet akbank atm si var. Siz yine de ona guvenmeyin. Yaniniza paranizi cekip oyle gelin. Atm.ye güvenip az para ile gelip acemiligin ortasinda parasi biten arkadaslar oldu sıkıntı cektiler.
    13. Amasya da acemilik doneminiz cok guzel gececek. Sizi egitime bogmazlar. Bol bol muhabbet edecek zamaniniz olacak. Kantinden tum ihtiyaclarinizi karsiayabileceksiniz.

Arkadaslar bir de size tavsiyemdir. Buradan tum arkadaslarla birlik olun nizamiyeye birlikte gelin. Muhtemelen ayni boluge dusersiniz. Biz 3 arkadas geldik ucumuz de ayni boluk ayni kogus hatta yataklarimiz yanyana idi. Sizde kesinlikle birlik olun hep birlikte gelin ayni boluge dusme ihtimaliniz cok yuksek. Bos vaktiniz cok olacagindan yaninizda guvenilir arkadasinjn bulunmasi cok önemli.
    Ben 22. Alaya bağlı 2inci 81 mm er egitim bolgundeyim. Furkan Doğanay. Bölük yazicisiyim. Benim bolugume duserseniz beni bulun her noktada yardimci olurum. Simdiden size hayirli yolculuklar. Selametle kalin saglicakla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: n0bl3

EĞİTİM BİRLİĞİ : 15 İNCİ P.EĞT.TUG.KH. VE KH.BL. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    ESAS BİRLİĞİ : 95 İNCİ ZH. TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 5 İNCİ 203/37 MM.LİK K/M OB.BT. / TEKİRDAĞ HAYRABOLU / TEKİRDAĞ
    SINIF : TOPÇU

7 Mayısta saat:13:00 e kadar teslim olacağım. Ankaradan gideceğimden dolayı 7 si gecesinde otobüs olmadığından 6 sında gidip, orada geceleyip sabah teslim olmayı düşünüyorum.

Adım Ömer Sefa, herkese şimdiden hayırlı teskereler. Orada görüşmek dileğiyle.
    Bu arada tekirdağ hayraboluna giden kimseyi göremedim ://

Ulusoy ek sefer açtı 2 tane, bi kontrol et istersen, gece binersin sabaha inersin, bizde 7si sabaha almıştık 07:45 e ama amasyaya inme vakti zaten 2 gibi oluyor birliğe teslim ancak 3de olur oda sorun olur mu olmaz mı bilmiyorum, bakalım ne olacak...

• Saolasin buldum bilet cok sukur. O yuzden msji da duzelttim :)

• O bu değilde ben şunu merak ediyorum, galiba herkes 13:00 den önce teslim olacak, birkaç saat sonrasına kalan yok mu ? Kalırsak ne olur, 13 değilde 15 de filan teslim olursak başımızı ağrıtırlar mı ? Ona göre otobüs biletini değiştireceğim..!
  • Valla ben ilk gunden sorun olmasin diye gece 12 te aldim. Sabah 7 gibi orada olup, kahvalti yaptiktan sonra 10 da teslim olmayi dusunuyorum.
    Cunku ozellikle 13:00 e kadar teslim olacaksin demisti asttegmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0bl3 -- 1 Mayıs 2014; 1:47:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkhaimer

quote:

Orijinalden alıntı: doganays

Arkadaslar 354 kd yani dedeniz olarak, acemiligini amasya da yapip halen 22. Alay a Bağlı 2 81 mm egitim bolugunde askerliğini yapmakta olan kardeşiniz olarak;
    Acemi birliginde carsiya cikamayacaginiz icin amasya da kalmayacaklar icin amasya nin sehir olarak nasıl olduguna ilişkin bir onemi yok.
    Tugay olarak amasya acemiligi en rahat gecireceginiz yerlerden biridir. Eğitim gormezsiniz sadece yanasik duzen goreceksiniz. Saga don sola dön selam nasil verilir tekmil nasil verilir vs. Bu egitimlerde günlük yarim saati geçmez. Hergün egitim alanina cikarilirsiniz. Egitim alanı ormanin icine kurulmus mukemmel havasi vardir. Bol.bol vaktiniz olacagindan yaninizda mutlaka kitap getirin. Kpss ye felan hazirlaniyorsaniz kitaplarinizi getirin ders calismak icin cok vaktiniz olacak.
    Gelirken yaninizda getirecekleriniz :
    1 adet demir aski
    1 adet tras cantasi
    5 er takim ic camasiri
    1 takim esofman
    15 tane corap
    Traş köpüğü
    Jilet
    Dis macunu
    Dis fırçası
    Bot boyası
    Bot ve canta kilidi
    1 adet banyo havlusu
    Dus jeli ve lif
    Tırnak makasi
    Simdilik aklima gelenler bunlar. Arkadaşlar acemi birliginde camasir yikama pek mumkun olmayacagindan corap ve ic camasir takımını ona gore yazdim. Zaten 21 gün kalacaksiniz.
    Akliniza takılan sorular olursa yazin elimden geldiği kadar yardimci olurum. Zaten benim.bolugume duserseniz tanisiriz :)

Hastasiyiz dede :) var mi disardan bi istegin. Oyle yada boyle 21 gun dedigin gibi bi turlu gececek. Sen ev sahibi sayilirsin.

Bu bilgileride dikkate alacağız, daha hafta sonu ancak alışveriş yapacak gibiyiz, işten bile bugün ayrıldım, bu ne ya yıllık izine çıkar gibi işten çık askere git
    O zaman 21 gün amasya da kalacaksak demekki galiba 30 Mayıs Cuma günü yemin töreni olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: n0bl3

Valla ben ilk gunden sorun olmasin diye gece 12 te aldim. Sabah 7 gibi orada olup, kahvalti yaptiktan sonra 10 da teslim olmayi dusunuyorum.
    Cunku ozellikle 13:00 e kadar teslim olacaksin demisti asttegmen.

7 si sabaha almıştım yer bulamadım önce, sonra ulusyorun ek seferi çıktı 6sının gecesine rezervasyon yaptırdık internet üzerinden ve aldığım bileti o saate değiştirecek gibiyim..
    Birde googlemapsden bakınca 15. eğitim tugayı merkezde gibi duruyor ama biraz detaya inince amasya nın çıkış tarafında Kışla Caddesi üzerinde bişey kışlası diye geçen bir yer var orası galiba, bilginiz var mı hangisi :)
  • TeNNiSeR kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle maps üzerinde yanlıs işaretlenmiş kışla. Yani merkezin göbeğinde değil kışla. 10 15 dk mesafe kadar uzakmış merkeze. Kışla caddesi diye geçiyor. Bir gün önceden gidip otelde kalmayı düşünüyorum rezervasyon için aradığım oteller, kışlanın tam olarak merkezde olmadığını söylediler. Zaten akıl var mantık var, koskoca kışlayı o dağın dibine nasıl yerleştireceksin :)

http://www.tubiba.com/15-piyade-egitim-tugayi/#harita

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerberos88 -- 1 Mayıs 2014; 3:31:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganays

Arkadaslar gerek pm ile gerek buradan sorulan sorulara cevap vereyim
    1. Birliğe erken teslim olmanizda fayda var. Ben saat 10 gibi gelip teslim olmustum gerek nizamiye de gerek bolukte cok beklemedim ancak aksam gelip teslim olanlar gece yarilarina kadar ayakta beklemek zorunda kalmislar. Tavsiyem erkenden gelmeniz ama karar size ait.
    2.tekrar soyluyorum kitap okumamiz icin cok zamaniniz olacak kitap getirmenizi tavsiye ederim. Birde ufak led lambalar var gece isiklar kapandikran sonra kitap okuyabilmeniz icin ondan getirseniz iyi olur. Getirdiginiz kitaar kontrol edilmiyor.
    3.ranza da alt kat mi ust kat mi diye sormuslar. ranza da tavsiyem ust kattir. Alt kat bana bogucu geliyor. Kimi de alt katta rahat ediyor.
    4.el yuz ayak için krem getirip kullanabilirsiniz.
    5. Amasya da para gecmiyor. Size geldiginizde kirmizi kart verecekler. Ona para yukletip harcama yapıyorsunuz.
    6. Mutlaka ama mutlaka tabanlik alin. Silikon almaniz tavsiyedir ancak illa.silikon olmasina gerek yok.
    7. Bot kilidi ve canta kilidi getirin.
    8. Sivil esyayi istediginiz zaman actiramazsiniz ancak acil bir durum olduğunda sivil esyaciya rica edip actirabilirsiniz.
    9.yemin toreninden sonra hemen sizi gonderirler.
    10. Acemi birliginde camasir yikatamayacahinizi düşünerek ona göre ic camasiri ve 1 adet esofman takimi getirmenizi tavsiye ederim.
    11.internet kafesi yok. Playstation salonu var ama ps2.
    12. Tugayda sadece 1 adet akbank atm si var. Siz yine de ona guvenmeyin. Yaniniza paranizi cekip oyle gelin. Atm.ye güvenip az para ile gelip acemiligin ortasinda parasi biten arkadaslar oldu sıkıntı cektiler.
    13. Amasya da acemilik doneminiz cok guzel gececek. Sizi egitime bogmazlar. Bol bol muhabbet edecek zamaniniz olacak. Kantinden tum ihtiyaclarinizi karsiayabileceksiniz.

Arkadaslar bir de size tavsiyemdir. Buradan tum arkadaslarla birlik olun nizamiyeye birlikte gelin. Muhtemelen ayni boluge dusersiniz. Biz 3 arkadas geldik ucumuz de ayni boluk ayni kogus hatta yataklarimiz yanyana idi. Sizde kesinlikle birlik olun hep birlikte gelin ayni boluge dusme ihtimaliniz cok yuksek. Bos vaktiniz cok olacagindan yaninizda guvenilir arkadasinjn bulunmasi cok önemli.
    Ben 22. Alaya bağlı 2inci 81 mm er egitim bolgundeyim. Furkan Doğanay. Bölük yazicisiyim. Benim bolugume duserseniz beni bulun her noktada yardimci olurum. Simdiden size hayirli yolculuklar. Selametle kalin saglicakla.

Kardeş normal hayatta giydigimiz baksir orda giyilebiliyomu

• doganays D kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bilgilendirme için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saat 13 den sonra giderseniz bişey olmaz ama çok sıra beklersiniz bir gün geç giderseniz 300 tl para cezası var...
  • Az kaldı beylerrrr sayılı günlerrrr

• quote:

Orijinalden alıntı: MarCus06

Eğitim Birliği 15 İNCİ P.EĞT.TUG.KH. VE KH.BL. / AMASYA MERKEZ / AMASYA

Esas Birliği 5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP. A. 2NCİ TOP. TB. KH. VE KH. HİZ. BL / TEKİRDAĞ ÇORLU/ TEKİRDAĞ

Hepimize Hayırlı Olsun Arkadaşlar.

hem acemiliğimiz hem usta birliğimiz birebir aynı tertip :)
  • Tertipler amasya da buluşma noktası belirleyelim ordan birlikte birliğe gidelim. Orda olan veya erken gidenler buluşma yeri olarak paylaşsin.

• Beyler pazartesi teslim olmayi dusunen varmi yada pazartesi amasyada olacak olan ben pazartesi amasyada oluyorum sartlardan dolayi eger olacak olan varsa haber versin bulusalim amasyada

• beyler çarşamba günü sabah 05.30da amasya otagardayım herkese hayırlı günler allah iyi insanlarla tanıstırmak nasip etsin acemilimiz sanırım 21günsürecekmiş inşallah güzel günler geçiririz herkese iyi günler
  • doganays D kullanıcısına yanıt
    Acemi birligi tam olarak kac gun suruyor, kesin bir bilgi varmi bu konuda?

Eğitim Birliği 15 İNCİ P.EĞT.TUG.KH. VE KH.BL. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
    Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Sevk Başlangıç 05/05/2014
    Sevk Bitiş 09/05/2014
    Şube Adı GEMLİK
    Celp Dönemi MAYIS 2014
    Celp Grubu 1
    Esas Birliği 15 İNCİ P.EĞT.TUG.P.ÇVŞ.EĞT.TB. 3 ÜNCÜ P.ÇVŞ.EĞT.BL. / SAMSUN MERKEZ / SAMSUN
    Statü KISA_DÖNEM ER
    Sınıf PIYADE
    Branş

• Arkadaslar merhaba formu yeni gordum herkeze hayirli yezkereler dilerim rabbim herkezi hayirli komtan ve insanlarla karsilastirsin insallah.
    Ben konyadan sali aksami amasyaya gidicem konyadan gidecek arkadaslar bana msj yada ozelden numaralarini gonderirse iletisime gecelim birlikte gidelim yas gecti benim gerci 32 yasinda gitsemde :)) hayirlisini diliyorum herkeze fakat konyadaki arkadaslar mail atarsanuz numaranizi iletisime gecelim

• Konyadan gidecek kimse yokmu acaba:((

• quote:

Orijinalden alıntı: 10hagi1089

beyler çarşamba günü sabah 05.30da amasya otagardayım herkese hayırlı günler allah iyi insanlarla tanıstırmak nasip etsin acemilimiz sanırım 21günsürecekmiş inşallah güzel günler geçiririz herkese iyi günler

kardeşim aynı saatte ordayız görüşelim:)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.