Tam tersi, öğretmenlik kadar maaşı abartılan bir meslek yok. Özellikle bilgisi olmayıp da fesatça abartanlar çok nedense. Ek-dersle, haftasonu kursla alanlar vardır ama onlar adı üstünde ek-ders, mesai vs. Maaşdan saymak doğru değil. Bu hakkı olmayan binlerce öğretmen var. Son 5 senede eşimin aldığı ek ders ücreti 1000tl yi geçmemiştir. Maaşı da yanılmıyorsam 23bin tl. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 25 Temmuz 2023; 13:41:33 > |
37 TL oldu nerde yiğitler (2. sayfa)
-
-
Dediğim gibi işte. Kredi demek bir nevi yatırım demek. Siz yatırım yapabiliyorsunuz. 5bin kredi, 5bin yakıt, 5bin mutfak, 10bin kira, 5bin ihtiyaç, 3bin barınma, 2 bin kasko vs, 3bin gezme, 2 bin ıvır zıvır desek yine 40bin yapıyor. Size hala 10bin kalıyor. 2024'de bunu bile göremeyebilirsiniz.
Maliyet azaltıcı hamleler ya da doğru yatırımlar düşünebilirsiniz. Ben işe motorla geliyorum. 2.5 litre civarı yakıtı var. Havalar biraz soğursa bisikletle geleceğim. 8-10km mesafe.
-
Öğretmenler gayette iyi kazanıyor paraya para demiyorlar. Ek ders , özel kurslar , ücretli online eğitimler vs maaşları 50 bin TL yi geçiyor. Neredeyse her öğretmenin altında BMW , Audi var. Bence ya maaşları düşürülmeli yada çalışma saatleri arttırılmalı .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
50bin tl bile bu zamanda çok değil ama o kadar kazanan öğretmen sayısı çok çok azdır. O dediğin rakamları da ancak eylülden sonra okullar açılınca görürler.
Eşimin hiç ek dersi, özel kursu olmadı misal. Her branşta her okulda olmuyor. Haftasonunu bile dinlenmek yerine gidip ders anlatarak geçiren bir öğretmenin maaşını abartmak yerine bu durumdan utanmalısın bir vatandaş olarak. Kimse haftanın 7 günü çalışmak istemez.
-
50 bin TL üstü kazanıyorlar dedim . Kazansinlar kimsenin kazandığında malında gözün yok ama artık ağlamayı bıraksınlar. İki ogretmen çiftin maaşı 100 bini geziyor. Üst düzey yöneticiden daha fazla kazanıyorlar. Ögretmen arkadaşlarımın hepsi evini , arabasini , yazligini aldı . Şimdi yut disi seyehat planları yapıyorlar. Paraya para demiyorlar
Öğretmeneler iyi kazanıyor, bu bir gerçek. Nereden biliyorum? Babam öğretmen çünkü, daha yeni emeklilik dilekçesi verdi.
Aldıklarında gözümüz yok ama keşke devlete çalışan tek memurun kendileri olmadığını fark etseler.
Ayrıca, öğretmenliğin kolay bir meslek olmadığına katılıyorum. Daha önce farklı sebeplerle kurslarda hocalık yaptım, bu durumu bu yüzden iyi biliyorum. Evde 2-3 tane çocuğuna sahip çıkamayan anne-babalar, öğretmenlere/hocalara laf atma hakkına sahip değiller.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam iyi bir özel serviste orjinal parça ile çözülmesi mantıklı geliyor bana…Devirdaimdeki sorun nasıl belli oldu hocam su mu eksiltti ses mi başladı vs …Benim aracı sağa sola giderken annem kullanıyor,yolda kalsın istemiyorum o yüzden ikilemde kalıyorum hararet vs yapıttıysa yazık olur arabaya …
Ses başladı evet. Uzun yola da çıkma yolda bırakabilir dediler. Ondan sonra 2 3 kısa mesafe gittim işte geçen bakıma gittim hem de bunu gösterdim. Yetkili servis doğal olarak onu sökmüşkrn gergi makaraları, V kayışı vs değişmeli yazdı. Bizim tanıdık ustalar da onlara gerek yoktur ama bakarız gerek varsa işte fiyat bu yoksa sadece devirdaim değişiriz fiyat şuraya iner dedi.
Benim araçta triger zincirli ama devirdaim elektrikli olunca zaten o kafadan 5-5.5 bin.
Almıyorlar o kadar diyorum hala ısrar ediyorsun. Atayım eşimin bordrosunu. Bu ay mesela 19bin mi ne aldı. Seyyanenin yarısını vermişler. Ek dersi yok, kursu da yok. 23bin alacak önümüzdeki aylar. Ek dersle kursla 50bin almaları çok zor. Tabii 4 yarım gün okula gidip, 15-16 saat dersle 23bin alması şu ülkede fena değil. Ona bir şey diyemem.
-
Muson adamlık yapıp sözünün arkasında durup 50 binden eksik kalan öğretmen arkadaşların maaşını tamamlayacak mısın? Ek ders ivir zıvır dahil maaştan eksik kalan.
Anladım hocam baya pahalıymış…Siz bilirsiniz artık
sıkıntı yok. 2 aracım var, ikisi de benzinli. eğenomi çoğğ eyü!
-
o zaman sen de olaydın bir öğretmen muesoncuğum...keserdin paraları buralarda vır vır edeceğine...
-
Malum partili esnaflar kudurmuş yine devletin memuruna sözlü tacize başlamış. Çok hoşunuza gittiyse okusaydınız da öğretmen olsaydınız.
-
Tamam kardeş, bütün memleket olarak komple öğretmen olalım öbür meslekleri kim yapacak peki. Öğretmen olmanın çok zor olduğunu zannediyorsun galiba, aç bir eğitim fakültesi puanlarına bak bakalım. Aynı şekilde çoğu öğretmenliğin kpss atamasıda epey rahat. Bu nasıl bir düzendir ki milyonluk hakedişlere imza atan devletin mühendisi ali ata bak diyen öğretmenden az maaş alıyor?(öğretmenin haftalık çalışma saati 15 ders*40dk=10 saat iken mühendisinki 40 saattir, 4 kat az çalışıp daha fazla maaş alıyor )
-
Okusaydın sende öğretmen olsaydın yiyenim
Bizim şu an 23.5 şu memnunuz kim ağlıyormuş? 35’i nerenden uydurdun?
foruma bak... konu benzin zammı, biz burada öğretmenin aldığını tartışıyoruz...az bile, ver mehteri ordan!
-
Maasimiz 13 tü yuzde 17 zamla 16 oldu 8 bin tl seyyanen zam ile 24 oldu. Maasimiz neden bu kadar konusuluyor ? Eniştem univde güvenlik görevlisi işe 3 gunde bir gidip 24 saat kaliyor yillik kazanci benden daha fazla. Sizin maaslardan haberiniz yok kamuda sadece memur degil mavi yakali isci veya baska bircok statude calisan bircok kisinin yillik kazanci öğretmenlerden hep yuksektir hep de yuksek kalacaktır. Kanıtı da şudur en düşük memur maasi 22 diye aciklanip belirlendi ve öğretmenlerin maası 23 bin civarlarinda oldu en dusuge en yakin maastir anlayacagin. Ben kendi adıma yeterli görüyorum şu an tabiki enflasyon durdurulabilirse ama toplumda senin gibi birçok kisinin hiçbir şeyden haberi olmadan atıp tutması ve ezbere konuşmasınin altında başka sebepler oldugunu dusunuyorum. Audi Bmw sahibi gördüğün kisiler ya 3-5 sene once almistir ya da aileden babadan miras usulu herhangi bir sey bularak almistir. Sen bmw sahibi olan öğretmenleri goruyorsun ben kirada oturan ve işe yuruyerek ya da otobusle gelip giden üniversitedeki çocugunu zar zor okutan ogretmenleri görüyorum. Sendeki mantık Avm’leri dolu görüp ekonominin iyi oldugunu savunmakla aynı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yollar halen dolu eksilme yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X