Şimdi Ara

359. dönem (mayıs 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.743
Cevap
29
Favori
116.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Günler nasıl geçiyor tertiplerim??
    Bu hafta mezuniyetim var, evci izni aldım. Telefon kullanamıyoruz, sizde durumlar nasıl?
    Usta birlikte 2 hafta çok zor geçti. En fazla 1 ay daha zorluk çekeriz diye düşünüyorum. Umarım öyle olur yoksa çekilmez bu askerlik.
    Bu arada daha önce hiç silah kullanmayan biriydim. Geçen hafta çarş günü atışa gittik. Ak47 kaleşnikof ile 50m'de 2'de 2, 160m'de 6'da 4 atıp birinci oldum. 3,5 numara gözlük kullanıyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde 2 hafta oldu usta birliğine geçeli şuana kadar zor geçiyor ancak 1 ay sonra biraz rahatlarız nöbetlerde başladı
  • Askere isteyerek geldim. Askere gelirken motivasyonum yüksekti. İstesem bir şekilde tecil ettirip bedelli yapabilirdim. Zaten 25 yaşındayım 2-3 seneye bedelli kesin çıkardı.
    Acemilik Ankara mebs'te çok rahattı. Adeta 1 ayda kafa dinledim. Ortam çok iyiydi. Yemin töreninde iyi ki askere gelmişim dedim.
    Ama usta birlik geçmiyor arkadaş. Bedelli 50 bin olsa bile değer dediğim zamanlar çok oldu 2 haftalık süreçte.
    Bakalım 4 ay nasıl geçecek.
    Şahsen askerlikten korkan lisans mezunlarına şaşırıyordun ama ne kadar aptal olduğumu şuan çok iyi anladım. Askerlik yapılmaz. Askerlik insana disiplin falan da kazandırmıyor. Tam tersi 7-24 küfür etmeyi öğretiyor. Vatan millet sevgisi kazandırmıyor, tam tersi insanı vatanından milletinden soğuruyor. Bunu daha önce milli duyguları kuvvetli biri olarak söylüyorum.
    Gerçi mebs'te yunus emre başçavuş, fatih üsteğmen çok iyi komutanlardı. Biz 230 kişi olarak cıvıdığımız bazı zamanlar oldu ama komutanların iyi niyetini suistimal etmedik. Tümgeneralin eğitimi kontole geldiği gün 30 kişi g3 silahla 50 metrelik parkurda menzilden menzile atladık, 2 gün bacaklarım ağrıdı ama 1 gram zoruma gitmedi. Çünkü yunus emre başçavuş bizi çok iyi motive etmişti. Usta birlikte herşey zoruma gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 27 Haziran 2015; 13:38:18 >

• Çarş günü 160 m'de 6'da 4 yaptım 1. oldum. Perş günü eğitimde 2 adım marş denildiğinde öne çıktım diye kaç tane şınav çektim. Neden çünkü askerde çift sayı yoktur.
    Askerliğiniz de sizin olsun, disiplininiz de sizin olsun.
    Ama bir bakıma askere geldiğime pişman değilim. Çünkü zaten olan olmuş artık, 4 ay sabredicez. Ayrıca iyi insanlar tanıdım. Ve en önemlisi evimin ailemin kıymetini anladım. İçtiğim suyum, soluduğum havanın, bastığım toprağın kıymetini anladım.
    Askerliğin 5 para etmediğini de anladım ama dünyanın kıymetini de anladim.

• Hayat güzel askerlik güzel :D. Kars'ta havalar muhteşem. Yemekleri bizimkiler yapıyor, 25-30 kişiyiz. Yazıcıyım ve küçük, kilitleyebildiğim bir odam var. Ne zaman istersem telefonu kullanabiliyorum. Hatta komutanım kendisi söyledi. Zaman hızlı geçiyor burada. Devrecilik yok. İlçede olmak en güzeli. Merkezdekilere Allah kolaylık versin.

Kötü olan tek yanı; asker sayımız düşük olduğundan 6 saat olan nöbetlerimiz. Fakat yakında yeni askerler gelince 4'e düşmesini bekliyoruz. Hayırlısı bakalım. Selametle, hayırlı tezkereler arkadaşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece santralcisi oldum yata yata geçiyor. Atarsa 123

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 15 günde ilk defa bu hafta cuma rahat geçti. Çim biçme, eğitim, mıntıka (sabah, öğle, akşam) derken hiç boş zamanım olmuyor. Gece nöbet var sahura da kalkıyorum, 4 saat uykuyla kaldığım oldu. Bazen öğle arası 1 saat uyuyorum, yoksa dayanılmaz zaten.

• Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Ben de askere gelmeden önce senin gibi düşünüyordum. Okulu benden önce bitiren arkadaşlara askere gitmiyorlar diye kızıyordum. Tek bir günü için bile 18 bin lira verilirmiş.
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    1/4 te miydin. Ben 1/6 daydım mamakta

• kental kullanıcısına yanıt
    Omer ordadami yazici oldun kastamonuyu cok ariyorum bornovaya geldigim gunden itibaren. Kastamonuda koguşcu olmak iyiydi nazim abiyle

• Bu arada bende usta birligine bornova 10. Jan. Egitim alayina geldim cok sikintili bir yer ust rutbeli komutanlar cok sikintili hizmet muhafizdayim koguslar 60 kisilik tuvaletler vs cok pis yemekler iyi degil bulasiklar iyi yikanmiyor carsi 2 haftada 1 kez surekli ekstra is kitliyorlar allah yardimcimiz olsun benim icin iyi yani telefonu geldigim ilk gunden beri rahatca kullaniyorum ve degistirici onbasi oldum aksam 7 sabah 7 calisiyorum nobet tutmuyorum ramazan icin en kral gorev benimki diyebilirim ama kastamonudaki acemilik cok iyiydi otel gibi kalirdi 6. Boluk buraya kiyasla boluk komutani serkan sariyi bile ozledim herkese selam olsun hayirli tezkereler

• Arkadaşlar acemi birliğine telefon götürdünüz mü? (askercell olanından) izin var mı yani? hangi saatler kullanabilyorsunuz?

Usta birliğinde cep telefonu durumları nasıl? Hangi saatler kullanabiliyorsunuz.

Ağustosta celbinde gidiyorum ben de inşallah.

hepinize hayırlı tezkereler.
  • egovacui E kullanıcısına yanıt
    Kastamonuda sikinti olmuyor kardesim giderken kendi hattinida gotur onuda kullanirsin aksamlari. Askercel aksam 6 dan sonra aciliyo xaten gunduz sadece mesaj atabilirsin

• yahya90 Y kullanıcısına yanıt
    Peki diğerleri?
    Diğer yerler de aynı mı?
  • arkadaşlar ben de ağustos döneminde gidiyorum, bu telefon işi nasıl oluyor? bi yardımcı olur musunuz? (:
  • Kamerasiz radyosuz telefonlar ve askercell heryerde serbest artik siz yinede gitmeden birliginizi arayip sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuke General

1/4 te miydin. Ben 1/6 daydım mamakta

2/1'deydim ben. Burada 1/6'dan biri var. Baransel özer.
    Acemilik çok iyiydi ya, usta birliğe göre tatil gibiydi.

• Tertipler vakit nasıl geçiyor.
    Şafak saymıyorum. Beni gece silahlık yaptılar. Normalde gececiler rahatmış, ama şuan yemek şirketi yok. Sahur yemeğini ve kahvaltıyı ben dağıtıyorum. Gece 12'den 4'e kadar ayaktayım. Yemeği getirme, dağıtma, bulaşık, yemekhane temizliği derken dinlenmeye vakit kalmıyor. 4:30 ile 5:30 arası 1 saat uyuyorum.
    İnş bu pazartesi yemek şirketi tekrar gelecekmiş. O zaman iyi olur.

• Dayanamadım baktım benim şafaksayara
    Atarsa 116

Burda kısa dönem olarak biz 2 kişiyiz. Uzun dönemler 100 düşünce askerlik bitmiş sayıyorlar, 50 gün kala zaten askerlik yapmıyorlar :)
    Ben geleli 3 hafta oldu 4 ayı bozdum :)
    Şuan bize telefon izni vermiyorlar. Devrecilik var, uzun dönemler 200 gün kala falan telefon alıyorlar. Ben de 90-100 gün kala kullanırım diye düşünüyorum. Çünkü oran orantı yapınca mantıklı olan bu. Öbür türlü askerden bittikten 3 ay sonra sıra geliyor bize :)

• Benden başka yazan yok. Millet çok rahat olduğu için mi yazmıyor yoksa yazmak istemedi için mi ?? :)

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.