Şimdi Ara

Cs GO Hiç Bir Şekilde Çözülemeyen 60 FPS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir çözümleyemediğim bir sorunla karşı karşıyayım. Günde yaklaşık 3-4 saatini CS GO'ya ayıran biri olmam dolayısıyla yüksek FPS almak istiyorum. Bilgisayarımı ilk aldığımda 250 ile 300 FPS arası bir değer alıyordum. Fakat gün geçtikçe değerler 190-200 bandına kadar indi. Bundan dolayı bilgisayara format atıp bütün driverları tek tek güncelledim. Fakat bu seferde şöyle bir sorun çıktı. Elimde 2 tane monitör var biri 60Hz diğer 144 Hz. 60 Hz'lik monitörde önceden 250 FPS almama rağmen şu an takınca 60'a sabitliyor. 144 Hz'takınca da 160 FPS civarında gidip geliyor. Birçok şey denememe rağmen hiçbir şekilde çözüm bulamadım.
    Yaptığım işlemleri sıralayım ki bilgi kirliliği olmasın.

-NVIDIA denetim masasından dikey eşitlemeyi kapadım.
    -Xbox ayarlarından DVR sekmesini kapadım. (Windows+r yapıp regedit ten açılan bölümde enable konumuna getirdim. )
    -CS GO özellikler bölümüne gelip uyumluluk kısmından tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak butonunu aktif hale getirdim.
    -NVIDIA denetim masasından Max frame rate'i 240 FPS'e çektim(zaten en son 240 var. )
    -Oyun içinden FPS_MAX 0 komutunu girdim.
    -CS:GO ayarları zaten hepsi en düşükte ve 1024x768 tam ekran strech oynuyorum.
    -CS:GO işlemci bazlı bir oyun olduğu için Windows ayarlarından 8 çekirdeği de kullan seçeneğini aktif ettim.
    -Güç ayarlarını yüksek performansa çektim.
    -Nvidia Denetim masası ayarlarında bir çok sekmeyi düşük ayara çekip çoğunuda yüksek performansa ayarladım.

Yani kısacası internet üzerinden bulabildiğim her şeyi yaptım. Yok mudur bu sorunuma çare bulabilecek bir babayiğit? Az çok bilgisayardan anlarım ama ilk defa çare bulamadığım bir olay var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada Gaming laptop kullanıcısıyım onun da özelliklerini alta yazayım:

Dell 7567.
    -Intel Core i7 7700HQ 2.8GHz.
    -16 GB RAM.
    -NVIDIA GeForce 1050 Ti ekran kartı
    -256 GB SSD.

Saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

CS:GO'da Sabit 60 FPS Sorunu: Bilinen Çözümler ve Öneriler

CS:GO'da karşılaştığınız sabit 60 FPS sorununu çözmek için uygulayabileceğiniz bir dizi çözüm bulunmaktadır. İşte deneyebileceğiniz bazı adımlar:

• Grafik Ayarlarınızı Optimize Edin: Video ayarlarınızda "Çok Yüksek" veya "Ultra" gibi yüksek kaliteli ayarlar kullanmaktan kaçının. Bunun yerine, "Yüksek" veya "Orta" ayarları tercih edin.
    • Başlatma Seçeneklerinizi Kontrol Edin: CS:GO'yu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin ve "-nojoy" başlatma seçeneğini ekleyin. Bu, oyunun gereksiz arka plan işlemlerini devre dışı bırakabilir.
    • Grafik Sürücülerinizi Güncelleyin: En son grafik sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun. Eski sürücüler, FPS sorunlarına neden olabilir.
    • İşletim Sisteminizi Güncelleyin: Windows veya macOS'in en son güncellemelerinin yüklü olduğundan emin olun. Güncellemeler genellikle performans iyileştirmeleri içerir.
    • Önbellek Dosyalarınızı Silin: Steam istemcinizi açın, "CS:GO"yu sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin. "Yerel Dosyalar" sekmesine gidin ve "Önbellek Dosyalarını Doğrula" düğmesine tıklayın.
    • Oyun Dosyalarınızı Doğrulayın: "Önbellek Dosyalarını Doğrula" düğmesinin altında "Dosya Bütünlüğünü Doğrula" düğmesi bulunur. Bu düğmeye tıklayarak oyun dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol edebilir ve gerekirse bozuk dosyaları yeniden indirebilirsiniz.
    • Virüs Taraması Yapın: Bilgisayarınızda herhangi bir virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol edin. Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar sistem kaynaklarını tüketebilir ve FPS'yi düşürebilir.
    • Diğer Uygulamaları Kapatın: Oyun oynarken diğer uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarını boşaltacak ve FPS'yi artıracaktır.

Bu adımları uyguladıktan sonra CS:GO'daki sabit 60 FPS sorununun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Sorun devam ediyorsa lütfen oyun geliştiricileriyle iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Belki de baya kurcalandıgı için çözülemiyor, msi afterburn kurup işlemci ve ekran kartı kullanımlarını inceleyin eğer donanımsal bir engel yani darboğaz veya düşük frekansta çalışma gibi bişey yoksa, yazılımsal sorun en kötü bir formatla çözülebilir.
  • Afterburner kurup değerleri bir kontrol edicem.Eğer darboğaz varsa ki olduğunu düşünmüyorum,overclock yapmam mantıklı olur mu sizce? Formatı yeni attım zaten 1 hafta falan oldu.
  • DarkNightmare D kullanıcısına yanıt
    Bence gerek yok zaten overclock yapmanız eski fps yi getirmez ve cihazı yorar.
  • Merhabalar ben birşey merak ediyorum, geçen yine böyle bir konu vardı orada da sordum ama cevap vermedi konu sahibi,

Hayatımda hiç counter strike yada half life oynamadım fakat çok görüyorum 300 500 FPS' ler havada uçuşuyor, 1920*1080 monitirde 1024*768 çözünürlüğe düşürüp şu FPS ile oynuyorum diyorlar,

Yukarıda yazmışsınız 60 Hz monitör ile 250 FPS alıyordum diye 250 FPS almanız ne işe yarıyor, oyunda ne gibi bir fayda sağlıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Böyle bir video var hocam hakkında 31.50 den itibaren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speccy -- 23 Ocak 2020; 18:39:44 >
  • G-SYNC yüzünden yaşamıştım bir kere bu problemi.

Cs GO Hiç Bir Şekilde Çözülemeyen 60 FPS sorunu

Bu şekilde seçili olması lazım, bir kontrol etmeni öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DarkNightmare D kullanıcısına yanıt
    Csgo ayarların çoklu işlemci kullanımı var onu aç fps artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.