Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler selamlar bende kasim gibi gitmeyi düşünüyorum fakat şunu öğrenmek istiyorum. Ben askerde kalmak istiyorum bunun için ne yapabilirim kriterler nelerdir? Gözlük kullanmam bir etkenmidir ? Bilmek istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

Bende dun itibariyle agustos celbine yazildim. Y.subay ve komando kismina hayir dedim. İşimi birakip gidiyorum. Hadi hayirlisi bakalim...
    Bolum mak.muh. ort.2.52

hocam dün itibariyle nasıl ağustos dönemine yazıldınız ağustos dönemi için 31 mayıs başvuru son diye biliyorduk?
  • ben 3 gün önce ağustos donemi için başvurdum benim gibi bir sürü insan vardı sırada bekleyen hepimizi ağustosa aldılar yeni mezunlar da ağustosta gidecek ordaki memur en fazla kısa donem başvurusu agustos celbi için oldu dedi diğer dönemlerin 2 katı kadar başvuru olmuş kalabalık gıdecez artık kısmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan055

ben 3 gün önce ağustos donemi için başvurdum benim gibi bir sürü insan vardı sırada bekleyen hepimizi ağustosa aldılar yeni mezunlar da ağustosta gidecek ordaki memur en fazla kısa donem başvurusu agustos celbi için oldu dedi diğer dönemlerin 2 katı kadar başvuru olmuş kalabalık gıdecez artık kısmet.

31 Mayıs son başvuru tarihi idi nasıl Ağustos celbine aldılar sizi? Ayrıca gerek bu konu olsun gerek ilk mesajda güncel olan Facebook grubumuz olsun geçen dönemlere kıyasla oldukça az sayıda gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Kaldı 34 gün. Adrese gelecek belge vs. var mı arkadaşlar? Bilenler ve tecrübeliler cevaplarsa iyi olur. Ayrıca şu ptt kart olayı nedir? Adrese mi gelecek? Biz mi alacağız? Acemiliğe giderken yanımızda ne götürelim konusu da netleşmedi, herkes farklı bir şey söylüyor. Kafam sorularla dolu.

357 KD dedeniz olarak cevaplayayım.

Adrese belge gelmez artık işlemleri tamamlamışsınızdır. Ptt kartı bana eve gelmişti, evine gelmeyenlerde vardı. Son günlere doğru gelmezse bi ptt şubesine gider alırsınız. Zaten çok önemli değil yol parasını oraya yatırıyorlar. Ptt şubeden gidip nüfus cüzdanınızla da alabilirsiniz.

Acemiliğe giderken yanımızda ne götürücez konusuna gelirsek orada her şeyi veriyorlar zaten diyenlere kulak asmayın. Sonra her şeyi arar durursunuz. İhtiyacınız olanı belirleyip yeteri kadar götürün. Zaten 24-25 gün oradasınız. Mesela her istediğiniz zaman banyoya falan gidemiyosunuz doğal olarak 10 tane atlet boxer götürmeye gerek yok. Onların verdiklerinin yanına bir iki tanede siz alın. Kendi pijamanızı götürün rahat edin. Hepsi aynı olduğu için terlikler karışıyor lacivert terlik alın mesela. Verdikleri spor ayakkabılar berbat. Beyaz lacivert bir spor ayakkabı götürebilirsiniz ama giymenize izin verirlermi bilmiyorum komutanlara bağlı. İzin vermezseler atar çantaya kaldırırsınız sivil eşya deposuna. Kulak tıkacı hayat kurtarır kesin alın. Işıklı ortamda uyuyamayanlar göz bandı alsın. Banyo çantası alın su geçirmeyecek bir şey olsun. Yazın gidiceksiniz güneş kremi alın kavrulursunuz. Pudra alın ayaklar için çok önemli. Islak mendil, tuvalet kağıdı kesin götürün. Ben az kalsın işimi yapraklarla görecektim ciddiyim t.kağıdı önemli. Kol saati, ağrı kesici, yara bandı, iki tane kilit(bot ve bavul için), kitap götürün. Asıl önemli olan usta birliğe giderken götürcekleriniz. Düşeceğiniz birliğin imkanlarıda önemli tabi. Evet kantinlerde temel malzemeleri satıyorlar ama biz 357 ler Amasya'ya 5000 kişi falan gittiğimiz için olmayan imkanlar iyice kısıtlanıyordu. Kantinde 45 dk bekleyip hiç bi şey alamadan sıradan çıktığımı bilirim. Gerçi sizin celp dönemi bu kadar kalabalık olmayacaktır. Bu yazdıklarım kişisel tecrübe arkadaşlar. Tavsiyelere uyup uymamak size kalmış. Ha şöyle bir şey de var; tonla şey götürürsün her imkan vardır bu kadar şeye gerek kalmaz ama riske girmeye değmez. Askerlik zor, yıpratıcı, saçma, sıkıcı, ama vakit bi şekilde geçiyor işte. Ayrıca bu saatten sonra ben mi gideyim.

Bu konuda şurası yardımcı olur.

Akılma geldikçe yazarım. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

• dragen kullanıcısına yanıt
    kota dolmamış dolana kadar alacaklarmış 35 bin kısa dönem başvurusu olduğunu söylüyorlar şuan için hayırlısı bende kasım celbine kadar tecilim vardı bozdurdum ağustosa gideceğim.
  • Bu gidişle kasım celbine asker bulamayacaklar sevki iptal edip kasımı mı beklesem daha iyi yerler çıkma ihtimali var ama hayırlısı alnımızda ne yazıyorsa onu yaşayacağız kısmet herkes için hayırlısı.
  • Cevabınız için teşekkürler.
    Sanırım acemilikte yine de 3'er 4'er atlet boxer çorap götürsem yeterli. Bir tane pijama takımı. Gerisini askeriye verecek zaten. Tabi mendil, krem vs. de alırım yanıma.
  • Böyle bir şey var mı ?
    Kota dolmadığı için asker alımı devam ediyor ?

İnşallah saçma sapan istemediğimiz halde yedek subaylık çıkarmazlar.
  • Bence uzun dönemler içindir o. Yedek subay adayları için öyle birşey olucanı sanmam. Yani lisans mezunu olmayanlar içindir doğrumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bycavuş -- 21 Haziran 2015; 16:33:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bycavuş

Bence uzun dönemler içindir o. Yedek subay adayları için öyle birşey olucanı sanmam. Yani lisans mezunu olmayanlar içindir doğrumudur?

yüksek lisansım yeni bitti kısa donemler için geçerli 4 yıllık lisans mezunlarının kotası halen dolmamış.
  • Muhtemelen şehir şehir bu kotalar çünkü yakın arkadaşım geçen hafta bozdurdu. Ne yaptıysa olmadı kasıma kaldı 31 mayıs sondu demişler kasımda gitcen bu arada izmir askerlk şubesi

• Arkadaslar benim sol gözümde göz tembelligi var ve %90 görmüyor. Muayeneye gözlükle girsem sikinti cikar mi. Yani doktor hemen gözlerle özellikle ilgilenir mi? ( sol gözü kapatarak harf okutursa okuyamam). Demek istedigim muayeneye gözlükle giren arkadaslar nasil oluyor muayene?

• 357 dedenizden selamlar.

tam 170 gün askerlik yaptım. ama sanki 1700 gün gibiydi. arkadaş ortamı falan çok iyiydi ama ona rağmen vakit geçmiyor askeriyede. şafak 10'un altına düşünceye kadar ömür boyu orda kalıcam hiç çıkamıcam gibi geliyordu düşünün. ama bittikten sonra ne ara gittim ne ara bitti diyorum. birden bire bitmiş herşey. daha dün gibi acemi birliğine giderken götüreceğim eşyaların listesini hazırlamam.. merak etmeyin zaman yavaş da olsa bir şekilde geçiyor..

her türlü soruya cevap vermeye çalışırım ben de. ister burdan ister pm'den. kendine iyi bakın TORUNLARIM

• Arkadaşlar Merhaba ,

Tecili Bozdurduktan Sonra Aldığım Kağıtta,

Celp Dönemi : Ağustos 2015
    Sınıflandırma Tarihi : 30 Temmuz 2015

* Sınıflandırma Tarihi, Başlangıç Teslim Tarihimi' dir ?
    * Birde Merak Edip E-Devletten Baktığım' da Askerlik İle İlgili Kişisel Bilgi' de Dair Hiç Bir Bilgi Yok. Aynı Durum Sizde de Var mı ?

Yorumlarınızı Bekliyorum. Teşekkürler
  • gksll kullanıcısına yanıt
    Muayenede sen bişey demezsen elverişlidir raporu verip geçiyorlar ama sen muayeneye gittiğinde gözünde ki sorunu söyle, askerlikten muaf ederler belkide. Bunu kesinlikle belirt. Askeri hastaneye sevkini iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer9053

Arkadaşlar Merhaba ,

Tecili Bozdurduktan Sonra Aldığım Kağıtta,

Celp Dönemi : Ağustos 2015
    Sınıflandırma Tarihi : 30 Temmuz 2015

* Sınıflandırma Tarihi, Başlangıç Teslim Tarihimi' dir ?
    * Birde Merak Edip E-Devletten Baktığım' da Askerlik İle İlgili Kişisel Bilgi' de Dair Hiç Bir Bilgi Yok. Aynı Durum Sizde de Var mı ?

Yorumlarınızı Bekliyorum. Teşekkürler

Sınıflandırma tarihi dediği yerlerin açıklanma tarihi orda 30 temmuz yazdığına bakma yerler 24 temmuzda belli olacak.

E-devlette herkeste öyle yazıyor sorun yok yani.
  • dragen kullanıcısına yanıt
    Teşekkür Ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Muayenede sen bişey demezsen elverişlidir raporu verip geçiyorlar ama sen muayeneye gittiğinde gözünde ki sorunu söyle, askerlikten muaf ederler belkide. Bunu kesinlikle belirt. Askeri hastaneye sevkini iste

Cevabın için saol. Az önce muayeneye gittim bir sorun çıkmadı. Zaten muaf olmak istemiyordum. Kasımda gidiyorum kısmetse.

• gksll kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun o zaman, rahat geçer umarım askerliğin
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.