Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
88
Favori
394.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crashris

hocam Allah aşkına birisi sorularıma bilgisi olarak yardımcı olsun. Ben Mimarım 25 yaşındayım sene sonuna kadar tecil yaptırma hakkım var henüz 2 yıl tecil hakkımı kullanmadım. şimdi ben bu ay içinde gidip uzun dönem askerliğe başvurayım diyorum. askerliği yapacağım yapmaya bari uzun yapayım diyorum. 1. sorum ben askere gidip başvursam en son ne zamana kadar istersem tecil hakkı kullanıp gitmekten vazgeçebilirim. 2. ise şimdi kimisi eğitim aldıktan sonra sınav diyor kimisi askere başlamadan sınav oluyor diyor bu askere gideceğim yerin seçimi için. hangi durumda sınav olacak bu sınav nasıl bir sınav olacak içeriği nedir örnekleri var mı ? sınav sonucun nasıl olmalı ki gideceğin yeri seçmelisin 3. ise hangi aylarda maaş alacağım ve izinler ne kadar bunları ne zamanları kullanmamız lazım ne zamanları kullanmazsak asker ne kadar kısalır ? size zahmet bir yardım edin çünkü pazartesi inşAllah gidip görüşeceğim.

365.Dönem Yedek Subay olarak 16.11.2016 tarihinde Polatlı Topçu ve Füze Okuluna teslim olucam.

1-Yerler açıklanmasına 1 ay kala askerlik şubesini aradığımda tecil hakkımın olduğunu söylemişlerdi.

2-Gideceğin yer açıklandığında kısa dönem er yada yedek subay olarak gideceğin belli oluyor.Eğer yedek subay olarak gidiyorsan acemi birliğinde sınava giriyorsun.Sınav içeriği bildiğim kadarıyla atış,spor ve askeri nizam ve kuralları içeren sorular.Eğer bu sınavda %10'a girersen torbadaki yerlerden birini seçebiliyorsun.

3-Eğer yedek subay olarak gidiyorsan 2 tip yedek subay var.1.si meslek kurası diğeri ise takım komutanı olarak adlandırılıyor.Meslek kurasıyla gidenler 1 ay acemi birliğinde eğitim görüyor ve diğer 11 ay maaş alıyor.Takım komutanı olarak gidenler ise 2,5 ay acemi birliğinde eğitim alıyor ve geri kalan zamanda maaş alıyor.

• polisliği kazandım askerlik şubesine gittim 2018 e kadar tecilledi,neden acaba
  • Askerlikten muaf olmak için belli bir hizmet yılını polis olarak tamamlamak gerek diye biliyorum. Zaten polis okulu da gerekli yazıyı gönderecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 13 Kasım 2016; 16:19:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatoromane

quote:

hocam Allah aşkına birisi sorularıma bilgisi olarak yardımcı olsun. Ben Mimarım 25 yaşındayım sene sonuna kadar tecil yaptırma hakkım var henüz 2 yıl tecil hakkımı kullanmadım. şimdi ben bu ay içinde gidip uzun dönem askerliğe başvurayım diyorum. askerliği yapacağım yapmaya bari uzun yapayım diyorum. 1. sorum ben askere gidip başvursam en son ne zamana kadar istersem tecil hakkı kullanıp gitmekten vazgeçebilirim. 2. ise şimdi kimisi eğitim aldıktan sonra sınav diyor kimisi askere başlamadan sınav oluyor diyor bu askere gideceğim yerin seçimi için. hangi durumda sınav olacak bu sınav nasıl bir sınav olacak içeriği nedir örnekleri var mı ? sınav sonucun nasıl olmalı ki gideceğin yeri seçmelisin 3. ise hangi aylarda maaş alacağım ve izinler ne kadar bunları ne zamanları kullanmamız lazım ne zamanları kullanmazsak asker ne kadar kısalır ? size zahmet bir yardım edin çünkü pazartesi inşAllah gidip görüşeceğim.

365.Dönem Yedek Subay olarak 16.11.2016 tarihinde Polatlı Topçu ve Füze Okuluna teslim olucam.

1-Yerler açıklanmasına 1 ay kala askerlik şubesini aradığımda tecil hakkımın olduğunu söylemişlerdi.

2-Gideceğin yer açıklandığında kısa dönem er yada yedek subay olarak gideceğin belli oluyor.Eğer yedek subay olarak gidiyorsan acemi birliğinde sınava giriyorsun.Sınav içeriği bildiğim kadarıyla atış,spor ve askeri nizam ve kuralları içeren sorular.Eğer bu sınavda %10'a girersen torbadaki yerlerden birini seçebiliyorsun.

3-Eğer yedek subay olarak gidiyorsan 2 tip yedek subay var.1.si meslek kurası diğeri ise takım komutanı olarak adlandırılıyor.Meslek kurasıyla gidenler 1 ay acemi birliğinde eğitim görüyor ve diğer 11 ay maaş alıyor.Takım komutanı olarak gidenler ise 2,5 ay acemi birliğinde eğitim alıyor ve geri kalan zamanda maaş alıyor.

hocam Allah kolaylık versin hayırlı tezkereler şimdiden. acemiliğin sonunda yapılıyor değil mi o sınav ? meslek ya da takım komutanı seçim şansı bende mi yoksa değil mi?

• crashris kullanıcısına yanıt
    Sınavlar eğitimin sonuna doğru yapılıyor.
    Seçme şansın yok, ne çıkarsa bahtına :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

Sınavlar eğitimin sonuna doğru yapılıyor.
    Seçme şansın yok, ne çıkarsa bahtına :-)

yok onu anladım sınavda kaçma gibi istediğim yok anlamadığım şu mesleğin 1 ay takım komutanının 2.5 ay eğitimi var sınav ikisine de yapılıyor ama bu 2sinden birinde olma seçimini askeriye mi yapıyor ?
    Sorduğun iki sorunun da cavabı var orda :-)
    Sen sadece yedek subay/komandoya evet hayır diyebiliyorsun. Onda da kendi seçimlerini yapıyorlar. Hayır diyen yedek subay olabildiği gibi evet diyen de kısa dönem gidebiliyor.

• Arkadaşlar ben aöf kaydımı yaptırdım.Şuan öğrenci olarak gözüküyorum. Askerlik sorgulaması yaptığım zaman

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ yazILI YÜKÜMLÜNÜN 09/12/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ

Bu şekil de bir yazı çıkıyor şubeye gidip her hangi bir işlem yapmadım aklıma takıldı. Bunun anlamı nedir.

Bu arada okula kayıt tarihim 09/09/2016 sorduğum zaman okulun halledeceğini söylendi. Konu hakkın da bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
    Evet meslek alımına göre askeriye yapıyor. Askerlik ayerin çıklandığında kısa dönem mi , takım komutanımı, meslekçi uzun dönem mi belli oluyor.
  • Quichotte kullanıcısına yanıt
    Sınıflandırılmış yükümlü dediğine göre senin askere nereye gideceğin belirlenmiş sanırım. Aöf ye liseden kaç yıl sonra başladın?

• quote:

2 yıllık tecil hakkı okuldan mezun olduğun tarih itibari ile başlar. Askerlik şubesine geç gitmen tecilini uzatmaz ve işlemlerini geç yaparsan tecil ettirmediğinden dolayı asker kaçağı olarak görünürsün.Mezun olduktan sonra askerlik şubesine giderek tecil işlemini yaptırmalısın hangi celp döneminde asker olacağın belli olur. Tecil yaptırdıktan sonra istediğin zaman tecil bozup en yakın celp döneminde de askerlik için başvuru yapabilirsin.

2017 Şubat Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2016

2017 Mayıs Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2017

2017 Ağustos Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2017

2017 Kasım Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos 2017'dir.

Yedek subaylık için askeriye seçiyor sınav olmuyorsun eskidendi o. Eğer yedek subaylık çıkarsa meslekçiler 1 ay takım komutanları 2.5 ay acemi eğitimi var. Bu dönemde ders göreceksin sınavlar olacaksınız ayrıca eğitimlerde var. Sınavlarda başarılı olur %10 içine girersen usta birliği yapacağın yeri kendin seçebiliyorsun. Acemilikte maaş olmaz erler gibi 100 Tl gibi para alırsın.

Acemilikte izin kullanamazsın usta birliğinde kullanırsın 30 gün iznin var. İzin için komutanından izin alırsın onaylarsa çıkarsın. İçeride iznin kalmaz kullanmadığın gün kadar askerliğin son günü izne çıkarılırsın erken terhis olmuş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 14 Kasım 2016; 11:24:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

quote:

2 yıllık tecil hakkı okuldan mezun olduğun tarih itibari ile başlar. Askerlik şubesine geç gitmen tecilini uzatmaz ve işlemlerini geç yaparsan tecil ettirmediğinden dolayı asker kaçağı olarak görünürsün.Mezun olduktan sonra askerlik şubesine giderek tecil işlemini yaptırmalısın hangi celp döneminde asker olacağın belli olur. Tecil yaptırdıktan sonra istediğin zaman tecil bozup en yakın celp döneminde de askerlik için başvuru yapabilirsin.

2017 Şubat Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2016

2017 Mayıs Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2017

2017 Ağustos Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2017

2017 Kasım Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos 2017'dir.

Yedek subaylık için askeriye seçiyor sınav olmuyorsun eskidendi o. Eğer yedek subaylık çıkarsa meslekçiler 1 ay takım komutanları 2.5 ay acemi eğitimi var. Bu dönemde ders göreceksin sınavlar olacaksınız ayrıca eğitimlerde var. Sınavlarda başarılı olur %10 içine girersen usta birliği yapacağın yeri kendin seçebiliyorsun. Acemilikte maaş olmaz erler gibi 100 Tl gibi para alırsın.

Acemilikte izin kullanamazsın usta birliğinde kullanırsın 30 gün iznin var. İzin için komutanından izin alırsın onaylarsa çıkarsın. İçeride iznin kalmaz kullanmadığın gün kadar askerliğin son günü izne çıkarılırsın erken terhis olmuş olursun.

hocam minik bir alıntı yapayım hemen mesela hiç izin yapmadım ya askerlik 11 ay da bitiyor izin yapsam 12 bitse fazladan 1 ay maaş alacağım doğru mu ? yoksa izinler düşülüp öyle mi ödeme alıyoruz ? ben 1000tl ye çalışan mimar olarak piyasa rezalet iken hem para kazanayım hem görevimi halledeyim diyorum btün olay bu kadar ?

Öncelikle uzun dönem istesende çıkacak diye bir şey yok kısa dönem askerlikte çıkabilir.

Kanuni izin ücretlidir. Yani kullansanda kullanmasanda aynı maaş alacaksın. Zaten izne mecbur çıkıyorsun içeride iznin kaldığı kadar terhis tarihinden önce izne çıkartıyorlar.İznin bitene kadar asker sayılırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 15 Kasım 2016; 16:49:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Öncelikle uzun dönem istesende çıkacak diye bir şey yok kısa dönem askerlikte çıkabilir.

Kanuni izin ücretlidir. Yani kullansanda kullanmasanda aynı maaş alacaksın. Zaten izne mecbur çıkıyorsun içeride iznin kaldığı kadar terhis tarihinden önce izne çıkartıyorlar.İznin bitene kadar asker sayılırsın.

Anladım tüm bilgiler için herkese çok teşekkür ederim musait bi ara gidip başvurumuzu yaparız inşAllah

• Sınıflandırması belli olduktan sonra tecil yaptıran arkadaşlar için bilgilendirici bir not düşeyim.Daha sonra tecili tekrar bozdurup askere gitmek istediğiniz de istediğiniz bir vakit şubeden sülüsünüzü alıp 2 gün içinde asker olmanız mümkün oluyormuş.Yani bir sonra ki celp dönemini beklemenize gerek yok.Mesela benim tecilim normalde 12 şubatta bitiyordu.Askerlik şubeye gidip şubatta asker olmak istediğimi söyledim.Çünkü mayıs celbine kalmak istemiyordum.Görevli memurda istersen veriyim sülüsünü 2 gün içinde teslim ol dedi.Ama kendimi hazır hissetmediğim için gitmedim.Büyük ihtimalle kasım celbinin 2. gurubuyla birlikte giderim bende yani 7-9 aralık gibi.

Acemilik:Mebs Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Ankara/Mamak
    Usta:55.mekanize piyade tugayı kırklareli
  • Arkadaşlar bende şubata askere gideceğim yedek subay adayıyım bende. Benim sorum şu sizlerin yorumunu merak ediyorum:Darbeydi falandı filandı derken son yaşanan bu olaylardan sonra TSK'nın personel ihtiyacını da göz önüne alırsak kontenjanlar artar mı sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0bain

Arkadaşlar bende şubata askere gideceğim yedek subay adayıyım bende. Benim sorum şu sizlerin yorumunu merak ediyorum:Darbeydi falandı filandı derken son yaşanan bu olaylardan sonra TSK'nın personel ihtiyacını da göz önüne alırsak kontenjanlar artar mı sizce ?

Artmaz kardeşim, çünkü haberlerde forumlarda da gördüğün gibi kalıcı askerler arar bulur yetiştirir yerleştirir. Yedek subay geçici ihtiyacını gidermek için alır. Sadece bilgi ve becerilerinden geçici olarak yararlanır. En büyük etken mezun olduğun bölümdür. Doktorsundur, öğretmensindir vs. olma ihtimalin yüksek.
  • beyler bu aralık 2. grup silüsleri ne zaman açıklanacak 25 kasım deniyordu 8 aralıkta teslim olacaktık e devlette öyle yazıyordu şimdi hiçbişey çıkmıyor

• Acemilik bugün bitti, evci iznine çıktım. Herkesin "rahat" dediği bir yerde(bursa/gemlik veteriner okulu) askerliğimi yapıyorum. Rahat mı değil mi siz karar verin;

05:30 - Kalkış saati. (haftasonu 6:30-07:00)
    06:00 - İçtima (soğukta mal gibi yarım saat beklemek)
    06:30 - kahvaltı (soğukta 20 dakika sıra beklemek)
    07:15 - İçtima
    07:30 - Mıntıka temizliği (İçmediğim sigara izmariti, çöp, yerine göre tuvalet temizliği, ot yolma vs.)
    08:15 - İçtima(mal gibi yarım saat soğukta bekle)
    09:00 - Rap rap yürüyüş provası. Aralıksız(!) ağır botlarla rap rap yürüyüş. Tören alanına mal gibi masa taşımak(araç varken biye taşıyoruz bilmiyorum), sandalye taşı, orayı temixle buranın otunu yol

12:00 - İçtima
    12:30 - Öğle yemeği(mal gibi sıra bekle yarım saat)
    13:15 - İçtima (Yemekten sonra dinlenme yok? bir sigara bir tuvalet molası ancak, koğuşlara girmek tüm gün yasak!)

14:00 Rap rap yürüyüş provası, öğle yemeği için alandan taşınan masalaro tekrar alana taşı(!) sandalyeleri de unutma(!)

17:00 - Şanslıysanız İçtima. akşam yemeği içtiması. Şanslı değilseniz yürüyüş 18:30'a kadar sürebilir.
    17:30 - Akşam yemeği

18:30 - Askercell olmasına rağmen telefonlar her gün sabah toplanıyor, telefonu geri alma sırası... (Yarım saat, her gün)

19:00 - Saçma sapan bir iş için İçtima. (Bazen saç traşı, bazen aşı, bazen bir duyuru, bazen de kavga edenlere ceza vermek için içtima. En y. kürek içtima da bu içtima.)

20:00 - şanslıysanız y. kürek iş biter ve artık dinlenebilirsiniz.

21:15 - İçtima(yat içtiması) (evet yine, evet her gün)

21:30 - Koğuş yat, 15 metrekare odada 12 kişi(6ranza) yatış. Birbirine pandik atan 25 yaşındaki adamlarla uğraş dur.

Şimdi böyle "askerliğe" ne denir? Bu mu oğlum rahat askerlik? Rahat olmayanı nasıl la bunun söyleyin de bilelim? Kime sorsak "ben çok rahattım", kime sorsak "ooo orası rahattır çok şanslısın..."

Hadi la ordan!

• RuiNatioN kullanıcısına yanıt
    Sizin orası hiç iyi değilmiş mebs ten çıktım bende bugün. kalkış yatış saatleri aynı sayılır ama kahvaltı ve yemek önceleri asla içtima yoktu önce kahvaltı yapılır sonra mıntıka sonra içtima. bundan dolayı kahvaltıyla mıntıkayı asıp 7.30 a kadar uyuyabiliyorduk.

Ayrıca telefon toplamak nedir yahu.. komutanların gözüne sokmadığın sürece sivil hat kullanmayanı dövüyorduk bizim teli isteyip durdukları için :)) akıllı telefon kullananlar bile vardı.

Birde Ankara ayazında illaki üşütüp hasta oluyo insan. yanında pide fırını olan revirden 2şer 2şer yatak istirahatı alıp hem rap rap dan kurtulup hem pide yiyip hem de istediğin gibi koğuşlarda takıl. Yemekte sıra beklemeden ilk giriş biletiyle İçtimalara inmemekte bonusu :)

Mebs hakikaten tatil köyüymüş :)

Ha hiç mi izmarite elim değmedi, çok topladık koca koca ormanlarda Derya gibi görünen kozalakları bile toplattılar hela temizliği elle yaprak toplama vs ama okadar da olacak askeriye burası deyip geçmek Anı yaşamak lazım.

Bölüklerde PlayStation ve bilardo olduğundan bahsetmişmiydim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.