Sizlerle tecrubelerimi paylaşmak istedim aklıma gelen olursa güncelleme yazarım. Uzun zamandır iPhone kullanıcısıyım. Zamanında Samsung'a birkaç defa geçip birer yıl kadar kullanıp iphone'a geri dönmüştüm (s3 s8 note 5 gibi cihazlardı). Şimdi 14 Pro Max'tan 16 Pro Max'a ardından S25 Ultra'ya geçtim. iPhone'un üstün olduğu yanler Uygulamalar iPhone'da daha sezgisel, sizinle daha uyumlu çalışıyor. iPhone'un iç donanımı daha üstün; mesela LiDAR tarayıcıyla yüz tanıma, size cihazın kilitli olduğunu unutturuyor. Kamera ile uzunluk ölçme çok iyi çalışıyor. Arkasındaki mıknatıslar aksesuar için çok kullanışlı. iPhone'da daha seri işlem yapıyorsunuz, kamerayı, el fenerini daha hızlı açabiliyorsunuz; tek el kullanımına daha uygun. Özellikle ürün fotoğrafı çekme konusunda kamera bir tık daha iyi. Birini Siri'ye aratırken Siri daha stabil çalışıyor. Açık havada iPhone daha iyi geldi bana. Samsung'un üstün olduğu yanlar Samsung'un tasarımı daha güzel, takım elbise giymiş yakışıklı bir beyefendi gibi duruyor. Kesinlikle daha az ısınıyor (içinde buhar odası var) ama ısınmıyor da diyemem. Üstün olduğu kısımlardan biri kesinlikle yapay zeka; ekran görüntüsü almadan sayfada çeviri yapma, özetleme metnin imla gramerini değiştirme gibi konularda harika. Yapay zeka özellikleri güzel ama ben yine de ChatGPT'de kullanıyorum. YouTube videosunun bile özetini sorabiliyorsunuz. Pil konusunda daha iyi.
Kameradan zoom yapsanız bile görüntü bozulmadan kalıyor. Malzeme ve yapı kalitesi daha iyi. Özel tecrübeler 14 pro max kesinlikle her açıdan daha kaliteliydi 16 pro maxa geçince kutuyu ilk açıtığımda ekranın alt kısmının bariz şekilde sarımtırak olduğunu gördüm. Ve dokunmatik hassasiyeti berbattı. iphone 5 çeşit kalitede ekran kullanıyormuş bana 5. kalite denk geldi. Ayrıca eskiden beri iphonelar kutudan nedense bazı kozmetik kusurlarla çıkabiliyor birkaç kez denk gelmiştim. Samsungda bu hiç olmadı. S25'in kutusunu açarken çok daha iyi hissettim. imkanım olursa s25 yanına 17 pro max çıktığında almayı düşünebilirim. Eskiden samsung'a geçince çağ atlamış gibi hissediyordum. Artık iphone'da bjrçok özelleştirme ve çeşitlilik sunduğu için bunu hissedemedim. iphone'un sessize alma tuşunu da arıyorum. Ama bu alışkanlıklarla ilgili. Konuya ilerde muhtemelen eklemeler yaparım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 9 Mart 2025; 19:4:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim