Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum ben kimyager olarak mezun oluyorum :) en fazla yemek kontrollerinde felan görev alırız bakalım :) demekki seneye kaldık desene :) kasım celbinde gitmiyourm o zaman :D
  • Arkadaşlar bende ağustos'da gitmeyi düşünüyorum. %99.Uzun dönem kısa dönem daha karar vermedim Yanlız kpss ye girecem . Askerlik sırasındayken tercih yapıp kazanırsak memur olabiliyor muyuz acaba? Tercih yapabilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumurcak302

Arkadaşlar bende ağustos'da gitmeyi düşünüyorum. %99.Uzun dönem kısa dönem daha karar vermedim Yanlız kpss ye girecem . Askerlik sırasındayken tercih yapıp kazanırsak memur olabiliyor muyuz acaba? Tercih yapabilir miyiz ?

ayni durumdayim.sana soyle diyeyim askerdeyken dilekce yolluyorsun atandigin yere ama her kurumda bu olmuyor OSYM yi ara en saglam bilgiyi al ben oyle yapacam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: gonzales20

quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

arkadaşlar merhaba, öncelikle gidenler için hayırlı olsun.

sizlere bir sorum olacak. ben 2013 makine mühendisliği mezunuyum. diploma ortalamam 3 ün üstünde, yds den de 71,25 puan aldım. Ancak ben kısa dönem askerlik yapmak istiyorum. Sizce ağustosta mı gitmek mantıklı yoksa kasımda mı? bu iki dönemi her açıdan değerlendirebilir misiniz?

Senin için en iyi dönem kasım çünkü ağustosta başvuru sayısı az olur kasımda en az 5 misli çünkü yeni mezunlar genelde kasımda gider yani sana kasımda kısa dönem çıkma şansı 5te1 ağustos olursa %100e yakın :-)

ben de uzun istiyorum ağustos en iyi dönemlerden biri.Geçen yıl mezun arkadaşlarımın çoğu kasımda gitti hocam.

En iyisi kasım senin için ama şöyle bir şey var sen kısa istersen %99 kısa gelir.

dostum sen de mühendissin sanırım askerlik iş anlamında ciddi engel bilirsin.

Ben kesin kısa yapmak istiyorum. bunun için en uygun dönem kasım dönemi oluyormuş ama daha fazla da ertelemek istemiyorum yani kasıma daha 7 ay var. aynı zamanda kpss de çalışıorum. atamaları düşünecek olursak sınavdan hemen sonra askere gitmek mantıklı mı? yoksa bekleyip bir yere yerleştikten sonra mı gitsem?

uzun dönemde çıkarsa artık şans ne diyelim mecbur yapacağız. En azından rahat olurum o ayrı.

hepimiz için hayırlısı olsun.

• Verdigim tecil iptal dilekcesi askeriye tarafindan dikkate alinmakla kalmamis ben subeye gidip herhangi bir basvuru yapmadan agustos celp donemine gidecek diye isleme konulmus. Haziranda belgelerini getir dedi sube baskani yuzbasi.

• oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Takim komutani olacak sekilde yedek subay olma ihtimalin cok yuksek ki, senin herhangi bir celb doneminde gidecek olmanin bunu degistirecegini sanmiyorum. Kasim da gitsen nisan da gitsen yedek subaysin bence.

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    hocam arkadaşlarıma hep kısa dönem çıktı şimdi biraz korkuttun beni dil bilgimden hiç bahsetmeyeceğim acaba hangi sebepten kesin uzun çıkacağını düşünüyorsunuz?
    Dersleri iyi olan birkac makine muh. arkadasim uzun donem gittiler. Senin de ortalaman iyi dil belgeni sakin verme zaten eger istemiyorsan. Transkript icin de sifir yazdirmis olanlar vardi diye hatirliyorum ancak belge getirmedi diye bakaya durumu olursa isler iyice karisir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

Dersleri iyi olan birkac makine muh. arkadasim uzun donem gittiler. Senin de ortalaman iyi dil belgeni sakin verme zaten eger istemiyorsan. Transkript icin de sifir yazdirmis olanlar vardi diye hatirliyorum ancak belge getirmedi diye bakaya durumu olursa isler iyice karisir.

hadi ya derslerin iyi olmasının sorun olacağı aklıma gelmezdi hiç. transkript vermesem sıfır yazdırma durumu nasıl oluyor hocam ordaki görevli memura sorsam yardımcı olurlar mı bu konuda
  • ben uzun dönem istiyorum :) hayırlısı hangisi ise o olsun tabiki :) dileğimiz o
  • hocam zaman kaybetmek istemiyorsan ağustosta git bence.
    Ben de kpss ye çalışıyorum.Sınava girer girmez askere gidecem hem de uzun dönem istiyorum yüksek puan alırsam her türlü atanırım zaten.

Tabi sen askerliği fazla sevmiyorsan kısa yap o arada atamalara başvur.Ben uzun dönem yaparsam atamalara başvuracam.
  • quote:

hocam zaman kaybetmek istemiyorsan ağustosta git bence.
    Ben de kpss ye çalışıyorum.Sınava girer girmez askere gidecem hem de uzun dönem istiyorum yüksek puan alırsam her türlü atanırım zaten.

Tabi sen askerliği fazla sevmiyorsan kısa yap o arada atamalara başvur.Ben uzun dönem yaparsam atamalara başvuracam.

aynen bende öyle düşünüyorum. bu haftada beklicem gelecek hafta bozdururum tecili. hem olurda iyi puan alamazsam geldiğim tarih a grubu için hazırlanmam adına mantıklı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

quote:

hocam zaman kaybetmek istemiyorsan ağustosta git bence.

aynen bende öyle düşünüyorum. bu haftada beklicem gelecek hafta bozdururum tecili. hem olurda iyi puan alamazsam geldiğim tarih a grubu için hazırlanmam adına mantıklı oluyor.

hocam tarih öğretmeniysen tekli yıllarda girersin bence git kurtul kendine güveniyorsan atandıktan sonra git.

Ben şimdi bunu böyle yazıyorum ama o güven kısmının ne kadar zor olduğunu kendimden biliyorum.Bu yaştan sonra sınava çalışmak çok çok zor.

• pardon ben tarihi görünce atladım hemen :)

özel düşünyorsan kesin ağustosta git kurtul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmariacci -- 28 Nisan 2014; 18:49:50 >
    Sorun olarak gormemek lazim. :-) ihtiyac meselesi sonucta belki de senin istedigin gibi olur. Ama is konusunda engel cikariyorlar ben bu nedenle 2 guzel firsati kacirmis durumdayim. Kasima da cok var bu kadar bos zamanda ne yapilacagi belli degil. Atanirsan da askerlikten sonra gidersin kafan rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 28 Nisan 2014; 19:48:32 >
  • Selam tertipler bende mayıstaydım ama bazı aksaklıklar sonucu ağustosa kaldım..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yumurcak302

Arkadaşlar bende ağustos'da gitmeyi düşünüyorum. %99.Uzun dönem kısa dönem daha karar vermedim Yanlız kpss ye girecem . Askerlik sırasındayken tercih yapıp kazanırsak memur olabiliyor muyuz acaba? Tercih yapabilir miyiz ?

ayni durumdayim.sana soyle diyeyim askerdeyken dilekce yolluyorsun atandigin yere ama her kurumda bu olmuyor OSYM yi ara en saglam bilgiyi al ben oyle yapacam.

Devlet personel başkanlığına mail attım umarım cevabı gelir. 1 haftaya gelmesse arayacam onları Buda attığım mail

Merhaba ,

2014 Kpss sınavına girecek memur adayıyım . 2014 ağustos alımları ile askere gideceğim . Askerde iken tercih yapıp herhangi bir kuruma yerleştirme olması durumunda ne olacağı hakkında pek bilgim yok .Bunun hakkında herkes farklı şeyler söylüyor.
    Sitenizde bulunan ''ÖZET: KPSS 2009/3 merkezi yerleştirme işlemi neticesinde kamu kurum ve kuruluşları emrine yerleştirilen ancak atanma tarihi itibariyle muvazzaf askerlik hizmetini yapmakta olan bir aday hakkında tesis edilecek işlem hk.( 05/04/2010-6766)'' adlı cevapta ise kesin bir şey yok.

Askerlik hizmetinde bulunup memur olarak yerleşme ya da yerleşememe hakkındaki son durum nedir ? 2014 kpss den sonra nasıl bir yol izlenecek ?

• maili atmanız iyi olmuş garanti bir belge olur elinizde.Benim bildiğim her kurum kabul etmiyor.

Ben de DPT'yi yarın arayıp soracam bu durumu.Tüm kurumları söylemesi lazım yoksa iş mahkemelere kadar gidebiliyor örnekleri var.

Şu askerlik bizi ne hallere düşürüyor.
  • Vay torunlar burada toplanmış. Mayıs celbine gidiyoruz daha birliğe katılmadan havaya girdim bu başlığı görünce :) Torun torun burada ötmez borun hahaha. Bakalım Kastamonu 5. Jandarma Eğ.A. Komutanlığı'na kimler düşecek buradan :)
  • Arkadaşlar hepinize merhaba,

Ben de Ocak ayında yüksek lisanstan mezun oldum ve bir an önce askere gitmek istiyordum ancak hiç haberim olmadığı için erken sevk dönemini kaçırmışım. Ağustos dönemine kaldım ve bugün işlemlerimi bitirdim. Tek dileğim; kısa dönem çıkar ve güzel bir yere düşerim. Hepimize hayırlı olsun. 25 Temmuz'da yerlerimiz ve sınıflandırmalarımız belli olacakmış. Öğrendiğimizde buradan paylaşalım lütfen. Görüşmek dileğiyle...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.