Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diplomanın aslı ya da geçici mezuniyet belgen, transkript ve nüfus cüzdanın varsa yds belgen. Bunların kaç tane fotokopisini isterler onu bilmiyorum bende ptesi gidecem, 4 er tane çektiririm fotokopi orada uğraşmayayım diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Diplomanın aslı ya da geçici mezuniyet belgen, transkript ve nüfus cüzdanın varsa yds belgen. Bunların kaç tane fotokopisini isterler onu bilmiyorum bende ptesi gidecem, 4 er tane çektiririm fotokopi orada uğraşmayayım diye.

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar iki gözümde de miyop ve astigmat var. İki gözün astigmat ve miyop toplamı 16. Askere alınmamda herhangi bir sorun teşkil eder mi?
  • Arkadaşlar kasımda gitmek için sevk işlemlerini gerçekleştirdim.Şubenin vermiş olduğu kağıtta bilgiler yazıyor.

Mezun olduğu okul : Anadolu üniversitesi işletme Fakültesi işletme bölümü

Mesleği : İşletme yazmışlar.

Ben Mesleğimin işletme olduğunu söylememiştim. Mesleğim farklı. Sizde durumlar nedir ?

Düzeltilmesi gereklimidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seanone07

quote:

Orijinalden alıntı: ufukdemirci35

quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Selamlar, bende şu an yüksek lisansımın 2. senesini geride bıraktım ama bitecek gibi değil o
    Bu hafta veya en geç haftaya okuldan kaydımı aldırıp bende başvuracağım sanırım.

Bir de belki bahsedilmiştir forumda ama ben yinede gören bilen varsa diye bir sorayım: Yüksek lisansa halen kaydım var, önce okulla ilişiğimi mi kesmem gerekiyor, yoksa lisans diplomam ile askerlik şubesine gidip oradan yüksek lisans tecilimi iptal ettirip bende 357'ye katılabilir miyim?

Okuldan kayit aldirmaniza gerek yok. Enstituye gidip tecil iptal dilekcesi vermeniz gerekli. Onlar kutugunuzun oldugu subeye yazi gonderip tecilinizi iptal ediyorlar. Sonra da siz askerlik subesindeki islemlerinizi halledip askere gideceginize dair belgeyi okulunuza vereceksiniz. Boylece kayit dondurabileceksiniz. Ancak bu vereceginiz belgenin sulus mu olmasi gerekiyor emin degilim. Bir de direk subeye gidip islem yapmaya calismayin okul tecil yaptiysa siz bozamiyorsunuz.

Ben de benzer bir süreç yaşayarak (tüm dersleri 1,5 sene öncesinden tamamlamış fakat tezini teslim edememiş biri olarak) 354 KD olarak askerliğimi yaptım ve geldim. Enstitünüzün yaptığı tecili siz askerlik şubesi yoluyla bozamıyorsunuz arkadaşın da dediği gibi. Okulunuzda kaydınızı 1 dönem veya 2 dönem olarak dondurabilirsiniz (istanbul kültür üniversitesinde bu şekildeydi, süre bana soruldu). Kayıt dondurma işlemi için enstitü tarafından sülüs veya başka bir belge istenmedi, sadece gerekçeli dilekçe yazıp enstitüye teslim ettim. Akabinde askerlik şubesine gidip işlemleri tamamladım.

Ben de benzer bir süreçten geçtim benimki biraz daha karışıktı da sizin yapmanız gerekeni söyliyeyim. BNYZ zaten açıklamış aynen dediği gibi ; "Okuldan kayit aldirmaniza gerek yok. Enstituye gidip tecil iptal dilekcesi vermeniz gerekli. Onlar kutugunuzun oldugu subeye yazi gonderip tecilinizi iptal ediyorlar. Sonra da siz askerlik subesindeki islemlerinizi halledip askere gideceginize dair belgeyi okulunuza vereceksiniz. Boylece kayit dondurabileceksiniz."
    tamamen doğru bilgi. Kayıt dondururken Askerlik sevk belgenizi (sülüsünüzü) kayıt dondurma dilekçenize ek olarak vermeniz gerekiyor. Marmara üniversitesinde sülüs isteniyor.
    Ayrıca iki arkadaşın da dediği gibi "Bir de direk subeye gidip islem yapmaya calismayin okul tecil yaptiysa siz bozamiyorsunuz."

Çok teşekkürler detaylı açıklama için birde ufak bir sorum daha olacak izninizle konuyla alakalı, ben okula dilekçemi dün verdim gün içerisinde askerlik şubesine isteğimi ileteceklerini söylediler, o noktadan sonra askerlik şubesi ne kadar sürede bunu işleme koyar sizce, pazartesi gitsem güncellenmiş olur mu dersiniz?

• Atlantic kullanıcısına yanıt
    arkadaşım sen muaf bile olabilirsin, ne güzel valla =), aile hekimine söylersin seni askeri hastaneye sevk ederler orada göz kontrolüne girersin ve gitmek istiyorsan askere söylersin ben askere gitmek istiyorum diye. Normalde muaflık sınırı 14
  • Arkadaslar bu transkrip ne alaka .olmadan basvuramiyormuyuz. Eski donemlerde giden arkadaslar almadiklarini soylediler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elondel

Arkadaslar bu transkrip ne alaka .olmadan basvuramiyormuyuz. Eski donemlerde giden arkadaslar almadiklarini soylediler ?

Gecici mezuniyet belgelerinde mezuniyet notu yazmiyor bundan oturu transkript istiyorlar sadece mezuniyet notu icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay956

quote:

Orijinalden alıntı: elondel

Arkadaslar bu transkrip ne alaka .olmadan basvuramiyormuyuz. Eski donemlerde giden arkadaslar almadiklarini soylediler ?

Gecici mezuniyet belgelerinde mezuniyet notu yazmiyor bundan oturu transkript istiyorlar sadece mezuniyet notu icin.

Ben mezun oldum.Diploma var. Ama yanlis hatirlamiyorsam diplomadada not ortalaması yazmiyor. Her sekilde almamizmi gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elondel -- 2 Ağustos 2014; 20:00:04 >
  • diplamanın ön yüzünde yazmayabilir fakat arka tarafında baz bilgilerinizle diploma notunun yazdığı bölüm var.
  • Selamün aleyküm arkadaşlar.Forumu yıllardır takip ederim,üyelik bugüne nasipmiş.şimdiden hepimize hayırlı teskereler
    Memleket : istanbul
    Okul : aöf işletme
    İngilizce : girdiğim sınav yok
    Tercih : yedek subay komando
    arkadaşıma "anadolu üni işletme fak.işletme (açık öğretim md 3,12)" yazıldı bana ise "anadolu üni işletme fak.işletme" yazılmış.
    Bunun sebebi ne olabilir?

Edit: Evet araştırmalarım sonucu aöf işletme yedek subay çok zayıf bir ihtimalmiş.
    Gözlük var komando da hayal oldu.Kısa dönem görünüyor ufukta.Hakkımızda hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaddarzalimyar -- 12 Ağustos 2014; 14:26:12 >
  • Selam arkadaşlar. Bende foruma yeni kayıt oldum. Askerlik nelere kadir :) Sadece okuyup geçiyorduk üyelikte varmış kaderimizde.

Benim de celp dönemim Kasım 2014. Geçenlerde şubeye gittim 1-30 Eylülde gel dediler olur dedim çıktım :D

Daha önce tecil için gittiğimde diploma fotokopisi, aile hekiminden uygundur yazılı rapor vs. teslim etmiştim. Tek eksiğim Transkript onu da Eylül'de gittiğimde teslim ederim.

Ortalamam 3,20/4 Şuan uzun dönem için kararsızım ama büyük ihtimal tercih ederim.

Şimdilik bu kadar. Herkese şimdiden hayırlı olsun bakalım. Buralardayım görüşürüz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsndr -- 2 Ağustos 2014; 22:07:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekserkan

diplamanın ön yüzünde yazmayabilir fakat arka tarafında baz bilgilerinizle diploma notunun yazdığı bölüm var.

Arka tarafinda yazmıyor. Kimlik bilgileri var sadece. Üniversite yolu gozuktu ozaman :-D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elondel -- 2 Ağustos 2014; 22:12:10 >
  • Hocam bende aynı işlemleri yaptım enstitü şubeye dilekçeyi yollar yollamaz bozdular tecilimi benim ama sen genede şubeyi ara tecilin bozulup bozulmadığını bide belgelerinin ulaşıp ulaşmadığını.İşler genelde çok yavaş yürüyo biliyosun.Yetişmen için sürekli aramanı tavsiye ederim
  • elondel E kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye göre farklılık gösterebilir diplomalar. Ben Marmara mezunuyum. Diplomanın ön yüzü Türkçe ve sağ kısımda özel bölümde kimlik bilgileri ve mezuniyet tarihi yazılı. Altında da bir sürü mühür imza :D Arka yüzü ise İngilizce olarak basılmış.

Ama bize diplomayı alırken ek olarak transkript verilmişti. Sizde yoksa öğrenci işleri yolu göründü size :)
  • askerlik subesıne istenilen evrakları verdim aile hekimi için verilen kagıdı da hekıme ımzalattm . o kağıdı vermeye giderken başka bir şey götürmeyeceğim heralde ? bide o kağıdı verdikten sonra başka işlem var mı yoksa 27 ekimi beklemeye mi koyulacağız ?
  • Transkript belgesi olmayanlar için;

Okulunuz şehir dışındaysa ve bu belgeyi alamayacak durumdaysanız okulunuzun öğrenci işlerini arayın ve belgeyi posta ile gönderip gönderilemeyeceğini sorun. Gönderiliyorsa dilekçe yazarak faks çekin, posta ile göndermelerini söyleyin. Bu işlemi her okul yapıyor mu bilemiyorum ama ben aldım bu şekilde. Faks çektikten sonra tekrar arayıp "ben faks çektim git bak bakayım gelmiş mi" tarzında bilgi alın, yoksa benim gibi iki kere faks çekmek zorunda kalırsınız :)
    Uzun dönem: Evet
    Komando: Hayır
    Okul/Bölüm: Anadolu Üniversite-İşletme
    Memleket/İkamet:Izmir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OĞUZKO -- 3 Ağustos 2014; 13:28:08 >
  • Merhabalar beyler, yeni mezunum ben de haftaya diplomayı alıp başvurumu yapmayı düşünüyordum. Ancak 1-2 yerde bir sonraki celp dönemine kalma gibi bir şeyler gördüm. Böyle bir şey var mı gerçekten ve benim başvurumun son günlere kalması buna yol açabilir mi. Bir de başvurumu bağlı olduğum askerlik şubesinde değil İstanbul'da bir şubede yapmayı düşünüyorum. Başvuru yapılan askerlik şubesinin herhangi bir şeye etkisi var mı ve ileride bir şey olur da tekrar askerlik şubesine gitmem gerekirse; İstanbul'a mı gitmem gerekir yoksa bağlı bulunduğum şubeye de gidebilir miyim?(Çünkü sonrasında askere gidene kadar evde olacağım.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: banicka boza

Merhabalar beyler, yeni mezunum ben de haftaya diplomayı alıp başvurumu yapmayı düşünüyordum. Ancak 1-2 yerde bir sonraki celp dönemine kalma gibi bir şeyler gördüm. Böyle bir şey var mı gerçekten ve benim başvurumun son günlere kalması buna yol açabilir mi. Bir de başvurumu bağlı olduğum askerlik şubesinde değil İstanbul'da bir şubede yapmayı düşünüyorum. Başvuru yapılan askerlik şubesinin herhangi bir şeye etkisi var mı ve ileride bir şey olur da tekrar askerlik şubesine gitmem gerekirse; İstanbul'a mı gitmem gerekir yoksa bağlı bulunduğum şubeye de gidebilir miyim?(Çünkü sonrasında askere gidene kadar evde olacağım.)

Sana en yakın askerlik şubesinden işlemlerini yapabilirsin. Tekrar işin olursa yine oraya gidersin :)

Kasım celbine yetişmek için 15 Ağustosa kadar askerlik şubesine uğraman gerekiyor ama son günlerine de bırakırsan bir sonraki celbe kalabilirsin. Bir an evvel işini hallet bence.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.