Şimdi Ara

360'ımda sorun var. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • peki atik ve benzeri yerler sizden 100 ytl ye aldıklarları bordları ne yapıyorlar ? cidden merak ediyorum bunu, çünkü bende yakın zamanda x360 almayı düşünüyordum hatta forumda bi arkadaşla anlaştık ama daha önceden başka bi alışveriş yaptığım bir arkadaş kesinlikle almamamı önerdi kendisinin 2 makinası bozulmuş, bide yine forumda bi arkadaş sıfır PAL makinayı 565 ytl ye satıyordu, ben açıkçası ilan açıldıktan sonra hemen satılmasını bekliyordum ama bu kadar uygun fiyatlı bir makinayı bikaç günde ancak satabildi buda bence insanların makinaya olan güvensizliğinin belirtisi, bu kadar ölü fiyata hemen satılması gerekmezmiydi
  • yok dostum o makinanın bu kadar uzun süre satılmamasının ve fiyatının da o kadar ucuz olmasının tek nedeni vardı oda 2005 üretimli olması.buna çok dikkat edin microsoft 2005 üretimli makinaların hatalı olduğunu kabul etti ve yurt dışında ki bu makinalar geri alındı oyuzden diyorum 2006 2007 makinalarda bildiğim kadarıyla öyle hiç oynanmadan hemen bozulan konsol yok genellikle çok zorluyorlar bu makinayı ee zaten ısınma problemi var bozuluyor.2005 makinelerinde daha kutudan 3 kırmızıyla çıkan makinalardan alın ,alındığı günün gecesi bozulan makinaya kadar bula bilirsiniz vnette ama bunlar 2006 lerde olmuyor ya da çoğunlukla diyelim
    quote:

Orjinalden alıntı: power512

peki atik ve benzeri yerler sizden 100 ytl ye aldıklarları bordları ne yapıyorlar ? cidden merak ediyorum bunu, çünkü bende yakın zamanda x360 almayı düşünüyordum hatta forumda bi arkadaşla anlaştık ama daha önceden başka bi alışveriş yaptığım bir arkadaş kesinlikle almamamı önerdi kendisinin 2 makinası bozulmuş, bide yine forumda bi arkadaş sıfır PAL makinayı 565 ytl ye satıyordu, ben açıkçası ilan açıldıktan sonra hemen satılmasını bekliyordum ama bu kadar uygun fiyatlı bir makinayı bikaç günde ancak satabildi buda bence insanların makinaya olan güvensizliğinin belirtisi, bu kadar ölü fiyata hemen satılması gerekmezmiydi

• 1) Bilip bilmeden konuşmayın.

2) Cihazı ben satıyordum, cihaz 11. ay 2005 üretimli, yeni mağazadan çıkışlı, garantili ve faturalı bir üründü.

3) Cihazı satarken 150 ytl ye yakın zarar ettim ancak 2005 üretimli olduğu için değil çok acil nakit ihtiyacı sebebiyle bu fiyata sattım.

4) Microsoft'un asla 2005 üretimliler hatalı diye bir açıklaması olmadı, üretilen Xbox360 ların % bilmem kaçı hatalı diye bir açıklaması oldu, hiçbir zaman piyasadan Xbox360 lar üretim tarihi kaç olursa olsun toplatılmadı, Microsoft Xbox360 ların sorunlu olduğunu kabul etti ve garantiyi 3 yıla çıkardı.

5) Öncelikle konuları biraz araştırıp, bilinçlenin ondan sonra atıp tutun, 3 kırmızı ısınmayla alakalı ancak buna ek olarak şans işidir, öyle olmasa 2005 pal üretimli konsoluyla 1.5 yıldır sorunsuz oynayan kuzenim dururken, 07.2006 üretimli, cihazını 2 ay önce alan arkadaşımın makinesi 3 kırmızı vermezdi.

6) Cihazı 3 günde sattım ancak bunun sebebi tahmin ettiğinizden çok farklı, insanlar konsolu alıp firmware yaptırmayı düşündüklerinden ve böyle bir olaydada cihaz garanti dışı kalacağından, 2005 üretimli makinelerin kötü ününüde buna eklersek çekinerek yaklaştılar, orjinal kullanmayı düşünen bir kullanıcı çıktı, aldı ürünü.

Cihazın 3. günde satılmasının bir başka nedeni insanlardaki nakit problemi, gerçekten herkeste bi nakit sıkıntısı var, ben ilanı açtığımda 10 teklifin 8 i takas içerikliydi, hemde öyle böyle değil, saçma sapan, ipe sapa gelmez takas teklifleri. 3 günü bulmasının en önemli nedenlerinden biri hatta en önemli nedeni bu, bakın şu anda forumda 2.el kısmında 900 ytl ye sıfır 2 yıl garantili ps3 satılıyor ama alıcı çıkmıyor, 850 ytl ye 10 günlük yanında oyunlu makine var, yine alıcı yok, insanlar taksitle, takasla falan alabiliyor bi derece ama iş nakite gelince gerçekten piyasa çok kötü buna emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 22 Ağustos 2007; 3:28:36 >

• sky walker arkadaşım dikkat edersen burda konu senin makine değil sadece arkadaş senin makineyi kasdederek bir alıntı yaptı benim söylediğim tek şey makinanın 2005 üretimmli olduğu için biraz geç satıldığı (başka iki nedenini de sen söylüyörsün ki doğru)hatta hatırlıyorsan bende senden almayı düşünmüştüm ama 2005 olduğu için açıkcası korktum biraz .microsoft dediğine göre makinaların sadece %3 unun hatalı olduğunu söyledi ama sonra ilk makinelerin (2005 oluyor)hataı olduğunu kabul etti bu konuda istersen kaynakta bula bilirim ama ben herzaman şunu savunuyorum 2006 makinelerle aralıksız 7,8 saat oyun oynanmazsa hiç bir problem yaşanmaz 2005 uretimli makinem olmadı ama microsoftın bu konudaki açıklaması ve forumlardan okuduklarım yuzunden 2005lerin hatalı olduğunu düşünüyörüm.burda konu kesinlikle sen değilsin kimse sana kötü bişeyi söylemedi ve zaten senin makine garantılı bozulura 3 haftada yenisi gelir oyuzden bir problem yok ki beni ilgilendiren bişeyi değil zaten yani boşuna kendini üzmene gerek yok

• quote:

Orjinalden alıntı: power512

peki atik ve benzeri yerler sizden 100 ytl ye aldıklarları bordları ne yapıyorlar ? cidden merak ediyorum bunu, çünkü bende yakın zamanda x360 almayı düşünüyordum hatta forumda bi arkadaşla anlaştık ama daha önceden başka bi alışveriş yaptığım bir arkadaş kesinlikle almamamı önerdi kendisinin 2 makinası bozulmuş, bide yine forumda bi arkadaş sıfır PAL makinayı 565 ytl ye satıyordu, ben açıkçası ilan açıldıktan sonra hemen satılmasını bekliyordum ama bu kadar uygun fiyatlı bir makinayı bikaç günde ancak satabildi buda bence insanların makinaya olan güvensizliğinin belirtisi, bu kadar ölü fiyata hemen satılması gerekmezmiydi

Platin'den cihazı alırken sordugun soruyu bende sordum ve beni teknik hizmeti sagladıkları kata cıkardı daha onceden sattıgı ve kırmızı ısık veren cihazlar yukarıda duruyor ve o cihazları yedek parca olarak satıyorlar mesela kasa catladı yada kırıldı vs.

Darky arkadasımızın konusuna gelirsek ise konsol daha kırmızı ısık vermemis bile ama bazı arkadaslar cihazı öldürmüsler bile.Board degistir,o cihaz birde iflah olmaz,çöp o çöp muhabbetleri durun arkadaslar sakin.Darky İlker arkadasımızın dedigi gibi cihazı zorlama ve bilen biri tarafından bir sogutma sistemi yaptır henüz board degisimi gibi seylere hic ama hic gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 22 Ağustos 2007; 4:57:23 >

• dostum al buda kaynak

Microsoft offering free repairs for all 2005 Xbox 360s
    Posted Sep 21st 2006 6:15PM by Paul Miller
    Filed under: Gaming
    Those Redmond folks are sure on a good news streak. After announcing 1080p upscaling and a delightfully low-priced HD DVD drive for their 360, they're offering a helping hand to early adopters who haven't had quite as much fun with the console. Microsoft is offering free fixes to all problematic Xbox 360s built in 2005, and is sending out refunds to users who paid for repairs to that "three red lights of death" problem or other quirks before this dealio went into effect. Of course, one could argue that Microsoft should've been doing these repairs for free from the outset, and it seems like 2006 Xbox buyers are just SOL, but this is at least an improvement to the situation.

http://www.engadget.com/2006/09/21/microsoft-offering-free-repairs-for-all-2005-xbox-360s/

bitane daha:

http://www.neowin.net/index.php?act=view&id=35181

ayrıca 2005 makinaların garantısı sence neden 3 yıla çıkarılmış?tabiki hatalı oldukları için (tekrar ediyorum burda konumuz senin makinen değil bozulma sakın)niyetim de bişey kanıtlamakta değil sadece bana boşuna bozulmanı istemiyorum

• Bir soğutma çözümü deneyeceğim arkadaşlar olmaz ise o zaman tamire yollayacam. Teşekkür ederim tavsiyeler için.
  • Arkadaşlar şimdi forumda tavsiye edilen yerlerden birini aradım bahsedilen yani bendeki sorunun ramden kaynaklandığını ve son zamanlarda iki adet bu şekilde makina geldiğini kitlendiğini fakat kırmızı vermediğini ve ram konusunda fazla bir deneyim olmadığından çözemediklerini söylediler. Sıfır ntsc board 300 ytl pal board ise 480 ytl ne yapmamaı önerirsiniz.
  • ok, özür dilerim çıkıştıysam, ben yanlış anladım konuşmayı.

quote:

Orjinalden alıntı: arash0

sky walker arkadaşım dikkat edersen burda konu senin makine değil sadece arkadaş senin makineyi kasdederek bir alıntı yaptı benim söylediğim tek şey makinanın 2005 üretimmli olduğu için biraz geç satıldığı (başka iki nedenini de sen söylüyörsün ki doğru)hatta hatırlıyorsan bende senden almayı düşünmüştüm ama 2005 olduğu için açıkcası korktum biraz .microsoft dediğine göre makinaların sadece %3 unun hatalı olduğunu söyledi ama sonra ilk makinelerin (2005 oluyor)hataı olduğunu kabul etti bu konuda istersen kaynakta bula bilirim ama ben herzaman şunu savunuyorum 2006 makinelerle aralıksız 7,8 saat oyun oynanmazsa hiç bir problem yaşanmaz 2005 uretimli makinem olmadı ama microsoftın bu konudaki açıklaması ve forumlardan okuduklarım yuzunden 2005lerin hatalı olduğunu düşünüyörüm.burda konu kesinlikle sen değilsin kimse sana kötü bişeyi söylemedi ve zaten senin makine garantılı bozulura 3 haftada yenisi gelir oyuzden bir problem yok ki beni ilgilendiren bişeyi değil zaten yani boşuna kendini üzmene gerek yok

• Bu alınan bozuk board'lar daha sonra nerede kullanılıyor çok merak ediyorum. Dönüp dolaşıp satılıyor sanırım. Umarım öyle birşey olmuyordur.
  • arkadaşım sana oyluyorum bordunu götür başka bi yerde lehimlerini güçlendirmesela ozkan da sonra atiğe git bordu ver (banlı diye değilse banlandır bordunu)banlı bordları alıyorlar yerine sıfır bordu uygun fiyata aa bilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: Darky

Arkadaşlar şimdi forumda tavsiye edilen yerlerden birini aradım bahsedilen yani bendeki sorunun ramden kaynaklandığını ve son zamanlarda iki adet bu şekilde makina geldiğini kitlendiğini fakat kırmızı vermediğini ve ram konusunda fazla bir deneyim olmadığından çözemediklerini söylediler. Sıfır ntsc board 300 ytl pal board ise 480 ytl ne yapmamaı önerirsiniz.
  • Yapacağın şey çok basit. Kilitlenmelerden kurtulmanın bir yolunu bulamıyorsan eğer, ya yeni bir konsol alacaksın ya da board değiştireceksin. İmkanın olursa, rica etsem, görüştüğün adamlara sıfır board'ları nereden aldıklarını sorabilir misin?
  • Şu an sıfır board alcak durumda değilim bir süre bekleyeceğim alet yatacak artık yada kabala satacağım aleti. Sıfır boardlar muhtemelen yurt dışından geliyor yada core oaketleri parçalayıp tek tek satıyolar core paketin fiyatını direk boardu satarak çıkarıyorlarr diğer parçalar kar kalıyor ama bu işin ticareti tabi.
  • Ha evet bak bu mantıklı. Core paketi parçalayıp board'ları o fiyata satmak ve yanındaki aletleri de ayrıca satmak mantıklı. Ama yine de board aldığımda aklıma takılır benim, belki de tamir edilmiş bir board'dur. Board alana kadar, elindeki konsolu uygun bir fiyata satıp, üzerine para ekleyerek sıfır konsol almak daha mantıklı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.