iPhone'dan Samsung'a Geçiş Tecrübelerim
Sizlerle tecrubelerimi paylaşmak istedim aklıma gelen olursa güncelleme yazarım.
Uzun zamandır iPhone kullanıcısıyım. Zamanında Samsung'a birkaç defa geçip birer yıl kadar kullanıp iphone'a geri dönmüştüm (s3 s8 note 5 gibi cihazlardı). Şimdi 14 Pro Max'tan 16 Pro Max'a ardından S25 Ultra'ya geçtim.
iPhone'un üstün olduğu yanler
Uygulamalar iPhone'da daha sezgisel, sizinle daha uyumlu çalışıyor.
iPhone'un iç donanımı daha üstün; mesela LiDAR tarayıcıyla yüz tanıma, size cihazın kilitli olduğunu unutturuyor.
Kamera ile uzunluk ölçme çok iyi çalışıyor.
Arkasındaki mıknatıslar aksesuar için çok kullanışlı.
iPhone'da daha seri işlem yapıyorsunuz, kamerayı, el fenerini daha hızlı açabiliyorsunuz; tek el kullanımına daha uygun.
Özellikle ürün fotoğrafı çekme konusunda kamera bir tık daha iyi.
Birini Siri'ye aratırken Siri daha stabil çalışıyor.
Açık havada iPhone daha iyi geldi bana.
Samsung'un üstün olduğu yanlar
Samsung'un tasarımı daha güzel, takım elbise giymiş yakışıklı bir beyefendi gibi duruyor.
Kesinlikle daha az ısınıyor (içinde buhar odası var) ama ısınmıyor da diyemem.
Üstün olduğu kısımlardan biri kesinlikle yapay zeka; ekran görüntüsü almadan sayfada çeviri yapma, özetleme metnin imla gramerini değiştirme gibi konularda harika. Yapay zeka özellikleri güzel ama ben yine de ChatGPT'de kullanıyorum. YouTube videosunun bile özetini sorabiliyorsunuz.
Pil konusunda daha iyi.
Kameradan zoom yapsanız bile görüntü bozulmadan kalıyor.
Malzeme ve yapı kalitesi daha iyi.
Özel tecrübeler
14 pro max kesinlikle her açıdan daha kaliteliydi 16 pro maxa geçince kutuyu ilk açıtığımda ekranın alt kısmının bariz şekilde sarımtırak olduğunu gördüm. Ve dokunmatik hassasiyeti berbattı. iphone 5 çeşit kalitede ekran kullanıyormuş bana 5. kalite denk geldi. Ayrıca eskiden beri iphonelar kutudan nedense bazı kozmetik kusurlarla çıkabiliyor birkaç kez denk gelmiştim. Samsungda bu hiç olmadı. S25'in kutusunu açarken çok daha iyi hissettim. imkanım olursa s25 yanına 17 pro max çıktığında almayı düşünebilirim. Eskiden samsung'a geçince çağ atlamış gibi hissediyordum. Artık iphone'da bjrçok özelleştirme ve çeşitlilik sunduğu için bunu hissedemedim. iphone'un sessize alma tuşunu da arıyorum. Ama bu alışkanlıklarla ilgili. Konuya ilerde muhtemelen eklemeler yaparım
Ucuz bir lcd ve Projeksiyonla Oled Kalitesinde Görüntü

Uzun zaman önce cesitli projelerle ilgimi çeken yaklaşık 5 milyon takipçili @DIYperks youtube kanalında projeksiyonun isigini lcd tvlerdeki arka ışık yerine kullanarak oled kalitesinde goruntu kalitesi sunan bir proje paylaşılmış çok ilgimi çekti. Sizinle paylasmak istedim.

DH'ye üye olduğumdan beri 17 yıl geçmiş
10 bin tl butce ile temiz sorunsuz yedek bataryali dji marka drone tavsiyesi verebilecek olan var mi? Şimdiden tesekkürler.
Merhaba arkadaşlar superb 2017 dizel otomatik aracim 105 bin kmde direksiyonu sola ani kirmalarda ve kavşaklari sert donuslerde motor sag şaseye carpiyor. Gaza basarken yaparsam surtme gaza basmadan yaparsam Tak diye ses geliyor. Motor takozu gitmis dediler garanti olsun diye hem sag hem solu degistirelim diyor usta. 100 binde motor takozu gider mi ? Lemforder ve meyle marka onerdiler lemforder bulunabiliyor. Orijinalleri cikartip bunlari takayim mi?
edit: arkadaşlar daha önce eski ocitavia aracıma ucuz bir yan sanayi sanzman kulagi takmış ve aracı torosa cevirmesinden sonra korkuyla koşup servisten orijinalini 5 katı fiyatina alıp takmıştım. Bu sefer sanayi ustaları, forumlardaki kullanıcılar dahil birçok usta ve kullanıcıya danışarak genel kabul görmüş olan lemförder markasını takacağım ilerleyen süreçte konuyla ilgili bilgi verir memnun muyum degil miyim kullandikca belirtirim.
Ayrıca birçok servisle yaptığım görüşmede ellerinde sadece sağ motor takozu oldugunu sol motor takozunun yurtdisindan siparisle gelmesi gerektigi soyleyince bir de bu sekilde deneyeyim dedim. Ustam daha once de aracima orijinal takoz takan usta işinden gayet memnun kalmistim serviste uzun sure calismis bir usta.
Edit 2:
Tahmin ettigim gibi trigger setini degistirirken usta motoru fazla kaldirdigi icin şöför tarafindaki şanzman kulağı kirilmiş maalesef… motor takozu saglamdi ama biraz gevsemisti, degistirmisken iki tarafi da degistirdik. Lemförder kullandık. İlk izlenimlerime gore lemförderin hissinin orijinallere gore hicbir farkı yok motor gayet yumuşak ve sarsintisiz calisiyor. Bakalim kac bin km gidecek bekleyip goreceğiz.

Sıcakta yol tutuşu zayıf olur diye yazlık michelin primacy 4+ 94W aldım
22500 3 taksit 1350 tl de opet yakti verdiler.
Arkadaslar daha once michelin crossclimate 2 kullandim memnundum fakat biraz yol sesi yapiyordu. Bir de yazin antalyaya giderken 35-40 derece sicaklikta virajda sollama esnasinda cok hafif bir kayma oldu ve acikcasi korktum. Zaten crossclate 2 sanirim 30 derecenin ustunde ozelligini yitiriyormus cunku fren mesafem de artmisti yazin. Batmanda yasiyorum hava genelde kurak kislari ara ara yagmurlu. Kisin bir en fazla iki kez hava karlı degilse ya da yollar hafifce karliysa van’a gidip geliyorum. İhtiyacim dort mevsim lastik ancak sanirim yazlik yonu daha agir basan bir dort mevsim tercih etmem gerekiyor. Yol sesi yapmayan 4 mevsim ihtiyacimi gorecek ancak yazlik yonu daha agir basan bir lastik tavsiyesi istiyorum siz degerli forumdaslarimdan.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Yazlık lastik almaya karar verdim.
Sil
sil
Arkadaslar uzun zamandir mac os tecrube edip kullanmak istiyorum. Macbook gercekten cok kaliteli duruyor. Evde acer aspire 5 var onu satip 2. Elini almayi dusunuyorum. Yanina windows da kuracagim. bilgisayardan oyun oynamiyorum. 15.000 macbook pro 2018’e verilir mi? Ofis programlari indirme programlar gibi basit seyler kullaniyorum belki arada bir arcade oyun da yuklerim .
Sesin geldigi video. 3. 13. 18. Ve 30. Saniyelerde daha net duyuluyor.
https://www.youtube.com/shorts/LdtxCks1sxk?si=fMgUlccU1lzh_IPP
137 binde Octavia 2012 model aracim var.
Aracta tık ses yok ancak sabahlari hava tam isinmadan soguk ya da serin havada dusuk devirde ve dusuk viteste, vitese takip gaza basinca tak tak tuk—— tak tak tuk gibi bir sallanma sesi geliyor. Evin kapisini yavasca biri tiklatir ya ses ona da benziyor.
Hafiften vites kolunda da titresimi hissediyorum ama o normal olabilir.
Sanki şanzmani tutan ogelerde bosluk varmis gibi oluyor.
Videoyu ustaya gosterdim kanala cektik, elfrenini cektikten sonra birinci viteste gaza basip biraktim bakti ama hava sicak oldugundan bir turlu sesi getirtemedim arac ustanin yaninda duzeldi ama hava isindigi icin olduguna eminim.
Sol sanzman kulagi ve sanzman takozu degisti ama ses gitmedi.
Sebep ne olabilir?
degisen parcalar:

TÜRKNET 10 AY PEŞİN ÖDEME SONRASI ŞOK
10 ay önce aylık 140 tlden peşin ödeme yapmıştım. Süre bitti gelen mesajda aylık 250 tl’den kullanacagım yazıyor şaka gibi. 50 megabit icin geçiş tavsiyesi olan var mı?
24 ay sözleşmeli şekilde ttnet’e geçtim. İlk 6 ay 130 sonraki 18 ay 250₺
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.941
İkinci El Bölümü Mesajları: 210
Konularının görüntülenme sayısı: 134.329 (Bu ay: 2.144)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.047 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun