Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal bi acemilik geçirmişsin. Rahat olmayanda yanaşık düzen (bolca yerlerde sürünürler) sağlam eğitim, spor yaparlar. O içtimalar, beklemeler askeri temel eğitimi sabır :) Acemilik güzeldir usta asker olunca genelde aranır. Tabi yere, görevine göre değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 26 Kasım 2016; 10:40:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Normal bi acemilik geçirmişsin. Rahat olmayanda yanaşık düzen (bolca yerlerde sürünürler) sağlam eğitim, spor yaparlar. O içtimalar, beklemeler askeri temel eğitimi sabır :) Acemilik güzeldir usta asker olunca genelde aranır. Tabi yere, görevine göre değişebilir.

Normal değil, o yanaşık düzenin, sürünmenin, çök kalkın haddi hesabı yok demeyi unutmuşum. Ve kantinde tv yok, gazete yok, radyo yok(telefonları ilk 15 gün vermediler, son hafta verdiler), bu askerlik normalse diyecek bir sey yok. Usta da böyle olursa yemin ederim çöküntüye girerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuiNatioN

Acemilik bugün bitti, evci iznine çıktım. Herkesin "rahat" dediği bir yerde(bursa/gemlik veteriner okulu) askerliğimi yapıyorum. Rahat mı değil mi siz karar verin;

05:30 - Kalkış saati. (haftasonu 6:30-07:00)
    06:00 - İçtima (soğukta mal gibi yarım saat beklemek)
    06:30 - kahvaltı (soğukta 20 dakika sıra beklemek)
    07:15 - İçtima
    07:30 - Mıntıka temizliği (İçmediğim sigara izmariti, çöp, yerine göre tuvalet temizliği, ot yolma vs.)
    08:15 - İçtima(mal gibi yarım saat soğukta bekle)
    09:00 - Rap rap yürüyüş provası. Aralıksız(!) ağır botlarla rap rap yürüyüş. Tören alanına mal gibi masa taşımak(araç varken biye taşıyoruz bilmiyorum), sandalye taşı, orayı temixle buranın otunu yol

12:00 - İçtima
    12:30 - Öğle yemeği(mal gibi sıra bekle yarım saat)
    13:15 - İçtima (Yemekten sonra dinlenme yok? bir sigara bir tuvalet molası ancak, koğuşlara girmek tüm gün yasak!)

14:00 Rap rap yürüyüş provası, öğle yemeği için alandan taşınan masalaro tekrar alana taşı(!) sandalyeleri de unutma(!)

17:00 - Şanslıysanız İçtima. akşam yemeği içtiması. Şanslı değilseniz yürüyüş 18:30'a kadar sürebilir.
    17:30 - Akşam yemeği

18:30 - Askercell olmasına rağmen telefonlar her gün sabah toplanıyor, telefonu geri alma sırası... (Yarım saat, her gün)

19:00 - Saçma sapan bir iş için İçtima. (Bazen saç traşı, bazen aşı, bazen bir duyuru, bazen de kavga edenlere ceza vermek için içtima. En y. kürek içtima da bu içtima.)

20:00 - şanslıysanız y. kürek iş biter ve artık dinlenebilirsiniz.

21:15 - İçtima(yat içtiması) (evet yine, evet her gün)

21:30 - Koğuş yat, 15 metrekare odada 12 kişi(6ranza) yatış. Birbirine pandik atan 25 yaşındaki adamlarla uğraş dur.

Şimdi böyle "askerliğe" ne denir? Bu mu oğlum rahat askerlik? Rahat olmayanı nasıl la bunun söyleyin de bilelim? Kime sorsak "ben çok rahattım", kime sorsak "ooo orası rahattır çok şanslısın..."

Hadi la ordan!

Şans işi hocam ben mamak mebs'te bitirdim acemiliği ziyaretçi parkında görev verdiler bol bol baklava pasta börek yedim. Tabi haftasonu full mesai çalışıyordum diğer devrelerim güneşte yayılan koyunlar gibi yayılıyorlardı. Ayazda kalıp hasta olduğum da oldu. ama zaman durmuyor geçiyor.

• Hayrabolu 95. Zirhli Tugay var mi? 361KD ben

• Kardeşim ben tekirdag merkez komutanligina gelcem usta birligim orasi. Ama bi adres bulamadim yardimci olur musun. Hayrabolu deyince yazayim dedim.

• Beyler ankara yenimahalleye teslim olanlar varmi ustalik icin kapidaki arama nasil ?

• Amasyaya gidecek acemilere Allah kolaylik versin. Kasim celbi 1.grup acemiligimi orda tamamladim. Cigerlerde iltihap siddetli öksürük ve atesle geri döndüm. Cavus egitim bölündeydim. Asiri bir don yapan ve ayaz olan bir memleket. Arkadaslar giderken kesinlikle iclik alin. Kisa dönemlere iclik vermiyorlar. Eldiven takmak yasak. Bere yasak. Boyunluk yasak. Sartlar gercekten cok zor. Revirde muayene olmak mucize ilac alabilmekse imkansiz. Kesinlikle pastil, oksuruk surubu, soguk alginligi ilaci, burun ve bogaz fisfisi aliniz. Giriste android telefon kesinlikle yasak acemiye. Istedigin ilaci sok problem yok. Sagsaglim gelin diye duacinizim. Bidaha kış vakti Amasyami?... Allah korusun yanindan gecmem. Ama askerlik ve arkadaslik sahane. Dayanisma sahane. Tüm kogus hastaydi kimlerde ilac varsa paylasmaktan cekinmedi hic. 365 kd 22.alay cavus egitim bölügü 2.takima selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: surveyordvn

Hayrabolu 95. Zirhli Tugay var mi? 361KD ben

361 KD fakat Ankara da yaptım memleket Hayrabolu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazarus

Beyler ankara yenimahalleye teslim olanlar varmi ustalik icin kapidaki arama nasil ?

Hangi birlik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhy06

Kardeşim ben tekirdag merkez komutanligina gelcem usta birligim orasi. Ama bi adres bulamadim yardimci olur musun. Hayrabolu deyince yazayim dedim.

Tugayı arıyorsan Tekirdağ/ Malkara yolu üzerinde Kumbağ / Altınova arabaları önünden geçer
  • 2. grupta gidecek arkadaşlar sülüs alabildiniz mi e-devlet üzerinden ben hala alamıyorum. Yarın şubeye gidecem olmazsa şurda kaç gün kaldı hala yok sistemde..
  • of5 O kullanıcısına yanıt
    Hayrabolu..Hayrabolu Ah o günler

• madeinturkey M kullanıcısına yanıt
    Ben varım kısa dönem acemi Kastamonu jandarma usta birlik van 9 aralıkta teslim olucam.

• Arkadaşlar benim ptt kart gelmedi adrese nerden alabilirim yani ne yapmam lazım .

• winsome09 W kullanıcısına yanıt
    Ptt'den kimlikle al.

• bitirdik la acemiliği. güzel geçti yattık hep kilo bile almışımdır.

uygun adımmm. yerinde sayyy. marşşş.

• Yalova il jandarmadan selamlar. 26 kısa dönem er bugün yemin ettik.
  • 7 nde Manisa - Alaşehir Ulaştırma teslim oluyorum bende.

Haydi hayırlısı.

• Bir sorum olucak beyler akıllı telefon götürsem acemi birliğine alırlarmı nasıl oluyor . Elkoysalar muhafazamı ediliyor ? Sonradan alabilirmiyim ?

• winsome09 W kullanıcısına yanıt
    Ptt kart sadece acemilik yol parası için lazım olacak. Onu çekince kartla işin kalmayacak atacaksın zaten. Yol parasını elden verdilerse ptt kartı almana gerek yok. Askere gidince orada ziraat kartı veriyorlar asker maaşları o karta yatıyor.

• 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.