Bildirim
LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
JACK & JONES JORLINEN BLEND KNIT SS POLO SN Triko Erkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CBXX951L
16 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Üçünün de birbirine yakın kullanım ömrü var fakat, cihazlarda ki lamba teknolojisi farklı olduğundan küçük farklar bulunur .Plazmalarda kullanılan ışık teknolojisi rgb plazma gazı ile çalışan bir sistemdir, her piksel içinde red green blue [ rgb ] plazma gazı bulunur plazma tv lerde belli bir müddetten kullanımdan sonra görüntüde solma parlaklık düşmesi gibi sorunlar ortaya çıkarır ,ve tüplü yani katot ışınlı tüp [ crt ] tv lere yakın bir enerji kullanımı vardır ve buda elektrik sarfiyatı fazla olması anlamına geliyor , Lcd tv lerde ise florasan tip lambalar kullanılır fazla ısınma yapar bu tip tv ler belli bir yıl geçtikten sonra bu lambalarda arıza meydana gelebiliyor ve değişim gerektiriyor , avantajı ise plazma tv lere göre enerji tasarrufu çok daha fazladır ve ağırlığı daha azdır , çözünürlük plazmaya nazaran daha yüksektir , Led tv ler ise günümüzün teknolojisi cihazlardır şuanda en çok rağbet gören tv türüdür Led tv lerde kullanılan lamba türü adını da aldığı gibi led aydınlatmadır led tv lerde kullanılan ledin kullanım ömrü diğer lcd ve plazmaya göre çok uzun ömürlüdür ağırlık ve incelik açısından en zarif tv lerdir ve en önemlisi enerji tüketimi açısından da diğer türlere göre en az enerji tüketimine sahiptir . Yani burada uzun ömürlülükteki etmenin % 65 - 70 ini lamba sistemi oluşturuyor . Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim :) .
-
quote:
Orijinalden alıntı: sa ve as
Üçünün de birbirine yakın kullanım ömrü var fakat, cihazlarda ki lamba teknolojisi farklı olduğundan küçük farklar bulunur .Plazmalarda kullanılan ışık teknolojisi rgb plazma gazı ile çalışan bir sistemdir, her piksel içinde red green blue [ rgb ] plazma gazı bulunur plazma tv lerde belli bir müddetten kullanımdan sonra görüntüde solma parlaklık düşmesi gibi sorunlar ortaya çıkarır ,ve tüplü yani katot ışınlı tüp [ crt ] tv lere yakın bir enerji kullanımı vardır ve buda elektrik sarfiyatı fazla olması anlamına geliyor , Lcd tv lerde ise florasan tip lambalar kullanılır fazla ısınma yapar bu tip tv ler belli bir yıl geçtikten sonra bu lambalarda arıza meydana gelebiliyor ve değişim gerektiriyor , avantajı ise plazma tv lere göre enerji tasarrufu çok daha fazladır ve ağırlığı daha azdır , çözünürlük plazmaya nazaran daha yüksektir , Led tv ler ise günümüzün teknolojisi cihazlardır şuanda en çok rağbet gören tv türüdür Led tv lerde kullanılan lamba türü adını da aldığı gibi led aydınlatmadır led tv lerde kullanılan ledin kullanım ömrü diğer lcd ve plazmaya göre çok uzun ömürlüdür ağırlık ve incelik açısından en zarif tv lerdir ve en önemlisi enerji tüketimi açısından da diğer türlere göre en az enerji tüketimine sahiptir . Yani burada uzun ömürlülükteki etmenin % 65 - 70 ini lamba sistemi oluşturuyor . Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim :) .
hocam öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim hepsini okudumYazınızın başında üçününde birbirine yakın kullanım ömrü var demişssiniz yazının sonunda ise LED ledin ömrü plazma ve lcd ye göre çok uzun ömürlüdür demişsiniz.Size şöyle sorayım crt tüplü tvler benim fikrimce çok dayanıklı uzun ömürlüler kendi evimizde kullandığımız philips tüplü televizyonu anneanneme verdik o bile kullanıyor renk solması vs. hiçbir sorunu yok renk solması ses bozulması vs. dediğim gibi hiçbir sıkıntı yok.Nemli bir evimizde yok kısacası elektronik aletler için kötü bir ortam yok.Şimdi alınan bir led tv 10 sene sonra crt gibi aynen çalışmaya devam eder mi onu da eskidiğinde düzgün çalışır halde anneanneme verebilirmiyiz?
-
Televizyonun çeşitlerinin ömrü bir birine yakın dedim LCD,PLAZMA,LED vs vs . :) lamaların değil ve dediğim gibi ömürün % 50 - 60 ını lamba ömrü oluşturur :) yoksa elektronik aksam olarak ömrü aynı ama lamba teknolojileri farklı olduğundan birbirinden üstün yönleri var buda kullanım ömrünün önemli bir kısmını oluşturmakta .
Edit : Ben tüplü televizyona ömrü az demedim plazma tv lerde görüntüde solma ve parlaklık düşmesi oluyor :) crt yi sadece enerji tüketimi olarak örnek verdim . Yani ben 3 tv den bahsettim Plazma , Lcd ,Led :) ayrıca elektronik şans işidir siz bir ürün alırsınız 2 sene kullanamadan bozulur başka birisi aynı ürünü alır senelerce kullanır, yani elektronikte bir ömür biçilemiyor , ürünün ömrü dış etmenlere bağlıdır nerede ve nasıl kullanıldığı gibi . :)
Yani sonuç olarak 3 cihazı ele alırsak ömür olarak birbirine yakın LCD , LED , PLAZMA , Ama lamba ömürlerini ele alırsak büyükten küçüğe sıralama şu şekilde ; Led , Lcd , Plazma . Zaten artık Plazma kullanan kalmadı ve satılmıyor da lcd bile artık rağbet görmüyor şuan en çok satılan cihaz LED tv lerdir , ergonomik yapıda ve uzun ömürlüdür tabi burda marka etkenide var :) bir sunny ile sony bir olmaz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 28 Ekim 2016; 19:14:30 >
-
Size son bir sorum var o zamanDuzgun kosullarda duzgun kullanimla kullanilan iki tv dusunun bunlarin birisi led tv digeri crt tuplu tv.Bu durumda ledin ömrü crt tupluden epey fazladir diyebilirmiyiz.Hocam diger elektrik aksanlardan bahsetmeye gerek vardir eminim tuplu tvlerin genelde tupu biterek omurleri doluyor ama yillardir kullanilan tuplu tvler hala calismaya devam ediyor.Led tvlerde crtler kadar saglam hatta onlardan daha saglamlar diyebilirmiyiz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi dediğim gibi elektronik'de bu bundan uzun ömürlüdür demek biraz zor Ama Led tv ler de en az crt ler kadar uzun ömürlü olacaktır . uygun kullanım koşullarında, tabi bazı tüplü tv ler 10 15 sen çalışabiliyor oda ayrı mevzu . :)) Ayrıca led tv uzun vadede enerji tasarrufundan dolayı kendi parasını amorti edecektir Crt ile enerji konusunda karşılaştırırsak :) -
Hocam zaten led en az crt kadar uzun omurludur diyebilmemiz icin o led tv nin en az 10 sene calismasi lazim.Cunku ben kolay kolay 10 senede bozulan crt gormedim hepsi taş gibi calisiyor hala.10 senelik samsung monitorum crt tuplu 2 sene once masada fazla yer kapliyor diye led monitorle degistirdim.Monitorde hiçbir sorun yoktu ama dedigim gibi crt tuplu dedigimiz teknoloji eski evet fakat
oldukca dayanikli oluyor o tarz tvler.Led tv nin omru 6 7 senede dolacaksa ornegin o zaman uzun ömürlü sayilmaz 20 sene omceki teknolojiden bir zahmet uzun omurlu olmasi gerekir degil mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni sistemin eskiye göre daha uzun ömürlü olması gibi bir kural yok eski tüplü tv lerde pek özellik bulunmuyor yani fonksiyon az bu yüzden içindeki arıza yapacak eleman sayısıda doğal olarak az oluyor led tv çok fonksiyonlu ve bu fonksiyon fazlalığından dolayı içinde çok fazla eleman barındırıyor buda doğal olarak arıza yapma oranını artırıyor bunu şu şekilde örnekleyelim içinde 100 bozulacak parça barındıran ürün mü çabuk bozulur 10 bozulacak ürün mü çabuk bozulur :) 10 ürün 100 ürün barındırana göre % 90 bozulma ihtimali oluşturur -
quote:
Orijinalden alıntı: sa ve as
Yeni sistemin eskiye göre daha uzun ömürlü olması gibi bir kural yok eski tüplü tv lerde pek özellik bulunmuyor yani fonksiyon az bu yüzden içindeki arıza yapacak eleman sayısıda doğal olarak az oluyor led tv çok fonksiyonlu ve bu fonksiyon fazlalığından dolayı içinde çok fazla eleman barındırıyor buda doğal olarak arıza yapma oranını artırıyor bunu şu şekilde örnekleyelim içinde 100 bozulacak parça barındıran ürün mü çabuk bozulur 10 bozulacak ürün mü çabuk bozulur :) 10 ürün 100 ürün barındırana göre % 90 bozulma ihtimali oluşturur
Fonksiyon derken evimde 3 senelik bir samsung led tv var şimdi bu tv nin 3 fonksiyonu var bana göre internete girmek,usbden film,normal televizyon kanallarını seyrettirmek.İnternete pek girmiyorum tvden çünkü ağır kalıyor işlemcisi felan ilk nesil led tvlerden olduğu için diğer görevlerini gayet iyi yerine getiriyor.Kısacası tüplü tvden 1 2 fonksiyon üstünlüğü var sadece.Hocam sizin mantığınızla led ampullerin kor ampullerden daha çabuk bozulması gerekir daha fazla parça içerdiği için ama işin aslı öyle değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob Seger -- 28 Ekim 2016; 20:38:44 >
-
Ya lambalar konusunda bu geçerli değil çünkü lambalar 1-2 elementten oluşur :) Akkor flamanlı lambalar Nötr faz çubuğu ve bir adet tungsten speral tel Led lamba ise P-N yarı iletken madde ve anot katot uçlar ikiside 3 elemanmış gördünüz mü fakat tv ler öyle değil :) Bir tüplü tv yi açın devre kartına bakın birde led tv yi açın bakın :) tüplü 1 iki kondansatör direnç benzeri elemanlar led tv ise yüzlerce küçüklü büyüklü entegreler ve farklı tipte elemanlar içermekte ve bunların birinin bozulması devreyi etkileyip cihazın çalışmasını engeller :) -
o zaman kullanmadan 10 sene geçmeden hangisi daha dayanıklı bilemeyeceğiz :) -
Aynen öyle :) 3. kez diyorum elektronik hiç bir elemanın belli bir çalışma ömrü vardır denilemez o denilenler genelde tahmini veriler . -
eski tv lerin uzun ömürlü olması içinde entegre kullanılmaması diye düşünüyorum.
yüksek voltaj veya frekans olan yerde entegreler uzun vadede daha çabuk bozuluyor.
aynı şekilde led monitor için sorun değil ama led tv nin arka aydınlatmasında ledleri yakabilmek için 100v civarı voltaj dönüyor.
o 100v da 10cm2 devre ve bir tek entegrenin kontrolune bırakılmış.
elimdeki 102 televizyonun aydınlatma ledi bozuldu içinden patlak ledi bulup değiştirdim.
3 ay geçti yine bozuldu baktım bu sefer başka led patlamış.
lafın kısası bu zamanda teknolojiye fazla para verilmez.
gidin 4-5 sene aldığınız telefona ilk stok romunu yükleyin bakalım aldığınız gibi çalışacakmı demek istediğimi anlarsınız. -
led tv
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X