Şimdi Ara

360'ımda sorun var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar her ne kadar bu tarz sorunlar görmekten sıkıldı iseniz de benim gibi açmadan edemiyeceğim. Makinam 2006 9. ay üretim PAL hatta sonu 9. ay 27 si 10. ay bile denebilir. 8 aydır sorunsuz kullanıyordum ama şu an ne hddde yüklü demolarda nede normal oyunlarda 5-10 dakkia sonra yada o kadar olmadan bile donuyor kalıyor. 3 kırmızı görmüyor, uzun süredir deniyorum, kapayıp açınca aynı şekilde dashboarda sorun yok ama bir oyuna girince donuyor renkler karışıyor. Bir süre sonra düzeliyor renkler ama ekran donuyor reset ile tekrara aynı işlem sürüyor ama 3 kırmızı vermiyor. Eninde sonunda verecek sanırım ama temizleme vs ne yapılabilir kendim yapabileceğim bir işlem var mı? Havlu vs de buna dahil, deneyimli arkadaşlar fikir verir ise sevinirim. Teşekkürler.

• 3 kırmızı vermediyse iyi.Ama zorlamadan götür,müdahelelri yapsınlar.Eğer tamir eden kişi hata yapmazsa,ya da kullanıcı makinalar genelde tamir edilebiliyor....
  • Hocam,olay diğerleri gibi klasikleşmiş lehim problemlerinden kaynaklanıyor.Bireysel olarak yapabileceğin şey çok fakat riske girmek biraz yürek istiyor.Jermaine'in dediği gibi işin ehli elemanlara başvur,hemen hallederler.
  • dostum makinan %100 3 kırmızı vercek o yuzden sana tavsiyem KESİNLİKLE bidaha açma makinayi götür atik elektoroniğe bakarlar orda ama yapacakları tek şey lehimleri güçlendirmek ve/ya soğutma sistemini güçlendirmek olur.ama bir ikiyi haftaya kalmaz yine bu sorunu verecek buyuk ihtimalde yani bundan kaçışın yok benim fikrimi sorarsan lehimleri güçlendir başka bi yerde sonra atiğe götür 150 ytl ye pal boardunu ver yeni board taktır tek kurtuluşun bu ola bilir tabi bunu yapmak ne kadar doğru onu bilemiyorumherhalde çok fazla oynadın kardeş dinlendirerek oynasan %100 sorun çıkmaz yani 45 dakka da 15 dakka dinlendirin makineyi yeni üretim makinelerde bu şekilde oynanırsa hiç bir sorun çıkmaz

• arkadasım sımdiden gecmiş olsun bende 2 ad makina cope attım bunun sonu yok taki microsoft sorunun cozulduğune %100 acıklama yapmadığı surece makine alınmaz arkadasım yapacak birşey yok kaptan gemiyi terkedene kadar devam et .......

üzüldüm valla o kadar para ver sonra boom
  • Bence doğruca git bir soğutma modifiyesi yaptır. O sorunla bir daha ömürbillah karşılaşmazsın.
  • Alet bir kere tekledi mi bundan sonra asla eskisi gibi olmayacaktır. Son anlarında onu mutlu etmeye bak. Yani konsol çalışırken, elindeki oynamadığın iyi oyunları bir an önce oynamaya bak
  • buna hiç gerek yok neden yazık ediyorsunuz parayı da sanki çözümü yok herşeyin bi çözümü var 3 kırmızının TEK çözümü board değiştirmek hemen gidip lehimleri kuvvetlendir sonra da boardu değiştir maliyeti en fazla 150 ytl bu tak ve en manyıklı çaresi.
    quote:

Orjinalden alıntı: elderzeus

Alet bir kere tekledi mi bundan sonra asla eskisi gibi olmayacaktır. Son anlarında onu mutlu etmeye bak. Yani konsol çalışırken, elindeki oynamadığın iyi oyunları bir an önce oynamaya bak
  • iki kere üst üste 3 kırmızı ile ölmüş cihazı su soğutma ile 1 yıldır oynayan arkadaş var bu forumda.
    Öyle hemen pes etmek yok.
  • Öyle çok fazla vakti olan birisi değilim arkadaşlar akşamdan akşama bir kaç saat anca oynayabiliyordum ki 1 haftadır açık bile değildi bioshock için açtım tatile gitmeden önce donmalar başlamıştı dönüşte sorun kalkar diye düşündüm ama devam etti. Makina soğuk bir ortamda kullanılıyordu ve tepesinde dev bir vantilator vardı yani board da makina da öyle çok fazla ısınmıyordu hava sirkülasyonu iyiydi ama termal macun ile gpu ve cpuyu sağ salim makinayı açarsam temizleyip yenisini sürecem bakalım. Şu an termal macun yok elimde, tavsiyeler için teşekkürler. İstanbula yakın olmadığım için bahsedilen yerlere götürmem zor ama olmaz ise sanırım yollucam başka çare yok.
  • hava çıkış yerinin önüne bilgisayar fanı koyabilirsin GPu için 5 derece aşağı çekme demek oluyor.
  • Sorunu ilk kez yapmış bu makina ne deyiştirmesinden bahsediyorsunuz arkadaşlar.Ayrıca daha 3 kırmızı bile vermemiş Bu makina kesin kurtulur ama işi bilen birinin bakması gerekir.makinayı bu şekilde kesinlikle kullanma dostum.Bu işi bilen uzman bir tamirciye göster.arash0 kardeş madem boardu deyişmesini tazvsiye ediyorsun,lehimleri niye kuvvetlendiriyorsun pek anlamadım demek istediyini.Madem board deyişecek daha gerek varmı lehimleri kuvvetlendirmeye?Makina şu an 3 kırmızı deseydi arkadaş sizlerin tüm yazdıklarına kesin bende katılırdım.Ama bu şekilde olan 2 adet makinayı kurtardım.Üstelik 2005 üretimi haylada çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 22 Ağustos 2007; 0:08:02 >
  • eğer bu şekilde goturup boardu değişmeye kalkarsa atik te açıp bakarlar ve kötü durumda olduğunu görüp çpk ucuza alırlar ve yeni boardu 250 ytle bırakırlar ama boardu kurtara bilirse yani lehimleri yaptıra bilirse ozaman sağlam bir board verdiği için onu verip üstüne 150 milyonla yeni pal board ala bilir .lehimlerin yapılması şart
  • Şimdi demek istediyini anladım arkadaşım.Ama ya atik sen bu boardu kurcalatmışsın bu fazla para etmez derse ne olacak?atik o boardu 100 ytl ye sayacak diye başka bir tamirciye yine para verecekki lehimleri yaptıracak.Valla arkadaş satıyorsa boardu bu boarda benden helalinden 150 ytl çalışır.Ama makina daha hayla 3 kırmızı görmedi ise.100 de arkadaş üstüne katar yeni board alır.Böylece hem benim işim görülür hem arkadaşın bu sorunuda daha az bir zararla aşmış olur.
  • sen niye istiyorsun ki böyle tehlkeli boaru? neyse evet böylece herkesin işi hall olur ama karar arkadaşımıza kalmış sesi de çıkmıyor bence verdi 3 kırmızıyışaka şaka inşallah vermemiştir ama bak bi daha söylüyörüm BU MAKİNAYI Bİ DAHA AÇMA !!!
    bu durumdayken ne zaman bozulacağı belli değil ama her an olabilir her açtığında = riski!!

• Bütün xboxlar elbet bir gün 3 kırmızı verecek...Bu ne yazıkki kaçınılmaz son ve dilediğiniz kadar fan takın veya soğutun; sonuçta bunların hepsi ek maliyet ve faydasız yani yüzeysel ve kalıcı olmayan çözümler...Piyasada bu işlerle uğraşan bütün elektronikçileri tanırım ve neredeyse hepsiyle görüşmüşlüğüm var artı kendi bilgilerim ve mesleğimin elektronikle yakından ilgili olması dolayısıyla bu işler hakkındada nacizene yeterli bilgim var; buna dayanarak:Xboxları tamir edebilen tek yar tanıyorum fakat; bu herkesin burada ağzına doladığı "o yer" değil...En önemlisi o işyeri bu işleri yaparken ücret bile almıyor ve bu işyerinin benden ricasıda kesinlikle kendisini reklam etmemek.Geriye kalan tek şey deneylerle yada sizden aldıkları paralarla bu işlerle uğraşan elektronikçiler...Ki azimle tamir edilemeyecek kadar büyük bir hata 3 kırmızı-versiyonları.Lehim yenileyebilecek bir tek çizgi elektronik var fakat onlarda bu işle uğraşmıyor.
    Üzülerek tekrar söylemek zorundayım bütün 360lar elbet arıza yapacak ki bu her zaman 3 kırmızı olmayacak ve bazı xboxlar elbet bu kaideye uymayacak ama Microsoft'un maliyetleri kısmak adına ürettiği hatalı 360 ların yeri ne yazıkki ölümcül 3 kırmızı çöplüğü...
    Saygılar.

• Atikte ntsc-j board 280 lira.Kaldıki bozuk makineyi alacak mı almayacak mı belli değil.
  • dediğim gibi bu aletlerin sorunu 1.tasarım.2.çok güçl cpu ve gpu su olduğu için muhakkak ısınacak ama bide bunları 90 nm lik yapsalar işte böyle dandik bir durum ortaya çıkar ama bunu önüne çıkmak için elinizde 2006 model bir makina olması ve 45 dakkada 15 dakka dinlendirmek .bana göre bu şekilde kesinlikle sorun çıkmaz ama bizim millet böyle ısınma sorunu olan bir makinayi alıp 7,8 saat oynuyor tabiki bozulurçözüm ne fan ne lehim ne başka bişey sadece doğru kullanmak (bunlar tabiki benim görüşüm yanılıyor da olabilirim ama kendi tecrubem)
    quote:

Orjinalden alıntı: rizayesilmen

Bütün xboxlar elbet bir gün 3 kırmızı verecek...Bu ne yazıkki kaçınılmaz son ve dilediğiniz kadar fan takın veya soğutun; sonuçta bunların hepsi ek maliyet ve faydasız yani yüzeysel ve kalıcı olmayan çözümler...Piyasada bu işlerle uğraşan bütün elektronikçileri tanırım ve neredeyse hepsiyle görüşmüşlüğüm var artı kendi bilgilerim ve mesleğimin elektronikle yakından ilgili olması dolayısıyla bu işler hakkındada nacizene yeterli bilgim var; buna dayanarak:Xboxları tamir edebilen tek yar tanıyorum fakat; bu herkesin burada ağzına doladığı "o yer" değil...En önemlisi o işyeri bu işleri yaparken ücret bile almıyor ve bu işyerinin benden ricasıda kesinlikle kendisini reklam etmemek.Geriye kalan tek şey deneylerle yada sizden aldıkları paralarla bu işlerle uğraşan elektronikçiler...Ki azimle tamir edilemeyecek kadar büyük bir hata 3 kırmızı-versiyonları.Lehim yenileyebilecek bir tek çizgi elektronik var fakat onlarda bu işle uğraşmıyor.
    Üzülerek tekrar söylemek zorundayım bütün 360lar elbet arıza yapacak ki bu her zaman 3 kırmızı olmayacak ve bazı xboxlar elbet bu kaideye uymayacak ama Microsoft'un maliyetleri kısmak adına ürettiği hatalı 360 ların yeri ne yazıkki ölümcül 3 kırmızı çöplüğü...
    Saygılar.

• eğer sağlam bord verirsen 150 olur ara sor ama bord vermezsen yada bozuk bord verirsen ozaman tabiki dediğin fiyatlara çıkar fiyat
    quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

Atikte ntsc-j board 280 lira.Kaldıki bozuk makineyi alacak mı almayacak mı belli değil.
  • Yapı olarak tartışmayı sevmem bundan dolayı; lütfen cevabımı size yöneltilmiş karşı düşüncelere sahip bir mesaj olarak algılamayın.
    Xboxların bozulma sebebini çok oynamaya bağlamak ise düşündürücü.Çünkü ilk ayda hatta ilk haftada ve toplamda neredeyse 30 saat kullanılmayan xboxların 3 kırmızı olduğunu görünce 360 ların hepsinde kronikleşmiş ve süregelen bir hatadan bahsettiğimizi unutmayalım.Onarılamayan bu hatalar yüzünden yeni bir anakart almanın bile mantıklı bir hareket olamayacağı kanısındayım çünkü yeni alınan her parçada çıkış noktası neredeyse büyük bir ihtimalle yine 3 kırmızı fakat; dileyen dilediği elbetteki yapar ama benim gibi 3 makinası birden 3 kırmızı veren bir kişi olarak (sonuncusu BENQ dvd romluydu ve sağolsun az önce bahsettiğim işyerinin sahibi sayesinde 2 aydır sağlam SON 360'ım-->altını çiziyorum çünkü bu gerçekten son, bir daha bozulsa kesinlikle 360 almayacağım<--- ) sizlere tavsiyem bağımlılık yapan bu makinaya ve firmasına daha fazla para kaptırmadan BEKLEYİN demek olacaktır.

Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.