Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
88
Favori
394.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, muhtemelen bu akşamdan sonra giremem yarın yola çıkıp çarşamba günü teslim olacağım. Herkese şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Umarım rahat bir şekilde geçer gider...
  • Merhaba arkadaşlar benim ptt asker kartım hala gelmedi ,ne yapmam gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler daha önce sormuştum bel ağrım var nasıl kanıtlayabilirim diye. bana acilden giriş yaptırmamı ve oradan verilecek kağıtla birliğe gitmemi önermişti bi arkadaş. ben onu yaptım fakat doktor mr gerekiyor bel fıtığı olma ihtimali var dedi. mr çektirmeye de zaman yok. askerde halim nice olacak çok merak ediyorum.
  • Orkun_grkrt kullanıcısına yanıt
    Kartla bir işiniz yok ki. Yol parasını pttye gidip kimliğinle alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jrex

quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

Sevkini 3'ünde alırsan bir gün yol ile katılış tarihin 5 kasım olur.

2 tane şubeyi aradım. Bir tanesi hemen gel al belgeni dedi. Ama bu sefer ayın 1'inde sevk alsam 1 gün yol alsam 3'ünde teslim olmam gerekecek. Diğer şube 3'üne kadar alabilirsin dedi. Benimde işlerimden dolayı 3'ünde almam daha uygun oluyor. Yani 3'ünde sevk almaya gitsem problem olmaz sanırım.

Hemen şubene git sülüsünü al. Şubeye erken ya da geç gitmen sevk tarihini etkilemez. Senin birliğe katılış sevk tarihlerin belli.Eğer katılış tarihini geçiktirirsen askerliğin uzar ve ceza alabilirsin.

• Bir konuda yardım edebilir misiniz?

Kısaca tecil bozduktan sonra tekrar tecil edebiliyor muyuz?

Açıklamasını da yapayım, Üni mezunuyum tecilim 2017 kasım ayına kadar. Şimdi önümüzdeki şubat dönemi için son başvuru tarihi 15 kasım. Ben bu tarihe kadar gidip tecilimi bozsam şubat dönemi için askerlik yapmak istiyorum desem, bir süre sonra dağıtım yerleri belli olmadan tekrar tecil edebilir miyim? İş bulma durumum var bu nedenle soruyorum.
  • Bel agrisini pek takmiyorlarmis, orada tekrar muayeneden geciyomussun o zaman izah edersin olmadı

• Yarın birliğe katılıyorum. Biraz üzgün, biraz tedirgin, fazlaca da yorgun hissediyorum kendimi. Belli bir yaştan sonra gerçekten zor oluyor sanırım. Hepimize hayırlı tezkereler, ilk iki-üç ayı atlatsam gerisi çabuk gelir diye umut ediyorum. Ya değilse sabredemem.

• yeniüye10 Y kullanıcısına yanıt
    kardeş yaparsın hiç sıkıntı olmaz ben yaptım yüksek lisans yaparak. şubat 2016 da yerim belli oldu benim TRT sınavım vardı
    (5-6 yılda bir sınav yaptığı için önemliydi) tezsiz yüksek lisansa başvurdum Ahmet Yesevi Üniversitesine kabul oldu kabul belgesi elime geçti o belgeyle aşağıdaki yönetmeliğin 12. Maddesinin c bendine göre bir celp dönemi tehir edilebilir yazıyordu ben de dilekçemle başvurdum. şube bir celp uzattı üniversite 2019 küsürata kadar uzattı. ama şimdi memur oldum tecil bozdum Eğirdir Dağ Komando Yedek Subay 14 Kasım abbas passenger...

kaynak:
    1- Tecrübe
    2- MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI SEVK TEHİRİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ MADDE 12
  • Hocam uzun donemi siz mi istediniz ? Bir de bölümümüz nedir ?

• Kendi hattimla kamerasiz ozlliksiz telefonla gitsem kullanabilirmiyim yada orda askercelle ceviremezmiyim?

• campleader C kullanıcısına yanıt
    Banaysa bu soru cevabı: uzun dönem evet komando evet Gazi halkla ilişkiler ve Tanıtım
  • canmuhammett C kullanıcısına yanıt
    öncelikle: adamlar telefonun kamerasızmış sen geç demiyorlar askercell olup olmadığını kontrol ediyorlar öyle müsamaha gösteriyorlar haricinde gizlice içeri sokarsan bilemem meşru yol bu, ben de kullanmadığım bir hattı askersel yaptım kullandığımı ise gizlice içeri sokcam içerde kullancam çift hatlı bi dandik samsung aldım olay tamamdır. Askersele geçmen içinse Acemilikte yemine kadar çarşı iznin yok bu gibi işleri Türksel yaptığı için ortada kalırsın demedi deme.
  • çanta çok doldu benim ya. havlu ve eşofmanı almıyorum. yedek dursun diye alacaktım, yer yok.

don-atlet-çorap çok yer kapladı. terlik aldım, ufak şeyler tıraş çantasında.

içlik hala gelmedi kargo. gelmesin de bu saatten sonra.

dolaba kaçar tane don-atlet-çorap alıp gerisini sivil çantada yedek bırakayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kılass

beyler daha önce sormuştum bel ağrım var nasıl kanıtlayabilirim diye. bana acilden giriş yaptırmamı ve oradan verilecek kağıtla birliğe gitmemi önermişti bi arkadaş. ben onu yaptım fakat doktor mr gerekiyor bel fıtığı olma ihtimali var dedi. mr çektirmeye de zaman yok. askerde halim nice olacak çok merak ediyorum.

Acemi birliğinde doktor muayene eder. Muayene dediğim topluca bölüğü toplarlar sorular sorar el kaldırırsın şikayetini söylersin. Durumuna bakar hastane sevk verir. Ameliyat, fizik tedavi,ilaç tedavi uygun tedavi olursun. Eğer spor sıkıntılı bi durumun varsa spor yapamaz raporu verir. Vermedi ne olacak komutana anlatamazsın belge yoksa herkes gibi spor yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 1 Kasım 2016; 15:41:53 >

• bcan402 kullanıcısına yanıt
    Kirli temiz torbasının aldığı kadar koyarsın.
    Havlu yerine peştemal de iş görür.
    İç çamaşırı yıkamak sorun olabilir de çorabını lavaboda yıkayıp kurutabilirsin gün aşırı.

• yanimizda ne kadar para götürmek lazim sigara icmeyen birisi icin

• karal5560 K kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam bilgilendirdigin icin

• Yarın Eskişehir İl jandarmada görüşeceğimiz arkadaşlara şimdiden selam,
    kısa dönem Mete Ceyhun (il jandarma merkez komutanlığı odunpazarı)

Diğer tüm arkadaşlara da hayırlı teskereler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meter90 -- 1 Kasım 2016; 18:24:9 >
  • Teslim olacaginiz yerde ucaktan yada otobusten inince her sorana asker oldugunuzu söylemeyin mantiksiz gelecek kadar buyuk yardim teklif edenlere kulak vermeyin. Imkaniniz varsa kendi paraniz ve yönteminizle birliginize teslim olunuz. Illaki iyi niyetliler olur ama dönem icabi kimseye güven yok.

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.