Şimdi Ara

3600 mhz'de neden hata alıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

xmp aktif etmeme rağmen bir süre sonra kendiliğinden sistem hata verip reset atıyor ya da kitlenip kalıyor. Mecburen 2133 mhz'e döndüğümde sorun ortadan kalkıyor.

Kademeli olarak voltaj da verdim ama sorun bir türlü düzelmedi. Memtest ve windows bellek testleri de temiz çıktı. Ancak bu testleri 2133 mhz'de yaptım.

işlemci : i3 8100 --- ddr4 2400 mhz destekli

anakart : asus z370-p prime --- ddr4 4000 mhz destekli

ram : G.Skill F4-3600C18-8GVK --- ddr4 8 gb 3600 mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScknNet -- 31 Aralık 2023; 16:42:42 >

• Aynı ramlerin temel hızı 2666mhz olanı ile daha önce topladığım bir sistemde sıkıntı yaşadım. Am4 Asus x570-p prime anakart vardı. Aylarca uğraştırdı, denemediğim voltaj ayarı, hız ayarı kalmadı. Gerek işlemci gerek de ramler için. Xmp açmazsan sorun yok. Anakartın Memory QVL listesinde benim ramler yoktu mesela. Çözümü ramleri değiştirmekte bulduk. Sizin anakart ve ramler için de kontrol ettim, maalesef sizin ramler de anakartın listesinde yok. Listede olmaması çalışmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki ama Asus bios ve gskill'in bazı ramleri arasında bir uyuşmazlık var gibi görünüyor.

3600 mhz'de neden hata alıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 2 Ocak 2024; 17:3:5 >

• benim anakartımda ramler 1 ve 3. slotlarda iken ben de 3200 mhz çalıştıramıyorum ancak 2 ve 4. slotlara takınca sorun ortadan kalkıyor xmp aktif kullanabiliyorum, siz de bi slotları değişmeyi deneyin

• olay işlemcinin o dediğiniz xmp ayarlarında ramlerle birlikte çalışamaması olabilir sorun. sonuçta 2400mhz ye kadar desteklemiyor mu? sen diyorsun ki %50 daha kullanacam ben seni. 2666 anlarımda 3600 zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.