Şimdi Ara

Ucuz bir lcd ve Projeksiyonla Oled Kalitesinde Görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ucuz bir lcd ve Projeksiyonla Oled Kalitesinde Görüntü

Uzun zaman önce cesitli projelerle ilgimi çeken yaklaşık 5 milyon takipçili @DIYperks youtube kanalında projeksiyonun isigini lcd tvlerdeki arka ışık yerine kullanarak oled kalitesinde goruntu kalitesi sunan bir proje paylaşılmış çok ilgimi çekti. Sizinle paylasmak istedim.

Ucuz bir lcd ve Projeksiyonla Oled Kalitesinde GörüntüDIY Perksyoutube
    Merging an old TV with an old projector creates magical results! Also, start using Odoo today! https://www.odoo.com/r/y7C Discuss on the DIY Perks Discord server: https://discord.com/invite/XuTCwVwwnC Forum thread for further development: https://forum.diyperks.com/displays-and-monitors-tvs/diy-infinity-contrast-display-projector-lcd-backlight-mod-development-thread/ OBS Glow Filter: https://obsproject.com/forum/resources/stroke-glow-shadow.1800/
    https://www.youtube.com/watch?si=t2oIt6shVscB7mHh&v=qXrn4MqY1Wo&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 2 Mart 2025; 10:14:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim de severek takip ettiğim bir kanal bu videosu gözümden kaçmış teşekkürler.

Yaptığı proje teoride çok mantıklı gözüküyor kendisi pratikte de uygulamış göstermiş ama bir kaç sorun var.

evet led tvler arka panelleri aydınlatarak görüntüyü veriyor led projektörü çok güçlü bir ışık kaynağı olarak kullanıp bu arka ışık olarak kullanmasında sorun yok ne sorun olabilir.

1 Led projektör bu şekilde çalışarak ampül ömrünü hızla bitirebilir ve ısınabilir.

2 ama en çok kafama takılan olay bu obs ile görüntüleri önden işleyip aydınlatılacak alanları seçiyor ve projektör sadece aydınlatılacak alanlara ışık gönderirken diğer alanlara ışık göndermiyor çok mantıklı bir yol ama obs ile görüntü işleme sırasında gecikme vs olursa ne olacak.

kesinlikle denenebilir bir proje ama uygulanabilirliği nasıl olur ne kadar kullanışlı ne kadar uzun ömürlü olur bilemedim.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Evet ustad benim de aklıma tam olarak aynı sorunlar geldi. Kesinlikle gecikme olabilir hz degeri de dusuk olabilir. ikinci el lamba ömrü yerinde bi projeksiyon ve ikinci el bi tv ile evde imkani olanlar deneyip değerlendirebilir. Fabrikasyon uretimi muhtemelen yapilmaz ureticiler bunun yerine direkt oled tercih eder. Oyun için pek tercih edilmese de film izlemek için tercih edilebilir. Bence 5 bin tl gibi bir maaliyetle ikinci el cihazlar kullanılarak evde denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 2 Mart 2025; 11:21:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ANIL007 kullanıcısına yanıt

Hocam zaten videoda oled test videosu tarzı videolar kullanıyor bence obsden anlık olarak görüntüyü işlemiyor bile projeksiyona işlediği görüntüyü attı ve üst üste bindirdi anlık olarak işlemek için 5kdan çok daha masraflı olur.

ikinci el kaliteli arka paneli bozuk bir led tv bulmak lazım.Arkapanel arızaları ucuza çözüldüğü için çoğu zaman tamir yoluna gidiyorlar hadi bulduk ve bizim dediğimiz gibi orta üst kalite bir model minimum 3k derim projeksiyon ise yüksek lümenli olmalı çünkü sonuçta panelin arkasından geçip gelecek karanlıkta kullanılsa bile arkadan yansıyan ışıklara odaklanmamak için yüksek lümenli olmalı ki panelden geçtikten sonra bile parlaklık arkadaki odaya yansımaları geçmeli yüksek lümen bir projeksiyona minimum yine 3k yazarım şimdi geldik gizli masraflara bu obs ile anlık görüntü işleme için sağlam bir pc ve iyi bir capture kart lazım bu aradam amaç film izlemek yani hedef 60hz 60hz obsden işleyecek bir pc ve captre karta ben minimum 8k yazarım.Yani total maliyet ikinci el toplasak bile bence 12 14k civarı diyebilirim ha elinde bolca hurda bulunan biri bu işlerle uğraşan birinin iyi kötü bir pc ye sahip olduğunu projeksiyona ve tvye sahip olduğunu varsayıyorum hadi birde capture kart alır deneyebilir.Ben şahsen denemezdim ama kurulu bir sistem görsem kesinlikle izlemek test etmek isterim yani eğer olurda böyle bir sistem kuracak olan varsa kurduktan sonra benide çağırsın bir bakayım merak ettim Ucuz bir lcd ve Projeksiyonla Oled Kalitesinde Görüntü 

• oled görütüsü istiyorsanız gidin bir oled tv alın

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Hocam biz bilim teknoloji mühendislikten konuşuyoruz oled isteyen alabilir.

Bu youtube kanalı zaten sevdiğim bir kanal bazı saçma videolarıda var işte ne bileyim en büyük telefon gibi vs ama uygulanabilirlik proje yürütmesi konusunda bazen bana katkısı oluyor bu videoda kafamda bir ampul yaktı.Arka aydınlatmayı obs ile anlık işleme fikri aklıma gelmezdi phlips hue ile arka plan duvara görüntü yansıtacak programlar hıza yetişiyorsa belki de bu obje izleme aydınlatma kontrolü hakkında kafamda bir şeyler oluştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.