Şimdi Ara

361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.455
Cevap
90
Favori
473.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgili arkadaşlara bir sorum olacak. Benim okuldan mezun olduktan sonraki 2 yıllık tecilimin sonu geldi, Celp Dönemi KASIM 2015 yazıyor. Ben 31 Ağustos'a kadar kasım dönemi için başvuruda bulunmazsam ne olur ? Kaçak konumuna mı düşerim ? Ya da sonraki döneme mi kalırım veyahut bunu yine erteletme imkanım var mı ?
  • aytax kullanıcısına yanıt
    Eğer başvuruda bulunmazsan bakaya durumuna düşersin ve hem para cezası öder hem de bir sonraki celp dönemine işlemlerini yaparlar.
  • Yedek subaylık sınavı kalkalı yıl oldu. Yok artık öyle bir şey. Lisans, Yüksek lisans ve doktora mezunu olan herkes yedek subayı adayı olarak işlem görüyor ve askeriyenin ihtiyacına göre yedek subay seçiyorlar. Artık sınava girmiyorsun
  • 89 doğumluyum.Kasımda kısa dönem askerim. İnş Hepimize Hayırlı yerler çıkar.temmuz ayı içinde işlemlerimi yaptıracağım.buradan haberleşiriz,muhakkak beraber aynı yerlere düştüğümüz forumdaşlarımız olacaktır.esen kalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytax

Bilgili arkadaşlara bir sorum olacak. Benim okuldan mezun olduktan sonraki 2 yıllık tecilimin sonu geldi, Celp Dönemi KASIM 2015 yazıyor. Ben 31 Ağustos'a kadar kasım dönemi için başvuruda bulunmazsam ne olur ? Kaçak konumuna mı düşerim ? Ya da sonraki döneme mi kalırım veyahut bunu yine erteletme imkanım var mı ?

Erteleme işlemi yaptırdığında sana verdikleri kâğıda bakarsan, celp dönemi olarak Kasım 2015 yazdığını görürsün. Ben de aynı durumdaydım. Ankara'daki büro Eylül'de gerekli tüm belgeleri getirmemi istedi. Erteleme yaptıktan sonra daha yüksek bir düzeyde okulda başlamadıysan, yani lise bitirip önlisans ya da lisans, önlisans bitirip lisans, lisans bitirp master yapmaya başlamadıysan tehir hakkın kalmamıştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Orijinalden alıntı: aytax

Bilgili arkadaşlara bir sorum olacak. Benim okuldan mezun olduktan sonraki 2 yıllık tecilimin sonu geldi, Celp Dönemi KASIM 2015 yazıyor. Ben 31 Ağustos'a kadar kasım dönemi için başvuruda bulunmazsam ne olur ? Kaçak konumuna mı düşerim ? Ya da sonraki döneme mi kalırım veyahut bunu yine erteletme imkanım var mı ?

Erteleme işlemi yaptırdığında sana verdikleri kâğıda bakarsan, celp dönemi olarak Kasım 2015 yazdığını görürsün. Ben de aynı durumdaydım. Ankara'daki büro Eylül'de gerekli tüm belgeleri getirmemi istedi. Erteleme yaptıktan sonra daha yüksek bir düzeyde okulda başlamadıysan, yani lise bitirip önlisans ya da lisans, önlisans bitirip lisans, lisans bitirp master yapmaya başlamadıysan tehir hakkın kalmamıştır.

Kasım ayında devlet dairesinde bir mülakata gireceğim o yüzden sordum karışık bir durumdayım, ne yapcam bilmiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Eğer başvuruda bulunmazsan bakaya durumuna düşersin ve hem para cezası öder hem de bir sonraki celp dönemine işlemlerini yaparlar.

Teşekkürler, bir dönem geç gitsem bu para cezası yüklü miktar mı ? Ve sonraki dönem için bana olumsuz etkisi olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytax -- 23 Haziran 2015; 15:13:10 >

• aytax kullanıcısına yanıt
    Bir olumsuz etkisi yok sadece para cezası ödüyorsun, çok bir miktar değil tabi öyle 1 sene bakaya kalma. Nette vardı bakaya para cezaları hatırlamıyorum şimdi ne kadar olduğunu.
  • Anlamadığım bir konuda yardımcı olur musunuz? Şimdi benim tecil bozdurmama gerek var mı muayene falan hangi işlemleri yaptırmalıyım ve ne zaman?
     361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları

Bir de size muhtemel yerleri filtreledim 282 seçeneğimiz var
    https://drive.google.com/file/d/0B77uRt6xAdr7dTRHTkpHaElzQms/view?usp=sharing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital90 -- 24 Haziran 2015; 9:26:29 >

• Arkadaşlar ben de tecil işlemlerini bugün bozdurdum Celp dönemim KASIM 2015. Askerlik şubeye gittiğiniz de yanınıza 3 adet diploma fotokopisi , 3adet transkript fotokopisi alıp Şubeye gitmeniz yeterli.Şubeye gittiğinizde gerekli formları doldurup sivil memura veriyorsunuz onlar gerekli işlemleri hallettikten sonra sizi bağlı olduğunuz Aile hekimliğine gönderiyorlar.Ardından tekrar Şubeye geldiğinizde son işlemleri yapmak için tekrar soru soruyorlar.Eğer YDS girmişliğiniz varsa belgelerinizi mutlaka verin.En son elinize bir kağıt veriyorlar gideceğiniz celp dönemi ile ilgili.

Bakalım hayırlısı ile biz de kasım ayında gidicez hayırlısı ile :)
  • digital90 kullanıcısına yanıt
    Muayene olduysan 24 ekimi bekle yeter.Birşey yapmana gerek yok.Kasımda askersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mltfeyzo

Muayene olduysan 24 ekimi bekle yeter.Birşey yapmana gerek yok.Kasımda askersin.

şu heryerine baktıkları muayene mi? Yok onu diyosan olmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital90

Anlamadığım bir konuda yardımcı olur musunuz? Şimdi benim tecil bozdurmama gerek var mı muayene falan hangi işlemleri yaptırmalıyım ve ne zaman?
     361. dönem (Kasım 2015) Kısa Dönem,Uzun Dönem ve Yedek subay aday adayları

Bir de size muhtemel yerleri filtreledim 282 seçeneğimiz var
    https://drive.google.com/file/d/0B77uRt6xAdr7dTRHTkpHaElzQms/view?usp=sharing

Sen de Kasım'da askersin hemşerim.

Belgenin altında 1-30 Eylül arası transkript götürün falan diyordur. Tüm belgelerini verirsin. Muayenede her yerine bakmıyorlar; herhangi ve hastalığın var mı diye soruyor, boyuna ve kilona bakıyorlar. Varsa ehliyet vermeyin. Askerde araç kullanmak zahmetlidir.

• Meraba beyler ben bu sene makine mühendisliğinden mezun oldum ve askere gitmeye karar verdim mezuniyet belgemi henüz almadım pazartesi hayırlısıyla başvurumu yapıcam 2.23 genel ortalamam var sizce yedek subay çıkma olasılığı nedir çıkmama ihtimali var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine mühendisi olduğundan çıkma ihtimalin yüksek diploma notunu vermeyi unutma...
  • Ben de artık Kasım'da gitmeyi düşünüyorum. Allah hepimize hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip eylesin arkadaşlar.
  • arkadaşlar ben tecili bugün kaldırdım kasımda gidiyorum askere 4 yıllık mezunum yedek subaylıkta istiyorum aile hekimine gönderdiler ama hiç muayene falan yok sadece boy kiloya baktılar o kadar diyelim ki yedek subaylık çıktı gittiğim yerde askeri hastaneye göndercekler orada bir sağlık sorunum çıkarsa yedek subaylığı iptal edip kısa döneme çevirirlermi böyle bir ihtimal varmı bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapperman93

arkadaşlar ben tecili bugün kaldırdım kasımda gidiyorum askere 4 yıllık mezunum yedek subaylıkta istiyorum aile hekimine gönderdiler ama hiç muayene falan yok sadece boy kiloya baktılar o kadar diyelim ki yedek subaylık çıktı gittiğim yerde askeri hastaneye göndercekler orada bir sağlık sorunum çıkarsa yedek subaylığı iptal edip kısa döneme çevirirlermi böyle bir ihtimal varmı bilgilendirirseniz sevinirim

Makine mühendisi değilsen çıkmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Orijinalden alıntı: rapperman93

arkadaşlar ben tecili bugün kaldırdım kasımda gidiyorum askere 4 yıllık mezunum yedek subaylıkta istiyorum aile hekimine gönderdiler ama hiç muayene falan yok sadece boy kiloya baktılar o kadar diyelim ki yedek subaylık çıktı gittiğim yerde askeri hastaneye göndercekler orada bir sağlık sorunum çıkarsa yedek subaylığı iptal edip kısa döneme çevirirlermi böyle bir ihtimal varmı bilgilendirirseniz sevinirim

Makine mühendisi değilsen çıkmaz.

Hocam sormak istediğim o değil yedek subay olarak görev yapmaya hak kazanmışken askeri hastahanede sağlık sorunu çıkarsa yedek subaylığı iptal edip kısa döneme çevirirlermi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 26 Haziran 2015; 2:58:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne akala? Sadece makine mühendisleri gidiyor diye bir kural mı var? Harita mühendisi arkadaşım yedek subay yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.