Şimdi Ara

Superb 100 binde motor takozları gider mi? (Gitmemiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar superb 2017 dizel otomatik aracim 105 bin kmde direksiyonu sola ani kirmalarda ve kavşaklari sert donuslerde motor sag şaseye carpiyor. Gaza basarken yaparsam surtme gaza basmadan yaparsam Tak diye ses geliyor. Motor takozu gitmis dediler garanti olsun diye hem sag hem solu degistirelim diyor usta. 100 binde motor takozu gider mi ? Lemforder ve meyle marka onerdiler lemforder bulunabiliyor. Orijinalleri cikartip bunlari takayim mi?

edit: arkadaşlar daha önce eski ocitavia aracıma ucuz bir yan sanayi sanzman kulagi takmış ve aracı torosa cevirmesinden sonra korkuyla koşup servisten orijinalini 5 katı fiyatina alıp takmıştım. Bu sefer sanayi ustaları, forumlardaki kullanıcılar dahil birçok usta ve kullanıcıya danışarak genel kabul görmüş olan lemförder markasını takacağım ilerleyen süreçte konuyla ilgili bilgi verir memnun muyum degil miyim kullandikca belirtirim.

Ayrıca birçok servisle yaptığım görüşmede ellerinde sadece sağ motor takozu oldugunu sol motor takozunun yurtdisindan siparisle gelmesi gerektigi soyleyince bir de bu sekilde deneyeyim dedim. Ustam daha once de aracima orijinal takoz takan usta işinden gayet memnun kalmistim serviste uzun sure calismis bir usta.

Edit 2:

Tahmin ettigim gibi trigger setini degistirirken usta motoru fazla kaldirdigi icin şöför tarafindaki şanzman kulağı kirilmiş maalesef… motor takozu saglamdi ama biraz gevsemisti, degistirmisken iki tarafi da degistirdik. Lemförder kullandık. İlk izlenimlerime gore lemförderin hissinin orijinallere gore hicbir farkı yok motor gayet yumuşak ve sarsintisiz calisiyor. Bakalim kac bin km gidecek bekleyip goreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 3 Temmuz 2024; 16:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• takozları biraz pahalı olsada orijinalini bulup takın. takozlarda yan sanayi sıkıntı çıkarıyor kısa zaman içinde.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

eski aracima cok ucuz bi yan sanayi taktirdiktan sonra hemen gidip orijinalini almistim lemforderin orijinal kadar kaliteli oldugunu soyledi birkac usta internetten de bulabildigim kadariyla hep tavsiye edilmiş. Bu sefer bi denesem mi diyorum aslinda ama icten ice eskiyi arar miyim diye de korkuyorum.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Lemförder ve Meyle yan sanayi değildir. OEM üretici firmadır. Yan sanayi ile OE/OEM karıştırmayalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANIL007 kullanıcısına yanıt
    Motor takozu şu kadar km dayanır demek yanlış olur. Şehir içi trafik, start stop sisteminin sürekli aktif çalışması, yokuş yukarı kalkış yapmalar vs bunlar hep yıpratır. 100 binde gitmesi normal diyebiliriz 120.000 de zaten ağır bakım geliyor. Ek olarak Mercedesin bile hangi C kasasıydı unuttum 100 binden önce bitiyodu kulakları, kronik sorunluydu.

Lemförder parça kullanan birisi olarak yazıyorum eğer alacağınız Meyle orjinal ise (bunu teyit ettirmeniz gerekir) Meyle deneyin. Çünkü Meyle yedek parça zor bulunur ve kaliteli bir Alman üreticidir

Lemfö ile Meyle arasında fiyat farkı fazlaysa Lemförder alın

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Meyle sordum ama hiç bulamadım hep lemförder ve febi var.

Hocam servisten orijinalini almaya çalışayım mı sizce arada 3 kat fiyat farkı var.

Tek tarafi degistirsek direkt orijinalini alirdim ama usta sonradan iki tarafi da degistirelim garanti olsun diyincr fiyat çok gelmeye basladı.

Bir de lemförderlerin üzerinde hep seri numaraları silmişler gibi bir silme izi var. Bu normal mi acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aracı kullandığın coğrafya ve nasıl kullandığın motor kulaklarını çok etkiler

aracın maruz kaldığı burulma,çukurlar,sert virajlar gibi durumlar tamamı yük bindiriyor ve ömrünü tamamlıyor...

Sağ Motor Kulağı Lemförder

80-100$ aralığında fiyatlar (2.5-3)

kesinlikle ikisi aynı anda değişmeli...

parçaları bütün olarak düşün...

bulduğun parça ve fiyatını paylaşırsan bende bir kontrol etmek isterim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • infinite kullanıcısına yanıt

Hocam soldaki motor takozunun kaucuk kisminda anvis yazıyordu. Sol ve saga toplam 4100 dedi lenfordere 4000’e verebilir dedi. Orijinal olmama ihtimali var midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 2 Temmuz 2024; 10:20:13 >
  • aşağıda yazacaklarım ağustos 2021 e aittir.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150213239

"

merhaba arkadaşlar epey araştırma yapmış biri olarak yazayım ileride belki arayanın işine yarar

polo 2014 model 1.6 tdi dsg aracımın sağ motor kulağı ve sol şanzıman kulağı

parçalar birebir vw servisinde satılan ürünler

ürünler zf aftermarket ürünleri

lemförder alt markaları

hatta ürünün birinde macun çıktı nedir bu derken ; orijinal ürününü servis satıyormuş ; piyasada oem ürün satabilmek adına VW AG yazısını macunluyorlarmış

macun inanılmaz kaliteli ; bildiğiniz macunlardan değil

lemförder markasını gözünüz kapalı alabilirsiniz.

fiyat bilgisi : sağ kulak 700

fiyat bilgisi : sol kulak 500

toplam : 1200

doğuş oto 3500 lira fiyat verdi toplam ( ve sol kulak şanzıman olan 30 gün almanya stok )"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 2 Temmuz 2024; 10:21:41 >

• zaten skoda, seat alırken bir vw almadıgınızın farkına varmak gere. hatta şunu çok iyi bilmek gerek ki, skoda ve seatın vw den ucuz olmasının sebebi, seatın yürüyenden çalmadan iç dizaynından çalarak(yani muadil parça kullanarak) vw den ucuza satması, ancak skoda da da iç dizayndan çalmadan sadece yürüyen ve motor aksamında dandik parça kullanarak vw den ucuza satılıyor. eğer herşeyi dörtdörtlük olsun isterseniz vw alın

• Meyle çöp

• speedman kullanıcısına yanıt

En büyük sahtekarliklardan biridir. Yalandan vw ag yazısıni boyar veya kazirlar musteri bunun orjinal urun oldugunu sansın diye. Aslında çakma ürün hepsi , sanayide orjinal ürün yoktur

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Hocam i parca numarasiyla arattirsaniz ayni parcanin hem audi a2de hem de golf 7’de kullanildigini görürsünüz teziniz motor takozlari icin gecerli degil 5Q0199262BH 5Q0199555S

Parça numarası ayni olabilir ama aynı kalite urün degil. Kauçuk kalitesi önemli

• Alman üretici Anvis...

bmw'den mercedes'e birçok markaya taşıtlardaki titreşimli parçaları ayırmak için titreşim önleme sistemlerinde uzmanlaşmış küresel bir firma...

orjinal olmama ihtimali duymadım, ama nerede kime yaptırdığın önemli...

• infinite kullanıcısına yanıt
    Hocam bugun gidip parcalarin fotografini cekip size atarim. 4 bin parca 1500 civari da iscilik tutar. Bi skoda bayisini aradim. Orijinal parca ve iscilik %30 indirimle 10bin civari tutar dedi. Kafam karisti. 5.5 yerine 10 bin civari verip serviste yaptirmak daha mantikli olmaz mi sizce ?

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bilgi , lemförder çoğu ürünleri yerlidir. Meyle bilmiyorum ama 2 sene önce E serisinin motor takozlarini değiştirmem gerektiğinde Lemförderin sattigi ile orijinal Mercedes için üretilen Lemförder motor takozu farkliydi , yani yedek parça üretici marka ayni olsa da araç markasi bazinda farkli üretimleri mevcut , sevgilerle

Yetkili servisten alin bence , yedek parça da Zubizu indirimi oluyor , siparişini verdiğiniz parçada eğer varsa zubizu indirimi istediğinizi belirtin öyle alin geçin , sevgilerle

yetkili servis faturası beni fazla yormaz derseniz, en dertsizi olur, alternatif bakmaya gerek yok.

ama tanıdık usta vardır, parça aynı parçadır, paranın yarısı cepte kalır Superb 100 binde motor takozları gider mi? (Gitmemiş) 

Motor kulakları değişirken tabiki ikisini birden değiştirin öyle sağlıklı olur.

Lemförderin üzerindeki o silme izi şöyledir; büyük ihtimalle vw/audi grubuna da orjinal üretici, marka logosu gözükmesin diye silmiş olabilirler. Böyle zımparada traşlanma izi mi var? Fotoğraf atarsanız yardımcı olurum

Lemförder alt takımda bende de aynısı olmuştu. Parçanın orjinaline yetkili servis malına baktım vw audi logosu olan yerde benimkinde traş izi vardı. Büyük ihtimalle lemförder kutusunda olanla yetkili servis malını ayırt etmek için öyle yapmışlardı

3 katı fiyat farkıda iyiymiş. O kadar fiyat farkını ben vermeye cesaret edemezdim şahsen. Kulak 750₺ olsa atıyorum 1500₺ çıkacak cebinizden. Ama yetkili servisteki 2250₺ ise olacak sonuç 4.500₺. Aradaki 3.000₺ dert olmayacaksa yetkili servis alın. Sonuçta hayati öneme sahip bir parça değil. Motor kulağı en fazla yırtılır sızdırma yapar titreşimli olur yolda bırakacak kadar kilit bir parça değil.

Tabi siz bu zamana kadar yetkili servis olarak baktıysanız yine ordan alın. Kararı size bırakıyorum. Benim kendi görüşüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 2 Temmuz 2024; 13:41:3 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.